Blog

Hoewel veel bedrijven binnen vaste kantooruren werken, meestal tussen 9.00 en 17.00 uur, geven werknemers soms de voorkeur aan een ander schema. Nachtbanen bieden een alternatief schema voor mensen die een latere dienst willen. Veel bedrijfstakken bieden de mogelijkheid om een ​​andere reeks uren te werken die mogelijk meer bij uw levensstijl passen dan een functie met traditionele uren. In dit artikel geven we een overzicht van nachtelijke banen, hoe u de ideale nachtbaan voor u kunt vinden en enkele van de beste nachtelijke banen.

Wat zijn nachtbanen?

Nachtbanen, ook wel derdeploeg of nachtploeg genoemd, zijn rollen met diensten die na middernacht eindigen. Dat kan de laatste shift van de nacht zijn, maar ook uren tussen de avondploeg en de ochtendploeg. Een veelvoorkomend voorbeeld van een werkschema voor de nacht kan van 22:00 tot 06:00 uur zijn. Aangezien bedrijven langere werktijden bieden, waarvan sommige 24 uur per dag werken, hebben ze nachtwerknemers nodig om deze diensten te dekken. Een eerstehulpafdeling vereist bijvoorbeeld dat personeel de patiënten op alle uren van de dag en nacht in de gaten houdt en behandelt.

Gerelateerd: Wat u moet weten over nachtdiensten

Waarom kiezen voor een nachtbaan?

Nachtelijke banen kunnen voor sommigen ideaal zijn, ondanks het ongebruikelijke schema. Vaak betalen nachtbanen meer omdat werkgevers moeite hebben om een ​​kandidaat te vinden die tot de late uurtjes wil werken. Omdat er minder werknemers in de nachtdiensten werken, hebben personen die in deze ploegen werken meer mogelijkheden voor opleiding en vooruitgang. Ze hebben ook minder verkeer tijdens het woon-werkverkeer. Ten slotte is het tempo van nachtelijke banen meestal lager omdat minder klanten hulp nodig hebben.

Gerelateerd: Ploegendienst: definitie, banen, voor- en nadelen

Waar moet je op letten bij een nachtbaan?

Omdat een nachtelijke baan zich vaak vertaalt naar ongebruikelijke uren, is een belangrijk ding om op te letten het plannen van consistentie. Na een gewenningsperiode moet uw lichaam wennen aan een nachtelijk schema en u in staat stellen de goede nachtrust te krijgen die u nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Als uw schema echter elke week verandert, kan het een uitdaging zijn om in slaap te vallen of in slaap te blijven, wat uw gezondheid en productiviteit op het werk kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat het schema past bij uw leven en uw persoonlijke verantwoordelijkheden.

Zorg ervoor dat uw werkgever duidelijke verwachtingen voor u heeft, zodat u later niet wordt verrast door wijzigingen in het schema of extra verantwoordelijkheden. Als u de enige werknemer bent die tijdens uw dienst is ingepland, zorg er dan voor dat u veilig bent en weet met wie u contact moet opnemen voor ondersteuning indien nodig. Als er wettelijke vereisten zijn voor planning in uw branche, zoals in de luchtvaart en het vrachtvervoer, controleer dan of uw werkgever de relevante wetten naleeft.

Net als bij elke andere baan, wil je er ook zeker van zijn dat je plezier hebt in wat je doet. Zoek een manager en collega's die je goed behandelen en de ondersteuning bieden die je nodig hebt om te slagen in je nieuwe baan. Zoek een bedrijf met een laag verloop en een hoge medewerkerstevredenheid. U moet ook overwegen of het loon en de voordelen aan uw behoeften voldoen.

Gerelateerd: Een baan vinden waar je van houdt

Top 18 nachtelijke banen

Veel industrieën hebben mensen nodig om nachtdiensten te dekken. Sommige hebben medewerkers nodig die altijd beschikbaar zijn, terwijl andere medewerkers nodig hebben om het werk af te ronden terwijl klanten niet aanwezig zijn. Hier is een lijst van de top 18 nachtelijke posities die u moet overwegen als u 's nachts wilt werken:

1. Hotelreceptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.175 per jaar

Primaire taken: Hotelreceptionisten begroeten en assisteren gasten en bieden toegang tot hotelkamers en voorzieningen. Voor personen die graag met mensen omgaan, kan deze functie plezierig en bevredigend zijn. Hotelreceptionisten hebben ook de mogelijkheid om mensen uit alle delen van het land en soms andere delen van de wereld te ontmoeten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een hotelreceptiemedewerker

2. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.604 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgassistenten helpen patiënten bij de patiënt thuis, vaak met dagelijkse behoeften, zoals baden, voeden en het vervoeren van de patiënt naar afspraken. Deze functie biedt flexibele uren en de kans om een ​​aanzienlijk verschil te maken in iemands leven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een thuishulpverlener bent

3. Stocking medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.362 per jaar

Primaire taken: Bevoorradingsmedewerkers ontvangen inventaris en plaatsen producten op planken of displays. Ze kunnen er ook voor zorgen dat het aantal producten in de voorraad overeenkomt met de informatie in de software of administratie van het bedrijf. Stocking-medewerkers hebben de neiging om te werken in tijden met weinig of geen klanten, waardoor stockers zich zonder onderbrekingen op hun taken kunnen concentreren. Deze functie is ideaal voor diegenen die graag werken in een snelle omgeving met weinig klantgerichte interactie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Stocker

4. Bewaker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,756 per jaar

Primaire taken: Bewakers bewaken gebouwen of eigendommen om verlies of gevaarlijke activiteiten te voorkomen. Nachtelijke bewakers kunnen een groot deel van hun tijd besteden aan het patrouilleren in het pand of het bouwen of observeren van delen van het pand door middel van beveiligingscamera's. Werken als bewaker kan een langzamer tempo bieden en de kans om mensen of eigendommen te beschermen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een bewaker bent

5. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,454 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers helpen klanten op verschillende manieren, zoals hen helpen met het bestellen van producten, het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen met apparatuur. Voor degenen die graag met mensen omgaan en hulp bieden, kan werken in de klantenservice zeer de moeite waard zijn. Er is ook veel vraag naar deze functie, vooral voor degenen met uitstekende communicatieve en verkoopvaardigheden.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

6. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.938 per jaar

Primaire taken: Barmannen bereiden en serveren drankjes aan klanten. Vaak nemen ze ook bestellingen aan en accepteren ze betalingen van klanten, terwijl ze de bar schoon en goed gevuld houden. Barmannen verhogen hun inkomen met fooien, vooral tijdens de latere diensten die meestal drukker zijn. Degenen die graag met mensen omgaan, kunnen ideaal zijn voor deze functie, omdat barmannen een groot deel van hun tijd met klanten doorbrengen.

Lees meer: ​​Leer hoe je een barman bent

7. Noodoproeper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.068 per jaar

Primaire taken: Emergency dispatchers ontvangen noodoproepen en sturen hulpdiensten om kritieke situaties op te lossen en assistentie te verlenen aan bellers. Dit kan een uitstekende functie zijn voor mensen met veel empathie en uitstekende communicatieve vaardigheden. Hulpdiensten helpen mensen wanneer ze die het meest nodig hebben, en degenen in deze positie merken vaak dat ze een verschil maken in hun gemeenschap.

8. Bakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.411 per jaar

Primaire taken: Bakkers bereiden en maken voedsel voor voorraadbakkerijen, meestal 's avonds laat, zodat het eten klaar is zodra de bakkerij 's ochtends opengaat. Bakkers die 's nachts werken, werken in een snelle omgeving waarin ze zich zonder onderbrekingen kunnen concentreren. Bakkers kunnen ook de kans krijgen om te experimenteren met nieuwe recepten of decoraties en hun culinaire creativiteit te gebruiken om het aanbod van de bakkerij uit te breiden.

9. Ondersteuningsspecialist informatietechnologie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.067 per jaar

Primaire taken: Ondersteuningsspecialisten op het gebied van informatietechnologie helpen klanten of collega's met technologische problemen. Ze kunnen problemen oplossen, apparatuur repareren of bestaande producten onderhouden om ervoor te zorgen dat ze op een optimaal niveau blijven functioneren. Informatietechnologie is een vakgebied waar veel vraag naar is. Voor degenen die graag leren over nieuwe technologie of software, kan dit een uitstekende positie zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-specialist

10. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.300 per jaar

Primaire taken: Brandweerlieden reageren op noodsituaties, variërend van gebouwen in brand tot auto-ongelukken. Deze professionals bieden kritische hulp aan mensen die vaak in een crisis verkeren. Deze functie kan zeer lonend zijn voor mensen die het leven van anderen willen verbeteren of voor degenen die het goed doen onder druk.

