Blog

Als je geïnteresseerd bent in communicatiestudies, is het handig om te weten wat voor soort banen voor jou beschikbaar zijn. Communicatiebanen strekken zich uit over meerdere sectoren, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel gaan we in op veelvoorkomende banensectoren voor majors in communicatiestudies en banen daarbinnen.

Wat zijn banen voor communicatiestudies?

Communicatieprofessionals zorgen ervoor dat de boodschap van een organisatie duidelijk bij de juiste mensen wordt gecommuniceerd. Goede communicatie is nodig in alle sectoren om producten aan consumenten te verkopen; relaties opbouwen met klanten, opdrachtgevers, medewerkers en investeerders; en om ervoor te zorgen dat zowel belanghebbenden als het publiek een positief beeld van de organisatie hebben.

Communicatie vacatures in de media

Werken in de media kan lonend zijn als je van snelle omgevingen houdt of de schijnwerpers erop hebt staan. Onder de banen voor communicatiestudies in de media zijn:

1. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35,461 per jaar

Primaire taken: Journalisten onderzoeken, extraheren en verzamelen informatie over hun onderwerpen om boeiende inhoud te ontwikkelen voor internet, print en televisie. Fact-finding, schrijven en videoproductie maken dagelijks deel uit van hun werk.

2. Nieuwsanker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.979 per jaar

Primaire taken: Een nieuwsanker is verantwoordelijk voor dagelijkse nieuwsuitzendingen en segmenten, zowel voor productie als rapportage. Ze rapporteren live en het laatste nieuws in de lucht, online en op sociale mediakanalen; deelnemen aan gemeenschapsfuncties; en in het openbaar optreden

3. Editor voor webinhoud

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,328 per jaar

Primaire taken: Editors voor webcontent plannen, creëren, bewerken en publiceren een verscheidenheid aan webgebaseerde media voor een organisatie. Ze werken samen met interne en externe belanghebbenden om interessante, klik-aantrekkende inhoud te produceren.

4. Verkoopvertegenwoordiger voor advertenties:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.460 per jaar

Primaire taken: reclame maken voor prospectieve klanten, ongevraagd bellen en klantrelaties opbouwen om advertentiedeals te sluiten en advertentie-inkomsten te genereren voor een media-outlet. Ze kunnen ook samenwerken met externe bureaus om namens hun klanten marketingplannen op te stellen. Dit kan onder meer messaging en creatieve uitvoeringen voor de klant zijn.

Communicatie vacatures in marketing

Marketingbanen zijn lonend voor diegenen die de verkoop en andere organisatiedoelen willen stimuleren met creatieve berichten en consumenteninzichten.

1. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.288 per jaar

Primaire taken: Managers van sociale media behandelen de dagelijkse en overkoepelende zorgen en promoties van sociale media voor een organisatie. Hun taken kunnen onder meer de dagelijkse ontwikkeling en publicatie van inhoud, campagnebeheer, beheer van onderpand en ontwikkeling van webgemeenschappen omvatten. Beheerders van sociale media kunnen ook verantwoordelijk zijn voor betaalde campagnes, waaronder het kopen van advertenties en het ontwikkelen van effectief advertentiemateriaal.

2. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $62,352 per jaar

Primaire taken : Copywriters produceren boeiende, interessante inhoud volgens de normen die door de organisatie zijn opgesteld. Hun taken omvatten het onderzoeken, schrijven, bewerken en plaatsen van inhoud, terwijl ze zich houden aan de stijl en stem van een merk.

3. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.464 per jaar

Primaire taken: Merkmanagers zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van organisatorische berichten in de geest van het publiek. Ze houden toezicht op de ontwikkeling van campagnes, inclusief reclame, promotie en public relations die afhankelijk zijn van nauwkeurige communicatie. Ze analyseren gegevens over zowel het publiek als concurrenten om zaken als productprijs, positionering en promotiestrategieën te bepalen.

4. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.227 per jaar

Primaire taken: Verkoopprofessionals gebruiken hun verlichte communicatieve vaardigheden om inkomsten te genereren voor een organisatie. Hun taken omvatten vaak het vinden van potentiële klanten, cold calling, het houden van vergaderingen, het voorbereiden van presentaties, het maken van voorstellen en het sluiten van deals. Communicatie is de sleutel tot het ontwikkelen en onderhouden van persoonlijke relaties met klanten, dus verkoop kan een lucratieve keuze zijn voor communicatiestudies.

Communicatie vacatures in public relations

Public relations-professionals fungeren als het publieke gezicht van een bedrijf om een ​​positief imago te creëren. Het behouden van dat imago bij pers en publiek is belangrijk bij het aantrekken van klanten, medewerkers en investeerders.

1. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.744 per jaar

Primaire taken: Eventplanners bedenken, plannen, coördineren en voeren live evenementen voor bedrijven uit. Dit kunnen interne evenementen zijn, zoals conferenties en retraites, of externe evenementen, zoals feesten of wedstrijden. Evenementplanners werken samen met locaties, leveranciers en personeel om ervoor te zorgen dat elk detail van een evenement vlekkeloos is. Ze werken samen met marketingteams en public relations om waar nodig evenementen bekend te maken en ervoor te zorgen dat alle bewegwijzering en berichten on-brand zijn.

