Blog

Een thrill seeker staat voor iemand die graag risico's neemt en deelneemt aan spannende activiteiten. Deze personen willen misschien hun passie voor opwinding in hun carrière opnemen door banen aan te nemen die gepaard gaan met reizen, adrenaline-pompende activiteiten of potentieel riskante omstandigheden. U kunt bepalen welke kansen aansluiten bij uw interesses, behoeften of vaardigheden door onderzoek te doen naar en te leren over spannende carrières. In dit artikel bieden we een lijst met 17 carrièremogelijkheden voor sensatiezoekers, samen met hun typische salarissen en taken.

Gerelateerd: 15 banen in avontuurlijke carrièregebieden

17 carrièremogelijkheden voor sensatiezoekers

Als je op zoek bent naar een carrière die opwinding biedt en je adrenaline pompt, kun je op tal van gebieden kansen vinden. Deze loopbaantrajecten bieden de kans om nieuwe ervaringen op te doen, levens te redden of te werken onder risicovolle omstandigheden. Hier zijn enkele voorbeelden van banen die een beroep kunnen doen op je spanningzoekende aard:

1. Matroos

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.769 per jaar

Primaire taken: Een matroos is verantwoordelijk voor het assisteren bij operationele en onderhoudsactiviteiten op grote boten. Ze kunnen werken op jachten, cruiseschepen, vissersboten of vrachtschepen. Dit beroep stelt individuen in staat om over de hele wereld te reizen en ze komen verschillende omstandigheden tegen wanneer ze op zee werken. Afhankelijk van het type boot waarop ze werken, variëren de verantwoordelijkheden van dekknechten. Voorbeelden van typische taken zijn het schoonmaken van de boot, het optillen en vervoeren van voorwerpen aan en van de boot, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan scheepsuitrusting en het ondersteunen van wacht- en aanmeeractiviteiten.

2. Avontuurlijke gids

Nationaal gemiddeld salaris: $27.738 per jaar

Primaire taken: een avonturengids is verantwoordelijk voor het meenemen van groepen op verschillende avontuurlijke buitenactiviteiten. Deze spannende of adrenaline-pompende expedities kunnen activiteiten omvatten zoals raften, wandelen, fietsen of bergbeklimmen. Avontuurgidsen hebben doorgaans expertise in de activiteiten die ze leiden, waarvoor een vergunning nodig is om de veiligheid van hun deelnemers te garanderen. Tot hun typische taken behoren het geven van instructies en demonstraties over activiteitsvaardigheden of -technieken, het verstrekken van de benodigde apparatuur, het informeren van deelnemers over hun omgeving en het plannen of organiseren van expedities.

3. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.777 per jaar

Primaire taken: Een skileraar is verantwoordelijk voor het onderwijzen van studenten van verschillende vaardigheidsniveaus hoe ze moeten skiën of snowboarden. Terwijl beginnende studenten de gemakkelijkere konijnenhellingen op zich nemen, stelt het lesgeven aan ervaren skiërs instructeurs in staat om op meer geavanceerde hellingen en terreinen te werken. Ze kunnen ook profiteren van deze spannende hellingen tijdens hun vrije tijd. Typische taken van skileraren zijn het zorgen voor goed onderhoud en de opslag van ski- of snowboarduitrusting, het beoordelen van de vaardigheden van studenten, het bewaken van de veiligheid en het comfort van studenten en het leiden van groeps- of privélessen.

4. Fotojournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.934 per jaar

Primaire taken: Een fotojournalist is een journalistieke professional die foto's maakt om een ​​nieuwsverhaal te vertellen of te ondersteunen. Deze personen kunnen werken voor organisaties, zoals kranten, tijdschriften of fotobureaus, of als freelancer. Het nieuws verandert elke dag en biedt fotojournalisten de mogelijkheid om regelmatig nieuwe ervaringen en mensen te ontmoeten. Voor deze baan moeten ze mogelijk naar interessante plaatsen reizen of bij spannende evenementen werken, zoals sportevenementen of protesten. De typische taakverantwoordelijkheden van fotojournalisten zijn onder meer het onderzoeken en interviewen van foto-onderwerpen, het uploaden en bewerken van digitale afbeeldingen en het indienen van afbeeldingen en bijbehorende tekst bij publicaties.

5. Noodoproeper

Nationaal gemiddeld salaris: $38.858 per jaar

Primaire taken: Een alarmcentrale, ook wel een 911-coördinator genoemd, is verantwoordelijk voor het reageren op oproepen van personen in nood- en niet-noodsituaties. Afhankelijk van de behoeften van de bellers, verbinden deze professionals hen met de openbare veiligheidsdiensten of medische hulpdiensten. Deze rol kan onder hoge druk staan, aangezien de nooddienstverleners omgaan met verschillende uitdagende situaties en mensen helpen kalm te blijven terwijl ze wachten op hulp. De typische taken van hulpdiensten kunnen zijn: communiceren met en luisteren naar bellers om details te verzamelen, meerdere taken en communicatielijnen tegelijk beheren, oproepen opnemen en documenteren, crisisbeheeractiviteiten uitvoeren en hulpdiensten sturen.

6. Explosievenopruimingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.967 per jaar

Primaire taken: Een explosievenopruimingsdienst (EOD) specialist is een militaire professional die explosieven en munitie veilig behandelt en verwijdert. Ordnantie kan bestaan ​​uit geïmproviseerde explosieven (IED's) of chemische, biologische en nucleaire wapens. Deze personen kunnen de wereld rondreizen om deze gevaarlijke items op te sporen en te verwijderen. Hun taakverantwoordelijkheden omvatten het bedienen en onderhouden van apparatuur voor het opruimen van explosieven, het lokaliseren van ondergrondse of onderwatermunitie, het analyseren van diagrammen, tekeningen of technische informatie met betrekking tot explosieven, het ontwikkelen van rapporten en het ondersteunen van het verzamelen van inlichtingen of terrorismebestrijding.

7. Gevechtsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42,154 per jaar

Primaire taken: Een gevechtsingenieur is een militaire professional die toezicht houdt op en teamleden helpt tijdens gevechten. Personen die geïnteresseerd zijn in deze carrière moeten dienst nemen in het leger en deelnemen aan trainingen en de Armed Services Vocational Aptitude Battery. Deze professionals bouwen verdedigingsvoorwerpen en helpen troepen efficiënt en veilig door verschillende terreinen te bewegen. Ze kunnen bijvoorbeeld mijnenvelden opruimen of bruggen bouwen voor troepen om water over te steken. Hun typische taakverantwoordelijkheden omvatten het analyseren van routes, het opruimen van obstakels en het bouwen van schuilplaatsen, structuren en gevechtsposities.

8. Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $42.511 per jaar

Primaire taken: Een medisch technicus voor noodgevallen (EMT) is een eerstelijns medische professional die in noodgevallen behandelingen aan patiënten biedt. EMT's reageren op 911-oproepen voor situaties zoals ongevallen, natuurrampen of medische noodgevallen. Zij zijn verantwoordelijk voor de behandeling en stabilisatie van personen ter plaatse of op weg naar ziekenhuizen. De typische taakverantwoordelijkheden van spoedeisende medische technici omvatten het onderzoeken van de toestand van de patiënt, het uitvoeren van reanimatie of eerstehulptechnieken, het troosten of geruststellen van patiënten en het communiceren met andere medische professionals over de status van de patiënt.

9. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.730 per jaar

Primaire taken: Een piloot is een luchtvaartprofessional die vliegtuigen bestuurt die worden gebruikt om mensen of goederen te vervoeren. Deze professionals kunnen vliegtuigen en andere vliegtuigen, zoals helikopters, bedienen voor commerciële luchtvaartmaatschappijen, bedrijven of de overheid. Piloten reizen de wereld rond en moeten de weersomstandigheden in de gaten houden om de veiligheid van de passagiers of voorwerpen aan boord te garanderen. Hun typische taakverantwoordelijkheden omvatten het plannen van vliegroutes, het beoordelen van het weer en mogelijke risico's vóór vluchten, het uitvoeren van inspecties voor en na het vliegen en het bijhouden van vluchtgegevens.

10. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.423 per jaar

Primaire taken: Een brandweerman is een professional op het gebied van openbare veiligheid die branden bestrijdt om mensen, eigendommen en het milieu te beschermen. Naast branden reageren deze professionals op andere uitdagende situaties, zoals noodsituaties en rampen. Als gevolg hiervan hebben deze professionals de certificering nodig om tijdens hun dienst levensreddende zorg uit te voeren. Sommige brandweerlieden werken als bosbrandbestrijders, die zich richten op het bestrijden en voorkomen van bosbranden. De typische taken van brandweerlieden zijn onder meer het blussen van branden, het uitvoeren van reddingsacties, het assisteren bij brandonderzoeken om de oorzaak te achterhalen en het voorkomen van branden door het uitvoeren van bouwinspecties.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een brandweerman

11. Kapitein

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.969 per jaar

Primaire taken: Een boot is verantwoordelijk voor het besturen en bedienen van zeeschepen. Ze kunnen werken op boten van verschillende afmetingen, waarbij ze passagiers of vracht vervoeren. Dit beroep kan bootkapiteins in staat stellen om over de hele wereld op zee te reizen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van het schip en de mensen of voorwerpen aan boord. De typische taakverantwoordelijkheden van bootkapiteins kunnen bestaan ​​uit handmatig navigeren of met behulp van computergestuurde methoden, het inspecteren van het interieur en exterieur van de boot om de veiligheid en zeewaardigheid te waarborgen, het leiden van een team van bemanningsleden en het beheren van de aan- en losprocessen.

12. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.022 per jaar

Primaire taken: Een duiker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken onder water. Ze kunnen binnen verschillende industrieën werken, dus hun rollen en verantwoordelijkheden kunnen variëren. Ze kunnen bijvoorbeeld werken in het recreatiegebied, SCUBA-lessen geven aan groepen mensen en SCUBA-duiken leiden. Commerciële duikers werken ook in de offshore olie- en gasindustrie, wetshandhaving, onderzoek en engineering. Offshore olie- en gasduikers vertegenwoordigen een veel voorkomend beroep op dit gebied. De typische verantwoordelijkheden van de baan omvatten het inspecteren, repareren en bouwen van onderwaterconstructies of -apparatuur en het uitvoeren van onderhoud aan olieplatforms.

13. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53,190 per jaar

Primaire taken: Een politieagent is verantwoordelijk voor het voorkomen van misdaden en het handhaven van wetten om het publiek te beschermen. Politieagenten voeren patrouilles uit om criminele activiteiten te identificeren en te reageren op oproepen of noodsituaties. Deze rol vereist vaak dat je gecertificeerd bent om eerste hulp of levensreddende technieken uit te voeren om slachtoffers te helpen voordat paramedici arriveren. Typische taken van politieagenten zijn het schrijven en indienen van misdaadrapporten, het uitgeven van tickets voor verkeersovertredingen en het uitvoeren van arrestaties. Politieagenten kunnen ook helpen bij onderzoeken door getuigenverklaringen in te winnen, verdachten te ondervragen en plaats delict te analyseren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een politieagent

14. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $71.916 per jaar

Primaire taken: Een natuurbioloog is verantwoordelijk voor het bestuderen van dieren, inclusief hun gedrag en leefgebieden. Deze professionals bestuderen de dieren vaak in hun natuurlijke habitat en kunnen rechtstreeks met hen communiceren om ze waar nodig te merken, te vangen of te verplaatsen. Deze carrière stelt individuen in staat om te reizen en dieren van dichtbij en persoonlijk te zien. De typische verantwoordelijkheden van natuurbiologen kunnen het ontwerpen en uitvoeren van onderzoeksstudies omvatten, het verzamelen van gegevens en specimens door observaties en studies, het schrijven en publiceren van rapporten over hun bevindingen en het werken met organisaties om dieren in het wild te beschermen of te pleiten.

15. Mijnwerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.801 per jaar

Primaire taken: Een mijnwerker is verantwoordelijk voor het winnen van steenkool, erts en mineralen uit de aarde. De risico's die aan dit beroep en zijn ondergrondse omgeving zijn verbonden, kunnen sommige sensatiezoekers aanspreken. Deze professionals kunnen ook explosieven gebruiken om materialen op te breken en te extraheren, dus de rol vereist vaak het naleven van veiligheidsprotocollen. De typische taken van mijnwerkers zijn onder meer het ontwerpen en bouwen van toegangswegen en transportsystemen voor mijnlocaties, het bedienen van gespecialiseerde mijnbouwmachines en -gereedschappen en het besturen van mijntransportapparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een mijnwerker

16. Rechercheur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.709 per jaar

Primaire taken: Een rechercheur is een juridische milieuprofessional die criminele activiteiten onderzoekt en voorkomt. Ze kunnen alleen of in een onderzoeksteam werken en werk vinden bij instanties op lokaal, staats- en federaal niveau. Rechercheurs voeren verschillende taken uit tijdens het onderzoeksproces. Hun typische taken omvatten het verzamelen en evalueren van bewijsmateriaal op de plaats delict, het interviewen van getuigen en verdachten, het vervolgen van criminele daders en het schrijven en indienen van casusrapporten. Deze professionals bereiden ook bewijs voor en getuigen in gerechtelijke procedures.

17. Spoedeisende hulp arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 186.619 per jaar

Primaire taken: Een arts voor spoedeisende hulp is een medische professional die onmiddellijke behandeling biedt aan patiënten in de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen. Deze professionals worden ook wel SEH-artsen of SEH-artsen genoemd. Deze patiënten hebben vaak levensbedreigende aandoeningen en het is de verantwoordelijkheid van de spoedartsen om deze te diagnosticeren en te stabiliseren. Spoedeisende hulpafdelingen vertegenwoordigen hoge druk, snelle omgevingen waar snelle besluitvorming en actie cruciaal zijn. Hun typische verantwoordelijkheden omvatten het onderzoeken van patiënten, het uitvoeren van noodprocedures, het doorverwijzen van patiënten naar andere ziekenhuisafdelingen of medisch specialisten en het bepalen of ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen voor aanvullende tests en behandelingen.


About author

Eline van Weelde

Een thrill seeker staat voor iemand die graag risico's neemt en deelneemt aan spannende activiteiten. Deze personen willen misschien hun passie voor opwinding in hun carrière opnemen door banen aan te nemen die gepaard gaan met reizen, adrenaline-pompende activiteiten of potentieel riskante omstandigheden. U kunt bepalen welke kansen aansluiten bij uw interesses, behoeften of vaardigheden door onderzoek te doen naar en te leren over spannende carrières. In dit artikel bieden we een lijst met 17 carrièremogelijkheden voor sensatiezoekers, samen met hun typische salarissen en taken.


Scroll to Top