Blog

Er zijn veel soorten banen beschikbaar voor mensen zonder een middelbare schooldiploma. Als u begrijpt voor welke soorten banen geen middelbare schooldiploma vereist is, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en de juiste carrière voor u vinden. In dit artikel bespreken we geen banen met een middelbare schooldiploma, hoe u uw kansen om aangenomen te worden kunt vergroten en voorbeelden van banen zonder middelbare schooldiploma.

Kan ik een goedbetaalde baan krijgen zonder een middelbare schooldiploma?

Met hard werken en training kun je een goedbetaalde baan krijgen zonder een middelbare schooldiploma. Er zijn veel banen beschikbaar waarvoor de aanvrager geen middelbare schooldiploma of GED hoeft te hebben. Deze banen zijn beschikbaar in verschillende sectoren en laten kandidaten doorgaans vertrouwen op hun werkervaring in plaats van op opleiding.

Zonder een middelbare schooldiploma zal een kandidaat het personeelsbestand betreden als instapniveau en de on-the-job vaardigheden leren die vereist zijn voor de functie. Zodra een werknemer alle vaardigheden leert die nodig zijn voor de baan, hebben ze kansen om hun carrière vooruit te helpen. Banen die meer ervaring en gespecialiseerde vaardigheden vereisen, betalen doorgaans meer.

Geen banen met een middelbare schooldiploma stellen je in staat om je carrière te beginnen en te bouwen aan de toekomst. Deze banen bieden je waardevolle werkervaring die je kunt gebruiken om je huidige vaardigheden uit te breiden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Naarmate uw vaardigheden groeien en u meer werkervaring opdoet, kunt u uw carrièredoelen bereiken.

In welke velden moet ik solliciteren?

Sommige loopbaangebieden die werk bieden zonder een middelbare schooldiploma zijn onder meer:

 • Restaurantservice
 • Bouw
 • Levering
 • Auto onderhoud
 • Klantenservice

Er is een breed scala aan carrièremogelijkheden beschikbaar voor mensen zonder een formeel middelbare schooldiploma. Het is echter belangrijk om goed op vacatures te letten, zodat u zeker weet dat u aan de kwalificaties en vereisten voldoet voordat u solliciteert.

Het kan ook nuttig zijn om een ​​persoonlijke SWOT-analyse te maken, zodat u uw sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen kunt identificeren. Met een SWOT-analyse kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen tot alleen die functies die uw individuele vaardigheden het beste benutten.

Hoe vergroot ik mijn kansen om aangenomen te worden?

Nadat u de ideale baan voor u heeft gevonden, moet u een cv opstellen, naar de baan solliciteren en ten minste één sollicitatiegesprek voltooien om een ​​aanbieding te ontvangen. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw kansen op een baan te vergroten waarvoor geen middelbareschooldiploma vereist is, zoals:

 1. Maak je cv.
 2. Pas je cv aan voor elke baan.
 3. Interview met vertrouwen.
 4. Zoek een stage of stage.
 5. Verdien een GED.
 6. Werk samen met een uitzendbureau.

1. Maak je cv.

Een cv moet gemakkelijk te lezen zijn en er professioneel en schoon uitzien. Je cv moet duidelijk zijn en alleen relevante informatie bevatten. Het is handig om vaardigheden en prestaties bovenaan je cv te vermelden om er prioriteit aan te geven.

Zorg ervoor dat je actieve taal in je cv gebruikt door krachtige woorden te gebruiken zoals 'behaald', 'verdiend' of 'volbracht'. Voordat je je cv opstuurt, moet je het proeflezen om te controleren op spel- en grammaticafouten. Het is ook een goed idee om een ​​vertrouwde vriend of familielid je cv te laten nalezen.

2. Pas je cv aan voor elke baan.

Voor elke functie waarop u solliciteert, is het belangrijk om uw cv af te stemmen op die functiebeschrijving. Vermeld in je cv alleen relevante werkervaring, prestaties, opleiding en vaardigheden die passen bij de vacature.

Als u bijvoorbeeld solliciteert naar een functie in de detailhandel, moet uw cv de vaardigheden en eerdere werkervaringen bevatten die relevant zijn voor een winkelfunctie, zoals klantenservice-ervaring, probleemoplossende vaardigheden en tijdmanagementvaardigheden.

3. Interview met vertrouwen.

Tijdens het gesprek moet u alle vragen eerlijk en professioneel beantwoorden. Zorg ervoor dat u oogcontact maakt en met vertrouwen spreekt. U moet bespreken welke waarde u aan het bedrijf toevoegt en waarom zij u moeten aannemen. Je kunt uitleggen hoe je past bij de bedrijfscultuur en hoe je een bijdrage kunt leveren aan het team.

