Blog

een baan zoeken

18 Banen Die Een Carrièreverandering Bieden Vanuit De Boekhouding

Een registeraccountant of gecertificeerde openbare accountant (CPA) zijn, betekent dat u over de opleiding en ervaring beschikt om te werken als een vertrouwde financiële adviseur voor het publiek of binnen bedrijven. Als u deze certificering bezit, kunt u ook andere financiële en industriële banen krijgen als u de boekhouding wilt verlaten of volledig van loopbaan wilt veranderen. Als u weet welke rollen en functies beschikbaar zijn voor mensen met een boekhoudkundig diploma, kunt u beslissen of een carrièreswitch van boekhouding geschikt voor u is. In dit artikel onderzoeken we 18 banen om te overwegen of u een CPA bent die een carrièreswitch wenst.

Gerelateerd: Uw gids voor carrières in de financiële sector

Hoe bepaal je of een carrièreswitch als accountant iets voor jou is?

Als je een carrièreswitch overweegt vanuit de boekhouding, overweeg dan om deze stappen te volgen om over te stappen naar een nieuwe rol:

  1. Bepaal of een carrièreverandering is wat u wilt of een verandering van werkgever.
  2. Bepaal je voorkeuren, passies en interesses.
  3. Onderzoek loopbanen om te zien of uw financiële vaardigheden en talenten op één lijn liggen.
  4. Bekijk uw overdraagbare vaardigheden die waardevol kunnen zijn in een nieuwe branche.
  5. Ga indien nodig terug naar school voor nieuwe referenties.
  6. Werk je cv bij om je nieuwe carrièredoelen weer te geven.
  7. Solliciteer voor banen en interview.

Lees meer: ​​Hoe maak je een carrièreswitch?

18 banen die een carrièreswitch bieden vanuit de boekhouding

Als je een boekhoudkundig diploma en certificering hebt, kun je verschillende veeleisende carrièrepaden volgen. Hier zijn 18 banen en salarissen om te onderzoeken of u een carrièreverandering als accountant overweegt:

1. Financieel journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $35.521per jaar

Primaire taken: Een financiële journalist rapporteert informatie en nieuws over financiële markten, bedrijven en industrieën voor gedrukte, uitgezonden of digitale media en platforms. Ze leggen contacten in de financiële sector en onderzoeken belangrijke verhalen en actualiteiten. Financiële journalisten leggen ook ingewikkeld geld of financiële concepten op gemakkelijk te begrijpen manieren uit.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

2. Bankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.424 per jaar

Primaire taken: Een bankier behandelt verschillende financiële transacties namens klanten en cliënten, vaak met leningen, pensioenrekeningen en het openen van rekeningen. Zij kunnen bestuurlijke of uitvoerende functies bekleden voor lokale, nationale of internationale bankinstellingen. Bankiers streven ernaar de winst van een bank te maximaliseren en tegelijkertijd het risico te beperken.

3. Communicatiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.327 per jaar

Primaire taken: Een medewerker financiële communicatie werkt vaak voor bedrijven, instellingen, non-profitorganisaties of overheidsorganisaties in de financiële sector. Ze creëren bekendheid voor hun bedrijf, treden op als woordvoerders en behandelen alle aspecten van interne en externe communicatie naar werknemers of het publiek. Medewerkers van financiële communicatie leggen financiële concepten in lekentermen uit in marketing en communicatie in alle vormen van media, inclusief gedrukte, uitgezonden, digitale of sociale media.

