Blog

Als je een passie hebt voor het bestuderen, observeren of revalideren van dieren, dan is een van de onderstaande carrièrepaden misschien iets voor jou. Werken met dieren kan lonend zijn, maar het kan ook mentaal en fysiek veeleisend zijn. De meeste carrières omvatten hands-on taken waarbij je een verscheidenheid aan dieren kunt schoonmaken, trainen of behandelen. Je zou kunnen besluiten om je te concentreren op een specifiek type of groep dieren. Dit artikel geeft een overzicht van de beste banen die met dieren werken.

Beste banen werken met dieren

Hoewel veel op dieren gerichte banen parttime zijn met uurloon, zijn andere fulltime en hebben ze een hoog verdienpotentieel met tijd en ervaring. Elk van de onderstaande loopbaantrajecten vereist verschillende opleidingsniveaus, ervaring en speciale training. Zorg ervoor dat u de vereisten voor banen waarin u geïnteresseerd bent, onderzoekt om ervoor te zorgen dat u over de juiste referenties beschikt.

Hier zijn 18 populaire diergerelateerde loopbaantrajecten:

1. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.252 per maand

Primaire taken: Dierenoppassers verblijven in het huis van de klant om voor huisdieren zoals honden, katten, vissen en vogels te zorgen. Dierenoppas houdt in dat de dieren regelmatig worden gevoerd en schoongemaakt. Dierenoppassers oefenen dieren indien nodig.

Vereisten: Er zijn geen opleidingseisen om dierenoppas te worden. Dierenoppasdiensten hebben doorgaans een on-the-job training en vereisen dat de oppas een examen haalt.

Bedrijven met deze functie: Wag!, Barks & Blooms, Rover.com

2. Medewerker dierenwinkel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,65 per uur

Primaire taken: Een medewerker van een dierenwinkel kan verantwoordelijk zijn voor het vullen van planken, het verzorgen van tentoongestelde dieren, het opleiden van toekomstige eigenaren van gezelschapsdieren over de verzorging en het voeren van hun nieuwe huisdier, het onderhouden van aquaria, het voeren van dieren volgens een regelmatig schema en het schoonmaken van kooien en omhuizingen.

Vereisten:  Er zijn geen opleidingseisen voor deze functie. Dierenwinkels bieden meestal on-the-job training.

Bedrijven met deze functie: VIP Pets, PetSmart, Kriser's Natural Pet

3. Hoefsmid

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 12,15 per uur

Primaire taken:  hoefsmeden verzorgen de hoeven van alle soorten paardachtigen door te knippen, te beslaan en corrigerende technieken toe te passen wanneer er een probleem is met het hoefkapsel. Ze moeten de hoek van de hoef kunnen volgen, een flitsschoen op maat kunnen vormen en de teen naar achteren kunnen trekken voor een optimale breuk van de hoef. De hoefsmid moet ook in staat zijn om corrigerend beslag aan te brengen en te ondersteunen bij een gestrand paard en manieren te vinden om met hoefwandbeschadiging om te gaan.

Vereisten: hoefsmeden hebben een Associate's Degree in Equine Sciences of Farrier Technology nodig. Sommige werkgevers hebben een certificaat van de American Farrier's Association nodig.

Bedrijven met deze functie: Humane Society of Missouri, Colonial Williamsburg Foundation

4. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,19 per uur

Primaire taken: Een dierenverzorger voert algemene taken uit bij het verzorgen en voeren van dieren. De uitvoering van deze functie vindt plaats in dierenwinkels, dierenartsenpraktijken en dierenverzorgingscentra. Andere taken kunnen zijn het uitlaten van dieren voor lichaamsbeweging en socialisatie.

Vereisten:  Er zijn geen opleidingseisen om dierenverzorger te worden. Een dierenverzorger krijgt doorgaans on-the-job training en permanente educatie van collega's.

Bedrijven met deze functie: Sun Communities, Veterinary Specialty Center, Countryside Veterinary Clinic

5. Dierentrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,33 per uur

Primaire taken:  Trainers werken met dieren om specifiek gedrag te vertonen. Sommige dierentrainers helpen hondenbezitters een commando-en-responssysteem te ontwikkelen. Andere trainers conditioneren dieren om te wennen aan mensen. Alle trainers moeten plannen formuleren die specifiek zijn voor de dieren waarmee ze werken.

Vereisten: Er zijn geen minimale opleidingsvereisten om dierentrainer te zijn, hoewel sommige gespecialiseerde trainers mogelijk een bachelordiploma in dierwetenschappen of biologie nodig hebben.

