Blog

Werken in een omgeving die de veiligheid van werknemers hoog in het vaandel heeft staan, kan u gemoedsrust geven en u in staat stellen om u beter te concentreren op het bereiken van doelen op hoog niveau. Hoewel de meeste organisaties veiligheidsrichtlijnen hebben, worden sommige beroepen, zoals die waarvoor handarbeid vereist is, als gevaarlijker beschouwd dan andere, simpelweg vanwege het veronderstelde fysieke risico dat werknemers lopen. Als u doelbewust op zoek bent naar een baan die veiligheid belooft, zijn er veel lonende opties voor u beschikbaar. In dit artikel schetsen we wat een veilige baan is, de voordelen van één werken en 17 veilige carrières die je kunt overwegen.

Gerelateerd: 10 veiligheidstips op de werkplek om productief en beschermd te blijven

Wat is een veilige baan?

Een veilige baan is een beroep waarin werknemers over het algemeen worden beschermd tegen mogelijke schade. Veilige banen worden doorgaans gedefinieerd in vergelijking met hun tegenhangers: gevaarlijke banen die een soort risico vormen voor de gezondheid of het welzijn van werknemers. Gewoonlijk wordt het algehele veiligheidsniveau van banen geëvalueerd aan de hand van factoren zoals werkomgeving en dagelijkse verantwoordelijkheden.

Zo worden banen waarbij werknemers zware machines moeten bedienen, zich fysiek moeten inspannen of werken in precaire omgevingen vaak als gevaarlijker beschouwd dan banen waarbij dergelijke taken niet gepaard gaan. Dit komt omdat hoge niveaus van fysieke inspanning, constant reizen, omgaan met gevaarlijke materialen en het werken met gereedschappen en machines soms kunnen leiden tot arbeidsongevallen en letsel bij werknemers.

Ter vergelijking: werkplekken met een relatief hoog veiligheidsniveau vereisen weinig tot geen fysieke inspanning van werknemers en vertonen een lager risico op fysieke incidenten als gevolg van gevaren op de werkplek. Veiligere banen bevinden zich meestal op beveiligde plaatsen, zoals kantoren, die niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hoewel er geen garantie is dat werknemers volledig beschermd zijn tegen risico's bij deze banen, vormen dergelijke functies doorgaans een lager risico voor het welzijn van werknemers in het algemeen.

Gerelateerd: 25 van de gevaarlijkste banen in de VS

Voordelen van werken in een veilige baan

Werken in een veilige baan heeft verschillende voordelen. De exacte voordelen die u in een veilige rol zult genieten, zijn afhankelijk van situationele factoren, zoals uw specifieke rol, in welke omgeving u werkt en voor welke taken u dagelijks verantwoordelijk bent. Ongeacht deze factoren kunt u echter deze voordelen verwachten van werken in een veilig beroep:

  • Algemene fysieke veiligheid: Het belangrijkste voordeel van veilig werken is het niveau van algemene fysieke veiligheid dat u kunt verwachten. Dit betekent dat u, terwijl u een veilige baan heeft, een kleinere kans heeft om uzelf te verwonden of een werkgerelateerde ziekte te krijgen. Hoewel er altijd ongelukken kunnen gebeuren, bieden veiliger banen u gemiddeld een zekere mate van bescherming tegen lichamelijk letsel.
  • Verbeterd geestelijk welzijn: Als u zich niet voortdurend zorgen hoeft te maken over veiligheid of strenge veiligheidscontroles hoeft uit te voeren op het werk, profiteert u waarschijnlijk van een verbeterd geestelijk welzijn. Het kan een uitdaging zijn om stress te voelen over de veiligheid van uw werkomgeving. In een veilige baan ben je meestal vrij van dergelijke angsten.
  • Lage fysieke inspanning: voor veilige banen hoeven werknemers gemiddeld niet veel fysieke inspanning te leveren. In feite voeren werknemers doorgaans veilige banen uit vanaf een bureau, meestal in zittende posities. Hierdoor hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over mogelijke chronische pijn of ziekte als gevolg van uw werk.
  • Minder verzoeken om reizen: Reizen, hoewel gebruikelijk in veel banen, wordt vaak gezien als een risico vanwege de grotere kans op ongevallen tijdens het transport. In de meeste gevallen vereisen veiliger banen in het algemeen minder reizen. Als u dus niet van reizen houdt, of het liever spaarzaam doet, kan dit een belangrijk voordeel zijn van veilig werken.
  • Hogere energieniveaus: aangezien veilige banen minder fysieke inspanning vergen en een beter mentaal welzijn bieden, is de kans groot dat u een hoger energieniveau zult genieten door in een veilig beroep te werken. Hogere energieniveaus kunnen u helpen productiever te zijn in uw rol terwijl u activiteiten na het werk uitvoert, zoals hobby's en trainingsroutines.

