Blog

Als je gefascineerd bent door vliegtuigen, zijn er veel carrièremogelijkheden voor jou in de luchtvaartindustrie. Of je nu met vliegtuigen wilt vliegen, passagiers wilt helpen, aan vliegtuigmotoren wilt werken of het vliegtuig van de toekomst wilt ontwerpen, er is zeker een baan die aansluit bij je carrièredoelen. In dit artikel delen we 18 banen in de luchtvaartindustrie.

Waarom werken in de luchtvaartindustrie?

De luchtvaartindustrie groeit elk jaar en biedt kansen voor werkgelegenheid en professionele groei in verschillende rollen. Veel banen in de luchtvaart stellen je in staat om de wereld rond te reizen, interessante mensen te ontmoeten en je een integraal onderdeel te maken van vliegveiligheid en design. Andere functies blijven lokaal in één gebied, wat handig kan zijn als u familie- of andere verplichtingen heeft waardoor u niet kunt reizen.

18 luchtvaartbanen om te overwegen

Er is een grote diversiteit aan banen beschikbaar in de luchtvaart. Als je van vliegen houdt, bekijk dan deze 18 banen in de luchtvaart met individuele salarissen ingevuld met gegevens van Carrieree Salarissen:

1. Vliegtuigreiniger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.131 per jaar

Primaire taken: Vliegtuigreinigers zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van de binnenkant van een vliegtuig. Typische taken zijn het voorbereiden van schoonmaakproducten, het verwijderen van afval, het opruimen van probleemgebieden, het ontsmetten van badkamers, het stofzuigen van het tapijt en het aanvullen van voorraden.

2. Lijnservicetechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.337 per jaar

Primaire taken: Een lijnservicetechnicus is verantwoordelijk voor het ondersteunen van vliegtuigbemanningen en passagiers op alle inkomende en uitgaande vluchten. Taken omvatten het laden en lossen van passagiersbagage, het slepen en rangschikken van het vliegtuig, het tanken van het vliegtuig, het bieden van basisbeveiliging en het assisteren van piloten tijdens pre- en post-flight diensten. Deze technici bedienen ook grondapparatuur en zorgen ervoor dat vliegtuigen worden geblokkeerd, vergrendeld en beveiligd.

3. Reserveringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,271 per jaar

Primaire taken: Een reserveringsagent verstrekt informatie aan klanten van een luchtvaartmaatschappij. Ze beantwoorden vragen over ticketprijzen, maaltijden, beschikbaarheid van stoelen, autoverhuur, luchtvaartvoorschriften en tussenstops. Een reserveringsagent boekt ook vluchten, accepteert betalingen en lost problemen van klanten op.

Gerelateerd: Lijst met luchthavenbanen voor elk ervaringsniveau

4. Bagage-afhandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.291 per jaar

Primaire taken: Een bagageafhandelaar laadt en lost bagage en andere vracht in een vliegtuig. Ze verplaatsen bagage met sleepboten, trekkers en transportbanden. Bagageafhandelaars beschermen bagage ook tegen diefstal en waarschuwen de beveiliging voor verdacht uitziende of ongebruikelijke items.

5. Vliegtuigbrandstof

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.117 per jaar

Primaire taken: Een vliegtuigbrandstofzuiger is verantwoordelijk voor het tanken en onderhouden van vliegtuigen. Taken zijn onder meer het veilig aansluiten en loskoppelen van brandstofapparatuur, het vullen van brandstoftanks op vleugels, het invullen van papierwerk en het inspecteren van apparatuur op problemen.

6. Avionica-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.973 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaarttechnicus onderhoudt alle elektronica en bedrading in een vliegtuig. Typische taken zijn onder meer het leggen van kabels, het aansluiten van navigatie-instrumenten, het monteren van antennes en het installeren van radio's en flight entertainment-systemen. Aanvullende taken zijn onder meer het oplossen van problemen met apparatuur en het repareren van kapotte apparaten.

Gerelateerd: 20 bestbetaalde technische banen

7. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.219 per jaar

Primaire taken: Stewardessen zorgen voor de veiligheid en het comfort van alle vliegtuigpassagiers. Ze zijn verantwoordelijk voor het houden van preflight-briefings met piloten, het uitvoeren van preflight-inspecties van alle nooduitrusting, het instrueren van passagiers in noodprocedures en het toedienen van medische noodhulp. Ze serveren ook maaltijden tijdens de vlucht, stellen angstige passagiers gerust en zorgen voor passagiers met speciale behoeften.

Gerelateerd: Hoe word je stewardess

8. Vluchtparamedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.018 per jaar

Primaire taken: Een vliegparamedicus is verantwoordelijk voor alle aspecten van de zorg voor patiënten die per vliegtuig worden vervoerd. Typische taken zijn het beoordelen van verwondingen, het prioriteren van medische behoeften en het bieden van geavanceerde levensondersteuning aan ernstig zieke patiënten. Deze professionals organiseren en vullen het vliegtuig ook na elke vlucht met de benodigde medische benodigdheden.

9. Vrachtagent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.884 per jaar

Primaire taken: Een vrachtagent is verantwoordelijk voor het verplaatsen van goederen door de luchtvaartmaatschappij. Ze moeten ervoor zorgen dat pakketten tijdig worden afgeleverd en opgehaald, alle benodigde papieren invullen en bezorgkosten innen. Internationale vrachtagenten moeten ook alle douane- en tariefpapieren invullen en inspecteren.

10. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.950 per jaar

Primaire taken: Piloten zijn verantwoordelijk voor het vliegen en navigeren met helikopters, vliegtuigen en andere soorten vliegtuigen. Ze kunnen passagiers en vracht vervoeren, gewassen stofferen, sightseeingtours organiseren en assisteren bij reddings- en brandbestrijdingsoperaties. Piloten moeten inspecties voor en na de vlucht uitvoeren, nauwkeurige vluchtgegevens bijhouden, communiceren met luchtvaartagentschappen en torenpersoneel en de veiligheid van alle passagiers en bemanningsleden aan boord waarborgen.

Gerelateerd: Hoe word je piloot ?

11. Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.114 per jaar

Primaire taken: Een luchtverkeersleider houdt toezicht op het luchtverkeer binnen een bepaald luchtruim. Ze instrueren piloten ook over landings- en startprocedures, analyseren weersvoorspellingen en bepalen vliegroutes voor piloten. Aanvullende taken zijn onder meer het organiseren van zoekopdrachten naar vermiste vliegtuigen, het regelen van de verlichting op de luchthaven en het bewaken van alle communicatie in en uit de vluchttoren.

Lees meer: ​​Hoe word je een luchtverkeersleider ?

12. Onderhoudstechnicus vliegtuig

Nationaal gemiddeld salaris: $48.866 per jaar

Hoofdtaken: Vliegtuigonderhoudstechnici repareren en verrichten onderhoud aan vliegtuigen, helikopters en andere vliegtuigen. Typische taken zijn onder meer het inspecteren van vliegtuigonderdelen op defecten, het diagnosticeren van mechanische problemen, het meten van kritieke onderdelen op slijtage, het repareren of vervangen van kapotte onderdelen en het bijhouden van gedetailleerde gegevens over alle werkzaamheden aan een vliegtuig.

13. Luchtvaartmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $62,863 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaartmanager is verantwoordelijk voor alle dagelijkse operaties op een luchthaven of luchtvaartmaatschappij. Ze houden onderhoudsgegevens bij van vliegtuigen, controleren inspectieschema's, zorgen ervoor dat hun werkgever voldoet aan alle voorschriften van de Federal Aviation Administration, werken samen met hulpdiensten en voorbereidende vliegtuigbemanningen. Ze beheren ook het personeel en maken werkschema's.

14. Vliegtuigmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.495 per jaar

Primaire taken: Vliegtuigmonteurs moeten vliegtuigen inspecteren, onderhouden en repareren volgens de richtlijnen van de Federal Aviation Administration. Typische taken zijn het repareren van plaatwerk, het inspecteren van de staart en vleugels van het vliegtuig op schade of corrosie, het vervangen of repareren van kapotte onderdelen, het onderhouden van motoren en het werken met gedetailleerde vliegtuigblauwdrukken.

15. Flight test engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.266 per jaar

Primaire taken: Een vliegtestingenieur is verantwoordelijk voor het testen van de prestaties en operaties van vliegtuigen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle richtlijnen en voorschriften van de Federal Aviation Administration. Ze plannen, coördineren en voeren tests uit op alle onderdelen van een vliegtuig, lossen problemen op en bereiden gedetailleerde testdocumentatie voor.

16. Avionica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 94.593 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaartingenieur onderzoekt en lost problemen op met luchtvaartelektronica. Ze kunnen werken aan landingssystemen, communicatieapparatuur, veiligheidsinstrumenten, navigatie- en vluchtcontrolesystemen. Tot hun andere taken behoren het uitvoeren van systeeminspecties, het testen en repareren van defecte systemen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het kalibreren van de communicatiefrequenties die de vliegtuigbemanning gebruikt om te communiceren met andere piloten en grondpersoneel.

17. Vlieginstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.174 per jaar

Primaire taken: Vlieginstructeurs leren mensen hoe ze vliegtuigen, helikopters en andere vliegtuigen moeten besturen. Deze instructeurs geven gedetailleerde instructies via lessen op de grond, in simulatoren of tijdens live vluchten. Ze kunnen ook studenten onderzoeken op bekwaamheid en hen helpen zich voor te bereiden op de vliegbrevettest die vereist is door de Federal Aviation Administration.

18. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.364 per jaar

Primaire taken: Een ruimtevaartingenieur ontwerpt nieuwe vliegtuigen en ruimtevoertuigen. Typische taken zijn onder meer het ontwerpen van vliegtuigonderdelen en -apparatuur, het maken van gedetailleerde specificaties voor vliegtuigontwerp, het maken van tekeningen van vliegtuigen met behulp van CAD / CAM, ervoor zorgen dat alle onderdelen en vliegtuigen voldoen aan de veiligheids- en wettelijke vereisten, het uitvoeren van systeemtests, het oplossen van problemen en het wijzigen van problematische systemen en ontwerpen .


About author

Kobus Kamerling

Als je gefascineerd bent door vliegtuigen, zijn er veel carrièremogelijkheden voor jou in de luchtvaartindustrie. Of je nu met vliegtuigen wilt vliegen, passagiers wilt helpen, aan vliegtuigmotoren wilt werken of het vliegtuig van de toekomst wilt ontwerpen, er is zeker een baan die aansluit bij je carrièredoelen. In dit artikel delen we 18 banen in de luchtvaartindustrie.


Scroll to Top