Blog

Broadcast media is een grote industrie met creatieve, technische en bestuurlijke functies. Omroepcarrières spelen een belangrijke rol in de entertainmentindustrie en zijn een waardevolle bron voor het delen van informatie met het publiek. Een carrière in de omroep zou je kunnen interesseren als je het leuk vindt om televisie- en radioprogramma's te maken, op te treden en te kijken of te luisteren. In dit artikel delen we uitzendcarrières in televisie, radio en verkoop en leggen we hun primaire taken uit.

Wat is een omroepcarrière?

Broadcasting levert media via media zoals televisie en radio. Een omroepcarrière kan het maken van uitzendingen omvatten, zoals nieuwsprogramma's, sportuitzendingen of radioprogramma's. Veel carrières in de omroep vereisen een bachelordiploma in omroep, communicatie of journalistiek. Goede communicatie- en presentatievaardigheden zijn belangrijk voor alle soorten carrières in de uitzendindustrie.

Omroepcarrières

Hier zijn 18 carrières in de omroep om te overwegen:

1. Camera-operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.141 per jaar

Hoofdtaken: Cameramensen filmen video voor uitzending. Ze mogen scripts schrijven, volgen en repeteren. Cameramensen werken samen met regisseurs en talent om te bepalen hoe scènes moeten worden opgenomen.

2. Productieassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.472 per jaar

Primaire taken: Productie-assistenten werken in studio's en op sets om producenten, regisseurs en andere filmcrewleden bij te staan. Ze helpen bij het aanpassen van de verlichting en het opzetten van apparatuur voordat ze gaan filmen. Productieassistenten kunnen ook gasten en on-air persoonlijkheden bijstaan. Voor sommige projecten kan dit afhandelingstaken omvatten, zoals het plannen van gastinterviews, het beantwoorden van telefoongesprekken en het coördineren van transport- en cateringdiensten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een productieassistent

3. Muziekregisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.662 per jaar

Primaire taken: een muziekdirecteur houdt toezicht op de muziekprogrammering en plant muziek voor evenementen. Ze kunnen de muziekproductie beheren en zowel artiesten als muzikanten inplannen voor opnamesessies. Muziekregisseurs kunnen muziek componeren en werk van andere componisten transponeren. In films en televisie selecteert een muziekregisseur de liedjes voor de film.

4. Nieuwsverslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.116 per jaar

Primaire taken: een nieuwsverslaggever onderzoekt actuele gebeurtenissen en verzamelt informatie om nauwkeurige rapporten aan het publiek te presenteren. Ze kunnen getuigen interviewen, leads volgen en nieuwsberichten schrijven of bewerken. Nieuwsverslaggevers kunnen ook voor de camera verschijnen om hun nieuwsverhalen te presenteren.

5. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $39.663 per jaar

Hoofdtaken: Geluidstechnici bedienen geluidsapparatuur. Ze kunnen audio verbeteren, geluidseffecten toevoegen en audio opnemen. Voor liveshows en optredens helpen ze bij het opzetten van apparatuur, waaronder microfoons, luidsprekers en instrumenten. Geluidstechnici bewerken ook audio en corrigeren geluidsproblemen die kunnen optreden, zoals feedback van microfoons of defecte luidsprekers.

Lees meer: ​​​​16 carrières die je kunt nastreven in muziekproductie

6. Nieuwsproducent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.023 per jaar

Primaire taken: een nieuwsproducent werkt samen met de nieuwsregisseur om uitzendingen te selecteren. Ze ontwerpen nieuwsshows met rapporten, afbeeldingen en video-inhoud. Ze stellen ook filmschema's op en vertellen de productieploeg en speciale gasten wanneer ze moeten aankomen en hoeveel tijd ze op de filmlocatie zullen doorbrengen.

7. Video-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.327 per jaar

Primaire taken: Video-editors assembleren en bewerken onbewerkte videobestanden en bereiden de film voor op uitzending. Ze kunnen geluidsbewerkingen uitvoeren, zoals het aanpassen van het volume, het verminderen van achtergrondgeluid of het toevoegen van speciale geluidseffecten. Editors voegen ook video-overgangen of kleurcorrecte beelden toe om een ​​schoon en esthetisch aangenaam eindproduct te garanderen. Video-editors kunnen samenwerken met regisseurs om de film te bewerken.

