Blog

een baan zoeken

20 Banen Die Je Kunt Krijgen Met Een Diploma Gezondheidswetenschappen

Met een graad in gezondheidswetenschappen heb je een breed scala aan spannende klinische en niet-klinische carrières en werkomgevingen om uit te kiezen. Door de tijd te nemen om gezondheidswetenschappen en haar functies te onderzoeken, kunt u het beste carrièrepad bepalen. In dit artikel definiëren we gezondheidswetenschappen en geven we een lijst van twintig loopbanen binnen de gezondheidswetenschappen, hun nationale gemiddelde salarissen en functieverantwoordelijkheden.

Gerelateerd: Wat kunt u doen met een diploma volksgezondheid?

Wat is gezondheidswetenschap?

Gezondheidswetenschap is een sector van de gezondheidszorg die meerdere disciplines omvat. Het maakt gebruik van gebieden zoals wetenschap, technologie, techniek en communicatie om te helpen bij de gezondheid en het welzijn van mens en dier. Vanwege de diverse samenstelling kunnen banen in de gezondheidswetenschappen zich uitstrekken over openbare, administratieve en klinische omgevingen.

Gerelateerd: 12 banen in de gezondheidszorg die goed betalen

Waar zijn gezondheidswetenschappers werkzaam?

Gezondheidswetenschappelijke professionals kunnen in een aantal omgevingen worden ingezet. De meest voorkomende zijn:

 • Medische laboratoria
 • federale overheidsinstanties
 • Particuliere agentschappen
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Farmaceutische bedrijven
 • Adviesbureaus
 • Productiebedrijven
 • ziekenhuizen
 • Non-profitorganisaties
 • Ambulante zorgfaciliteiten
 • Artsenkantoren
 • Klinieken

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gezondheidsbeheerder

Jobvooruitzichten voor een loopbaan in de gezondheidswetenschappen

Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) zullen de werkgelegenheidsvooruitzichten voor alle zorggerelateerde beroepen tegen 2028 naar verwachting met 14% toenemen. Deze projectie omvat niet degenen die binnen de komende tien jaar met pensioen gaan.

Verwant: Wat kunt u doen met een diploma volksgezondheid?

Vacatures in de gezondheidswetenschappen

De volgende lijst geeft een overzicht van 20 verschillende banen in de gezondheidswetenschappen, hun functieverantwoordelijkheden en gemiddelde salarisverwachtingen. Deze loopbanen zullen worden onderscheiden als klinisch of niet-klinisch. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

niet-klinische

Een carrière in de gezondheidswetenschappen hoeft niet per se te functioneren in een hands-on capaciteit of direct te voldoen aan de veronderstelling dat een carrière in de gezondheid betekent dat je voor de zieken zorgt. Er zijn tal van loopbaantrajecten op het gebied van administratie, onderwijs en laboratoriumwerk.

1. Gezondheidsvoorlichter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,04 per uur

Primaire taken: Een gezondheidsvoorlichter kan werken als onderdeel van een ziekenhuis, school of verpleeginrichting en het publiek leren over het belang van hygiëne en hoe te voorkomen dat ziekten van zichzelf naar anderen worden verspreid.

Een gezondheidsvoorlichter moet minimaal een bachelordiploma in gezondheidseducatie of volksgezondheid hebben. Om vooruitgang te boeken in hun vakgebied, verdienen sommige gezondheidsvoorlichters hun master of doctoraat in een gespecialiseerd gebied van gezondheidseducatie.

2. Technicus biomedische apparatuur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.078 per jaar

Primaire taken: Een technicus voor biomedische apparatuur is verantwoordelijk voor het diagnosticeren van problemen met medische apparatuur in ziekenhuisomgevingen en voor het oplossen ervan, zodat medische professionals ze kunnen blijven gebruiken om patiënten te behandelen. Deze functie vereist een grondige kennis van specifieke medische apparatuur en de functies ervan.

