Blog

Als je geïnteresseerd bent in treinen, vind je misschien een baan leuk waarbij je in een trein of voor een spoorwegmaatschappij kunt werken. Of u nu uw technologische, interpersoonlijke of mechanische vaardigheden wilt ontwikkelen, er is een verscheidenheid aan banen in de spoorwegindustrie die passen bij uw capaciteiten en loopbaanambities. In dit artikel bieden we een lijst met 17 spoorwegbanen die je kunt overwegen als je een beroep zou willen dat te maken heeft met treinen of de spoorwegindustrie.

Wat is een baan bij een spoorweg?

Een baan bij een spoorweg is elke baan die verband houdt met het aanleggen, repareren, exploiteren of onderhouden van spoorlijnen of treinen. Mensen met een baan bij de spoorwegen werken in de transportsector om ervoor te zorgen dat locomotieven veilig en efficiënt tussen bestemmingen kunnen reizen. Spoorwegbanen variëren sterk in hun vereiste opleiding of training, aanbevolen vaardigheden en salarissen.

17 spoorwegbanen

Hier is een lijst van 17 banen bij de spoorwegindustrie:

1. Bagage-afhandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.274 per jaar

Primaire taken: In passagierstreinen zorgen bagageafhandelaars voor passagiersbagage. Bagage-afhandelaars halen de juiste bagage voor vertrekkende passagiers op elk treinstation uit opbergvakken in of onder treinwagons. Bagageafhandelaars helpen doorgaans ook met andere taken, zoals het serveren van maaltijden uit de dinerwagen of het controleren van passagierskaartjes.

2. Lasserhelper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,737 per jaar

Primaire taken: Lassers helpen bij het maken van metalen spoorwegonderdelen. Hun taken omvatten het bewaken van de gasstroom tijdens het lassen, het hanteren van elektrische en gaslasapparatuur, het plaatsen van de vulstaaf die nodig is om lassen te maken en het controleren van de las op scheuren of andere potentiële gevaren. Lassers repareren en onderhouden ook spoorwegonderdelen die zijn gemaakt met lassen, wat kan betekenen dat het spooroppervlak wordt geslepen, slakken worden verwijderd en spoorankers worden vervangen.

3. dirigent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.557 per jaar

Primaire taken: treinconducteurs beheren de bemanning, de lading en de dagelijkse activiteiten van een locomotief. Een conducteur volgt de lokale en nationale spoorwegvoorschriften, communiceert met medewerkers die op een naderend traject zijn gestationeerd en controleert de spoorwegen op vertragingen of belemmeringen. Sommige conducteurs werken aan passagierstreinen en controleren kaartjes van klanten, informeren passagiers over aankomende haltes en zorgen ervoor dat passagiers veilig zijn. Andere conducteurs werken aan goederentreinen en houden toezicht op het laden en lossen van vracht.

Gerelateerd: Hoe word je een treiningenieur ?

4. Metaalbewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42,007 per jaar

Primaire taken: Spoorwegmetaalbewerkers snijden, gieten en vormen metalen. Een metaalbewerker past meestal pijpen aan voor spoorwegemplacementen, sporen en kantoren. Zij kunnen werken aan het ontwerp, de montage en de installatie van hydrauliek, compressoren, zandtorens of pompen. Andere metaalarbeiders in de spoorwegen maken en onderhouden misschien sanitaire systemen in commerciële treinen.

5. Apparatuuroperator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.499 per jaar

Primaire taken: exploitanten van apparatuur in de vrachtindustrie bedienen machines zoals graafmachines, bulldozers en schrankladers om spoorweginfrastructuur aan te leggen. Exploitanten van apparatuur moeten doorgaans een gespecialiseerde opleiding volgen om te leren hoe ze zware machines veilig en efficiënt kunnen gebruiken.

Gerelateerd: Hoe word je een bediener van zwaar materieel ?

6. Kraanmachinist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.593 per jaar

Primaire taken: Sommige kraanmachinisten werken op spoorwegemplacementen en gebruiken zwaar materieel om grote ladingen van of naar treinwagons, boten en vrachtwagens te vervoeren. Grote ladingen kunnen variëren, maar kunnen elektrische generatoren, stalen buizen of hout omvatten. Om zware machines te bedienen, moeten spoorwegkraanmachinisten eerst naar een handelsschool gaan en een certificering behalen.

Gerelateerd: Hoe word je een kraanmachinist

7. Dieselmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.293 per jaar

Hoofdtaken: Dieselmecaniciens zorgen ervoor dat diesellocomotieven correct, efficiënt en veilig rijden. Een dieselmonteur inspecteert, vervangt en repareert dieselmotoren, waarbij mogelijk materialen worden geklonken, gesoldeerd, gesneden en gelijmd. Dieselmonteurs gebruiken probleemoplossende vaardigheden om erachter te komen waarom een ​​dieselmotor niet goed functioneert.

Gerelateerd: Hoe word je een dieselmonteur: opleidings- en trainingsvereisten

8. Longshoreman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.463 per jaar

Primaire taken: Havenarbeiders in de spoorwegindustrie laden en lossen vracht uit goederentreinen op een treinstation. Havenarbeiders bepalen de laad- en losprocessen voor elke goederentrein, inclusief het gebruik van machines. Longshoremen zijn ook verantwoordelijk voor het zekeren van lading, het bedienen van apparatuur zoals dieselduwers, het op de hoogte houden van bewegende voertuigen en het uitvoeren van routinematige reparaties aan machines.

9. Werfmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.534 per jaar

Primaire taken: Een emplacementmanager houdt toezicht op de beweging van alle treinwagons en locomotieven binnen een goederenemplacement. Werfmanagers helpen vrachten volgens een consistent bedrijfsschema te laten verlopen. Een werfmanager zorgt er ook voor dat vrachten voldoen aan zowel de nalevingsrichtlijnen van de overheid als de inkooprichtlijnen van de klant.

10. Verzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.477 per jaar

Primaire taken: Spoorwegcoördinatoren volgen, autoriseren en coördineren alle treinbewegingen in een specifieke geografische regio. Hun primaire doel is ervoor te zorgen dat de locomotieven in hun regio veilig tussen stations of emplacementen rijden. Dispatchers bedienen op afstand spoorseinen en wissels, houden digitale registraties bij van treinactiviteit in hun regio, zorgen ervoor dat locomotieven alle nalevingsvoorschriften naleven en geven vergunningen aan locomotieven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzender

11. Trackman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.233 per jaar

Primaire taken: Een spoorbaanman zorgt voor de plaatsing, het onderhoud en de reparatie van spoorbielzen. Trackmen moeten weten hoe ze apparatuur moeten bedienen, zoals spike mauls, dasspelden, schoppen, boren en pikhouwelen. Een trackman werkt met spoorbielzen en aanverwante componenten, waaronder ballastregelaars, sabotage- en spike-inserts.

12. Volg werknemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.044 per jaar

Primaire taken: Een baanwerker zorgt voor de installatie, verwijdering en reparatie van spoorrails. Spoorwerkers beheren alle fysieke componenten van spoorlijnen, inclusief rails, staven en bevestigingsmiddelen. Dagelijkse taken kunnen bestaan ​​uit het uitlijnen van verbindingsplaten, het op maat zagen van rails, het losmaken van bouten, het bevestigen van spooroppervlakken en het oliën van spoorverbindingen.

Gerelateerd: Hoe een baan in de bouw te krijgen

13. Carman

Nationaal gemiddeld salaris: $61,284 per jaar

Hoofdtaken: Carmen bouwt treinwagons. Een carman zorgt voor montagewerkzaamheden, waaronder lassen, schilderen en auto's bouwen. Carmen inspecteert en repareert ook treinwagons. Dagelijkse taken zijn onder meer het hersporen van auto's, het meten van de hoogte en breedte van ladingen om naleving te garanderen en het bergen van onderdelen van afgedankte auto's.

14. Ketelmaker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.593 per jaar

Hoofdtaken: Ketelmakers plaatsen, plaatsen en repareren van locomotiefketels en aanverwante onderdelen zoals tanks en vaten. Ketelmakers moeten bekwaam zijn in het begrijpen van blauwdrukken, het kiezen van productmaterialen op basis van conceptontwerpen en het samenstellen van ketelonderdelen. Ketelmakers gebruiken soms gas- en elektrische apparatuur, zoals oxy-acetyleentoortsen, en hanteren apparatuur zoals overheadtakels.

Gerelateerd: Hoe word je een ketelmaker ?

15. Technische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.889 per jaar

Primaire taken: Spoorwegingenieurs assisteren spoorwegingenieurs bij het monteren, installeren en onderhouden van spoorwegen. Technische technici kunnen helpen met technisch werk met betrekking tot spoorlijnen, auto's, bovengrondse hoogspanningslijnen of andere componenten. Taken zijn onder andere het installeren van bedieningspanelen, het aanbrengen van verlichting, het inspecteren van onderstellen en het testen van koppelingen.

Gerelateerd: Hoe word je een technisch technicus

16. Signaalonderhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.008 per jaar

Primaire taken: Signaalbeheerders testen regelmatig de wegovergangen, seinen, wissels en overwegbeveiligingsapparatuur in hun aangewezen regio. Het is hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de regionale en nationale richtlijnen voor de veiligheid van locomotieven worden nageleefd. Signaalbeheerders lossen problemen op met betrekking tot verschillende spoorwegseinen met hun kennis van circuitontwerpen en elektrische theorieën.

17. Burgerlijk ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.302 per jaar

Primaire taken: Civiel-ingenieurs zijn een soort ingenieur die verantwoordelijk is voor het maken en onderhouden van verschillende constructies. Sommige civiel ingenieurs werken in de spoorwegindustrie. Spoorwegingenieurs kunnen spoorweginfrastructuur ontwerpen, zoals werven, afvalwaterzuiveringsinstallaties, drainagesystemen en bruggen. Andere civiel ingenieurs berekenen de logistiek van de spoorweginfrastructuur, zoals het gewichtsvermogen van een bepaald segment van het treinspoor.

Gerelateerd: Hoe word je een civiel ingenieur


About author

Henk-Jan Langendonk

Als je geïnteresseerd bent in treinen, vind je misschien een baan leuk waarbij je in een trein of voor een spoorwegmaatschappij kunt werken. Of u nu uw technologische, interpersoonlijke of mechanische vaardigheden wilt ontwikkelen, er is een verscheidenheid aan banen in de spoorwegindustrie die passen bij uw capaciteiten en loopbaanambities. In dit artikel bieden we een lijst met 17 spoorwegbanen die je kunt overwegen als je een beroep zou willen dat te maken heeft met treinen of de spoorwegindustrie.


Scroll to Top