Blog

Het ontwikkelen van je arbeidsethos, geld besparen en leren van anderen in een werkomgeving kan al beginnen als 15-jarige werknemer. Hoewel er beperkingen zijn aan het soort werk dat je kunt doen en het aantal uren dat je eraan kunt besteden, helpt het hebben van een deeltijdbaan als 15-jarige je om je voor te bereiden op een carrière als je ouder bent. Afhankelijk van je interesses, vind je waarschijnlijk een parttime functie die je aanspreekt. In dit artikel geven we een lijst met deeltijdbanen die goed geschikt zijn voor een 15-jarige en delen we een lijst met veelgestelde vragen met antwoorden.

17 deeltijdbanen voor 15-jarigen

Bekijk deze lijst met deeltijdfuncties die een 15-jarige kan hebben, in oplopende volgorde van uurloon:

1. Concessiewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 9,95 per uur

Primaire taken: Een concessiemedewerker is verantwoordelijk voor het aannemen van voedselbestellingen bij concessiestands, die typisch zijn voor bioscopen, sportevenementen en andere locaties zoals lokale beurzen en festivals. Ze bereiden voedsel, verwerken betalingen, beantwoorden vragen over voedselaanbod en houden hun werkgebied schoon en georganiseerd. Concessiewerkers kunnen ook inventaris afhandelen of benodigdheden bestellen.

2. Fastfoodmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,22 per uur

Primaire taken: Een fastfoodmedewerker neemt de bestellingen van klanten op en bereidt hun eten, rekening houdend met eventuele verzoeken van de klant. Ze verwerken ook de betaling en wijziging van de inschrijving, leiden andere bemanningsleden op, beantwoorden vragen over het menu en voorzien klanten van specerijen die ze nodig hebben. Fastfoodmedewerkers moeten zich houden aan de voedselveiligheidsvoorschriften en hun werkplek schoon en gedesinfecteerd houden.

3. Karretje

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,62 per uur

Primaire taken: Een karrenbegeleider is verantwoordelijk voor het verzamelen van karren van een parkeerplaats en deze in de winkel te rangschikken voor gebruik door een klant. Ze maken ook karren schoon, verwijderen afval uit de karren, halen karren op voor klanten in kassalijnen die ze nodig hebben en helpen klanten met het brengen van hun gekochte artikelen naar hun voertuigen.

4. Rijdoperator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,63 per uur

Primaire taken: Een rit-operator leert de mechanica van een rit, zodat ze deze veilig en op de juiste manier kunnen bedienen. Ze helpen rijders met het vastmaken van veiligheidsgordels, inspecteren de rit om te controleren of deze naar behoren werkt, geven veiligheidsinstructies af en houden de rit schoon.

5. Bibliotheekpagina

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,78 per uur

Primaire taken: Een bibliotheekpagina is verantwoordelijk voor het terugbrengen van boeken naar hun juiste plek in de schappen van de bibliotheek. Ze helpen de bibliotheek georganiseerd te houden, items te vinden en opzij te zetten waar een bibliotheekgebruiker om vraagt ​​en boeken zo nodig schoon te maken om hun integriteit te behouden. Bibliotheekpagina's helpen bibliothecarissen ook bij het organiseren van evenementen en helpen gasten bij het lokaliseren van items.

6. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,79 per uur

Primaire taken: een kassier helpt klanten bij het kopen van hun artikelen door hun goederen te scannen en een totaal voor de klanten te geven om te betalen. Ze beantwoorden vragen van klanten over producten en waar ze deze in de winkel kunnen vinden, innen betalingen, verwerken retouren en ruilen en pakken artikelen op de juiste manier in. Kassiers kunnen voorraadadministrateurs ook helpen met inventaris- en prijscontroles.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kassier

7. Feestgastheer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,79 per uur

Primaire taken: Een feestgastheer is verantwoordelijk voor het opzetten van het verjaardagsfeestje van een gast. Ze helpen de keuken met het bereiden van eten, serveren drankjes aan feestgangers, decoreren naar wens van de gasten, begeleiden kinderen op het feest en verwerken betalingen. Organisatoren van feesten kunnen ook spelletjes en activiteiten voorstellen aan de aanwezigen en muziek selecteren om tijdens het evenement te spelen.

8. IJsschepje

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,17 per uur

Primaire taken: Een ijsschepper serveert ijs aan gasten en neemt betalingen voor hun aankopen in ontvangst. Ze bieden ook monsters, beantwoorden vragen over het ijsaanbod en houden de inventaris bij.

9. Carwashmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,44 per uur

Primaire taken: Een carwashmedewerker is verantwoordelijk voor het wassen, polijsten en onderhouden van de voertuigen van klanten, rekening houdend met eventuele verzoeken van de klant. Ze maken ook het interieur van het voertuig schoon, bevelen producten aan klanten aan en verwijderen het afval uit een auto.

10. Recreatie assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,72 per uur

Hoofdtaken: Een recreatiemedewerker assisteert een recreatiemanager of directeur bij het uitvoeren van recreatieve activiteiten. Ze zetten zich in voor het evenement of de activiteit, leiden gasten tijdens het geplande evenement, onderhouden de benodigde apparatuur en ruimen op nadat de activiteiten zijn voltooid. Recreatiemedewerkers kunnen ook reserveringen aannemen, vragen van gasten beantwoorden en de inventaris van benodigdheden beheren.

11. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,88 per uur

Primaire taken: Een badmeester is verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van gasten en het bewaken van hun toegewezen gebied om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de waterveiligheidsregels houdt. Het kan nodig zijn dat badmeesters een zwemmer in nood helpen of de gasten op de hoogte stellen van watergevaren. Sommige strandwachten geven ook zweminstructie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een badmeester

12. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,91 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor huisdieren terwijl hun baasjes niet thuis zijn. Ze laten honden uit, zorgen ervoor dat huisdieren voldoende voedsel en water hebben, ruimen alle rommel op en spelen met de huisdieren als dat nodig is om ervoor te zorgen dat ze gelukkig blijven als hun baasjes er niet zijn. Dierenoppassers kunnen een huisdier verzorgen terwijl de eigenaar een dag aan het werk is of bij het huisdier blijven als de eigenaar voor langere tijd weg is.

13. Bagger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,96 per uur

Primaire taken: Een inpakker is verantwoordelijk voor het verpakken van de bestelling van een klant, zodat deze de aankopen veilig naar hun auto kan vervoeren. Baggers brengen artikelen ook terug naar de juiste schappen als een klant van gedachten verandert over de aankoop en kunnen artikelen ophalen als een klant is vergeten iets aan zijn winkelwagentje toe te voegen.

14. Boerenknecht

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,30 per uur

Primaire taken: Een boerenknecht is verantwoordelijk voor het assisteren van boeren met operaties. Ze zorgen voor dieren, voeren vee, onderhouden apparatuur en moeten mogelijk specifieke landbouwactiviteiten uitvoeren, zoals irrigatie en grondbewerking. Veel boerenknechten plukken ook de groenten en fruit die boeren op het terrein verbouwen en maken deze klaar voor verkoop aan klanten.

15. Werfmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,86 per uur

Primaire taken: Een werfmedewerker is verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein bij de huizen, kantoorcomplexen en buurten van de klant. Ze maaien het gazon, snoeien struiken, brengen pesticiden aan op gras en planten, geven water en zorgen ervoor dat al het afval op het terrein wordt verwijderd.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Groundskeeper

16. Jeugdsportscheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,89 per uur

Primaire taken: Een jeugdsportscheidsrechter waakt over een wedstrijd om ervoor te zorgen dat alle deelnemers zich aan de regels van de sport houden. Ze leggen de regels uit, zorgen ervoor dat kinderen sportief gedrag betrachten, roepen penalty's af en geven aan wanneer het spel begint en eindigt.

17. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,14 per uur

Primaire taken: Een babysitter is verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen terwijl hun ouders of voogden niet beschikbaar zijn. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, moeten ze mogelijk kinderen voeden, baden, spelen of bijles geven en het huis opruimen voordat de ouders naar huis gaan. Babysitters moeten ook weten met wie ze contact moeten opnemen in geval van nood.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een oppas

Veelgestelde vragen over werken als 15-jarige

Lees deze korte lijst met veelgestelde vragen, met antwoorden, over werken als 15-jarige:

Is er een limiet aan het aantal uren dat een 15-jarige kan werken?

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid zijn er bepaalde richtlijnen voor werkende 15-jarigen. Deze werknemers kunnen drie uur per schooldag werken en acht uur op een niet-schooldag, en er is een limiet aan het totale aantal uren dat ze in een week kunnen werken tijdens bepaalde periodes van het jaar. Elke staat verschilt echter in zijn kinderarbeidswetten, dus het is belangrijk om de specificaties van uw staat te bekijken om goed geïnformeerd te blijven.

Wat is het minimumloon voor 15-jarigen?

Het minimumloon verschilt per staat. Het is normaal dat werknemers onder de 20 jaar een ander minimumloon hebben dan degenen die ouder zijn, maar het is belangrijk om de wetten van uw staat te kennen, evenals details over het federale minimumloon om uzelf te informeren over het soort loon dat u kunt verwachten .

Heb je als 15-jarige werknemer een tewerkstellingsvergunning nodig?

De meeste minderjarigen hebben een werkvergunning nodig om te beginnen met werken, maar dit kan ook variëren afhankelijk van de staat waar je woont en het soort baan waarop je solliciteert. In veel gevallen kan je school helpen bij het faciliteren van een tewerkstellingsvergunning.


About author

Loesje Stadlander

Het ontwikkelen van je arbeidsethos, geld besparen en leren van anderen in een werkomgeving kan al beginnen als 15-jarige werknemer. Hoewel er beperkingen zijn aan het soort werk dat je kunt doen en het aantal uren dat je eraan kunt besteden, helpt het hebben van een deeltijdbaan als 15-jarige je om je voor te bereiden op een carrière als je ouder bent. Afhankelijk van je interesses, vind je waarschijnlijk een parttime functie die je aanspreekt. In dit artikel geven we een lijst met deeltijdbanen die goed geschikt zijn voor een 15-jarige en delen we een lijst met veelgestelde vragen met antwoorden.


Scroll to Top