Blog

een baan zoeken

17 Banen In Landschapsarchitectuur: Met Taken En Salarissen

Landschapsarchitectuur kan een bevredigende carrière zijn waarmee u kunt bijdragen aan de aanleg van prachtige gazons en tuinen. Als je een creatieve geest hebt of graag met planten en bomen werkt, kan landschapsarchitectuur een aantrekkelijk vakgebied zijn. Er zijn veel carrièremogelijkheden binnen landschapsarchitectuur, waardoor een breed scala aan professionals in de branche kan werken. In dit artikel bespreken we de beste banen voor landschapsarchitectuur die u kunt overwegen, samen met hun verantwoordelijkheden en gemiddelde salarissen.

17 banen in de groenvoorziening

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in landschapsarchitectuur, overweeg dan een van deze mogelijke baankeuzes:

1. Kaswerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.346 per jaar

Primaire taken: Kaswerkers hebben de neiging om binnen een kasfaciliteit te planten. Dit soort werknemers kan werken in commerciële, industriële, retail- of residentiële kassen. Veel voorkomende taken zijn onder meer water geven, trimmen en planten verplaatsen als dat nodig is om de groei te stimuleren. Medewerkers van kassen in de detailhandel kunnen klanten advies geven over de beste planten voor hun eigendom en de verzorging en behandeling van planten die ze kopen.

2. Hardware-associate

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.023 per jaar

Primaire taken: een hardwaremedewerker is vaak een winkelmedewerker in een ijzerhandel. Tuinarchitecten kopen vaak benodigdheden zoals gereedschap, planten, aarde en mulch van bouwmarkten en medewerkers kunnen helpen bij het zoeken en laden van materialen. Klanten zonder ervaring met landschapsarchitectuur kunnen ook een medewerker vragen om hen te helpen begrijpen wat ze nodig hebben voor een doe-het-zelf-project en hoe ze de items die ze kopen in hun landschapsproject kunnen gebruiken.

3. Gazonverzorgingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.482 per jaar

Primaire taken: Een specialist in gazonverzorging biedt algemeen onderhoud aan een tuin. Vaak werken gazonverzorgingsspecialisten als aannemers, waarbij huiseigenaren of andere eigenaren van onroerend goed de specialist inhuren om het land te onderhouden. Specialisten op het gebied van gazonverzorging generaliseren vaak en bieden een verscheidenheid aan gazononderhoudstaken, zoals maaien, randen maken, planten en irrigeren.

4. Landschapsarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.617 per jaar

Primaire taken: Een landschapsarbeider is lid van een landschapsarchitectuurteam dat handmatige taken uitvoert op een landschapsarchitectuur. Vaak werkt een landschapsarbeider in teamverband met andere medewerkers, waaronder andere arbeiders, specialisten of crewmanagers. De arbeider voltooit elementaire landschapstaken, vaak in opdracht of onder toezicht van een hoger lid van het landschapsteam. Landschapswerkers in grotere teams kunnen prioriteit geven aan specifieke elementen van een landschapsproject, terwijl kleinere teams eerder generalisatie nodig hebben.

5. Vrijmetselaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.333 per jaar

Primaire taken: Een metselaar werkt met stenen en soortgelijke materialen, zoals bakstenen en beton, om constructies te creëren. Metselaars kunnen samenwerken aan een landschapsproject door hardscape-secties van een landschapsontwerp te installeren. Een metselaar kan tijdens de planning van een project samenwerken met een landschapsarchitect en zijn expertise aanbieden voor het ontwerp en de plaatsing van al het metselwerk dat in de plannen is opgenomen.

6. Irrigatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.008 per jaar

Primaire taken: Een irrigatiespecialist zorgt voor gazons of tuinen door irrigatiesystemen te plannen en te installeren. Irrigatiespecialisten creëren gespecialiseerde systemen die zijn ontworpen om optimale waterstanden voor de planten en het gazon van een woning te bieden. Een irrigatietechnicus kan werken aan woningen en commerciële eigendommen, en klanten kunnen rechtstreeks een irrigatiespecialist inhuren, of een andere gazononderhoudsprofessional, zoals een tuinarchitect, kan werk uitbesteden aan de irrigatietechnicus.

7. Terreinwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.150 per jaar

Primaire taken: Een tuinman onderhoudt een eigendom, inclusief een breed scala aan gazononderhoudsgerelateerde verantwoordelijkheden. Een tuinman is vaak verantwoordelijk voor het maaien, wieden en trimmen van gazons. Groundskeepers kunnen ook toezicht houden op bloemen en andere planten op het terrein, planten en planten water geven als dat nodig is. Groundskeepers voeren ook elementair esthetisch onderhoud uit, zoals het schoonmaken van armaturen en het opruimen van afval op het terrein.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Groundskeeper

8. Tuinman

Nationaal gemiddeld salaris: $45.794 per jaar

Primaire taken: Een tuinman is een professional die gespecialiseerd is in de verzorging en het onderhoud van planten. Een tuinman kan advies geven over het ontwerp van bloembedden of andere plantinstallaties, en ook planten die in een tuin groeien in de gaten houden, om ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om te gedijen, inclusief water geven en ongediertebestrijding.