2. Publicist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,346 per jaar

Primaire taken: Publicisten streven actief naar mediaplaatsing voor organisatorische berichten. Dit kan het contact zijn met verslaggevers en producenten, het nastreven van mediaplaatsingen en het coördineren van interviews. Publicisten kunnen ook persberichten en inhoudsstukken schrijven voor distributie.

3. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.779 per jaar

Primaire taken: Public Relations Managers houden toezicht op de dagelijkse en overkoepelende PR-strategieën van een organisatie. Dit omvat het creëren van boeiende inhoud over de organisatie, het maken en verspreiden van persberichten, het opbouwen en bijwerken van medialijsten en databases en het reageren op mediaverzoeken. Het kan ook inhouden dat leden van de organisatie worden voorbereid op interactie met de media en het publiek.

4. Mediarelatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $74.507 per jaar

Primaire taken: Mediarelatiemanagers werken in spraakmakende organisaties die vaak in het nieuws zijn. Ze volgen de berichtgeving over het bedrijf in de pers, bouwen relaties op met mediakanalen en coördineren reacties en verklaringen namens de organisatie.

Gerelateerd: Top banen in communicatiewetenschappen

Communicatie vacatures in human resources

Als je het leuk vindt om met mensen te werken, kan human resources een goede optie zijn. Human resource-professionals communiceren binnen de organisatie en extern om doelen met betrekking tot het personeelsbestand te bereiken.

1. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.417 per jaar

Primaire taken: Human resource-specialisten houden toezicht op de communicatie-intensieve functies binnen organisaties, van werving tot tewerkstelling en daarbuiten. Ze zorgen ervoor dat het bedrijfsbeleid effectief wordt gecommuniceerd en hebben dagelijks persoonlijke interactie met het personeel. Ze kunnen presentaties geven, personeelshandleidingen maken, inhoud voor sociale media samenstellen en literatuur voor werving produceren.

2. Wervingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.539 per jaar

Primaire taken: Organisaties zoeken naar het werven van specialisten om potentieel talent aan te trekken. Dit doen ze door het bedrijf te positioneren als een geweldige plek om te werken. Dit kan het opstellen van functiebeschrijvingen, het plaatsen van vacatures, het creëren van sociale media-inhoud en het onderhouden van het loopbaangedeelte op de bedrijfswebsite zijn. Deze functie kan ook het bijwonen van banenbeurzen en evenementen omvatten.

3. Opleidingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $64.517 per jaar

Primaire taken: Trainingsspecialisten communiceren in het hele bedrijf en één-op-één met het personeel om ervoor te zorgen dat ze de vaardigheden en procedures leren die nodig zijn om hun werk effectief te doen. Trainers bereiden materialen voor, geven presentaties, schrijven handleidingen en ontwerpen cursussen voor nieuwe en bestaande medewerkers. Ze kunnen ook videotraining opnemen voor het in dienst nemen van nieuwe rekruten en nieuwe ontwikkelingen in procedures of praktijken volgen die van invloed zijn op hun materiaal.

4. Interne communicatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.745 per jaar

Primaire taken: In grote organisaties zorgen interne communicatiemanagers ervoor dat iedereen binnen het bedrijf de juiste berichten ontvangt van het leiderschap en andere afdelingen. Ze houden toezicht op bedrijfsintranetten, nieuwsbrieven, handboeken en andere interne communicatie.

Andere banen in communicatiestudies

Als je op zoek bent naar iets niet-traditioneels dat nog steeds gebruikmaakt van communicatiestudies, overweeg dan een van deze drie opwindende carrières.

1. Vertaler en tolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.037 per jaar

Primaire taken: Vertalers en tolken communiceren persoonlijke en massale berichten die tot hen komen in een vreemde taal. Hun taken kunnen onder meer het behandelen van speciale internationale projecten en het vertalen van memo's en brieven zijn. Ze kunnen hun kennis van taal en cultuur ook gebruiken om methoden voor te stellen om de communicatie bij te werken, te vereenvoudigen en te verbeteren om anderstalige klanten en personeel beter van dienst te kunnen zijn.

2. Docent taalkunst

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.982 per jaar

Primaire taken: Leraren in de taalkunst onderwijzen de Engelse taal aan middelbare of postsecundaire studenten. Ze bereiden lesplannen voor, geven virtuele of persoonlijke lessen, evalueren opdrachten en werken één-op-één met leerlingen en ouders. Docenten taalkunst plannen vaak creatieve projecten en uitstapjes voor hun leerlingen en zijn mogelijk verantwoordelijk voor de voorbereiding op gestandaardiseerde tests.

3. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.495 per jaar

Primaire taken: Makelaars in onroerend goed gebruiken communicatieve vaardigheden om te communiceren met huizenkopers, verkopers en elkaar. Ze hebben een ondernemersmentaliteit en oog voor markttrends nodig om klanten binnen te halen, huizen op de lijst te zetten, over prijzen te onderhandelen en deals te sluiten.


About author

Karst-Jan Pijpenbroek

Als je geïnteresseerd bent in communicatiestudies, is het handig om te weten wat voor soort banen voor jou beschikbaar zijn. Communicatiebanen strekken zich uit over meerdere sectoren, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel gaan we in op veelvoorkomende banensectoren voor majors in communicatiestudies en banen daarbinnen.


Scroll to Top