Deze carrière vereist dat je minimaal een associate degree in engineering of biomedische technologie hebt, maar afhankelijk van de complexiteit van de apparatuur kan je misschien een baan krijgen met een diploma op middelbare schoolniveau. Overweeg om een ​​bachelordiploma in biomedische technologie te behalen om je carrière- of salarisvooruitzichten vooruit te helpen.

3. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.030 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundige in de volksgezondheid werkt op gemeenschapsniveau, is werkzaam bij overheidsinstanties en non-profitorganisaties om onderwijsinitiatieven onder de lokale bevolking te implementeren. Het doel van een verpleegkundige in de volksgezondheid is om programma's te gebruiken om te helpen bij het voorkomen van ziekten of aandoeningen.

Een volksgezondheidsverpleegkundige moet minimaal een Bachelor of Science Degree in Nursing (BSN) hebben en moet slagen voor het NCLEX-RN-licentieexamen om een ​​​​geregistreerde verpleegster te worden. Tijdens hun bacheloropleiding kunnen zij vakken volgen die specifiek betrekking hebben op de volksgezondheid. Ze kunnen ook carrière maken door een diploma volksgezondheid te behalen op master- of doctoraatsniveau.

4. Beheerder van de gezondheidsdiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.469 per jaar

Primaire taken: Een beheerder van de gezondheidsdiensten is verantwoordelijk voor het toezicht op de functionaliteit van ziekenhuizen, klinieken of medische kantoren. Ze kunnen ook de leiding hebben over een specifieke afdeling binnen grotere faciliteiten. Ze moeten mogelijk personeel aannemen, opleiden en beheren, nieuwe behandelmethoden afdwingen, gebieden onderzoeken waar de kosten kunnen worden verlaagd of rechtstreeks met patiënten communiceren.

Beheerders van gezondheidsdiensten moeten minimaal een masterdiploma in volksgezondheid, bedrijfskunde of gezondheidszorgadministratie hebben.

5. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.011 per jaar

Hoofdtaken: Epidemiologen zijn werkzaam binnen de volksgezondheidssector van de gezondheidswetenschap. Ze zijn verantwoordelijk voor het bepalen waarom ziekten zich verspreiden, hoe ze zich verspreiden en waar ze zich vervolgens zullen verspreiden. Deze baan vereist samenwerking met andere professionals in de volksgezondheid om tests uit te voeren en het publiek te leren over preventiemethoden.

Een epidemioloog moet minimaal een masterdiploma in volksgezondheid hebben, maar een doctoraat in volksgezondheid of ziektepreventie is zeer lovenswaardig om binnen dit beroep te slagen.

Klinisch

Klinische carrières in de gezondheidswetenschappen zijn doorgaans die welke rechtstreeks te maken hebben met patiënten in ziekenhuizen, klinieken en kantoren, maar ook apotheken, ambulante zorg en anderszins in het veld die direct het veld helpen. Dit kunnen beroepen zijn die veeleisend maar zeer de moeite waard zijn.

6. Paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $20,18 per uur

Primaire taken: Een paramedicus wordt meestal gebruikt als onderdeel van een afdeling spoedeisende hulp. Ze zijn verantwoordelijk voor het snel ter plaatse beoordelen van patiënten, het toepassen van diepgaande levensreddende methoden, het kalm houden van patiënten en omstanders en het immobiliseren van patiënten voor vervoer naar het ziekenhuis. Dit beroep in de gezondheidszorg vereist dat iemand kalm is onder druk.

Een paramedicus moet minimaal een non-degree-certificering hebben behaald als onderdeel van een trainingsprogramma of een Associate Degree in Emergency Medical Technology. Loopbaanontwikkeling kan worden bereikt door ervaringsniveau en certificeringen.

7. Anesthesietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $27,83 per uur

Primaire taken: Een anesthesietechnicus werkt samen met anesthesiologen in ziekenhuisomgevingen. Ze reinigen en organiseren anesthesieapparatuur voorafgaand aan de operatie en helpen bij het bewaken van de patiënt tijdens de operatie.

Deze carrière vereist minimaal een middelbare schooldiploma in combinatie met een opleidingsprogramma van een jaar, maar anesthesietechnici kunnen ook een Associate Degree in Anesthesia Technology volgen.

8. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,93 per uur

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige assisteert artsen en andere medische professionals bij de behandeling van patiënten. Ze zijn verantwoordelijk voor de communicatie tussen patiënten, hun families en artsen, evenals voor het toedienen van IV's en medicijnen die zijn voorgeschreven door artsen.

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, heb je minimaal een associate degree in Dursing (ADN) of een diploma van een geaccrediteerd verpleegprogramma nodig, samen met het behalen van het NCLEX-RN-examen om een ​​RN-licentie te verkrijgen. Om op te vallen tussen andere sollicitanten, kun je overwegen een Bachelor's Degree of Science in Nursing (BSN) te behalen.

9. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $38,36 per uur

Primaire taken: Een mondhygiënist werkt in een tandartspraktijk naast een volledig gediplomeerde tandarts. Ze voeren routinematige gebitsreinigingen uit voor patiënten, maken röntgenfoto's en helpen tandartsen met meer geavanceerde tandheelkundige procedures. Deze carrière vereist een minimale opleiding van een Associate Degree in mondhygiëne.

10. Chirurgische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $1.149 per week

Primaire taken: Een chirurgisch technicus werkt samen met een chirurgisch team in een ziekenhuisomgeving. Ze bereiden de operatiekamer voor, reinigen en organiseren chirurgische instrumenten en assisteren chirurgen tijdens procedures. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken van de operatiekamer na de operatie.

Een chirurgisch technicus moet minimaal een associate degree- of diplomaprogramma hebben voor chirurgietechnici en een certificering als chirurgisch technoloog (CST) behalen.

11. Ademhalingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $1,333 per jaar

Primaire taken: Een ademtherapeut werkt in ziekenhuizen, slaapklinieken en instellingen voor langdurige zorg, waar hij patiënten met ademhalingsstoornissen, zoals astma, diagnosticeert en behandelt. Ze werken met patiënten aan ademhalingstechnieken en schrijven medicijnen en inhalatoren voor aan patiënten. Deze carrière vereist minimaal een Associate Degree in Ademhalingstherapie en een certificering als gecertificeerd ademhalingstherapeut (CRT).

12. Stralingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $1.637 per week

Primaire taken: Een radiotherapeut werkt in ziekenhuizen als onderdeel van het oncologieteam. Ze behandelen kankerpatiënten door bestralingsapparatuur te gebruiken als onderdeel van de bestralingstherapie van een patiënt. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de communicatie met patiënten over mogelijke behandelmethoden, het vastleggen van de soorten bestralingstherapie die aan een patiënt zijn toegediend en het controleren van een patiënt op eventuele abnormale symptomen na de behandeling.

Een radiotherapeut moet minimaal een Associate Degree in Radiation Therapy hebben en het wordt aanbevolen om een ​​bachelordiploma te behalen. Een stralingstherapeut moet een licentie-examen afleggen en behalen voordat hij naar een baan kan solliciteren.

13. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.534 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige kan in veel verschillende omgevingen werken, waaronder ziekenhuizen, zorginstellingen, klinieken, scholen en organisaties. Ze beoordelen de voedingsbehoeften of -beperkingen van een patiënt en helpen hen een eetplan op te stellen dat hen de voedingsstoffen geeft die ze nodig hebben. Voedingsdeskundigen kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het maken van educatieve presentaties om op scholen en andere faciliteiten te presenteren.

Een voedingsdeskundige moet minimaal een bachelordiploma in voeding hebben. Sommige geavanceerde voedingsdeskundige posities vereisen mogelijk een master's degree in voeding of een gerelateerd gebied.

14. Klinische diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $64.063 per jaar

Primaire taken: Een klinische diëtist werkt in ziekenhuizen en zorginstellingen. Ze beoordelen patiënten en beoordelen hun ziekten of aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen. Vervolgens implementeren ze een gestructureerd dieetplan om de gezondheid van hun patiënten te behouden en te verbeteren.

Een klinische diëtist moet minimaal een bachelordiploma in diëtetiek of voeding hebben, samen met een staatslicentie om op klinisch niveau te oefenen.