Bedrijven met deze functie: Fur-Get Me Not, Pets in Need, Palace Entertainment

6. Wildlife rehabilitator

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 12,82 per uur

Primaire taken: Een natuurrehabilitator werkt met niet-gedomesticeerde zoogdieren, vogels en reptielen. Taken omvatten het evalueren van gewonde dieren, het opstellen van een behandelplan en het toezicht houden op de zorg en behandeling van het dier terwijl het in gevangenschap is. Een rehabilitator bepaalt ook of een dier voldoende zal genezen om terug te keren naar zijn natuurlijke habitat. Interactie met het publiek en voorlichting aan mensen over wilde dieren kunnen ook deel uitmaken van de taken van een rehabilitator.

Vereisten: Je moet een vergunning hebben om met dieren in het wild te werken. Het behalen van een diploma in biologie of ecologie met diergerelateerde cursussen wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Bedrijven met deze functie: Texas State Aquarium, Wildlife Rescue and Rehabilitation, Lindsay Wildlife Museum

7. Dierenasielmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,55 per uur

Primaire taken:  Als manager van een dierenasiel moet je toezicht houden op de dagelijkse verzorging van de dieren en de netheid van de faciliteit. Beheerders van dierenasielen zorgen ervoor dat adopteerbare dieren klaar zijn voor toekomstige families en zorgen voor de juiste verzorging van zieke dieren. Ze beheren ook het personeel, inclusief werving, training en planningsschema's.

Vereisten: Er zijn geen minimale opleidingsvereisten om manager van een dierenasiel te zijn. Managers hebben doorgaans professionele of vrijwilligerservaring nodig in een opvangcentrum of aanverwante omgeving.

Bedrijven met deze functie: Baltimore County, MD, Arizona Humane Society, Humane Society of Washington County

8. Veterinaire technicus

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 15,66 per uur

Primaire taken: Veterinaire technici voeren taken uit zoals het voorbereiden van dieren op behandelingen, het nemen van nulmetingen om de gezondheid van een dier te bepalen, het toedienen van medicijnen en meer. Een veterinair technicus, of veterinair, werkt nauw samen met een dierenarts om ervoor te zorgen dat ze dieren behandelen op basis van een diagnose.

Vereisten: Veterinaire technici hebben een associate's degree nodig en de meeste staten vereisen dat ze slagen voor het Veterinary Technician National Examination.

Bedrijven met deze functie: Animal Medical Center, Chesapeake Veterinary Surgical Specialists, Sixth Street Veterinary Hospital

9. Dierenambulance

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,21 per uur

Primaire taken:  Een diercontrolefunctionaris handhaaft gemeentelijke en staatswetten met betrekking tot de humane zorg en behandeling van dieren. Ze behandelen ook oproepen voor hulp bij dieren van de politie en helpen burgers met problemen met huisdieren en wilde dieren.

Vereisten: Er zijn geen standaard minimumvereisten. Sommige bureaus bieden on-the-job training, terwijl anderen op zoek zijn naar een associate's of bachelor's degree. Sommige staten vereisen ook een certificaat van de National Animal Control Association (NACA).

Bedrijven met deze functie: Dinwiddie County, City of Hopkinsville, City of Vicksburg

10. Paardrij-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 17,31 per uur

Primaire taken: Paardrij-instructeurs leren beginnende studenten paard te rijden en gevorderden leren verschillende rijtechnieken. Ze ontwikkelen lessen en oefeningen voor elke sessie. Ze kunnen ook helpen de stal schoon te houden en voor paarden te zorgen.

Vereisten: Er zijn geen minimumvereisten; de meeste instructeurs krijgen echter een Bachelor's Degree in Equine Sciences of een certificaat van de American Riding Instructors Association (ARIA).

Bedrijven met deze functie: Camp Killoqua, Girl Scouts of the USA, YMCA of Greater Boston

11. Dierentrimmer

Nationaal gemiddeld salaris: $38.104 per jaar

Primaire taken:  Dierenverzorgers reinigen en trimmen dieren op basis van hun kennis van soorten bont en verzorgingsproducten. Ze overleggen met de eigenaren om de beste verzorgingsmethode voor de dieren te bepalen. Ze werken voornamelijk met honden, hoewel andere dieren ook verzorging nodig kunnen hebben.

Vereisten: Er zijn geen minimumvereisten om dierentrimmer te worden. De meeste werkplekken bieden on-the-job training.

Bedrijven met deze functie: Petco, Pet Paradise Resort, Central Bark Doggy Daycare

12. Diervoedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $47.308 per jaar

Primaire taken:  Een diervoedingsdeskundige doet onderzoek naar de huidige toestand en geschiedenis van een dier om een ​​dieet- en bewegingsschema te bepalen. Ze kunnen werken met een verscheidenheid aan dieren, zowel wilde als gedomesticeerde.

