Blog

Het nastreven van een carrière in het leger kan veel voordelen hebben, zoals het vervullen van taken en mogelijkheden om te reizen. Een onderdeel van het leger dat verschillende opwindende carrièrepaden biedt, is zoeken en redden, of het proces van het lokaliseren en redden van soldaten en burgers in gebieden met militaire activiteit. Omdat er veel situaties zijn waarin het leger mogelijk moet deelnemen aan zoek- en reddingsprocedures, zijn er meestal verschillende banen om uit te kiezen bij militaire redding. In dit artikel definiëren we wat een militaire reddingstaak is en verkennen we een lijst van 18 reddingstaken in het leger.

Gerelateerd: Militaire carrières: een definitieve gids

Wat is een militaire reddingstaak?

In het leger verwijst een reddingsbaan naar elke positie die bijdraagt ​​aan het redden van levens op plaatsen waar militaire actie plaatsvindt. Dit kunnen plaatsen zijn zoals gevechtszones, militaire bases of locaties waar militaire conflicten plaatsvinden. Veel professionals in het leger verwijzen naar de eenheden die reddingstaken uitvoeren als zoek- en reddingsacties (SAR). Militair personeel kan zoek- en reddingsposities vinden in bijna elke branche, en voor de meeste zoek- en reddingstaken moeten teamleden oproepbaar blijven, zodat ze kunnen reageren op eventuele noodsituaties.

Gerelateerd: De Amerikaanse militaire takken uitgelegd

8 reddingstaken die je in het leger kunt nastreven

Hier zijn acht militaire reddingstaken om te overwegen, samen met hun taken en gemiddelde salarissen:

1. Bootsman's maat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.885 per jaar

Primaire taken: De stuurman van een bootsman neemt de leiding over de bemanningen van kleine boten bij de kustwacht. Bootsman's maten kunnen reddingsmissies leiden om soldaten of burgers te redden die hulp nodig hebben, deelnemen aan missies die de bescherming van het milieu bevorderen en instructies geven aan hun bemanningsleden om hen te begeleiden bij reddingsmissies. Naast het uitvoeren van zoek- en reddingsacties, werken veel matrozen van bootsmannen op plaatsen zoals kustbeveiliging in vredestijd en maritieme onderscheppingsoperaties.

2. Medisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.571 per jaar

Primaire taken: Een medisch technicus helpt bij het diagnosticeren van medische aandoeningen door middel van tests. Bij militaire zoek- en reddingsacties kan een medisch technicus medische tests uitvoeren op patiënten die zijn hersteld door reddingsmissies, laboratoriumapparatuur voorbereiden door deze te ontsmetten en te organiseren en zich bezighouden met gespecialiseerde tests op gebieden zoals aderlating of urineonderzoek. Medische technici kunnen ook optreden als assistenten tijdens chirurgische procedures door artsen te helpen bij het omgaan met apparatuur en gereedschappen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medisch technicus

3. Ziekenhuis corpsman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.603 per jaar

Primaire taken: Een ziekenhuiscorpsman is een militaire professional die medische zorg verleent aan militair personeel en ziekten en verwondingen behandelt. Ziekenhuiscorpsmen kunnen optreden als klinische technici om te helpen bij medische tests, medische zorg te bieden aan soldaten die gewond zijn geraakt in de strijd en artsen te helpen met chirurgische procedures in ziekenhuisomgevingen. Een korpschef van een ziekenhuis kan in verschillende soorten omgevingen werken, zoals vlootziekenhuizen, wachtposten, marine-troepen van de vloot en speciale eenheden.

4. Bemanningslid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.688 per jaar

Hoofdtaken: Een bemanningslid is een militair personeelslid dat werkt op een vliegtuig of op een zeeschip. Bemanningsleden die bij zoek- en reddingsacties werken, kunnen helikopters en andere luchtvaartvoertuigen gebruiken om vanuit de lucht reddingsmissies uit te voeren, boten uitvaren om mensen van scheepswrakken en andere maritieme ongevallen te bergen en vermiste personen op te sporen door middel van onderzoeken en zoekacties. Een bemanningslid dat op een boot werkt, kan ook optreden als inspecteur voor items die van of naar nationale havens worden verscheept om de veiligheid te handhaven.

