Blog

De technologische industrie is gevuld met grotendeels op ervaring gebaseerde banen. Veel van deze banen vereisen minimale formele opleiding, zoals een associate degree of een certificaatprogramma. Als u kunt aantonen dat u in staat bent om de taken uit te voeren, kunt u in aanmerking komen voor een goedbetaalde technische baan. In dit artikel bespreken we 18 van de gemakkelijkste technische banen om in te komen, inclusief hun primaire verantwoordelijkheden en gemiddelde salarissen.

Makkelijkste technische banen om in te komen

Veel technische professionals beginnen als autodidact en verdienen gaandeweg een formele opleiding. Ze zoeken deze opleiding meestal wanneer ze klaar zijn voor een promotie of een gerelateerd carrièrepad dat mogelijk beter aansluit bij hun persoonlijke interesses en vaardigheden. Ze blijven leren via een traditionele opleiding, een certificaatprogramma of volgen cursussen op gebieden waarin ze aanvullende kennis willen opdoen.

Hier zijn 18 technische banen die gemakkelijk te vinden zijn:

1. Computertechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,78 per uur

Primaire taken: Een computertechnicus biedt netwerk- en computerondersteuning binnen bedrijven en overheidsinstanties. Ze kunnen ook werken voor externe computerondersteuningsbedrijven. Ze installeren, onderhouden en lossen software en hardware op en beantwoorden computergerelateerde vragen van klanten en medewerkers. Ze zetten ook nieuwe computersystemen op, zorgen ervoor dat de internetbeveiliging van een organisatie up-to-date en soepel verloopt, nemen deel aan de onboarding van nieuwe medewerkers en trainen niet-technische professionals op software en computers.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computertechnicus

2. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.999 per jaar

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist werkt samen met eindgebruikers om technische ondersteuning en assistentie te bieden bij hardware-, software- en technische problemen. Enkele van de meest voorkomende problemen die ze oplossen, zijn trage prestaties, verbindingsproblemen, inefficiënte programma's en onvermogen om toegang te krijgen tot gegevens. Ze leiden klanten vaak door het proces van het installeren van applicaties op hun computers en het voor de eerste keer starten van die applicaties. Ze geven ook bruikbare tips om het probleem op te lossen, sturen technische documentatie naar eindgebruikers en klanten en verwijzen moeilijke gevallen door naar een senior specialist.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

3. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $3.237 per maand

Hoofdtaken: Een webdesigner ontwikkelt aansprekende en functionele websites voor bedrijven, particulieren en overheden. Ze gebruiken hun kennis van grafisch ontwerp en computerprogrammering om websites te maken die voldoen aan de eisen van de klant. Ze werken vaak in grotere teams met computerprogrammeurs, mediamakers en grafisch ontwerpers. Ze werken samen met teamleden om meer gespecialiseerde elementen te ontwikkelen, zoals e-commerceportals of animaties. Na samenwerking met hun team integreert een website-ontwerper alle vereiste elementen in een samenhangende website. Nadat ze de website hebben getest, sturen ze het eindproduct ter beoordeling naar de klant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

4. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 3.349 per maand

Primaire taken: Een grafisch ontwerper maakt communicatiemateriaal in zowel digitale als gedrukte vorm. Deze communicatiematerialen kunnen logo's, brochures, webpagina's, tijdschriftomslagen, boeken, advertenties en jaarverslagen bevatten. Ze maken dit communicatiemateriaal vaak met de hand of met behulp van een computertoepassing, zoals Adobe's Creative Suite. Een grafisch ontwerper ontmoet meestal klanten om te bepalen hoe ze willen dat hun voorgestelde communicatie eruitziet. Ze creëren of gebruiken illustraties, ontwerpen en afbeeldingen om de gewenste toon en thema van de communicatie weer te geven. Ze beoordelen ook de uiteindelijke producties op fouten en zorgen ervoor dat de uiteindelijke afdrukken voldoen aan de eisen van de klant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

5. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.296 per jaar

Primaire taken: Een computerprogrammeur schrijft en test codes met behulp van een reeks computertalen, zoals Java en C++. Ze creëren instructies waarmee computers zinvolle output kunnen genereren. Ze werken vaak nauw samen met eindgebruikers, managers en informatietechnologiemedewerkers in hun bedrijven of klantorganisaties om computerprogramma's te ontwikkelen, testen en onderhouden. Ze reageren ook op meldingen van fouten in programma's, herschrijven programma's en identificeren defecte code.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

6. Multimediakunstenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 4.335 per maand

Primaire taken: Een multimediakunstenaar gebruikt meerdere computersoftware en artistieke methoden om videogames, animaties, website-ontwerpen, advertenties, scènes of personages in een film en speciale effecten te maken. Ze creëren realistische beelden door bewegingen, texturen, schaduw, kleur en licht te beheersen. Ze schetsen meestal de eerste ideeën met de hand en brengen ze vervolgens tot leven met behulp van computersoftwareprogramma's. Een multimediakunstenaar ontwerpt vaak twee- en driedimensionale afbeeldingen met behulp van modelleringstoepassingen. Deze toepassingen helpen om afbeeldingen te laten bewegen en stellen personages in staat om op schermen met elkaar te communiceren.

7. Webeditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.989 per jaar

Primaire taken: Een webredacteur maakt en beoordeelt e-mails, websites en berichten op sociale media. Ze zoeken en corrigeren grammaticale en spelfouten. Ze kunnen artikelen schrijven of inhoud beoordelen die is geschreven door websitemedewerkers. Ze houden ook toezicht op de stroom van de productie van webcontent en zorgen ervoor dat de publicatiedeadlines worden gehaald. Webeditors kunnen ook kunstwerken en afbeeldingen zoeken, fotografen opdracht geven en contact onderhouden met klanten of interne afdelingen om de inhoud en presentatie van de stijl te controleren, en om redactioneel beleid, gegevensbescherming, auteursrechten en best practices te ontwikkelen.

8. Digitale marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.973 per jaar

Primaire taken: een digitale marketingmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op de digitale en sociale mediamarketing van een merk of bedrijf. Ze richten zich vooral op het vergroten van de verkoop, klantloyaliteit en naamsbekendheid. Ze beheren meestal alle klantgerichte online aanwezigheid van een bedrijf, inclusief advertenties, sociale-mediaprofielen, bedrijfswebsites en andere communicatie. Ze staan ​​ook in de frontlinie bij het ontdekken van nieuwe methoden voor digitale promotie. Wanneer technologieën, platforms en nieuwe sites worden vrijgegeven, is het de taak van een digitale marketingmanager om te beoordelen of deze een goede marketingoplossing voor hun bedrijf kunnen zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een digitale marketingmanager

9. Contentmarketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $60,889 per jaar

Primaire taken: Een contentmarketingmanager creëert en implementeert de algemene marketingstrategie van een bedrijf. Ze werken vaak samen met managers van sociale media om de levering van berichten via verschillende media te stroomlijnen, websiteverkeer te analyseren, manieren te implementeren om het websiteverkeer te vergroten en afbeeldingen, artikelen en video's te maken. Ze kunnen interne teams ook aanbevelingen doen over best practices. Andere taken van een contentmarketingmanager zijn onder meer het assisteren van distributeurs en leveranciers bij het maken van inhoud voor hun bedrijfswebsites, het schrijven en verspreiden van bedrijfsnieuwsbrieven en het maken en bijwerken van een kalender om projectdeadlines bij te houden.

10. Digitaal strateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.429 per jaar

Primaire taken: Een digitale strateeg ontwikkelt en beheert de socialemediastrategie van een organisatie om haar merkreputatie op te bouwen. Om merkbetrokkenheid en zichtbaarheid te vergroten, communiceren ze met hun publiek via online platforms waarmee gebruikers inhoud, diensten of producten online kunnen maken en delen. Een digitaal strateeg analyseert eerst grote hoeveelheden data om de smaak en het gebruiksgedrag van het publiek te bepalen. De belangrijkste gegevens worden vervolgens gereserveerd voor marketingcampagnes, zoals het plaatsen van relevante video's, tekst en afbeeldingen die interesse van het publiek wekken voor onderwerpen die verband houden met het bedrijf.

11. Digitale projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $72.812 per jaar

Primaire taken: Een digitale projectmanager plant digitale campagnes vanaf de beginfase van het project tot en met de uiteindelijke oplevering. Ze werken met verschillende klanten aan verschillende projecten tegelijk. Zij beoordelen continu werkmethoden en processen en doen aanbevelingen voor verbetering. Ze identificeren en implementeren ook de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's) en projectmijlpalen van het bedrijf, beoordelen projectresources en bieden een analyse of ze voldoen aan de eisen van het project.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-projectmanager

12. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.205 per jaar

Primaire taken: Data-analisten zijn verantwoordelijk voor het organiseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens zodat anderen ze gemakkelijk kunnen begrijpen. Bedrijven gebruiken deze geïnterpreteerde gegevens om zakelijke beslissingen te nemen. Andere taken van data-analisten zijn onder meer het uitvoeren van statistische tests om gegevens met betrekking tot bedrijfsprocedures te verzamelen, het identificeren van belangrijke trends die van invloed kunnen zijn op zakelijke beslissingen, het regelmatig controleren van gegevens op veranderingen in de sector en het samenwerken met teamleden om de statistische testprocedures te verbeteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

13. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90,119 per jaar

Primaire taken: Een applicatieontwikkelaar analyseert gegevens om de vereisten en specificaties van een software te bepalen. Daarbij werken ze soms samen met andere computerspecialisten. Vervolgens ontwerpen ze de applicatie zorgvuldig en documenteren ze elke stap van het proces voor toekomstig gebruik. Zodra het ontwerp is voltooid, coderen ze de applicatie en testen deze door middel van strikte procedures en routines om ervoor te zorgen dat deze soepel en met optimale operationele efficiëntie werkt. Vaak moeten applicatieontwikkelaars bestaande programma's aanpassen of problemen oplossen om de prestaties te verbeteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

14. Cyberbeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $96,034 per jaar

Primaire taken: Een cybersecurity-analist evalueert digitale beveiligingsrisico's voor een organisatie en doet aanbevelingen voor het voorkomen van potentiële bedreigingen. Ze werken meestal in een team dat ervoor moet zorgen dat een organisatie wordt beschermd tegen externe bedreigingen. Cybersecurity-analisten beoordelen ook de beveiliging van alle netwerken of digitale apparaten die op een netwerk zijn aangesloten, implementeren reacties op bedreigingen om het risico op aanvallen te verminderen, ontwikkelen protocollen voor veilig gebruik die werknemers kunnen volgen en reageren op pogingen tot inbreuken om de schade te beperken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een cyberbeveiligingsanalist bent

15. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.995 per jaar

Primaire taken: Een UX-ontwerper, of user experience designer, richt zich op de digitale ervaringsbehoeften van eindgebruikers, zoals het identificeren van fouten in bestaande ontwerpen, het ontwikkelen van gebruiksscenario's en het aanbevelen van verbeteringen aan digitale producten. Ze voeren meestal bruikbaarheidstests uit op elke URL van een mobiele app of website om zwakke punten in digitale producten te identificeren. Om een ​​volledig inzicht te krijgen in de behoeften van de klant en het aanbod van concurrenten, onderzoekt een UX-ontwerper de doelmarkt, helpt bij het creëren van een strategie voor contentontwikkeling, ontwikkelt op onderzoek gebaseerde inzichten over gebruikerservaringen en stemt hun ontwerpoplossingen af ​​op de bedrijfsnormen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

16. Lucht- en ruimtevaarttechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.186 per jaar

Primaire taken: Een ruimtevaarttechnicus ontwerpt, bouwt, test, bedient en onderhoudt de basisstructuren van ruimtevaartuigen en vliegtuigen, evenals controle- en voortstuwingssystemen. Ze helpen ingenieurs en wetenschappers bij het maken van apparatuurschema's, tekeningen, schaalmodellen en blauwdrukken. Ze verzamelen informatie, voeren laboratoriumtesten uit en maken berekeningen. Ze kunnen ook technische materialen schrijven en een schatting maken van de arbeidskosten en materialen die nodig zijn om het product te vervaardigen.

17. Netwerkingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.415 per jaar

Primaire taken: Een netwerkingenieur onderhoudt computernetwerken en alle bijbehorende systemen, inclusief applicaties, hardware en software. Ze implementeren gegevensbeveiligingssystemen en voeren gegevensback-ups uit om belangrijke informatie te beschermen, en installeren en configureren netwerkapparatuur zoals proxyservers, WAN-accelerators, VPN's, load balancers, switches en routers. Ze voeren ook doorlopende probleemoplossing en monitoring uit om innovatieve manieren te vinden om de netwerkprestaties te verbeteren. Andere taken van een netwerkingenieur zijn onder meer het uitvoeren van reguliere onderhoudstaken zoals het installeren van patches of servicepacks, het beheren van beveiligingsconfiguraties, het uitvoeren van netwerkupgrades en het plannen van updates.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een netwerkingenieur

18. DevOps-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.932 per jaar

Primaire taken: Een DevOps, of development operations, engineer ontwikkelt, upgradet en implementeert softwareoplossingen voor interne systemen. Ze houden toezicht op de gezondheid van servers en werken samen met systeembeheerders, IT-professionals en softwareontwikkelaars om kansen voor verbetering te identificeren en nieuwe code te implementeren.


About author

Annemarieke Haak

De technologische industrie is gevuld met grotendeels op ervaring gebaseerde banen. Veel van deze banen vereisen minimale formele opleiding, zoals een associate degree of een certificaatprogramma. Als u kunt aantonen dat u in staat bent om de taken uit te voeren, kunt u in aanmerking komen voor een goedbetaalde technische baan. In dit artikel bespreken we 18 van de gemakkelijkste technische banen om in te komen, inclusief hun primaire verantwoordelijkheden en gemiddelde salarissen.


Scroll to Top