Blog

een baan zoeken

18 Soorten Creatieve Banen In De Techniek: En Hun Primaire Taken

Er zijn veel gebieden van het technologieveld die u creatieve vacatures kunnen bieden. Of je nu helpt bij het ontwerpen van videogames voor studio's of het ontwikkelen van invloedrijke producten voor bedrijven, er zijn veel rollen voor aspirant-makers in de technologische industrie. In dit artikel bespreken we wat creatieve banen in de tech zijn en geven we je een lijst met innovatieve functies die je op technologisch gebied kunt vinden.

Wat zijn creatieve banen in de techniek?

Creatieve banen in de techniek zijn functies of rollen die een combinatie van creatieve vaardigheden en technologisch inzicht vereisen. Vaak helpen deze banen, waaronder digitale marketeers en grafisch ontwerpers, bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van cruciale materialen of ideeën waarmee hun bedrijf of projecten kunnen slagen. Personen die op zoek zijn naar creatieve banen op technologisch gebied, kunnen overwegen hun communicatieve en analytische vaardigheden te ontwikkelen om hen te helpen een positie te verwerven.

Soorten creatieve banen in de techniek

Hier is een lijst met creatieve banen die je kunt vinden in de technische industrie:

1. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,64 per uur

Primaire taken: Een ontwerper van videogames gebruikt verschillende vaardigheden om te helpen op veel gebieden van de ontwikkeling van videogames, waaronder computercodering, grafisch ontwerp, animatie, het maken van verhalen en meer. Ze werken vaak samen met een team van andere ontwerpers en gebruiken hun creatieve expertise om leuke games te maken die een groot publiek aanspreken.

2. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,78 per uur

Primaire taken: Socialmediamanagers gebruiken hun vaardigheden op het gebied van marketing en communicatie om de goederen en diensten van een bedrijf te promoten via verschillende socialemedianetwerken. Gedurende hun werkdag kunnen ze verschillende posts op sociale media maken, bedrijfspagina's bijwerken en belangrijke marketingcampagnes ontwikkelen om de interesse en inkomsten van het bedrijf te vergroten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

3. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,65 per uur

Primaire taken: Grafisch ontwerpers gebruiken vaak unieke computerprogramma's om afbeeldingen en kunst te ontwerpen en te ontwikkelen die bedrijven en individuen kunnen gebruiken om ideeën, evenementen, producten en meer te promoten. Ze werken vaak rechtstreeks voor verschillende bedrijven en organisaties, of ze kunnen freelance hun diensten aanbieden aan individuele klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

4. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,06 per uur

Primaire taken: Een animator is een creatieve professional die zijn talenten op het gebied van kunst en design gebruikt om bewegende beelden te maken. Digitale animators gebruiken verschillende computerprogramma's om animaties te maken voor verschillende media, waaronder film, televisie, videogames en meer. Ze kunnen privé werken met studio's of hun diensten op freelancebasis verhuren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

5. Digitale producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.962 per jaar

Primaire taken: Een digitale producent houdt toezicht op de ontwikkeling van digitale inhoud voor bedrijven en organisaties, zoals advertenties, video's en meer. Tijdens hun werkdag ontwikkelen ze vaak concepten en campagne-ideeën, maken ze kostenramingen en leiden ze een team van creatieve individuen. Het kan belangrijk zijn voor digitale producenten om krachtige communicatieve vaardigheden en kennis van computersoftware te hebben.

6. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.364 per jaar

Primaire taken: Digitale marketeers ontwikkelen marketingcampagnes voor bedrijven en organisaties om hen te helpen de naamsbekendheid en de interesse van de consument te vergroten. Ze werken vaak via de website van een bedrijf en sociale-mediapagina's en creëren blogposts, digitale inhoud en promoties om het bedrijf effectiever op de markt te brengen.

7. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.472 per jaar

Primaire taken: Een copywriter gebruikt zijn taalvaardigheid en schriftelijke communicatie om promotiemateriaal voor verschillende bedrijven te maken. Hun werk bestaat vaak uit blogartikelen, posts op sociale media, commerciële dialogen en meer. Copywriters kunnen exclusief werken voor marketingbedrijven en -afdelingen, of freelance hun diensten aan individuele klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

8. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.663 per jaar

Primaire taken: merkmanagers onderhouden het merk en de openbare uitstraling van verschillende bedrijven en bedrijven om hen te helpen goederen en diensten bij consumenten te promoten. Tijdens hun werkdag volgen ze vaak markttrends, analyseren ze huidige promoties van concurrenten en houden ze toezicht op een team van junior marketeers die helpen bij het opzetten van de advertentiecampagnes.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkmanager

9. Marketinganalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.875 per jaar

Primaire taken: Marketinganalisten helpen bedrijven bij het bepalen van belangrijke marketingbeslissingen, inclusief wat ze moeten verkopen, aan welke consumenten ze moeten verkopen en de prijs van hun goederen of diensten. Ze maken vaak verschillende consumentenvragenlijsten en enquêtes, analyseren markttendensen en berekenen de effectiviteit van bepaalde marketingstrategieën of -campagnes.

10. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.875 per jaar

Primaire taken: een webontwikkelaar gebruikt zijn vaardigheden op het gebied van computercodering en begrip van de gebruikersinterface om webpagina's te maken voor bedrijven of individuen. Bedrijven gebruiken vaak webpagina's om hun goederen en diensten te promoten via blogs, online winkels en meer. Webontwikkelaars zorgen ervoor dat gebruikers efficiënt door de pagina kunnen navigeren en gemakkelijk alles kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

11. Digitale ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $89.597 per jaar

Primaire taken: Digitale ontwerpers gebruiken hun vaardigheden op het gebied van kunst en grafisch ontwerp om digitale inhoud te ontwikkelen voor meerdere media, waaronder film, videogames, mobiele applicaties, advertenties en meer. Ze werken vaak samen met marketingteams en managers om hun concepten te nemen en deze, met behulp van gespecialiseerde software, te vertalen naar effectieve digitale ontwerpen.

12. Zoekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.412 per jaar

Primaire taken: Zoekmanagers gebruiken hun expertise van zoekmachines en hoe ze werken om bedrijven en organisaties te helpen bij het maken van krachtig marketingmateriaal. Ze gebruiken vaak zoekmachineoptimalisaties om organische zoekresultaten te genereren door zoekwoorden te targeten, of ze kunnen strategieën ontwikkelen en testen voor advertenties per klik met behulp van zoekmachineanalyses.

13. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.661 per jaar

Primaire taken: Creatieve regisseurs werken vaak op een groot aantal verschillende gebieden en ontwikkelen concepten die creatieve teams kunnen implementeren. Of ze nu voor een reclamebureau of een ontwikkelaar van videogames werken, creatieve directeuren gebruiken innovatie en samenwerking om visies en strategieën te creëren, zoals promotiecampagnes of het genereren van verhalen, om bedrijven en projecten te helpen slagen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een creatief directeur

14. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100,283 per jaar

Primaire taken: Een UX-ontwerper (user experience) gebruikt zijn ontwerp- en analysevaardigheden om producten gebruiksvriendelijker te maken voor consumenten. Of ze nu een mobiele applicatie of een nieuw stukje technologie ontwikkelen, UX-ontwerpers onderzoeken de grote voordelen van het product en hoe gebruikers deze gemakkelijker kunnen identificeren en verkrijgen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

15. Front-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.503 per jaar

Primaire taken: Front-end ontwikkelaars zijn webontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in het maken van de presentatie van de webpagina, inclusief de lay-out, afbeeldingen, knoppen en meer. Ze werken vaak nauw samen met ontwerpers van gebruikerservaringen en programmamanagers om oplossingen te vinden voor problemen of zorgen van klanten en om ervoor te zorgen dat de webpagina visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een front-endontwikkelaar

16. Full-stack ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.192 per jaar

Primaire taken: Full-stack ontwikkelaars zijn webontwikkelaars die de front-end en back-end verantwoordelijkheden van webontwikkeling begrijpen. Door gebruik te maken van beide sets van vaardigheden en kennis, hebben full-stack ontwikkelaars de mogelijkheid om met klanten te overleggen over de gebruikersinterface van het programma, terwijl ze hen helpen bij het ontwikkelen en implementeren van de belangrijkste diensten van de webpagina.

17. Mobiele ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 117.241 per jaar

Primaire taken: Mobiele ontwikkelaars zijn softwareontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in mobiele technologie, waaronder smartphones en tablets. Ze gebruiken hun vaardigheden op het gebied van ontwerp en computercodering om bedrijven en organisaties te helpen bij het ontwikkelen van mobiele applicaties en games voor consumentengebruik, en het genereren van updates en nieuwe inhoud wanneer dat nodig is.

18. Productontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.965 per jaar

Primaire taken: Productontwerpers helpen bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe producten, bepalen hoe ze het beste kunnen worden gebruikt en hoe ze tegen lage kosten kunnen worden gemaakt. Ze werken vaak nauw samen met engineering-, verkoop- en marketingafdelingen en onderzoeken producttrends om indrukwekkende goederen te creëren die consumenten willen kopen.


About author

Adje Buterman

Er zijn veel gebieden van het technologieveld die u creatieve vacatures kunnen bieden. Of je nu helpt bij het ontwerpen van videogames voor studio's of het ontwikkelen van invloedrijke producten voor bedrijven, er zijn veel rollen voor aspirant-makers in de technologische industrie. In dit artikel bespreken we wat creatieve banen in de tech zijn en geven we je een lijst met innovatieve functies die je op technologisch gebied kunt vinden.


Scroll to Top