4. Docent wiskunde

Nationaal gemiddeld salaris: $47.862 per jaar

Primaire taken: Een wiskundeleraar leidt studenten in verschillende leerjaren op over algemene of gespecialiseerde onderwerpen binnen de wiskunde. Ze plannen en bereiden lessen voor, geven opdrachten, beoordelen huiswerk en geven tests om de voortgang van een student te beoordelen. Wiskundeleraren wonen vergaderingen bij met ouders en personeel en documenteren de capaciteiten van hun studenten, vaak door middel van rapportkaarten.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

5. Non-profit accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,140 per jaar

Primaire taken: een accountant zonder winstoogmerk helpt agentschappen en organisaties hun budget in evenwicht te brengen, uitgaven te vergelijken met inkomsten en fondsen te werven. Ze verwerken een combinatie van boekhoudkundige en boekhoudkundige taken en kunnen omgaan met dagelijkse behoeften of financiële verschillen van jaar tot jaar. Accountants zonder winstoogmerk maken vaak actieplannen om de kosten te verlagen, de fondsenwerving te verhogen en de uitgaven in evenwicht te brengen, zodat de non-profitorganisatie meer van haar doelen kan bereiken.

6. Federale financiële rechercheur

Nationaal gemiddeld salaris: $60,901 per jaar

Primaire taken: Een federale financiële rechercheur onderzoekt financiële misdrijven, zoals handel met voorkennis, geldvervalsing, verduistering, fraude met voedselbonnen, fraude met toegangsapparatuur en bedrijfsfraude. De afdeling financiële misdrijven van de Amerikaanse geheime dienst huurt vaak federale agenten in met een financiële achtergrond om misbruik en misbruik met betrekking tot Amerikaanse valuta af te handelen.

7. Ondernemer

Nationaal gemiddeld salaris: $63.102 per jaar

Primaire taken: Een ondernemer is een persoon die een nieuwe zakelijke onderneming start, vaak gerelateerd aan zijn eigen idee of uitvinding. Ondernemers investeren hun eigen geld of verkrijgen andere financiering om hun bedrijf of merk te creëren en zijn vaak volhardende, flexibele harde werkers om succes te behalen. Ondernemers kunnen alle aspecten van hun bedrijf aan, zoals telefoneren, e-mails schrijven, interviews afnemen en leiding geven aan productie of service, vooral aan het begin van hun bedrijf. Een financieel ondernemer kan bijvoorbeeld een eigen financiële onderneming starten.

8. Financiën professor

Nationaal gemiddeld salaris: $65.281 per jaar

Primaire taken: Een financiële professor bereidt en geeft lezingen aan studenten op undergraduate of graduate niveau. Ze geven voorlichting over financiële onderwerpen zoals boekhouding, budgettering, marketingprincipes en bankieren. Financiële hoogleraren werken aan community colleges, universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs en publiceren vaak onderzoekspapers en -rapporten op het gebied van financiële educatie.

9. Verzoeningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.552 per jaar

Primaire taken: Een afstemmingsspecialist is een gespecialiseerde boekhoudprofessional die boekhoudkundige grootboeken in evenwicht brengt met banksaldi en ervoor zorgt dat het financiële beleid en de procedures binnen een organisatie effectief zijn. Ze houden toezicht op de cashflow van een bedrijf en werken met alle financiële transacties, inclusief contant geld, krediet, debet, leningbetalingen en meer.

10. Productiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67,393 per jaar

Primaire taken: Een entertainmentproductiemanager behandelt de boekhoudkundige aspecten van een film- of televisieproductie en werkt vaak samen met managers van studiofinanciën. Ze houden de financiële administratie bij, stellen budgetten op, beheren de salarisadministratie, schrijven kostenrapporten en controleren de dagelijkse cashflow op de set. Financiële productiemanagers kunnen freelance werken of met productiebureaus en bedrijven.

11. Financieel planner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.361 per jaar

Primaire taken: een financieel planner helpt het publiek en bedrijven om gepersonaliseerde financiële plannen te maken om hun korte- en langetermijndoelen te bereiken. Ze kunnen investeringen aanbevelen, voorlichting geven over sparen en pensioen, budgetten opstellen, kostenbesparingsmogelijkheden vaststellen en het vermogen of de besparingen vergroten. Sommige financiële planners bieden ook belastingplanning en -voorbereiding.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financiële planner

12. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.741 per jaar

Primaire taken: Een financieel analist is een professional die werkt voor banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioen- of hedgefondsbedrijven en andere financiële instellingen. Ze begeleiden bedrijven, afdelingen of individuen over hoe ze geld kunnen uitgeven om de winst te vergroten of te maximaliseren. Financiële analisten gebruiken verschillende prognosetools en analyseplatforms om aandelen, obligaties, beleggingen, schulden en uitgaven te beoordelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel analist

