Blog

Als u op zoek bent naar een aanvullend inkomen, overweeg dan om te solliciteren naar een bijbaan voor thuiswerken die past bij uw ervaring en vaardigheden. Hoewel u in verschillende bedrijfstakken thuiswerk kunt vinden, helpt het kennen van de verschillende beschikbare mogelijkheden om uw zoektocht naar een baan te verfijnen. In dit artikel leggen we uit wat een bijbaan is, zetten we verschillende thuiswerkbijbanen op een rij die je kunt doen na je fulltime baan en geven we je tips om je te helpen bij het kiezen van een thuiswerkbijbaan.

Gerelateerd: 15 tips om op afstand te werken

Wat is een bijbaan?

Ook bekend als een bijbaan, verwijst een bijbaan naar een extra baan die u een aanvullend inkomen oplevert. Je kunt naast je bijbaan fulltime, parttime of als freelancer werken. Je kunt ook meer dan één bijbaan tegelijk hebben. Veel bijbanen zijn te vinden in verschillende bedrijfstakken en bieden een flexibel schema en laten je vaardigheden gebruiken die je misschien niet hebt gebruikt in je primaire vorm van werk.

Gerelateerd: 20 bijbanen om extra inkomsten te genereren

Thuiswerk bijbaantjes

Nu je weet wat een bijbaan is, bedenk dan of je baat zou hebben bij deze extra vorm van werk. Om u te helpen bij het zoeken naar een baan, kunt u de volgende bijbaantjes voor thuiswerk overwegen. Klik voor de meest actuele informatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder.

1. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.893 per jaar

Primaire taken: Bloggers schrijven inhoud over een bepaald onderwerp voor een website. Meestal pleiten ze voor of informeren ze lezers over producten, diensten of hun interesses. Bloggers bedenken ideeën voor blogberichten, doen onderzoek, schrijven hun berichten, bewerken ze en publiceren ze wanneer ze klaar zijn. Ze promoten hun inhoud ook via verschillende platforms zoals e-mail of sociale media.

2. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,226 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers communiceren met klanten via verschillende kanalen, zoals telefoongesprekken, e-mails en online chats. Zij bepalen de reden van contact en helpen eventuele problemen op te lossen. Klantenservicemedewerkers helpen klanten ook bij het plaatsen van bestellingen, het verwerken van terugbetalingen of omruilen en het annuleren of upgraden van hun accounts.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

3. Technische ondersteuning op instapniveau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,267 per jaar

Primaire taken: Technische ondersteuning op instapniveau helpt gebruikers met hun ervaring op de website van een bedrijf. Ze helpen bij het oplossen van problemen met telefoon, e-mail en online chat. Technische ondersteuning op instapniveau identificeert niet alleen technische problemen, maar biedt ook oplossingen. Om ervoor te zorgen dat alle systemen soepel werken, evalueren ze netwerksystemen en voeren ze routinetests uit.

4. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29,474 per jaar

Primaire taken: transcriptionisten luisteren naar audio-opnames en interpreteren de informatie of gegevens in een geschreven formaat. Ze worden vaak aangetroffen met een headset, luisteren naar de dictaten en stoppen de opname terwijl ze alle informatie met de hand of op een computer noteren.

5. Foto-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,468 per jaar

Primaire taken: Foto-editors coördineren foto-opdrachten en keuren afbeeldingen goed. Zij geven vaak leiding aan een team fotografen en begeleiden hen. Foto-editors selecteren en bewerken foto's, onderhandelen over vergoedingen en zorgen ervoor dat ze toestemming hebben om foto's te maken.

6. Merkambassadeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.234 per jaar

Primaire taken: merkambassadeurs vertegenwoordigen een bedrijfsmerk positief en delen de producten of diensten van het bedrijf met zijn doelgroep. Ze verstrekken informatie over hun producten en diensten in een poging verkoopkansen te verwerven en een breder klantenbestand voor het bedrijf op te bouwen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkambassadeur

7. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.848 per jaar

Primaire taken: Webdesigners maken en coderen zowel websites als webpagina's. Op basis van de voorkeuren en bepalingen van hun klant beslissen ze over een website of het algehele ontwerp van een webpagina. Terwijl sommigen aan nieuwe websites werken, werken anderen bestaande websites bij.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webdesigner

8. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.898 per jaar

Primaire taken: Boekhouders registreren de financiële transacties van een bedrijf. Ze verwerken ook betalingen, creëren en analyseren financiële documenten en zorgen ervoor dat deze financiële documenten voldoen aan de wettelijke vereisten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

9. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.700 per jaar

Primaire taken: Grafisch ontwerpers creëren visuele concepten voor hun klanten. Ze ontwerpen met de hand en met behulp van computersoftware. Grafisch ontwerpers ontwerpen vaak de lay-out voor brochures, menukaarten, logo's en uitnodigingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

10. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,736 per jaar

Primaire taken: Contentschrijvers doen onderzoek en maken marketingteksten om de producten en diensten van een bedrijf te promoten. Ze maken concepten, bewerken hun inhoud indien nodig en voeren hun schrijven in een inhoudbeheersysteem in.

11. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.931 per jaar

Primaire taken: Freelance schrijvers creëren inhoud voor bedrijven op niet-contractuele basis. Ze verzamelen informatie, schrijven inhoud en gebruiken hun kennis van spelling en grammatica om hun opdrachten te bewerken voordat ze een definitieve versie inleveren.

12. Leraar Engels als tweede taal (ESL)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.384 per jaar

Primaire taken: ESL-leraren helpen niet-moedertaalsprekers van het Engels de Engelse taal te begrijpen. Ze maken lesplannen om hen te helpen Engels te lezen, schrijven en spreken. ESL-docenten beoordelen de voortgang van studenten, organiseren cursussen en nemen examens af.

13. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.613 per jaar

Primaire taken: Proeflezers lezen inhoud en bewerken deze voor grammatica, spelling en naleving van relevante stijlgidsen. Zij zorgen voor de juistheid van alle feiten en verklaringen en brengen zo nodig correcties of suggesties aan. Proeflezers zorgen er ook voor dat de tekst aansluit bij de toon van het bedrijf.

14. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.808 per jaar

Primaire taken: Vertalers lezen of luisteren naar een bericht in één taal, interpreteren het en zetten het om in een tweede taal. Ze zorgen ervoor dat de oorspronkelijke betekenis van de boodschap intact blijft.

15. Freelance redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.126 per jaar

Primaire taken: Freelance redacteuren werken op niet-contractuele basis en beoordelen de inhoud op spelling, grammatica en naleving van een huisstijlgids voorafgaand aan publicatie. Ze verifiëren alle feiten en werken vaak samen met schrijvers en hun managers.

16. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,422 per jaar

Primaire taken: Technisch schrijvers maken handleidingen en artikelen. Ze communiceren complexe en technische informatie door middel van hun schrijven en delen deze informatie met verschillende fabrikanten, klanten en ontwerpers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

17. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.062 per jaar

Primaire taken: Digitale marketeers gebruiken digitale kanalen om de naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten. Ze helpen verkeer naar zijn website te leiden door campagnes te plannen, waaronder e-mail, sociale media en advertentiecampagnes. Digitale marketeers monitoren en rapporteren ook de prestaties van deze digitale marketingcampagnes.

Tips voor het kiezen van een bijbaan van thuis uit

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een bijbaan van thuis uit, overweeg dan de volgende tips:

  • Denk aan je interesses. Bedenk voordat je een bijbaan kiest wat je leuk vindt om te doen. Als u uw specifieke interesses kent, kunt u een baan vinden die u leuk vindt om te doen na uw fulltime baan.
  • Begrijp uw kwalificaties. Meestal vereisen beterbetaalde bijbanen een soort ervaring. Zorg ervoor dat je voldoet aan de basiskwalificaties voor elke bijbaan waarop je solliciteert.
  • Bepaal hoeveel tijd je hebt. Bedenk hoeveel tijd je aan je bijbaan moet besteden. Sommige bijbanen vragen meer tijd dan andere.

About author

Ellemijn Groot Nibbelink

Als u op zoek bent naar een aanvullend inkomen, overweeg dan om te solliciteren naar een bijbaan voor thuiswerken die past bij uw ervaring en vaardigheden. Hoewel u in verschillende bedrijfstakken thuiswerk kunt vinden, helpt het kennen van de verschillende beschikbare mogelijkheden om uw zoektocht naar een baan te verfijnen. In dit artikel leggen we uit wat een bijbaan is, zetten we verschillende thuiswerkbijbanen op een rij die je kunt doen na je fulltime baan en geven we je tips om je te helpen bij het kiezen van een thuiswerkbijbaan.


Scroll to Top