4. Zoek een stage of stage.

Om de gespecialiseerde vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om in het door jou gewenste loopbaangebied te werken, kan het nuttig zijn om een ​​stage- of stageprogramma te vinden. Deze programma's zijn ontworpen om u te helpen leren van ervaren professionals en uw vaardigheden uit te breiden, zodat u succesvol kunt zijn in uw carrière. Door stage te lopen of als leerling te werken, kun je je cv opbouwen door aan te tonen dat je enige eerdere ervaring op dat gebied hebt.

5. Verdien een GED.

Als alternatief voor een middelbare schooldiploma is een GED-certificaat een maatstaf voor taalkunst, wiskunde, sociale studies en wetenschappelijke aanleg. U moet de GED-vereisten in uw regio bekijken en slagen voor het examen. Als je slaagt voor het examen, verdien je een gelijkwaardigheidscertificaat voor de middelbare school, wat vergelijkbaar is met het behalen van een middelbare schooldiploma. Het verdienen van een GED kan een overvloed aan geavanceerde onderwijs- en carrièremogelijkheden bieden.

6. Werk samen met een uitzendbureau.

Uitzendbureaus zijn organisaties die werknemers aan werkgevers koppelen. Deze bureaus helpen je bij het vinden van werk door je te concentreren op je vaardigheden en die vaardigheden af ​​te stemmen op verschillende banen. Uitzendbureaus zijn ontworpen om alle soorten banen in een breed scala van loopbaangebieden in te vullen. Deze professionals zijn toegewijd om u te helpen een baan te vinden die uw vaardigheden bevordert.

Welke banen kan ik krijgen zonder een middelbare schooldiploma?

Banen op instapniveau waarvoor geen middelbare schooldiploma vereist is, zijn een geweldige introductie tot de werkende wereld en kunnen leiden tot succesvolle carrières. Hier zijn enkele voorbeelden van banen zonder middelbare schooldiploma:

1. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,32 per uur

Primaire taken: Huishoudsters maken kantoorgebouwen, hotels en ziekenhuizen schoon. Typische taken zijn het vervangen van beddengoed, het schoonmaken van kamers en badkamers, stofzuigen, vegen, dweilen, het vervangen van toiletartikelen en het opmaken van bedden. Er is geen formele opleiding vereist, hoewel training op de werkplek noodzakelijk kan zijn.

2. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,38 per uur

Primaire taken: Servers nemen bestellingen van klanten op, beantwoorden vragen over het menu, verkopen eten en drinken, accepteren betalingen en geven bestellingen door aan het keukenpersoneel. Een server helpt bij de klantenservice en zorgt ervoor dat het restaurant soepel blijft draaien. Een opleiding is een onderdeel van de job.

3. Barista

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,57 per uur

Primaire taken: Een barista maakt en serveert koffie, thee en etenswaren zoals sandwiches, muffins en koekjes. Een barista zorgt ook voor de klantenservice en houdt het restaurant schoon. Er wordt een on-the-job training voorzien.

4. Bewaarder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,87 per uur

Hoofdtaken: Beheerders zorgen voor het schoonhouden van kantoorgebouwen, scholen, kerken en sportparken. Een bewaarder raapt vuilnis op, veegt, dweilt, stofzuigt, maakt badkamers schoon en bevoorraadt en maakt ramen schoon. Het is de taak van de bewaarder om te zorgen voor klein onderhoud aan het gebouw en eventuele noodzakelijke reparaties. Er wordt gezorgd voor opleiding.

5. Bewaker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,54 per uur

Primaire taken: Een bewaker bewaakt en patrouilleert gebouwen en de omliggende gebouwen om ze veilig te houden. Typische taken van een bewaker zijn het bewaken van bewakingsapparatuur, het inspecteren van gebouwen, het adresseren van indringers en het toestaan ​​of weigeren van toegang. Bewakers moeten veel aandacht voor detail tonen en in goede fysieke conditie zijn. Vaak wordt er on-the-job training gegeven.

6. Bloemist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,65 per uur

Primaire taken: Bloemisten telen, arrangeren en verkopen bloemen en bloemstukken voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, begrafenissen en feestdagen. Bloemisten kunnen werkzaam zijn bij een bloemenwinkel of op de bloemenafdeling van een supermarkt. Deze baan vereist kennis van bloemen en planten, inclusief hoe ze groeien en hoe ze te verzorgen.

7. Telemarketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,84 per uur

Hoofdtaken: Telemarketeers nemen telefonisch contact op met potentiële klanten om goederen of diensten aan te bieden. Een telemarketeer volgt een opgesteld verkoopoverzicht om de klant te overtuigen goederen of diensten te kopen. Deze functie vereist het gebruik van een telefoon en computer. Succesvolle telemarketeers hebben sterke organisatorische en gegevensinvoervaardigheden.

8. Tuinarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,59 per uur

Primaire taken: Een tuinarchitect werkt buiten om tuinen, parken en andere verschillende landschappen te verbeteren. Een tuinarchitect helpt bij de plantengroei, maakt buitenfaciliteiten schoon en trimt overgroeide planten. Tuinarchitecten kunnen werken voor een particulier bedrijf of als een stads- of staatswerknemer. Er is geen formele opleiding vereist, maar tuinarchitecten moeten het leuk vinden om buiten te werken.

9. Pendelchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,68 per uur

Hoofdtaken: Shuttlechauffeurs vervoeren passagiers en bagage langs een vooraf bepaalde route. Ze kunnen passagiers ophalen bij een hotel en ze naar de luchthaven brengen en vice versa. Deze baan vereist veilige rijpraktijken, het vermogen om een ​​route te onthouden, organisatie en stiptheid. Bovendien moeten pendelchauffeurs hoffelijk en vriendelijk zijn tegenover passagiers en helpen met bagage. Er wordt training gegeven, hoewel chauffeurs een CDL-vergunning en soms een passagiersaantekening op hun licenties nodig hebben.

10. Slager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,06 per uur

Hoofdtaken: Slagers snijden en bereiden vlees voor verkoop. Ze reinigen en onderhouden gereedschappen en apparatuur en wegen, verpakken, prijzen en tonen producten. Een slager kan worden tewerkgesteld in een zelfstandige winkel of via een supermarkt. Er is geen opleiding vereist. Er is echter uitgebreide training nodig om te leren hoe je vlees veilig en hygiënisch kunt bereiden en snijden.

11. Vertegenwoordiger van de klantenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,29 per uur

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice helpen klanten met vragen, verstrekken informatie over producten en diensten, accepteren bestellingen, verwerken retouren en behandelen klachten. Deze rol richt zich op het helpen van de klant met alle aspecten van hun aankoop en het tevreden en tevreden houden van de klant. Deze baan vereist uitstekende communicatieve vaardigheden.

12. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,19 per uur

Primaire taken: Hondenuitlaters nemen honden mee naar buiten om te wandelen en/of met ze te spelen. Een hondenuitlater kan honden voeren en water geven en ze daarna uitlaten. Ze kunnen meerdere klanten tegelijk hebben of voor een bureau werken. Voor deze functie moeten hondenuitlaters comfortabel kunnen omgaan met en zorgen voor verschillende hondenrassen. Ervaring met dieren komt goed van pas voor deze baan.

13. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,23 per uur

Primaire taken: Bouwvakkers voeren verschillende taken uit met betrekking tot bouwprojecten. Ze verwijderen puin, bouwen steigers, laden en lossen bouwmaterialen en bedienen zware machines. Er is geen opleiding vereist, hoewel bouwvakkers het leuk moeten vinden om buiten te zijn. Voor het bedienen van grote apparatuur is training vereist.

14. Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,04 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor kinderen. Ze wonen bij het gezin en voeren de meeste taken uit voor kinderopvang, of ze kunnen op kinderen passen tijdens perioden dat de ouders niet beschikbaar zijn. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het bereiden van maaltijden, toezicht houden op activiteiten en spelen met kinderen. Deze functie vereist organisatie en creativiteit. Ervaring in de kinderopvang is een pré.

15. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,79 per uur

Primaire taken: Bezorgers halen en brengen een breed scala aan items op volgens hun toegewezen routes en schema's. Bezorgers kunnen artikelen naar bedrijven of individuele huizen vervoeren. Ze zorgen ervoor dat de bestelling correct is en dat ze het juiste adres hebben voor levering. Vaardigheden die nodig zijn voor deze functie zijn onder meer organisatie, tijdbeheer, veilig rijden en teamwork.

16. Autotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19.52 per uur

Primaire taken: Een autotechnicus of een monteur repareert en verricht preventief onderhoud aan voertuigen. Deze professionals voeren emissie-inspecties en diagnostische tests van voertuigen uit en vervangen eventuele beschadigde of versleten onderdelen. Ze werken aan alle onderdelen van het voertuig, inclusief de remmen, motor, stuurinrichting en elektrische systemen. Deze job vereist een on-the-job training. Technici moeten enige kennis hebben van voertuigmotoren en andere onderdelen, en eerdere auto-ervaring is nuttig.

17. Persoonlijke shopper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,87 per uur

Primaire taken: Een personal shopper helpt klanten met advies, begeleiding en koopdiensten. Deze professionals hebben vergaande kennis van producten, trends en diensten en kunnen de klant begeleiden tijdens het koopproces. Typische taken zijn onder meer communiceren met klanten om te bepalen wat ze zoeken, kennis verstrekken van de beste producten om te kopen, bestellingen verwerken en helpen bij ruilen of retourneren. Deze baan vereist creativiteit en uitstekende communicatieve en klantenservicevaardigheden.


About author

Dirk-Jan Velten

Er zijn veel soorten banen beschikbaar voor mensen zonder een middelbare schooldiploma. Als u begrijpt voor welke soorten banen geen middelbare schooldiploma vereist is, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en de juiste carrière voor u vinden. In dit artikel bespreken we geen banen met een middelbare schooldiploma, hoe u uw kansen om aangenomen te worden kunt vergroten en voorbeelden van banen zonder middelbare schooldiploma.


Scroll to Top