Blog

een baan zoeken

19 Veganistische Carrières Die Je Werk- En Levensbelangen Combineren

Voor veel veganisten gaan levensstijlkeuzes verder dan een vast dieet. Het is een doel voor veel mensen die voor een veganistisch dieet kiezen om ook veganistische kleding te dragen, dierenrechten te steunen en te werken in een rol waarin ze het gevoel hebben dat ze hun ethische normen niet hoeven te compromitteren om te slagen. Er zijn verschillende veganistische carrières die je kunt overwegen als je ervoor wilt zorgen dat je levensfilosofie aansluit bij je carrière-interesses. In dit artikel onderzoeken we verschillende carrières die ideaal kunnen zijn voor een persoon die een veganistische levensstijl nastreeft, samen met het nationale gemiddelde salaris en primaire taken.

11 veganistische carrières vervullen

Als je een plantaardige levensstijl hebt, geef je er misschien de voorkeur aan om in een carrière te werken waarin je je ethisch veilig kunt voelen in het werk dat je doet. Hier zijn enkele carrières om te overwegen als je een veganist bent:

1. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.217 per jaar

Primaire taken: Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor de zorg voor huisdieren in verschillende omgevingen. Ze kunnen werken voor dierentuinen, individuele gezinnen, veterinaire kantoren en ziekenhuizen, kennels of laboratoria. Ze voeren taken uit zoals voeren, verzorgen, sporten, spelen met en water geven aan de dieren die ze verzorgen, en zorgen ervoor dat de dieren en hun eigenaren zich op hun gemak voelen. Dierenverzorgers ruimen vaak de dieren op waarvoor ze verantwoordelijk zijn en voeren kleine reparaties uit aan zaken als kooien en stallen.

2. Dierentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.412 per jaar

Primaire taken: Een diertechnicus assisteert dierenartsen bij het geven van medische behandelingen aan dieren. Ze kunnen de medische kaart van een huisdier invullen, medicatie toedienen, wonden beoordelen, het behandelplan van een dierenarts voltooien en monsters van de dieren verzamelen zodat de dierenarts meer kan begrijpen over de medische problemen van een dier. Diertechnici nemen ook vitale functies op, doen wat onderzoek en voeren een eerste onderzoek uit bij de dieren, zodat ze hun bevindingen kunnen melden aan de dierenarts van het personeel.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een veterinair technicus

3. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,782 per jaar

Primaire taken: Een dierentrimmer is verantwoordelijk voor het opvolgen van de instructies van een klant om diensten te verlenen die een huisdier helpen er beter uit te zien. Ze voeren taken uit zoals wassen, nagels knippen, haar knippen en baden, en kunnen hun diensten beëindigen door de hond te kleden met bandana's of strikken. Een dierentrimmer moet ook weten hoe hij een huisdier zich op zijn gemak kan laten voelen in hun zorg.

4. Kruidenier medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.623 per jaar

Primaire taken: Een kruideniersmedewerker kan verschillende taken in een supermarkt uitvoeren, waaronder het uitchecken van klanten uit de winkel, het vullen van schappen, het schoonmaken van vloeren, het accepteren van productleveringen, het beheren van de inventaris en het inpakken van boodschappen. Een medewerker van een veganistische kruidenierswinkel kan ervoor kiezen om in een natuurvoedingswinkel te werken of voor een gespecialiseerde kruidenier die voornamelijk plantaardig voedsel en aanverwante producten verkoopt.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een winkelmedewerker

5. Veganistische kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.261 per jaar

Primaire taken: Een veganistische chef-kok is verantwoordelijk voor het maken en koken van veganistische maaltijden. Ze kunnen voor een gezin werken, hun diensten op freelance basis aanbieden, evenementen verzorgen of in een restaurant werken. Veganistische chef-koks kunnen de opkomende trends in veganistisch eten onderzoeken, ingrediënten combineren die goed samenwerken, andere chef-koks begeleiden en plantaardige alternatieven bedenken voor populaire voedingsmiddelen die traditioneel met dierlijke producten zijn gemaakt.