Lees meer: ​​Hoe word je een video-editor: definitie en stappen

8. Grafisch kunstenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $44.594 per jaar

Primaire taken: Een grafisch kunstenaar maakt kunstwerken en afbeeldingen voor mediagebruik. Grafische kunstenaars maken ondertitels en koppen voor nieuwsprogrammering en gebruiken hun kennis van bewerkings- en ontwerpsoftware om visuals voor advertenties te maken.

9. Studiomanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.459 per jaar

Hoofdtaken: Studiomanagers werken nauw samen met klanten en beheren projecten in een creatieve studio. Ze wijzen werk toe en beoordelen ontwerpen voordat ze het werk aan klanten voorleggen. Studiomanagers kunnen ook de facturering en salarisadministratie verzorgen.

10. Radiotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.694 per jaar

Primaire taken: Een radiotechnicus onderhoudt voornamelijk apparatuur op het radiostation. Zij kunnen nieuwe zenders en ontvangstapparatuur installeren en indien nodig reparaties aan deze apparatuur uitvoeren.

11. Discjockey

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,197 per jaar

Primaire taken: Discjockeys zijn radiopersoonlijkheden die verschillende taken uitvoeren om een ​​radioprogramma uit te voeren, waaronder het beheren van de setlist, het volgens schema uitzenden van muziek en commercials en het introduceren van acts of nieuwssegmenten. Discjockeys kunnen ook muzikale gasten en andere persoonlijkheden interviewen die het station voor de show uitnodigt.

12. Uitzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.228 per jaar

Primaire taken: Omroepen zijn televisie- of radiopersoonlijkheden die het nieuws op het scherm brengen. Ze kunnen dienen als nieuwsankers of sportzenders. Ze kunnen ook vaak taken uitvoeren zoals het schrijven en regisseren van het nieuws of het inspreken van voice-overs voor commercials en nieuwssegmenten.

13. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.910 per jaar

Hoofdtaken: Copywriters schrijven en redigeren content voor nieuwsscripts en andere media. Copywriters moeten mogelijk uitgebreid onderzoek doen voor hun werk en bronnen verifiëren om nauwkeurige inhoud te garanderen.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

14. Nieuwsredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $60,442 per jaar

Primaire taken: Een nieuwsredacteur herziet nieuwsberichten, controleert op feiten en juistheid en ontwerpt creatieve manieren om het nieuws te presenteren. Nieuwsredacties zijn verantwoordelijk voor het monitoren van wat er in de lucht wordt uitgezonden. Voor gedrukte media helpen nieuwsredacteuren bij het publiceren van verhalen.

15. Programmadirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.740 per jaar

Primaire taken: De programmadirecteur onderzoekt, plant en implementeert nieuwe strategieën voor de organisatie. In een nieuwsstudio betekent dit dat ze programmeerplannen maken voor wat er op televisie wordt uitgezonden. Programmadirecteuren beheren tijdlijnen en de voortgang van projecten en verhalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een programmadirecteur

16. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $77.559 per jaar

Primaire taken: Verkoopmanagers ontwerpen strategieën en campagnes voor bedrijven om de zichtbaarheid te vergroten en klanten te helpen opbouwen. Ze stellen doelen voor het verkoopteam en bewaken de voortgang naar het bereiken van doelen. Verkoopmanagers bij de omroep verkopen de advertentieruimte van hun stations aan bedrijven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager

17. Uitzendtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $79.802 per jaar

Primaire taken: De primaire rol van een uitzendingenieur is het bedienen van zenders voor televisie- en radioprogramma's. Een monteur mag in een studio nieuwe apparatuur installeren en onderhouden. Ze zorgen ervoor dat speciale effecten, graphics, commercials en live video correct worden uitgezonden.

18. Nieuwsregisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $89.805 per jaar

Primaire taken: Nieuwsdirecteuren houden voornamelijk toezicht op de activiteiten van de redactiekamer. Ze zorgen ervoor dat de nieuwszender de wetten en journalistieke normen naleeft. Ze leiden ook verslaggevers, technici en cameramensen tijdens live-uitzendingen van het nieuws.


About author

Remko Verkoeijen

Broadcast media is een grote industrie met creatieve, technische en bestuurlijke functies. Omroepcarrières spelen een belangrijke rol in de entertainmentindustrie en zijn een waardevolle bron voor het delen van informatie met het publiek. Een carrière in de omroep zou je kunnen interesseren als je het leuk vindt om televisie- en radioprogramma's te maken, op te treden en te kijken of te luisteren. In dit artikel delen we uitzendcarrières in televisie, radio en verkoop en leggen we hun primaire taken uit.


Scroll to Top