13. Financiële IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.384 per jaar

Primaire taken: Een financiële IT-technicus behandelt de technologie of computergebaseerde aspecten van de boekhouding, zoals het voorbereiden van documenten, het bijhouden van gegevens, het maken van spreadsheets, het upgraden of installeren van financiële software en het opleiden van andere werknemers over het gebruik van de systemen. Ze werken met technische vereisten van de boekhouding en houden vaak toezicht op audits.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-technicus

14. Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $76.920 per jaar

Primaire taken: Een financieel adviseur heeft vaak vergelijkbare verantwoordelijkheden als die van een financieel analist, zoals het geven van advies over financiële zaken voor een bedrijf of individu. Ze adviseren over het beleggen en beheren van fondsen, verstrekken financiële prognoses en voeren risicoanalyses of evaluaties van kapitaaluitbreiding uit. Financiële adviseurs beoordelen de financiële gezondheid van een bedrijf of bedrijf, maar zijn vaak zelfstandigen en ingehuurd als aannemers.

15. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.021 per jaar

Primaire taken: een bedrijfsanalist beoordeelt de gegevens van een bedrijf, inclusief hun verkooprapporten, uitgaven, arbeidskosten, investeringen in onroerend goed of huur en meer. Ze analyseren waar en hoe besparingen kunnen worden gerealiseerd of meer inkomsten kunnen worden gegenereerd en bieden leidinggevenden vaak formele financiële stappen om de winst te maximaliseren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bedrijfsanalist

16. Forensisch accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.711 per jaar

Primaire taken: Een forensisch accountant onderzoekt budgetten, spreadsheets en elektronische gegevens om erachter te komen waar vermist of misbruikt geld is en hoe het terug te vorderen. Ze presenteren bewijsmateriaal en financiële bevindingen aan wetshandhavers en getuigen vaak in gerechtelijke procedures in verband met financiële misdrijven, waarbij ze documentatie van hun controles tonen. Forensische accountants kunnen werken voor publieke en private werkgevers.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een forensisch accountant

17. Financieel controleur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.180 per jaar

Primaire taken: Een financieel controller voert analyses en rapportages op hoog niveau uit, zoals risicobeheer, prognoses, budgetconsolidatie, redundantieanalyse en efficiëntieverbeteringen. Financiële controllers werken vaak samen met topmanagers van het bedrijf om toezicht te houden en financiële plannen uit te voeren om een ​​bedrijf te helpen zijn doel te bereiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel controller

18. Manager financiën en verzekeringen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.852 per jaar

Primaire taken: een manager financiën en verzekeringen werkt vaak in de auto-industrie en helpt klanten bij het kopen of leasen van nieuwe of gebruikte auto's via dealers of kredietverstrekkers in de sector. Ze onderzoeken en bieden eerlijke rentetarieven die zijn afgestemd op de financiële beoordelingen van een klant en verkopen verlengde garanties of andere aanbiedingen. Managers van financiën en verzekeringen vinden nieuwe kredietinstellingen, onderhouden werkrelaties, leiden een team op en houden zich aan alle lokale, provinciale of federale voorschriften.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financieel manager


About author

Siert Beniers

Een registeraccountant of gecertificeerde openbare accountant (CPA) zijn, betekent dat u over de opleiding en ervaring beschikt om te werken als een vertrouwde financiële adviseur voor het publiek of binnen bedrijven. Als u deze certificering bezit, kunt u ook andere financiële en industriële banen krijgen als u de boekhouding wilt verlaten of volledig van loopbaan wilt veranderen. Als u weet welke rollen en functies beschikbaar zijn voor mensen met een boekhoudkundig diploma, kunt u beslissen of een carrièreswitch van boekhouding geschikt voor u is. In dit artikel onderzoeken we 18 banen om te overwegen of u een CPA bent die een carrièreswitch wenst.


Scroll to Top