Blog

een baan zoeken

20 Banen In De Vrouwengezondheid: Met Taken En Salarissen

De gezondheid van vrouwen verwijst naar het gebied van de gezondheidszorg dat zich richt op het verstrekken van medische behandeling en onderwijs aan vrouwelijke patiënten. Carrières in de gezondheid van vrouwen kunnen bijzonder bevredigend zijn, omdat ze vaak gericht zijn op het helpen van patiënten bij het navigeren door mogelijk uitdagende medische situaties en het bieden van emotionele ondersteuning. Als je geïnteresseerd bent om het medische veld te betreden en uitzonderlijke interpersoonlijke vaardigheden hebt, zou je kunnen gedijen in een carrière in de gezondheid van vrouwen. In dit artikel bekijken we waarom banen in de gezondheid van vrouwen nuttig kunnen zijn en bekijken we een lijst met 20 banen die u in het veld kunt uitoefenen, inclusief hun typische taken en salarissen.

Waarom zijn banen in de gezondheid van vrouwen gunstig?

Er kunnen veel voordelen zijn aan het nastreven van een carrière in de gezondheid van vrouwen, waarvan sommige betrekking hebben op het helpen van vrouwen in nood. Veel banen in de gezondheid van vrouwen vinden bijvoorbeeld plaats in medische instellingen die gespecialiseerde zorg bieden aan vrouwen die mogelijk moeite hebben met het vinden van gezondheidszorg, zoals gratis klinieken in achtergestelde gemeenschappen. Een ander voordeel van werken aan de gezondheid van vrouwen is dat veel specialisten, zoals OG-GYN's en vruchtbaarheidsartsen, gedurende lange tijd met dezelfde patiënten werken, waardoor u langdurige relaties kunt opbouwen met bevredigende patiënten.

Werken aan de gezondheid van vrouwen kan ook voordelen bieden, zoals de kans om vrouwen te helpen zich veilig en comfortabel te voelen tijdens potentieel stressvolle situaties, zoals een bevalling of ingrijpende onderzoeken. Dit kan je ook helpen om je op je werk voldaan te voelen, omdat je een rol kunt spelen om iemands ervaring meer ontspannen te maken.

20 banen in de gezondheid van vrouwen

Hier zijn 20 banen die u kunt uitoefenen in de gezondheid van vrouwen:

1. Echograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.541 per jaar

Primaire taken: Een echografist bedient ultrasone apparatuur om interne beelden van patiënten vast te leggen. Echografen kunnen patiënten voorbereiden op echografie door ervoor te zorgen dat ze goed gekleed zijn, echografiemachines te gebruiken om de interne organen van patiënten te inspecteren en tijdens het ultrasone proces met patiënten te communiceren om ervoor te zorgen dat ze comfortabel blijven en zich bewust zijn van hun omgeving. Wat betreft de gezondheid van vrouwen, nemen echografen vaak foto's van foetussen terwijl ze in de baarmoeder zijn om meer te weten te komen over hun ontwikkeling en om eventuele medische aandoeningen te helpen diagnosticeren die ze vóór de geboorte kunnen ervaren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een sonograaf

2. Voorstander van huiselijk geweld

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.582 per jaar

Primaire taken: Een advocaat huiselijk geweld biedt hulp en ondersteuning aan mensen die thuis mishandeld worden. Voorstanders van huiselijk geweld kunnen cliënten ontmoeten om meer te weten te komen over hun situatie en emotionele steun te bieden, cliënten te helpen bij het vinden van middelen voor counseling en andere vormen van behandeling en om medische zorg te verzekeren voor cliënten die verwondingen ervaren. Veel pleitbezorgers van huiselijk geweld helpen hun cliënten ook met taken zoals het vinden van een nieuwe plek om te wonen en het vinden van een baan om zichzelf te onderhouden.