Gerelateerd: 20 wellnesstips voor de werkplek te midden van een pandemie

17 veilige banen om te overwegen voor je volgende carrière

Het veiligheidsniveau van banen hangt af van het soort omgeving waarin werknemers werken en de taken die van hen worden verwacht. Hoewel veilige banen in het verleden als zeldzaam werden beschouwd, is er met de recente opkomst van mogelijkheden voor werken op afstand en de vooruitgang van de samenleving in de technologische industrie, een grote verscheidenheid aan veilige carrières beschikbaar gekomen voor kandidaten op de arbeidsmarkt. Er zijn veel rollen die goed worden erkend vanwege hun toewijding aan veiligheid. Hier zijn 17 veilige banen om te overwegen bij het zoeken naar je volgende carrière:

1. Telemarketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,41 per uur

Primaire taken: Telemarketeers zijn verantwoordelijk voor het ongevraagd bellen van mensen om producten te verkopen of om donaties te vragen, afhankelijk van de organisatie waarvoor ze werken. Meestal gebruiken telemarketeers scripts om individuen te voorzien van informatie over de missie van hun organisatie, elk product dat ze verkopen en de prijs van het product. Ze kunnen ook inkomende oproepen van klanten beantwoorden en proberen te verkopen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een telemarketeer

2. Tolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,99 per uur

Primaire taken: Tolken vertalen verbale communicatie van de ene taal naar de andere in realtime. Ze spelen een sleutelrol bij het faciliteren van gesprekken waar taalbarrières bestaan. Een tolk kan bijvoorbeeld Spaans in het Engels decoderen voor twee sprekers die geen gemeenschappelijke taal delen. Ze kunnen in veel omgevingen werken, maar zijn vaak werkzaam in het onderwijs, de zorg en de juridische sector.

3. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.455 per jaar

Primaire taken: Paralegals bieden administratieve ondersteuning aan advocaten en andere juridische professionals. Ze stellen documenten op, ordenen dossiers, houden kantoorprocedures bij, roepen getuigen op en bieden basissupervisie aan andere juridische medewerkers, zoals secretaresses of assistenten. Paralegals kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van onderzoek naar specifieke rechtszaken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over paralegal zijn

4. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.529 per jaar

Primaire taken: Voedingsdeskundigen overleggen met klanten en gebruiken voedingsplannen om het welzijn te bevorderen, de gezondheid te beheren, om te gaan met dieetallergieën en ziekten te voorkomen. Ze beschikken over deskundige kennis over welke voedingssystemen geschikt zijn, rekening houdend met de leeftijden, activiteitenniveaus, culturele achtergronden, religieuze praktijken en andere factoren van hun cliënten. Ze kunnen werken in voedingsklinieken of naast artsen als adviseurs.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

5. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.197 per jaar

Primaire taken: Accountants controleren doorgaans zakelijke en fiscale rekeningen. Ze kunnen financiële overzichten, belastingaangiften opstellen, budgetten beheren, de loonlijst beheren, financiële activiteiten controleren, uitgaven controleren, financiële audits en andere gerelateerde taken uitvoeren. Bijna alle bedrijven en organisaties hebben accountants in dienst, dus ze werken in verschillende omgevingen en industrieën.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

6. Uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.266 per jaar

Primaire taken: Executive assistants zijn professionals die vergaderingen plannen, activiteiten op de werkplek organiseren, agenda's beheren, reisarrangementen maken en corresponderen met managers over specifieke behoeften. Ze werken meestal onder toezicht van een lid van het uitvoerend team. Uitvoerende assistenten kunnen in een breed scala aan organisaties werken en hun taken kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke branche waarin ze actief zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een uitvoerend assistent

7. Inhoudsbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.025 per jaar

Primaire taken: Contentmanagers zijn communicatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de creatie, implementatie en het onderhoud van content. Meestal werken ze in de digitale wereld, delen ze inhoud, bevorderen ze de naamsbekendheid en controleren ze de engagementstatistieken voor optimalisatie. In sommige gevallen kunnen contentmanagers toezicht houden op een team van creatievelingen, zoals schrijvers en redacteuren, die de content genereren die ze beheren. Contentmanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het bijwerken van content als dat nodig is.

8. Bibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.122 per jaar

Primaire taken: Bibliothecarissen catalogiseren boeken en ander mediamateriaal, zoals films, audiobestanden, tijdschriften en andere publicaties in organisatiesystemen. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het verzamelen van dergelijk materiaal en het uitlenen van bibliotheekbronnen. Bibliothecarissen kunnen ook materiaal samenstellen op basis van actuele gebeurtenissen, nieuwe boekuitgaven of andere evenementen. Als promotors van onderwijs via de media werken bibliothecarissen vaak op scholen, universiteiten, musea en openbare voorzieningen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bibliothecaris

9. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $60,469 per jaar

Primaire taken: Copywriters zijn communicatie- en marketingprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het maken van duidelijke, foutloze teksten. Ze schrijven meestal tekst op basis van de behoeften en instructies van een klant om producten en diensten te promoten. De materialen die copywriters helpen produceren, worden meestal opgenomen in marketingcampagnes, zoals posts op sociale media, blogs, brochures, gedrukte publicaties, radiocommercials, televisieadvertenties, productverpakkingen en labels.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

10. Senior medisch codeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,64 per uur

Primaire taken: Medische codeurs zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die gedocumenteerde medische behandelingen vertalen in alfanumerieke codes. Ze gebruiken deze codes om een ​​gestandaardiseerd intern organisatiesysteem voor dergelijke documenten te onderhouden. Bovendien zullen medische codeurs deze codeurs vaak doorsturen naar verzekeringsspecialisten die ze gebruiken om claims in te dienen.

11. Archivaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.913 per jaar

Primaire taken: Archivarissen zijn verantwoordelijk voor het creëren van efficiënte organisatiesystemen om speciale materialen te catalogiseren, zoals historische boeken, kranten, foto's en andere items. Ze zijn doorgaans gespecialiseerd in het bewaren van dergelijke items en vergemakkelijken de behandeling ervan door onderzoekers en bezoekers. Archivarissen kunnen werken voor musea, universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere faciliteiten die materialen verzamelen.

12. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $69.644 per jaar

Primaire taken: Human resources (HR) managers ondersteunen organisaties bij het opleiden en ontwikkelen van personeel. Ze beheren het personeel van de organisatie, coördineren wervingsprocessen, interviewen potentiële kandidaten voor banen, nemen nieuwe werknemers in dienst en behandelen compensatiekwesties. Afhankelijk van hun organisatiestructuur kunnen HR-managers ook de inschrijvingsprocedures voor vergoedingen afhandelen. Bovendien is het vaak de verantwoordelijkheid van een HR-manager om het bedrijfsbeleid af te dwingen en oplossingen te vinden voor discrepanties op de werkplek.

13. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,61 per uur

Primaire taken: Technisch schrijvers vertalen doorgaans technische documenten, zoals handleidingen, tijdschriftartikelen en wetenschappelijk onderzoek naar navigeerbare en verteerbare teksten voor de gemiddelde consument. Ze vervullen de essentiële taak om technische informatie gemakkelijk te begrijpen te maken. Technisch schrijvers zullen vaak technische documenten voorbereiden, beoordelen, herzien en onderhouden om gebruikers te helpen informatie en productfunctionaliteit te begrijpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

14. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.828 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars zijn technologieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, coderen en onderhouden van websites. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in het maken van websitelay-outs of het maximaliseren van de functionaliteit van een webpagina. Over het algemeen werken webontwikkelaars met het doel om esthetisch aantrekkelijke websites te maken waar gebruikers gemakkelijk doorheen kunnen navigeren. Vaak werken webontwikkelaars samen met klanten en maken ze websites op basis van hun specifieke behoeften.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

15. Systeemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78.806 per jaar

Primaire taken: Systeemanalisten zijn IT-professionals (informatietechnologie) die systemen ontwerpen, plannen, implementeren en onderhouden, afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf of organisatie. Ze voltooien analyses van systeemfunctionaliteit om te bepalen hoe ze de software- en hardwareprestaties kunnen maximaliseren. Van hieruit updaten systeemanalisten systemen en optimaliseren ze hun productiviteit.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een systeemanalist

16. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $98,292 per jaar

Primaire taken: Statistici zijn wiskundigen die numerieke gegevens verzamelen voor analyse. Door hun analyseprocessen helpen statistici vaak met het presenteren van oplossingen voor tastbare problemen op gebieden als het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, de psychologie en de overheid. Vaak identificeren statistici patronen en trends in gegevens die hen helpen conclusies te trekken over specifieke maatschappelijke behoeften. Ze kunnen deze bevindingen presenteren om anderszins ongerechtvaardigde informatie te verklaren of nieuwe processen voor te stellen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een statisticus

17. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 114.677 per jaar

Primaire taken: Actuarissen gebruiken wiskunde, statistiek en financiële analyseprocessen om de financiële kosten van risico en onzekerheid te onderzoeken. Ze kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt en beoordelen het potentiële risico van specifieke gebeurtenissen en acties. Actuarissen werken doorgaans in de verzekeringssector, maar ze kunnen ook als adviseur in andere sectoren werken. Vaak werken actuarissen echter samen met bedrijven en klanten om organisatorisch en financieel beleid te ontwikkelen dat de kosten van risico's kan verminderen.


About author

Jaap-Jan Schoten

Werken in een omgeving die de veiligheid van werknemers hoog in het vaandel heeft staan, kan u gemoedsrust geven en u in staat stellen om u beter te concentreren op het bereiken van doelen op hoog niveau. Hoewel de meeste organisaties veiligheidsrichtlijnen hebben, worden sommige beroepen, zoals die waarvoor handarbeid vereist is, als gevaarlijker beschouwd dan andere, simpelweg vanwege het veronderstelde fysieke risico dat werknemers lopen. Als u doelbewust op zoek bent naar een baan die veiligheid belooft, zijn er veel lonende opties voor u beschikbaar. In dit artikel schetsen we wat een veilige baan is, de voordelen van één werken en 17 veilige carrières die je kunt overwegen.


Scroll to Top