Vereisten: Diervoedingsdeskundigen hebben een bachelordiploma nodig voor instapfuncties.

Bedrijven met deze functie:  Zoological Society, UC Davis, Wayne Farms

13. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.733 per jaar

Primaire taken:  Een marien bioloog combineert verschillende disciplines in het werk. Ze moeten in staat zijn om te SCUBA-duiken, monsters te nemen in een uitdagende omgeving, informatie voor statistische doeleinden vast te leggen en tests op monsters in een laboratorium uit te voeren. Afhankelijk van de werkplek kunnen ze ook studenten en het publiek opleiden.

Vereisten: Mariene biologen hebben minimaal een bachelordiploma nodig, hoewel sommigen een Ph.D. voor meer gespecialiseerde studies.

Bedrijven met deze functie: The University of Southern Mississippi, US Department of the Interior, Integrated Statistics

14. Zoöloog

Nationaal gemiddeld salaris: $62.400 per maand

Primaire taken: Zoölogen bestuderen groepen dieren in dierentuinen en natuurlijke habitats. Ze inspecteren en evalueren hun gedrag, migratiepatroon, gewoontes en meer. Een zoöloog kan een grote verscheidenheid aan dieren bestuderen, waaronder vissen, amfibieën, zoogdieren, vogels, reptielen en ongewervelde dieren.

Vereisten: Zoölogen op instapniveau hebben een bachelordiploma nodig.

Bedrijven met deze functie: Seminole Tribe of Florida, State of Washington, University Prep Schools

15. Veterinaire vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 62.470 per jaar

Primaire taken:  Een veterinair farmaceutisch vertegenwoordiger bezoekt veterinaire kantoren binnen een aangewezen geografisch gebied. Ze brengen informatie over nieuwe medicijnen van de fabrikant en bespreken de ervaring van de dierenarts met bestaande medicijnen.

Vereisten: Vertegenwoordigers van diergeneeskunde hebben minimaal een bachelordiploma nodig op een gebied dat verband houdt met zaken of dieren.

Bedrijven met deze functie: Boehringer Ingelheim, Cardinal Health, Merck

16. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $91.830 per jaar

Hoofdtaken:  Dierenartsen beoordelen, diagnosticeren en behandelen van dieren. Zij voeren jaarlijkse controles uit en mogen vaccins en medicijnen toedienen. Dierenartsen kunnen ervoor kiezen om in de huisartsenpraktijk te werken of zich te specialiseren in een specifiek vakgebied, zoals amfibieën of kleine zoogdieren.

Vereisten: Dierenartsen moeten een doctor in de diergeneeskunde behalen en slagen voor een licentie-examen.

Bedrijven met deze functie: Griffith Small Animal Hospital, Pathway Vet Alliance, VetCor

17. Veterinaire tandarts

Nationaal gemiddeld salaris:  $45,11 per uur

Primaire taken:  Veterinaire tandartsen bestuderen, diagnosticeren en behandelen verschillende problemen met de mond en tanden van dieren. Tandartsen kunnen ook kaakchirurgie uitvoeren op basis van de behoeften van het dier.

Vereisten: Veterinaire tandartsen moeten een doctor in de diergeneeskunde behalen en vervolgens een residentie in veterinaire tandheelkunde volgen.

Bedrijven met deze functie: Steele Creek Animal Hospital, MedVet, Gulf Coast Veterinary Specialists

18. Veterinaire anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.998 per jaar

Primaire taken: Een veterinaire anesthesist beoordeelt dieren vóór behandeling en bepaalt de beste methode voor sedatie voor een procedure. Ook houdt de anesthesist het dier tijdens de procedure in de gaten door middel van visuele observatie- en bewakingsapparatuur.

Vereisten:  Dierenartsanesthesisten hebben een doctor in de diergeneeskunde nodig voordat ze een aanvullende opleiding dieranesthesiologie kunnen volgen.

Bedrijven met deze functie: Chesapeake Veterinary Surgical Specialists, Metropolitan Veterinary Associates, Texas A&M University


About author

Robbert Reiker

Als je een passie hebt voor het bestuderen, observeren of revalideren van dieren, dan is een van de onderstaande carrièrepaden misschien iets voor jou. Werken met dieren kan lonend zijn, maar het kan ook mentaal en fysiek veeleisend zijn. De meeste carrières omvatten hands-on taken waarbij je een verscheidenheid aan dieren kunt schoonmaken, trainen of behandelen. Je zou kunnen besluiten om je te concentreren op een specifiek type of groep dieren. Dit artikel geeft een overzicht van de beste banen die met dieren werken.


Scroll to Top