Blog

Hoewel het eerste jaar van een nieuwe verpleegster in de medische sector hectisch kan zijn, zijn er verschillende technieken die hen kunnen helpen zich aan te passen aan hun nieuwe carrière. Vrienden maken, zelfzorg beoefenen en aandachtig luisteren naar patiënten kunnen allemaal nieuwe verpleegkundigen in staat stellen om te gedijen in hun rol. Als u een nieuwe verpleegster bent of verwacht dit binnenkort te worden, overweeg dan om enkele stappen te nemen om u voor te bereiden op de taken en verplichtingen van de baan. In dit artikel bespreken we de verantwoordelijkheden van beginnende verpleegkundigen en achttien tips om als één verpleegkundige te slagen.

Wat doen beginnende verpleegkundigen?

Eerste verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het verlenen van gezondheidszorg, counseling en ondersteuning aan patiënten die ziek of gewond zijn. Ze werken in ziekenhuizen, klinieken, scholen, kantoren, ambulances, woongemeenschappen voor senioren of andere zorginstellingen en kunnen een grote verscheidenheid aan patiënten behandelen, afhankelijk van hun specialiteit. Nieuwe verpleegkundigen zijn primair verantwoordelijk voor het monitoren en evalueren van patiënten en ervoor te zorgen dat ze gezond en veilig zijn. Ze zijn over het algemeen bekwaam in kritisch denken, communiceren en het opbouwen van relaties. Hier enkele taken van een eerste verpleegkundige:

 • Patiënten inchecken, hun vitale functies opnemen en hun medische geschiedenis opnemen
 • Beoordeel de symptomen van patiënten en behandel gezondheidsvragen en zorgen die ze kunnen hebben
 • Patiënten en hun families informeren over gezondheidszorg en preventie van ziekten en verwondingen
 • Uitvoeren van fysieke onderzoeken en testen om patiënten te diagnosticeren
 • Medicijnen toedienen, bloed afnemen, verband wikkelen en andere medische procedures uitvoeren
 • Revalidatiediensten uitvoeren
 • Zorg aan het bed en ondersteuning bieden aan bedlegerige patiënten
 • Bewaak het ECG van patiënten om ervoor te zorgen dat hun toestand stabiel is
 • Communiceer met meer geavanceerde verpleegkundigen en/of artsen in geval van nood
 • Bied emotionele ondersteuning en counseling aan patiënten
 • Houd u aan een patiëntenzorgplan

18 tips om te slagen als nieuwe verpleegster

Het starten van een nieuwe baan als verpleegkundige kan druk zijn, maar een nieuwe verpleegster kan slagen door zich grondig op hun rol voor te bereiden. Hier zijn enkele manieren waarop nieuwe verpleegkundigen kunnen gedijen en uitblinken in hun loopbaan:

1. Stel jezelf voor

Stel uzelf voor aan uw eenheid en aan iedereen die u dagelijks ziet of waarmee u samenwerkt. Dit kunnen andere verpleegkundigen, artsen, secretaresses, administratief medewerksters, apothekers, fysiotherapeuten, conciërges en management zijn. Glimlachen en jezelf op een vriendelijke manier voorstellen, kan de eerste stap zijn in het opbouwen van sterke, duurzame vriendschappen op je werkplek. Wanneer uw collega's hun naam zeggen, probeer deze dan voor hen te herhalen om u te helpen deze te onthouden. Misschien wilt u een paar minuten de tijd nemen om te chatten en hen te leren kennen. Vrienden maken kan uw werk aangenamer maken en een betere samenwerking bevorderen.

Lees meer: ​​Hoe u uzelf professioneel kunt voorstellen

2. Zoek een mentor

Probeer een meer ervaren verpleegkundige, arts of collega te vinden die als mentor en vertrouwde adviseur voor u kan optreden. U kunt naar deze persoon gaan om vragen te stellen of zorgen te bespreken, en zij kunnen u nuttige vaardigheden en methoden leren die zij uit ervaring hebben geleerd. Luisteren naar, leren van en een band opbouwen met een meer gevorderde professional kan uw persoonlijke en werkleven ten goede komen, door u een vriend en een nuttig hulpmiddel te bieden.

