Blog

Als je een atleet op de universiteit was, overweeg je misschien manieren om je passie voor sport in je professionele carrière uit te leven. Weten hoe u werk op dit gebied kunt vinden en de soorten banen die beschikbaar zijn, kan u helpen succes te vinden met uw toekomstige carrière. In dit artikel bieden we tips die specifiek van toepassing zijn op voormalige universiteitsatleten, samen met 18 mogelijke banen voor uw overweging.

Gerelateerd: 10 carrières in de sport

Hoe kom je aan een baan als voormalig universiteitsatleet?

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de sport, heb je veel wegen om te overwegen. Als u weet hoe u het meeste uit uw carrière op dit gebied kunt halen, kunt u uw succes verzekeren en de stress van uw zoektocht naar een baan verlichten. Hier zijn enkele tips om u te helpen een baan te vinden als voormalig universiteitsatleet:

  • Relevante ervaring opdoen. Naast het deelnemen aan een sport, kunt u overwegen een baan te krijgen bij de atletiekafdeling van uw universiteit. Velen huren studenten in voor banen op instapniveau. Je kunt ook werken bij de studentenkrant of het radiostation, of stage lopen bij een minor league sportteam bij jou in de buurt. Elk van deze mogelijkheden geeft je iets om toe te voegen aan je cv en helpt je kennis en ervaring op dit gebied op te bouwen.
  • Begin met netwerken. Veel werkgevers geven er de voorkeur aan om werknemers in dienst te nemen die ze al kennen en vertrouwen. Breid je netwerk uit en maak contact met anderen in het sportgerelateerde veld waarin je geïnteresseerd bent. Het leggen van deze connecties kan leiden tot nieuwe vacatures of verwijzingen.
  • Begin in de minor leagues. Hoewel veel mensen grote professionele competities en universiteitsprogramma's herkennen, moet je je carrière op kleinere schaal beginnen. Overweeg om in een minor league-systeem te werken en je omhoog te werken.
  • Sportervaring opdoen. Of je nu besluit te coachen of te scouten, het helpt om ervaring te hebben met het spel. Zorg ervoor dat je het spel hebt gespeeld voordat je er een carrière in begint. Dit geeft je niet alleen atletische ervaring, maar helpt je ook het vertrouwen en respect van spelers, coaches en scouts te winnen.

Gerelateerd: 15 bestbetaalde banen in de sport

Banen voor universiteitsatleten

Overweeg voordat je begint met zoeken naar een baan de sportcarrières waarin je geïnteresseerd bent. Houd je ervaringsniveau, passie en vaardigheden in gedachten en gebruik deze lijst met 18 banen voor universiteitssporters om je zoekopdracht te verfijnen:

1. Sportschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.314 per jaar

Primaire taken: Een sportschrijver verwijst naar een journalist die informatieve en vermakelijke geschreven inhoud levert aan de sportindustrie en haar fans. Ze reizen vaak naar wedstrijden, interviewen atleten en doen onderzoek naar actuele sportevenementen. Sportschrijvers schrijven vaak over wedstrijdverslaggeving, schrijven verhalen over spelers en coaches en geven inzicht in de sporten die ze verslaan.

2. Sportcompetitiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.826 per jaar

Primaire taken: Managers van sportcompetities behandelen wat er buiten het veld gebeurt voor een bepaalde sport. Zij beheren de zakelijke kant van sport waarbij zowel contracten als promoties betrokken zijn. Sportcompetitiemanagers treden ook op als woordvoerder van hun opdrachtgever.

3. Sportcentrummanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.417 per jaar

Hoofdtaken: Managers van sportcentra beheren een fitness- of sportcentrum. Ze organiseren activiteiten, helpen bij het plannen van sportfaciliteiten, beheren het personeel, bestellen apparatuur en benodigdheden en plannen indien nodig onderhoud en reparaties.

4. Sportredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,485 per jaar

Primaire taken: Sportredacteuren wijzen toe, bewerken en schrijven verhalen over sportteams, atleten en coaches. Zij wijzen sportgerelateerde verhalen toe aan een team van sportschrijvers, onderhouden contact met deze schrijvers en mediaprofessionals en werven en trainen de sportmedewerkers.

5. Sportcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.360 per jaar

Primaire taken: Sportcoaches houden toezicht op de richting, instructie en training van een sportteam of individuele atleet. Ze helpen teams en atleten hun vaardigheden en technieken te verbeteren, hun prestaties te monitoren, aanmoediging te bieden en trainingsprogramma's te ontwikkelen. Sportcoaches plannen ook teamtrainingen, onderhouden sportuitrusting en helpen de eenheid en sportiviteit van het team te verbeteren.

6. Atletiekcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.483 per jaar

Primaire taken: Een atletiekcoach helpt de atletische vaardigheden en capaciteiten van een sportteam met betrekking tot een bepaalde sport te verbeteren. Ze leren alle aspecten van een spel, bevorderen sportiviteit en volgen en beoordelen de strategieën van het team ten opzichte van de tegenstanders.

7. Inspanningsfysioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.691 per jaar

Primaire taken: een inspanningsfysioloog verwijst naar een getrainde professional die het fitnessniveau van een patiënt evalueert om een ​​trainingsprogramma te ontwikkelen dat helpt bij hun gezondheid. Ze helpen hun patiënten herstellen van chronische ziekten en verschillende gezondheidsproblemen. Inspanningsfysiologen voeren ook fitness- en stresstests uit met behulp van medische apparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een inspanningsfysioloog

8. Kinesioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.334 per jaar

Primaire taken: Kinesiologen bestuderen menselijke beweging. Ze gebruiken wetenschappelijke benaderingen om aandoeningen te helpen beheersen en voorkomen die de normale lichaamsbeweging belemmeren. Ze passen helende technieken toe om de spieraandoeningen van hun patiënt te verlichten. Over het algemeen streven ze ernaar de prestaties van het lichaam te verbeteren en hun patiënten te helpen omgaan met hun lichamelijke verwondingen.

9. Hoofdcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $40.273 per jaar

Hoofdtaken: Hoofdcoaches trainen op professionele wijze atleten. Als senior coach leren ze atleten de basis van een bepaalde sport zoals honkbal of voetbal. Ze zetten ook verschillende toneelstukken op en roepen ze op tijdens een spel en beheren ondergeschikte coaches. Daarnaast wijzen hoofdcoaches posities toe, conditioneren atleten, begrijpen de spelregels, beoordelen spelerstalent voor wervingsdoeleinden en plannen trainingssessies.

10. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.008 per jaar

Primaire taken: Personal trainers maken fitnessprogramma's voor hun klanten en motiveren hen om hun fitnessdoelen te bereiken. Ze leren hen de juiste oefentechnieken, demonstreren oefeningen, passen oefeningen aan om aan de behoeften en fitnessniveaus van hun klanten te voldoen, bewaken hun voortgang en bieden hen de middelen die nodig zijn om te helpen met hun fitness- en gezondheidsproblemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

11. Fitnessmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.311 per jaar

Primaire taken: Fitnessmanagers houden toezicht op de administratie en de algehele organisatie van een fitnessclub. Ze werven en trainen medewerkers, maken oefenplannen, plannen fitnesslessen en beheren het budget van het fitnesscentrum.

12. Atletiekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.368 per jaar

Primaire taken: Atletiekmanagers promoten individuele atleten of atletiekorganisaties. Zij zorgen ervoor dat de financiële aspecten van beide goed verlopen. Atletiekmanagers kunnen ook marketing en reizen coördineren en helpen bij het onderhouden van loopbaanstrategieën.

13. Sportconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,527 per jaar

Primaire taken: Sportconsulenten beoordelen en onderzoeken trends in de sportindustrie. Ze geven ook feedback om de verkoop voor hun klanten te helpen verbeteren. Sportconsulenten evalueren de topteams, coaches en atleten om te bepalen hoe ze hun succes voor hun klanten kunnen repliceren.

14. Atletische verkenner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.335 per jaar

Primaire taken: Atletische scouts reizen om te zien hoe atleten hun specifieke sport spelen en om te bepalen of hun vaardigheden, talenten en houding aansluiten bij de behoeften van een bepaalde sportorganisatie. Ze werven nieuwe leden voor een sportteam, of het nu op hbo-, amateur- of professioneel niveau is. Atletische scouts wonen ook wedstrijden bij, spreken met coaches om veelbelovende spelers te vinden en bestuderen statistieken om het potentieel van een atleet te bepalen voordat ze officieel worden gerekruteerd.

15. Fitnessdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.358 per jaar

Primaire taken: Fitnessdirecteuren creëren en plannen fitnesslessen en -programma's voor instellingen zoals gezondheidsclubs en bedrijven. Ze leiden vaak persoonlijke trainers en houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van hun instelling. Fitnessdirecteuren zorgen voor de effectiviteit van de programma's in hun faciliteit en plannen personeelsdiensten.

16. Welzijnsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.319 per jaar

Primaire taken: Welzijnsmanagers creëren wellnessprogramma's voor een gemeenschap of organisatie. Ze promoten deze programma's bij werknemers en plannen activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van de werknemers.

17. Kinesiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $67.896 per jaar

Primaire taken: Kinesiotherapeuten creëren veilige oefenprogramma's die gericht zijn op het verbeteren van spierkracht en spierfunctie, vaak als gevolg van een blessure of ziekte. Ze leren therapeutische oefeningen om patiënten te helpen die moeite hebben met bewegen en passen oefenprogramma's aan de behoeften van hun patiënt aan.

18. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $103.480 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten helpen zieke of gewonde personen om hun fysieke beweging te verbeteren en hun pijn te beheersen. Ze overleggen met hun patiënten om hun toestand of symptomen te bepalen, hun voortgang te evalueren, behandelplannen op te stellen, hen de juiste therapeutische oefentechnieken aan te leren en hen te stimuleren of een massage te geven om het genezingsproces te bevorderen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut


About author

Elco Wijndelts

Als je een atleet op de universiteit was, overweeg je misschien manieren om je passie voor sport in je professionele carrière uit te leven. Weten hoe u werk op dit gebied kunt vinden en de soorten banen die beschikbaar zijn, kan u helpen succes te vinden met uw toekomstige carrière. In dit artikel bieden we tips die specifiek van toepassing zijn op voormalige universiteitsatleten, samen met 18 mogelijke banen voor uw overweging.


Scroll to Top