Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Ziekenhuizen zijn grote organisaties die veel soorten professionals in dienst hebben. Ziekenhuizen huren zowel klinisch als niet-klinisch personeel in om voor patiënten te zorgen en het bedrijf soepel te laten draaien. Als je het leuk vindt om mensen te helpen en in een zorgomgeving werkt, ben je misschien geïnteresseerd in een ziekenhuisgerelateerde baan. In dit artikel geven we een lijst met banen in ziekenhuisomgevingen en beschrijvingen van elke rol.

Waarom zijn ziekenhuisbanen belangrijk?

Er is veel vraag naar ziekenhuisbanen omdat mensen altijd zorg nodig hebben. Ziekenhuizen moeten grote aantallen mensen in dienst hebben in zowel patiëntenzorg als zakelijke functies om effectief te kunnen opereren. De voordelen van werken in een ziekenhuis zijn:

  • Werk stabiliteit
  • Flexibele werkschema's
  • Anderen helpen
  • Spanning en afwisseling
  • Mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling

Soorten ziekenhuisbanen

Ziekenhuizen hebben veel afdelingen met vacatures, variërend van instapniveau tot uitvoerend. Je kunt werk vinden in een ziekenhuis, ongeacht of je een medische achtergrond of een bepaalde opleiding hebt. Hier zijn de verschillende categorieën ziekenhuisbanen en enkele veelvoorkomende functies die u in elk kunt vinden.

Klinisch

Klinische banen zijn banen die medische zorg verlenen aan patiënten, zoals artsen en verpleegkundigen. Ze vereisen meestal een gespecialiseerde graad en certificering of licenties. Hier zijn 10 soorten medische banen die u in ziekenhuizen kunt vinden.

1. Medisch technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $26,67 per uur

Primaire taken: Een medisch technoloog werkt in het laboratorium van een ziekenhuis om tests uit te voeren, zoals celtellingen, drugstests en bacterieculturen. Ze bereiden bloed-, weefsel- en andere monsters voor en gebruiken gespecialiseerde apparatuur om ze te testen. Ze registreren en interpreteren de resultaten en communiceren deze naar artsen en laboratoriumbegeleiders.

2. Radiologische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27,58 per uur

Primaire taken: Radiologische technici voeren röntgenfoto's uit om artsen te helpen diagnostische beelden voor hun patiënten te maken. Ze kunnen patiënten ontmoeten om het proces te beschrijven en vragen te beantwoorden, en ze verstrekken het zorgteam van de patiënt de röntgenresultaten.

3. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,17 per uur

Primaire taken: Diëtisten informeren patiënten over de juiste voeding en helpen hen om te gaan met aandoeningen zoals obesitas en diabetes. Ze plannen diëten op basis van het doel van de patiënt, of het nu gaat om gewichtsverlies, gewichtstoename, het beheersen van een ziekte of het verbeteren van hun algehele kwaliteit van leven. Ze maken gepersonaliseerde recepten en maaltijdplannen en volgen de voortgang van patiënten.

4. Ademhalingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,66 per uur

Primaire taken: Ademhalingstherapeuten behandelen patiënten die moeite hebben met ademhalen. Ze diagnosticeren en behandelen aandoeningen zoals astma of bronchitis. Ze kunnen ook spoedeisende hulp bieden aan patiënten die een hartaanval, verdrinking of andere traumatische gebeurtenissen hebben gehad. Ze kunnen bepaalde populaties, zoals ouderen of te vroeg geboren baby's, met een longziekte helpen. Ze werken ook met apparaten zoals ventilatoren en kunstmatige luchtwegen.

5. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,85 per uur

Primaire taken: Verpleegkundigen ondersteunen artsen door zieke, gewonde of herstellende patiënten te verzorgen en te communiceren met patiënten en families. Ze onderzoeken ook patiënten, voeren tests uit, houden patiëntendossiers bij en helpen artsen tijdens procedures. Geregistreerde verpleegkundigen informeren patiënten over hun toestand en geven hen behandeladvies. Ze kunnen hen ook emotionele steun bieden.

6. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $44,64 per uur

Primaire taken: Ergotherapeuten helpen zieke, gehandicapte, gewonde en herstellende patiënten bij het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals aankleden, baden en maaltijden bereiden. Ze helpen mensen bij het ontwikkelen of herwinnen van de basisvaardigheden die ze nodig hebben om voor zichzelf te zorgen of een baan te hebben. Deze professionals bieden patiënten oefeningen en therapieën om hun vaardigheden en mobiliteit te verbeteren. Ze kunnen woon- en werkruimtes opnieuw inrichten met speciale apparatuur of technologieën.

7. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,55 per uur

Primaire taken: Apothekers bereiden en verstrekken voorgeschreven medicijnen en informeren patiënten over hoe ze hun medicijnen veilig kunnen innemen. Ze begrijpen wat medicijnen behandelen, waar ze mee omgaan en hoe ze ze op de juiste manier kunnen voorschrijven. Apothekers beheren ook de apotheekvoorraad en communiceren met ziekenhuisartsen over bepaalde medicijnen. Ze kunnen patiënten gezondheidsonderzoeken, gezondheidsadvies en vaccinaties geven.

8. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.203 per jaar

Primaire taken: Arts-assistenten beoordelen, diagnosticeren en behandelen patiënten onder toezicht van een bevoegde arts. Ze bestellen tests en bloedonderzoek, schrijven medicijnen voor, houden patiëntendossiers bij en informeren patiënten over een gezonde levensstijl. Ze richten zich vaak op welzijnsonderzoeken en preventieve zorg. Arts-assistenten verwijzen patiënten door naar specialisten en helpen artsen en artsen waar nodig.

9. Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 214.927 per jaar

Primaire taken: Chirurgen opereren patiënten om verwondingen te herstellen of om ziekten of aandoeningen te helpen behandelen. Ze zijn over het algemeen gespecialiseerd in één type operatie, zoals orthopedische, reconstructieve of pediatrische. Chirurgen helpen ook bij het diagnosticeren en behandelen van hun patiënten voor en na de operatie, schrijven medicijnen voor en houden patiëntendossiers up-to-date. Tijdens operaties werken zij nauw samen met verpleegkundigen en anesthesiologen.

10. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 297.700 per jaar

Primaire taken: Anesthesiologen geven patiënten medicijnen die pijn en gevoel tijdens de operatie wegnemen. Ze werken samen met chirurgen en artsen om aangepaste anesthesieplannen voor patiënten te maken op basis van de procedure en hun medische geschiedenis. Ze monitoren patiënten tijdens en na het geven van pijnstillers, corrigeren eventuele complicaties of reacties en helpen patiënten weer bij bewustzijn te komen nadat de procedure is voltooid. Anesthesiologen moeten het juiste type en de juiste hoeveelheid anesthesie begrijpen om veilig aan elke patiënt te kunnen toedienen.

niet-klinische

Niet-klinische banen zijn banen waarbij patiëntenzorg niet betrokken is. Ze kunnen administratieve en zakelijke taken omvatten, zoals communicatie of facturering. Sommige zijn op instapniveau en vereisen alleen een middelbare schooldiploma of een associate degree, terwijl andere een geavanceerde graad en jarenlange ervaring vereisen. Hier zijn zeven soorten niet-klinische ziekenhuisbanen.

1. Medewerker medische opnames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,83 per uur

Primaire taken: Opnamemedewerkers begroeten patiënten die het ziekenhuis binnenkomen en verzamelen hun medische en persoonlijke informatie en reden voor hun bezoek. Zij checken de patiënt in en slaan hun gegevens op in het systeem van het ziekenhuis. Ze verzamelen en voeren ook verzekeringsgegevens in. Wanneer ze geen interactie hebben met patiënten, kunnen baliemedewerkers telefoons beantwoorden, gegevens opnemen en communiceren met verpleegkundigen en artsen.

2. Medewerker medische dossiers

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,49 per uur

Primaire taken: Klerken in medische dossiers organiseren en archiveren patiëntinformatie, zoals persoonlijke en medische geschiedenissen, en toelatings- en ontslagdocumenten. Ze geven ziekenhuisafdelingen de dossiers en het papierwerk waar ze om vragen. Zij zijn verantwoordelijk voor het vertrouwelijk, veilig en up-to-date houden van de dossiers. Dossiers van medische dossiers bieden ook informatie en ondersteuning tijdens ziekenhuisaudits.

3. Codeerspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $21,67 per uur

Primaire taken: Codeerspecialisten werken op de factureringsafdeling. Ze classificeren en coderen gezondheidsclaims zodat het ziekenhuis betalingen kan ontvangen van verzekeringsmaatschappijen en gezondheidszorgprogramma's. Ze beoordelen claims om er zeker van te zijn dat ze in aanmerking komen voor vergoeding en gebruiken computerprogramma's om procedures de juiste codes te geven. Ze werken ook samen met verzekeringsmaatschappijen om afgewezen claims op te lossen.

4. Medisch maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.294 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers helpen patiënten en hun families om te gaan met de fysieke, emotionele en financiële stress van een ziekenhuisopname. Ze ontmoeten en praten met patiënten over wat ze kunnen verwachten van hun toestand en het herstelproces. Ze bieden ook ondersteuning aan patiënten en families die door moeilijke situaties gaan, zoals de diagnose van een levensbedreigende aandoening. Maatschappelijk werkers leren verpleegkundigen en artsen ook hoe ze moeten omgaan met patiënten met problemen zoals depressie of angst.

5. Informatietechnologiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $69.365 per jaar

Primaire taken: Informatietechnologiespecialisten onderhouden de computers, netwerken en servers van het ziekenhuis. Ze houden software up-to-date en zorgen ervoor dat de cruciale gegevens in ziekenhuiscomputersystemen privé zijn en beschermd zijn tegen cyberdreigingen. Sommige IT-specialisten in de gezondheidszorg ontwerpen en beheren ook elektronische systemen voor medische dossiers waarin patiëntgegevens worden opgeslagen.

6. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.780 per jaar

Primaire taken: Personeelsmanagers houden toezicht op alle personeels- en personeelsbehoeften van het ziekenhuis. Ze werven, huren en trainen nieuwe medewerkers en communiceren met bestaand personeel om conflicten op te lossen en het werkplekbeleid af te dwingen. HR-managers zijn ook verantwoordelijk voor het salarisbudget, de secundaire arbeidsvoorwaarden en de professionele ontwikkelingsmogelijkheden van het ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat het ziekenhuis de staats- en federale voorschriften volgt en een veilige werkplek voor werknemers biedt.

7. Chief executive officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.640 per jaar

Primaire taken: Chief executive officers zijn de hoogste beheerders in een ziekenhuis. Ze houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van de organisatie en creëren langetermijnstrategieën om het bedrijf soepel te laten verlopen. Ze werken samen met managers en afdelingshoofden om ervoor te zorgen dat patiënten veilig zijn. Ook zorgen zij ervoor dat het ziekenhuis de wet- en regelgeving naleeft, de bedrijfsvoering winstgevend is en de kwaliteit van zorg hoog is.


About author

Christiaan Reiners Schulting

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top