Niet alle verpleegkundige taken zijn hetzelfde als wat u in een leerboek leert, maar overleg met uw mentor kan u helpen de realiteit van het medische veld te begrijpen. Zij kunnen u speciale tips geven om bepaalde taken nauwkeuriger en efficiënter uit te voeren. Vergeet niet om nederig te zijn en open te staan ​​voor de mening van anderen in je eerste jaar als verpleegster. Door een open geest te houden, kunt u waardevolle informatie van anderen leren.

3. Stel vragen

Vragen stellen als je ze hebt, is meestal beter dan proberen ze te negeren. Stel vragen aan je mentor, je verantwoordelijke verpleegkundige of andere professionals die jou hebben opgeleid. Als u niet zeker weet wie u moet vragen, raadpleeg dan uw supervisor voor informatie over de beste bron voor hulp. Door de antwoorden te leren op de vragen die u tijdens uw eerste jaar op het werk kunt hebben, kunt u ervoor zorgen dat u uw taken correct uitvoert. Zorg ervoor dat je vragen op een duidelijke, specifieke manier stelt, zodat iedereen die je vraagt ​​volledig kan begrijpen welke informatie je nodig hebt.

Lees meer: ​​Hoe stel je de juiste vragen (met tips)

4. Vraag om hulp

Er kunnen momenten zijn dat u om hulp moet vragen, vooral als nieuwe verpleegster. Het is prima om eerst "ik weet het niet" te zeggen als u het antwoord op de vraag van een patiënt niet weet. U kunt hen vertellen dat u erachter zult komen en zo snel mogelijk contact met hen opnemen om ervoor te zorgen dat u hen de juiste informatie geeft. Hulp vragen kan de gezondheid en veiligheid van patiënten waarborgen. Als u daarnaast met andere problemen op het werk te maken heeft, zoals een onprofessionele collega, kunt u overwegen om een ​​verpleegkundige, het management of HR te vertellen om ondersteuning te zoeken.

5. Controleer referenties als je iets niet weet

Controleer de informatie nogmaals met behulp van referentiehulpmiddelen zoals boeken en websites om er zeker van te zijn dat u taken correct uitvoert. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om medicijnen te onderzoeken voordat u ze aan patiënten toedient. Bovendien, aangezien verschillende medische instellingen verschillende beleidsregels en voorschriften kunnen hebben, moet u ervoor zorgen dat u de richtlijnen van uw specifieke instelling controleert voordat u procedures uitvoert of andere activiteiten uitvoert. Het kan handig zijn om belangrijke informatie in uw ID-badgehouder of op een notitie op uw telefoon te bewaren als gids die u snel en gemakkelijk kunt raadplegen.

6. Leer continu

Oefen permanente educatie door elke dag nieuwe dingen te leren. Maak aantekeningen van informatie die u wordt verteld door meer ervaren verpleegkundigen en artsen en bekijk deze later opnieuw. U kunt overwegen een klein notitieboekje aan te schaffen dat u in uw zak kunt bewaren voor het geval u checklists, namen van collega's, feiten of updates over beleid wilt schrijven. U kunt ook informatie opschrijven die u thuis moet onderzoeken, zoals details over bepaalde termen, diagnoses en behandelingen.

7. Bouw je professionele netwerk op

Grijp als nieuwe verpleegkundige de kans om uw professionele netwerk op te bouwen. Dit kan zijn: jezelf voorstellen aan je collega's, workshops, seminars en conferenties bijwonen en betrokken raken bij professionele verpleegorganisaties. U kunt zich ook abonneren op een verpleegkundig tijdschrift om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en evenementen in de medische sector. Door de omvang van uw netwerk te vergroten, kunt u waardevolle vriendschappen sluiten en vooruitgang boeken in uw carrière.