3. Arts verloskunde en gynaecologie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.153 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige en gynaecologische arts, of een OB-GYN, is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van gezondheidsproblemen die vrouwen treffen. Een OB-GYN kan lichamelijk onderzoek uitvoeren om de gezondheid van de voortplantingsorganen van vrouwen te beoordelen, tests bestellen om te screenen op gezondheidsproblemen zoals kanker of seksueel overdraagbare aandoeningen en patiënten helpen bij gezinsplanning. OB-GYN's kunnen ook helpen bij procedures zoals bevallingen en kleine operaties.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een OB-GYN

4. Mammografietechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.400 per jaar

Primaire taken: Een mammografietechnoloog gebruikt gespecialiseerde apparatuur om interne beelden van de borst te maken. Mammografietechnologen kunnen beelden maken op basis van aanwijzingen van een toezichthoudende arts, ervoor zorgen dat patiënten correct worden gepositioneerd voordat ze worden afgebeeld en patiënten bewaken tijdens mammogrammen om te controleren of ze stil en comfortabel blijven. Een mammografietechnoloog kan ook aandacht besteden aan de videoweergave van het gebied dat wordt afgebeeld om te controleren of alle beelden duidelijk en leesbaar zijn voor een arts.

5. Doula

Nationaal gemiddeld salaris: $64,862 per jaar

Primaire taken: Een doula biedt ondersteuning aan kersverse moeders en hun gezin tijdens zwangerschap en bevalling. Hun werk kan bestaan ​​uit het voorlichten van zwangere vrouwen over methoden die ze kunnen gebruiken om hun gezondheid en emotioneel welzijn tijdens de zwangerschap te behouden en het ontwikkelen van geboorteplannen voor klanten die rekening houden met hun behoeften en persoonlijke wensen, zoals of een nieuwe moeder de voorkeur geeft aan een thuisbevalling. Doulas kan vrouwen ook emotionele steun bieden tijdens de bevalling en hen begeleiden bij het bevallingsproces.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een Doula

6. Lactatiekundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.368 per jaar

Primaire taken: Een lactatiekundige helpt vrouwen om te leren borstvoeding te geven. Lactatiekundigen kunnen nieuwe moeders informeren over welke technieken ze kunnen gebruiken om borstvoeding te geven, vragen beantwoorden die nieuwe moeders kunnen hebben over borstvoeding en manuele hulp bieden wanneer een patiënte moeite heeft om zelfstandig borstvoeding te geven. Een lactatiekundige kan nieuwe moeders ook laten zien hoe ze hulpmiddelen kunnen gebruiken die kunnen helpen bij het geven van borstvoeding, zoals borstkolven.

7. Kraamverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.658 per jaar

Hoofdtaken: Een kraamverzorgende ondersteunt vrouwen tijdens de bevalling en helpt artsen bij bevallingen. Kraamverzorgenden kunnen vrouwen die aan het bevallen zijn medicijnen toedienen, elke fase van de bevalling controleren om ervoor te zorgen dat het proces met succes verloopt en de pijnniveaus en vitale functies van de moeder en het kind na de geboorte beoordelen. Een kraamverzorgende kan moeders tijdens de bevalling ook begeleiden door middel van ademhalingsoefeningen en rekoefeningen die hun comfort kunnen vergroten.

8. Chirurgische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.618 per jaar

Primaire taken: Een chirurgisch technicus helpt chirurgen tijdens het uitvoeren van operaties. Hun werk kan bestaan ​​uit het voorbereiden van operatiekamers en apparatuur voor procedures, het assisteren van patiënten vóór de operatie door de gebieden te desinfecteren die de chirurg van plan is te opereren en het overhandigen van medische hulpmiddelen aan chirurgen terwijl ze patiënten opereren. Een chirurgische technicus die in de gezondheid van vrouwen werkt, kan zich specialiseren in het helpen bij operaties zoals keizersneden of hysterectomieën.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een chirurgisch technicus

9. Gezondheidsmanager voor vrouwen

Nationaal gemiddeld salaris: $76.927 per jaar

Primaire taken: Een gezondheidsmanager voor vrouwen houdt toezicht op de activiteiten van faciliteiten en programma's die zich richten op het bevorderen en behouden van de gezondheid van vrouwen. Vrouwelijke gezondheidsmanagers kunnen nieuwe medewerkers in dienst nemen en opleiden, de kwaliteit van de zorg aan patiënten bewaken om ervoor te zorgen dat deze hoog blijft en samenwerken met andere afdelingshoofden om zorg indien nodig aan specialisten te delegeren. Veel gezondheidsmanagers voor vrouwen nemen ook deel aan zakelijke taken, zoals het vinden van manieren om een ​​faciliteit en haar werk te promoten.

10. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $78.846 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundige is een medische professional die artsen helpt bij het verlenen van medische zorg aan patiënten. Verpleegkundigen kunnen de gezondheid van een patiënt beoordelen door hun vitale functies te meten en basistests uit te voeren, de medische geschiedenis van patiënten te bekijken om te bepalen of omstandigheden uit het verleden hun huidige gezondheid kunnen beïnvloeden en artsen helpen tijdens medische procedures. Een verpleegster die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen kan patiënten ook voorlichting geven over hoe ze hun reproductieve en gynaecologische gezondheid kunnen behouden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegster

11. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.097 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige helpt vrouwen bij de bevalling en biedt middelen die hen kunnen helpen nadat ze zijn bevallen. Hun werk kan bestaan ​​uit het ontwikkelen van geboorteplannen met hun patiënten om zich voor te bereiden op de bevalling, het begeleiden van vrouwen bij de bevalling en de bevalling en het helpen van nieuwe moeders bij de zorg voor pasgeborenen tijdens hun eerste paar weken van het moederschap. Verloskundigen kunnen patiënten en hun families ook voorlichten over methoden voor kinderopvang, zoals borstvoeding, inbakeren en baden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verloskundige

12. Arbeids- en bevallingsverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.279 per jaar

Primaire taken: een bevallings- en bevallingsverpleegkundige bewaakt de toestand van moeders tijdens de bevalling en helpt artsen bij bevallingen. Verpleegkundigen en verloskundigen kunnen benodigdheden en hulpmiddelen voor artsen ophalen tijdens bevallingen, medicijnen toedienen aan vrouwen tijdens de bevalling en helpen bij de bevalling onder leiding van een arts. Veel verloskundigen en verloskundigen zorgen ook direct na de bevalling voor baby's door hun vitale functies te nemen en alle zorg uit te voeren die ze nodig hebben.

13. Eerstelijnsarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 134.102 per jaar

Primaire taken: Een huisarts is een huisarts die de gezondheid van niet-spoedeisende patiënten beoordeelt. Huisartsen kunnen patiënten onderzoeken om medische aandoeningen te diagnosticeren, aanbevelingen doen voor specialisten wanneer patiënten gespecialiseerde zorg nodig hebben en duurzame relaties met patiënten ontwikkelen door hen gedurende vele jaren te blijven onderzoeken en behandelen. Sommige huisartsen zijn gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en behandelen voornamelijk vrouwen tijdens hun loopbaan.

14. OB-GYN-verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 139.826 per jaar

Primaire taken: Een OB-GYN-verpleegkundige zorgt voor en na de bevalling voor vrouwen en helpt soms bij het bevallingsproces. Deze verpleegkundigen hebben doorgaans verantwoordelijkheden, zoals het onderwijzen van zwangere vrouwen over hoe ze hun gezondheid tijdens de zwangerschap kunnen behouden, het uitvoeren van medische tests om de toestand van de moeder en de foetus te beoordelen en het bieden van emotionele en fysieke ondersteuning aan vrouwen tijdens de bevalling. Een OB-GYN-verpleegkundige kan ook helpen met postpartumzorg door ervoor te zorgen dat nieuwe moeders stabiel blijven en alle behandelingen krijgen die ze nodig hebben, zoals medicatie of vloeistoffen.

15. Psychiatrisch-GGZ verpleegkundig specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 141.291 per jaar

Hoofdtaken: Een psychiatrisch-GGZ verpleegkundige zorgt voor patiënten met medische aandoeningen die hun geestelijke gezondheid aantasten. Hun werk kan het uitvoeren van evaluaties van patiënten inhouden om psychische aandoeningen te diagnosticeren, het ontwikkelen van behandelplannen voor patiënten die therapie en andere behandelingen omvatten en het voorschrijven van medicijnen aan patiënten die het nodig hebben. Psychiatrisch-GGZ verpleegkundigen die in de gezondheid van vrouwen werken, kunnen zich specialiseren in het helpen van patiënten die last hebben van aandoeningen zoals postpartumdepressie of posttraumatische stressstoornis.

16. Onvruchtbaarheidsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 176.717 per jaar

Primaire taken: een onvruchtbaarheidsspecialist adviseert patiënten over hun vruchtbaarheid en opties voor gezinsplanning. Onvruchtbaarheidsspecialisten kunnen patiënten ontmoeten om hun zorgen over vruchtbaarheid te bespreken, tests uitvoeren om te bepalen of een patiënt onvruchtbaar is en behandelplannen ontwikkelen die patiënten kunnen helpen de vruchtbaarheid te beheersen, zoals hormoonbehandeling of in-vitrofertilisatie.

17. Psychiater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 240.166 per jaar

Primaire taken: Een psychiater diagnosticeert en behandelt patiënten met psychische aandoeningen. Hun werk kan het evalueren van de symptomen van patiënten inhouden om diagnoses te stellen, het ontwikkelen van behandelplannen voor patiënten die doorgaans een combinatie van therapie en medicatie gebruiken en het doorverwijzen van patiënten naar andere specialisten wanneer dat nodig is. Een psychiater die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen kan zich richten op de behandeling van patiënten die last hebben van aandoeningen zoals postpartumdepressie of angst die gepaard kunnen gaan met het proces van gezinsplanning.

Verwant: Leer meer over het zijn van een psychiater

18. Huisarts arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 281.704 per jaar

Primaire taken: Een huisarts is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van gezinnen en kinderen. Huisartsen kunnen medische zorg verlenen aan patiënten van alle leeftijden, de algemene gezondheid van elk van hun patiënten beoordelen en ouders voorlichting geven over hoe ze hun gezondheid en die van hun kinderen thuis kunnen behouden. De meeste huisartsen bouwen duurzame relaties op met hun patiënten waardoor beide partijen vertrouwen kunnen opbouwen en zich in de loop van de tijd op hun gemak voelen, wat cruciaal kan zijn voor de gezondheid van vrouwen.

19. Interne geneeskunde arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 282.905 per jaar

Primaire taken: Een internist is gespecialiseerd in het behandelen van medische aandoeningen die de interne organen en de algemene gezondheid van patiënten kunnen aantasten. Interne geneeskundigen kunnen tests uitvoeren om medische aandoeningen te identificeren die mogelijk aanwezig zijn bij patiënten, aanbevelingen doen voor patiënten om specialisten te zien wanneer ze gespecialiseerde zorg nodig hebben en bepalen of een patiënt een chronische ziekte heeft, zoals diabetes of chronische longziekte. Veel artsen in de interne geneeskunde kunnen ook eerstelijnszorg verlenen, zoals het evalueren van de algehele gezondheid van een patiënt en het volgen ervan in de loop van de tijd.

20. Dringende arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 287.924 per jaar

Primaire taken: Een spoedeisende arts is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die onmiddellijke zorg nodig hebben, vaak op een eerstehulpafdeling. Hun taak kan zijn het snel beoordelen van traumapatiënten om te bepalen welk type zorg ze nodig hebben en het uitvoeren van kleine operaties, zoals het toedienen van hechtingen aan patiënten met open wonden. Spoedartsen kunnen vaak bijdragen aan de gezondheid van vrouwen door spoedeisende zorg te verlenen aan vrouwen die arbeidscomplicaties of huiselijk geweld ervaren.


About author

Henk-Jan Faber

De gezondheid van vrouwen verwijst naar het gebied van de gezondheidszorg dat zich richt op het verstrekken van medische behandeling en onderwijs aan vrouwelijke patiënten. Carrières in de gezondheid van vrouwen kunnen bijzonder bevredigend zijn, omdat ze vaak gericht zijn op het helpen van patiënten bij het navigeren door mogelijk uitdagende medische situaties en het bieden van emotionele ondersteuning. Als je geïnteresseerd bent om het medische veld te betreden en uitzonderlijke interpersoonlijke vaardigheden hebt, zou je kunnen gedijen in een carrière in de gezondheid van vrouwen. In dit artikel bekijken we waarom banen in de gezondheid van vrouwen nuttig kunnen zijn en bekijken we een lijst met 20 banen die u in het veld kunt uitoefenen, inclusief hun typische taken en salarissen.


Scroll to Top