Lees meer: ​​Leer meer over chef-kok zijn

6. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.491 per jaar

Primaire taken: een voedingsdeskundige werkt met patiënten om maaltijdplannen te ontwikkelen en hen te begeleiden bij hun voedingskeuzes. Voedingsdeskundigen informeren patiënten over de nadelige gevolgen van het volgen van een ongezond voedingspatroon, helpen hen bij het kiezen van het beste voedsel voor hun unieke behoeften en kunnen hun medische dossiers herzien om meer te weten te komen over eventuele huidige kwalen of ziekten die ze hebben. Veganistische voedingsdeskundigen zijn gespecialiseerd in het bieden van veganistische maaltijdplannen en begeleiding aan hun klanten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

7. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,256 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van modeartikelen voor aankoop, waaronder tops, broeken, schoenen en andere accessoires. Een veganistische modeontwerper kan manieren onderzoeken om duurzame en veganistische materialen te maken of te kopen waarmee ze hun ontwerpen kunnen maken en die passen bij hun veganistische levensstijlkeuze. Modeontwerpers kunnen ook samenwerken met winkels, werken met digitale influencers, modeshows organiseren en investeerders pitchen.

8. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.285 per jaar

Primaire taken: een schrijver ontwikkelt inhoud voor publicatie, meestal op verschillende media, waaronder websites, blogs, sociale media, kranten, tijdschriften, boeken en meer. Veganistische schrijvers zijn meestal gespecialiseerd in het schrijven van inhoud voor veganistische merken of het bijdragen van veganistische artikelen aan deze verschillende platforms, zodat de lezers waardevolle informatie kunnen ontvangen over de veganistische industrie en gerelateerde onderwerpen. Ze kunnen ook dierenrechtenorganisaties helpen bij het schrijven van hun aanvraag of voorstel voor subsidies en andere fondsen die hen zullen helpen ondersteunen.

9. Natuurbehoudswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.660 per jaar, volgens de BLS

Primaire taken: Een natuurwetenschapper is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van programma's en het identificeren van mogelijkheden om de natuurlijke hulpbronnen van de wereld te verbeteren en te beschermen. Ze kunnen nauw samenwerken met verschillende groepen mensen en organisaties, zoals boeren, overheidsinstanties, milieugroeperingen, landbouwspecialisten en meer om advies te geven over hoe ze hun praktijken kunnen verbeteren om een ​​impact te hebben op de wereld en alle levende wezens. Natuurbeschermingswetenschappers doen ook onderzoek, testen grond, schrijven rapporten over hun bevindingen, monitoren landerijen en beoordelen landgebruikcontracten.

10. Ontwikkelingsdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $98.870 per jaar

Primaire taken: een ontwikkelingsdirecteur creëert strategieën en plannen om geld in te zamelen voor hun non-profitorganisatie. Ze ontwikkelen relaties met sponsors, organiseren fondsenwervende evenementen, huren een team van ontwikkelingspersoneel in dat ideeën kan vormen om de financiële behoeften van de organisatie te bevorderen en programma's, subsidies en geplande donaties te beheren. Ontwikkelingsdirecteuren die veganistisch zijn, kunnen werken voor een dierenasiel of een samenleving die gespecialiseerd is in het opvoeden, adopteren en verlenen van veterinaire diensten aan dieren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ontwikkelingsdirecteur

11. Dierenrechtenadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.988 per jaar

Primaire taken: Een dierenrechtenadvocaat is verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van dierenrechtengroepen en het pleiten voor dierenrechten in de rechtszaal. Ze kunnen werken aan juridische zaken met betrekking tot veterinaire wanpraktijken, dierenmishandeling, besmet voedsel voor huisdieren, discriminatie van huisdieren, onrechtmatige dood van huisdieren en meer. Dierenrechtenadvocaten kunnen ook huisdiertrusts creëren als onderdeel van het landgoedplan van een klant, juridische documenten opstellen en soortgelijke zaken onderzoeken om hun klant te begeleiden.

Lees meer: ​​Meer informatie over advocaat zijn

8 extra carrières voor veganisten

Bekijk deze lijst met aanvullende carrières voor mensen die een veganistische levensstijl willen nastreven of momenteel willen leven:

  • Shelter directeur
  • Beheerder van het dierenasiel
  • Dierenrechtenactivist
  • Politicus
  • Directeur e-commerce
  • Procesoperator
  • Tourdocent
  • Cosmetica fabrikant

About author

Kobus Imenschot

Voor veel veganisten gaan levensstijlkeuzes verder dan een vast dieet. Het is een doel voor veel mensen die voor een veganistisch dieet kiezen om ook veganistische kleding te dragen, dierenrechten te steunen en te werken in een rol waarin ze het gevoel hebben dat ze hun ethische normen niet hoeven te compromitteren om te slagen. Er zijn verschillende veganistische carrières die je kunt overwegen als je ervoor wilt zorgen dat je levensfilosofie aansluit bij je carrière-interesses. In dit artikel onderzoeken we verschillende carrières die ideaal kunnen zijn voor een persoon die een veganistische levensstijl nastreeft, samen met het nationale gemiddelde salaris en primaire taken.


Scroll to Top