Lees meer: ​​11 beste professionele verpleegorganisaties: netwerken, certificeringen en meer

8. Certificeringen behalen en behouden

Afhankelijk van uw specialiteit kunt u mogelijk certificeringen behalen die u helpen uw vaardigheden op te bouwen, uw kennis te verbeteren en uw verdienpotentieel te vergroten. Certificeringen kunnen supervisors, patiënten en potentiële werkgevers laten zien dat u toegewijd bent aan verpleging en continu leren. Veelvoorkomende certificeringen voor nieuwe verpleegkundigen die moeten worden gevolgd, zijn de inloggegevens voor Basic Life Support en Advanced Cardiac Life Support. Deze kunnen u helpen voor te bereiden op wat u moet doen in noodsituaties op gezondheidsgebied.

9. Oefen zelfzorg

Aangezien verpleegkundigen doorgaans lange diensten van 12 uur hebben, is het belangrijk om aan zelfzorg te doen, zodat u zich goed kunt voelen, uw mentale en fysieke gezondheid kunt behouden en uw werk effectief kunt uitvoeren. Overweeg het volgende te doen om uw welzijn te garanderen:

 • Zorg voor voldoende slaap: als je moeite hebt met slapen, overweeg dan om technieken te proberen die kunnen helpen, zoals het gebruik van verduisterende gordijnen, het beperken van de schermtijd of het luisteren naar ontspannende muziek voordat je naar bed gaat. Je kunt ook kamergenoten, familieleden en vrienden vragen om stil te zijn tijdens je slaaptijd om ervoor te zorgen dat je een diepe, rustgevende slaap krijgt.
 • Eet goed: Zorg ervoor dat u voldoende voedsel eet en hydrateert om de hele dag door energie te hebben. Je kunt ook proberen voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals bessen, die je kunnen helpen je uithoudingsvermogen te behouden en je in staat te stellen je voor langere tijd te concentreren.
 • Bescherm uzelf tegen ziektekiemen: Was regelmatig uw handen gedurende minimaal 20 seconden, draag een masker en handschoenen, vooral bij het werken met zieke patiënten, en desinfecteer oppervlakken die u vaak aanraakt, zoals uw stethoscoop, ID-badge en pen. Deze methoden kunnen helpen om ziektekiemen te beperken en je lichaam te beschermen tegen ziektes.

Lees meer: ​​14 manieren om meer zelfzorg op het werk te implementeren

10. Wees geduldig met jezelf

Heb geduld met jezelf als je fouten maakt. Als nieuwe verpleegkundige kunt u feedback vragen over uw prestaties om ervoor te zorgen dat u uw werk goed uitvoert. Blijf ontvankelijk voor advies van collega's en supervisors en denk na over manieren waarop u kunt verbeteren.

11. Profiteer van werkvoordelen

Raadpleeg uw personeelshandboek of HR-manager over welke voordelen voor u beschikbaar zijn. Veel zorginstellingen bieden verpleegkundigen toegang tot gezondheids- en welzijnsprogramma's om stress en angst te bestrijden. U kunt ook in aanmerking komen voor betaalde vrije tijd, die u kunt nemen om uit te rusten van het bedrijf van een verpleegkundige baan.

12. Pas je aan je dienst aan

Afhankelijk van je dienst, of het nu dag, nacht of middag is, kan het zijn dat je je levensstijl moet aanpassen. Door een routine te ontwikkelen die u elke dag herhaalt, kunnen uw lichaam en geest wennen aan uw werkuren. Het kan je ook in staat stellen om op tijd op je werk te komen met voldoende energie om de hele dag wakker te blijven. Vergeet niet om tussendoortjes en tussendoortjes te nemen tijdens je dienst om je energie op peil te houden.