15. Chiropractor

Nationaal gemiddeld salaris: $65.251 per jaar

Primaire taken: Een chiropractor werkt in klinische en privépraktijken. Zij overleggen met patiënten over hun rug- en gewrichtspijn. Chiropractoren gebruiken hun diepgaande kennis van anatomie om de botten en gewrichten van een patiënt opnieuw uit te lijnen voor optimaal functioneren.

Deze carrière vereist minimaal een doctor in de chiropractische graad (DC) van een geaccrediteerde chiropractorschool. Dit is na het behalen van diploma's op bachelor- en masterniveau.

16. Spraakpatholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.319 per jaar

Primaire taken: Een logopedist werkt in klinische omgevingen of privépraktijken en diagnosticeert spraak- en slikstoornissen bij kinderen en volwassenen. Ze gebruiken technieken en behandelmethoden om patiënten te helpen hun gesproken communicatiemethoden te verbeteren.

Een logopedist moet minimaal een bachelordiploma in logopedie hebben, hoewel voor meer geavanceerde functies een masterdiploma in logopedie nuttig kan zijn.

17. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.507 per jaar

Hoofdtaken: Een audioloog is gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van patiënten met gehoorproblemen. Deze rol vereist dat een audioloog apparatuur bedient die kan helpen bij het bepalen van het gehoorvermogen van een patiënt, het toedienen van hoortoestellen en het instrueren van patiënten over effectieve communicatie, inclusief gebarentaal. Deze carrière vereist een minimale opleiding van een doctoraat in de audiologie (AudD).

18. Stafapotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.161 per jaar

Hoofdtaken: Stafapothekers werken in apotheken en hebben een breed scala aan taken. Zij zijn verantwoordelijk voor de coördinatie tussen artsenpraktijken en farmaceutische bedrijven om recepten te bestellen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de communicatie met klanten, het organiseren van de inventaris en het toedienen van basisgezondheidsmaatregelen zoals het toedienen van griepprikken en het meten van de bloeddruk.

Een stafapotheker moet ten minste een associate degree hebben, maar het wordt aanbevolen dat degenen die deze carrière nastreven, een bachelordiploma behalen in een gebied zoals natuurkunde of scheikunde voordat ze zich aanmelden voor een apotheekschoolprogramma.

19. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 197.648 per jaar

Primaire taken: Tandartsen zijn verantwoordelijk voor het diagnosticeren van problemen met de tanden en het tandvlees van een patiënt. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van routineprocedures zoals het vullen van gaatjes, het trekken van tanden en het uitvoeren van wortelkanalen bij patiënten om hun tandheelkundige gezondheid te verbeteren.

Een tandarts moet een doctoraat hebben in de tandheelkunde, kaakchirurgie of tandheelkunde.

20. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $200.867 per jaar

Primaire taken: Een arts kan zich specialiseren in een specifiek gebied of een algemeen expertisegebied verwerven. Artsen werken als onderdeel van artsenpraktijken of in hun eigen praktijk. Ze diagnosticeren en behandelen patiënten voor verschillende verwondingen, ziekten of gezondheidsproblemen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorschrijven van medicijnen aan patiënten en het coördineren met verpleegkundigen om ter plaatse remedies toe te dienen.

Deze carrière vereist dat je een bachelordiploma in een gebied van menswetenschappen voltooit voordat je naar de medische school gaat. Na de medische opleiding kunnen ze drie tot vijf jaar in de residentiefase zijn voordat ze hun volledige referenties verdienen.


About author

Pien Deuzeman

Met een graad in gezondheidswetenschappen heb je een breed scala aan spannende klinische en niet-klinische carrières en werkomgevingen om uit te kiezen. Door de tijd te nemen om gezondheidswetenschappen en haar functies te onderzoeken, kunt u het beste carrièrepad bepalen. In dit artikel definiëren we gezondheidswetenschappen en geven we een lijst van twintig loopbanen binnen de gezondheidswetenschappen, hun nationale gemiddelde salarissen en functieverantwoordelijkheden.


Scroll to Top