5. Schadecontroleur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.483 per jaar

Primaire taken: Een damage controlman helpt bij het onderhouden van schadebeheersingsapparatuur en -systemen die reageren op noodsituaties Dit kan het plannen van strategieën voor schadebeheersing inhouden, het uitvoeren van beschermende taken zoals brandbestrijding en het verwijderen van potentieel gevaarlijk afval en het leiden van schadebeheersingspartijen door instructies en begeleiding te geven door noodsituaties. Schadecontroleurs kunnen ook gedetailleerde records en rapporten organiseren om de situaties waarop ze reageren bij te houden voor gebruik in toekomstige noodsituaties.

6. Paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,118 per jaar

Primaire taken: Een paramedicus is een geavanceerde medische noodtechnicus die medische zorg biedt aan patiënten die zich in noodsituaties bevinden. Dit kan inhouden dat er met grote groepen mensen moet worden gecommuniceerd om gebieden vrij te maken voor medische patiënten, levensreddende medische zorg te verlenen aan patiënten in kritieke toestand en apparatuur in een ambulance te bedienen. Veel paramedici in het leger nemen ook deel aan reddingsmissies om te zorgen voor burgers of militairen die hersteld zijn en medische hulp nodig hebben.

Gerelateerd: Leer meer over paramedicus zijn

7. Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.252 per jaar

Primaire taken: een medische noodtechnicus, of EMT, is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die reageert op medische noodgevallen. In het leger kan het gaan om het behandelen van wonden of verwondingen van patiënten in gevechtsgebieden, het verlenen van medische zorg aan burgers die medische aandoeningen ervaren als gevolg van militaire actie in hun gebied en het leiden van evacuaties om mensen te helpen veilig te reizen vanaf een potentieel gevaarlijke locatie. Medische noodhulptechnici in het leger kunnen werken in militaire gezondheidsfaciliteiten, maar ze kunnen ook in het veld werken, gestationeerd in gevechtszones of op militaire schepen.

8. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,387 per jaar

Primaire taken: Een duiker is een maritieme professional die duikexpedities onder water uitvoert. In het leger kan een duiker vaak werk vinden als reddingsduiker, waar hij kan deelnemen aan herstelmissies om burgers of soldaten te redden die verdwaald zijn op zee, reanimatie en andere medische basiszorg uit te voeren bij geredde patiënten en duikuitrusting te gebruiken om te herstellen mensen in open water, zoals in meren of in de buurt van stranden. Duikers kunnen ook helpen reageren op natuurrampen door burgers te evacueren uit potentieel gevaarlijke gebieden die te maken hebben met overstromingen.

Nog 10 zoek- en reddingsbanen in het leger

Hier zijn 10 extra militaire reddingstaken:

  • Gevechtsreddingsofficier
  • Eerstelijns supervisor brandweer en preventiemedewerkers
  • Specialist in overlevingsuitrusting
  • Pararescue specialist
  • Militaire brandweerman
  • Specialist in het ophalen en verwerken van personeel
  • Specialist in training en ontwikkeling
  • Luchtvaart reddingszwemmer
  • Arbo-specialist
  • Specialist in noodbeheer

About author

Andries Golts

Het nastreven van een carrière in het leger kan veel voordelen hebben, zoals het vervullen van taken en mogelijkheden om te reizen. Een onderdeel van het leger dat verschillende opwindende carrièrepaden biedt, is zoeken en redden, of het proces van het lokaliseren en redden van soldaten en burgers in gebieden met militaire activiteit. Omdat er veel situaties zijn waarin het leger mogelijk moet deelnemen aan zoek- en reddingsprocedures, zijn er meestal verschillende banen om uit te kiezen bij militaire redding. In dit artikel definiëren we wat een militaire reddingstaak is en verkennen we een lijst van 18 reddingstaken in het leger.


Scroll to Top