13. Perfectioneer je communicatieve vaardigheden

Als verpleegkundige is het een goed idee om uw communicatieve vaardigheden te perfectioneren, zodat u effectief met patiënten en hun familieleden kunt praten. Mogelijk moet u acroniemen of andere medische terminologie in eenvoudige taal aan hen uitleggen, omdat ze er misschien geen eerdere ervaring mee hebben. Overweeg om gedetailleerde uitleg van uw verklaringen op te nemen om ervoor te zorgen dat patiënten en hun families alle informatie hebben die ze nodig hebben.

14. Luister naar uw patiënten

Als nieuwe verpleegkundige is het belangrijk om naar uw patiënten te luisteren en goed op hun behoeften te letten. Zij kunnen u benaderen over symptomen die zij ervaren, en u dient deze met een arts te communiceren. Behandel uw patiënten met geduld, medeleven en begrip, want sommigen van hen kunnen pijn en ongemak ervaren.

15. Beheer je tijd

Tijdmanagement is een belangrijke vaardigheid voor nieuwe verpleegkundigen, omdat het hen in staat stelt hun dag goed in te plannen. Het is belangrijk om patiëntenzorg te prioriteren op basis van welke behoeften het meest urgent en significant zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u pijnmedicatie moet toedienen aan een patiënt met een ernstig letsel voordat u een patiënt met een verkoudheid controleert. Organiseer je planning, maar houd deze flexibel in geval van extra opdrachten of noodsituaties.

Lees meer: ​​Wat is timemanagement? (Plus handige tips en advies voor tijdbeheer)

16. Plan vooruit

Vooruit plannen kan uw werk gemakkelijker maken. Het kan handig zijn om bepaalde benodigdheden mee te nemen, zoals pen en papier, om uit te blinken in uw taken. Overweeg om meer gevorderde verpleegkundigen te vragen welke tips ze hebben om vooruit te plannen. U kunt ook comfortabele schoenen dragen, aangezien u mogelijk lang moet staan. Het kan handig zijn om extra scrubs in uw auto of werkstation te bewaren voor het geval u een vlek op uw huidige outfit krijgt. Door deze voorbereiding kunt u zelfverzekerd en professioneel overkomen op uw patiënten en collega's.

17. Blijf kalm

Een van de belangrijkste vaardigheden voor een verpleegster is het vermogen om een ​​strak gezicht te houden en kalm te blijven. Hoewel verpleegkundigen chaotische situaties kunnen ervaren en moeten omgaan met patiënten met problemen, kunnen ze deze uitdagingen overwinnen door diep adem te halen en om hulp te vragen wanneer ze die nodig hebben. Een verpleegkundige die kalm blijft, kan patiënten inspireren om ook kalm te blijven.

18. Blijf positief

Positief blijven kan je helpen om je beter te voelen over je werk. Hoewel het zijn van een nieuwe verpleegster zijn uitdagingen kan hebben, probeer te onthouden dat je zoveel redenen hebt om trots op jezelf te zijn, waaronder:

 • Je bent geslaagd voor het NCLEX-RN-examen en hebt een verpleegprogramma doorlopen
 • Je bent aangenomen voor een betaalde baan
 • Je kunt mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten die je hele leven kunnen duren

About author

Carlijne Doeschotte

Hoewel het eerste jaar van een nieuwe verpleegster in de medische sector hectisch kan zijn, zijn er verschillende technieken die hen kunnen helpen zich aan te passen aan hun nieuwe carrière. Vrienden maken, zelfzorg beoefenen en aandachtig luisteren naar patiënten kunnen allemaal nieuwe verpleegkundigen in staat stellen om te gedijen in hun rol. Als u een nieuwe verpleegster bent of verwacht dit binnenkort te worden, overweeg dan om enkele stappen te nemen om u voor te bereiden op de taken en verplichtingen van de baan. In dit artikel bespreken we de verantwoordelijkheden van beginnende verpleegkundigen en achttien tips om als één verpleegkundige te slagen.


Scroll to Top