9. Hardscape-supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.887 per jaar

Primaire taken: Een hardscape-supervisor is lid van een landschapsteam dat gespecialiseerd is in de niet-natuurlijke elementen van een landschapsontwerp. De hardscape supervisor houdt vaak toezicht op de lay-out en installatie van hardscape-elementen zoals cement, bakstenen, stenen en houten elementen. De hardscape-supervisor zorgt ervoor dat de hardscape-elementen de landschapsplannen volgen en samenwerken met andere elementen van het project.

10. Machine-operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.263 per jaar

Primaire taken: Machinebedieners werken met zware machines, waaronder het rijden van machines naar werklocaties, het onderhouden van de machines en het bedienen ervan. Machine-operators werken vaak met landschapsploegen om eigenschappen voor landschapsprojecten voor te bereiden en te wijzigen. Veel voorkomende toepassingen voor zware machines in landschapsarchitectuur zijn het graven van gaten, het egaliseren van de grond, het bouwen van keerwanden en het transporteren van zware installatiestukken.

Gerelateerd: Leer hoe u een machine-operator bent

11. Opsteller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.554 per jaar

Primaire taken: Opstellers maken plannen en technische tekeningen voor projecten, inclusief landschapsontwerpen. Opstellers kunnen met de hand maken, maar de meeste moderne tekeningen vinden plaats met CAD-software (computer-aided design). Bemanningen die een landschapsarchitectuurproject uitvoeren, kunnen plannen gebruiken die zijn gemaakt door opstellers, en regelgevende instanties van de lokale overheid kunnen ook kopieën van ontwerpdocumenten nodig hebben om de ontruiming van het bestemmingsplan goed te keuren voordat werknemers kunnen beginnen met het uitvoeren van een landschapsplan.

12. Landschapsvoorpersoon

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.970 per jaar

Primaire taken: Een landschapsvoorman is een supervisor in een landschapsarchitectuurteam dat verantwoordelijk is voor het beoordelen van een project en het toewijzen van teamleden voor landschapsarchitectuur aan verantwoordelijkheden voor het project. Een landschapsvoorman kan ook helpen bij het handenarbeid aan een landschapsproject, of kan een strikt toezichthoudende rol vervullen. De voorman is vaak het aanspreekpunt voor een opdrachtgever als deze vragen heeft over plannen of voortgang van een groenproject.

13. Landschapstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.291 per jaar

Primaire taken: Een landschapstechnicus is een professional voor gazononderhoud die voor het gazon en de planten op een eigendom zorgt. Een landschapstechnicus heeft vaak een breed scala aan verantwoordelijkheden voor gazononderhoud op een terrein, waarbij hij werkt om het gebied schoon te houden en alle planten te laten bloeien. Een landschapstechnicus kan ook creatieve input geven over het ontwerp en de indeling van een woning en zijn planten en bloemen.

14. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.147 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper maakt plannen en ontwerpen voor binnenruimtes in huizen. Een klant kan een interieurontwerper opdracht geven om een ​​ontwerpconcept te maken voor een enkele kamer in een huis of gebouw of om een ​​samenhangend ontwerpschema voor het hele pand te creëren. Een interieurontwerper kan samenwerken met een landschapsontwerper om een ​​consistent ontwerpschema voor het interieur en exterieur van een woning te creëren. Interieurontwerpers kunnen ook landschapselementen opnemen in kamers die verbinding maken met het buitenleven of planten gebruiken in hun ontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

15. Landschapsontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $56.972 per jaar

Primaire taken: Een landschapsontwerper is een creatieve professional die landschapsprojecten plant. Een landschapsarchitect kan een ontwerp maken volgens richtlijnen van een opdrachtgever of kan met de vrijheid opereren om een ​​ontwerp te maken waarvan hij denkt dat het het beste bij een ruimte past. Landschapsontwerpers kunnen ook meerdere opties aan een klant presenteren, waardoor de klant kan kiezen uit verschillende stijlen of budgetteringsopties.

16. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.452 per jaar

Primaire taken: Landschapsarchitecten zijn ontwerpprofessionals die gespecialiseerd zijn in het werken aan grotere landschapsontwerpprojecten. Een landschapsarchitect kan het ontwerp van een groot pand beheren of werken aan projecten die aanzienlijke landaanpassing of structurele werkzaamheden vereisen, zoals staats-, stads- of stadsprojecten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een landschapsarchitect

17. Boomverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.063 per jaar

Primaire taken: Een boomverzorger is een professional die gespecialiseerd is in het werken met bomen en boomachtige planten. De verantwoordelijkheden van een boomverzorger kunnen bestaan ​​uit het planten van nieuwe bomen, het onderhouden van bomen op een terrein en het beoordelen van een locatie voor de geschiktheid van bomen die worden voorgesteld in een landschapsontwerp. Boomverzorgers kunnen expertise leveren aan een landschapsteam en suggesties doen voor opties tijdens de ontwerpfase.


About author

Marijntje Goldenbeld

Landschapsarchitectuur kan een bevredigende carrière zijn waarmee u kunt bijdragen aan de aanleg van prachtige gazons en tuinen. Als je een creatieve geest hebt of graag met planten en bomen werkt, kan landschapsarchitectuur een aantrekkelijk vakgebied zijn. Er zijn veel carrièremogelijkheden binnen landschapsarchitectuur, waardoor een breed scala aan professionals in de branche kan werken. In dit artikel bespreken we de beste banen voor landschapsarchitectuur die u kunt overwegen, samen met hun verantwoordelijkheden en gemiddelde salarissen.


Scroll to Top