Lees meer: ​​Leer meer over brandweer zijn

11. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.013 per jaar

Primaire taken: Freelance-schrijvers besteden hun tijd aan het schrijven van artikelen of andere belangrijke documenten voor klanten. Ze onderzoeken informatie en creëren inhoud voor lezers met nieuws, marktgegevens of productdetails. Deze functie kan flexibel zijn, zolang je het werk voor de deadline afrondt, kun je vaak je eigen uren kiezen. Freelancen kan een plezierige carrière zijn voor degenen die graag leren en kennis delen met anderen of voor degenen die als zelfstandige willen werken.

12. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,371 per jaar

Primaire taken: Elektriciens installeren en beheren elektrische systemen in woningen, bedrijven en andere gebouwen. Ze reageren indien nodig op stroomuitval of andere elektrische problemen en voeren routineonderhoud uit. Nachtelektriciens kunnen ook werken voor bedrijven die liever hebben dat werknemers het onderhoud buiten kantooruren uitvoeren. Ook elektriciens zijn gewild en hebben minder opleiding nodig dan andere banen met een vergelijkbaar salaris. Daarnaast biedt dit veld de kans om zelfstandig te werken of een nieuw bedrijf te starten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een elektricien

13. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.173 per jaar

Primaire taken: Politieagenten reageren op noodsituaties en misdaden. Ze kunnen om verschillende redenen worden opgeroepen, zoals geweervuur ​​of diefstal. Politieagenten streven ernaar hun gemeenschappen veilig te houden en mensen in nood te helpen. Deze functie biedt ook flexibiliteit omdat calamiteiten zich op elk moment kunnen voordoen, waardoor politieagenten op elk moment van de dag of nacht beschikbaar moeten zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een politieagent

14. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $61,004 per jaar

Primaire taken: Vrachtwagenchauffeurs vervoeren producten of goederen van de ene locatie naar de andere. Soms moeten vrachtwagenchauffeurs een lange afstand afleggen, bijvoorbeeld door een land, om hun vracht af te leveren. Voor degenen die graag autorijden en nieuwe locaties zien, kan dit een uitstekend veld zijn. Er is ook veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs en mogelijk kunnen ze onderhandelen over een hoger loon.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over vrachtwagenchauffeur zijn

15. Muzikant of artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.489 per jaar

Primaire taken: Muzikanten en artiesten presenteren acts voor menigten of feesten door te zingen, een instrument te bespelen of een vermakelijk talent te demonstreren. Individuen op dit gebied kunnen werken voor een bedrijf of freelance, wat zorgt voor meer flexibiliteit. Veel mensen op dit gebied vinden het leuk om voor een publiek op te treden.

16. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $81.118 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen behandelen patiënten in veel omgevingen, zoals ziekenhuizen of instellingen voor langdurige zorg. Zij verzorgen behandelingen, geven medicatie en bewaken de conditie van patiënten. Veel faciliteiten hebben verpleegkundigen nodig voor 24-uurs zorg, dus er is veel vraag naar verpleegkundigen en kunnen soms hoge lonen of flexibele planning verwachten. Verpleegkunde is ook een dankbaar veld met de kans om anderen te helpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegster

17. Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.990 per jaar volgens het Bureau of Labor Statistics

Primaire taken: Luchtverkeersleiders sturen piloten aan tijdens het opstijgen en landen terwijl ze de weersomstandigheden en het vliegveldverkeer bewaken. Deze functie biedt een hoog loon en een snelle, uitdagende kans om passagiers en personeel van vliegtuigen veilig te houden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een luchtverkeersleider

18. Eerste hulp arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 181.964 per jaar

Primaire taken: Artsen op de spoedeisende hulp behandelen patiënten die tijdens alle uren op de eerste hulp aankomen. Dit kan gaan om het beoordelen van de toestand van een patiënt, het geven van behandeling, het bestellen van tests en het diagnosticeren van ziekten. Misschien vind je het leuk om in dit beroep te werken als je het leuk vindt om mensen te helpen en een hoog loon wilt verdienen terwijl je een verschil maakt in het leven van mensen. Een ER-arts zijn kan ook een snelle functie zijn die je betrokken en lerend houdt.


About author

Anje Vossebeld

Hoewel veel bedrijven binnen vaste kantooruren werken, meestal tussen 9.00 en 17.00 uur, geven werknemers soms de voorkeur aan een ander schema. Nachtbanen bieden een alternatief schema voor mensen die een latere dienst willen. Veel bedrijfstakken bieden de mogelijkheid om een andere reeks uren te werken die mogelijk meer bij uw levensstijl passen dan een functie met traditionele uren. In dit artikel geven we een overzicht van nachtelijke banen, hoe u de ideale nachtbaan voor u kunt vinden en enkele van de beste nachtelijke banen.


Scroll to Top