Blog

Degree-programma's in de informatica richten zich op de studie van computerprocessen, software- en hardware-ontwerp en programmeertalen. Dit type training kan afgestudeerden voorbereiden op een breed scala aan carrières in de technologie. Als je geïnteresseerd bent in een carrière die je uitdaagt om analytisch te denken, creatieve oplossingen te ontwikkelen en codes te ontcijferen, dan zou je kunnen overwegen om een ​​informatica-opleiding te volgen. In dit artikel onderzoeken we wat je kunt doen met dit type training, geven we een overzicht van veelvoorkomende soorten computerwetenschappers en delen we 20 goedbetaalde banen waarop je kunt solliciteren nadat je bent afgestudeerd.

Wat kun je doen met een diploma informaticus?

Een diploma computerwetenschapper kan je helpen je voor te bereiden op een carrière op een van de volgende gebieden:

  • Computer programmeren
  • webontwikkeling
  • Software-engineering
  • Informatiebeveiliging
  • Software ontwikkeling

Gerelateerd: Uw gids voor het vinden van een baan in de informatica

Soorten informatica-graden

Er zijn verschillende niveaus van computerwetenschappen die je kunt volgen op basis van je interesses en carrièredoelen. De gemeenschappelijke informatica-graden zijn onder meer:

  • Associate degree in informatica
  • Bachelor in informatica
  • Master's degree in informatica
  • Doctoraal in informatica

Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven voor een codeerbootcamp om je vaardigheden als computerwetenschapper te ontwikkelen. Coding bootcamps bieden kortdurende, technische training in programmeertalen zoals JavaScript, Python, C++ en Ruby. Sommige coderingsbootcamps bieden mogelijk ook gespecialiseerde programma's die studenten trainen in onderwerpen als webontwikkeling, machine learning, datawetenschap en UX/UI-ontwerp.

Gerelateerd: 16 computerwetenschappelijke certificeringen om uw IT-carrière te lanceren

20 goedbetaalde banen in de informatica

Of je nu wilt werken in software-engineering, computerprogrammering of webontwikkeling, je diploma kan je helpen je voor te bereiden op tal van computerwetenschappelijke banen. Hier zijn 20 goedbetaalde banen voor informatica-majors met een gemiddeld jaarsalaris van meer dan $ 70.000 per jaar:

1. Netwerkbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $69.635 per jaar

Hoofdtaken: Netwerkbeheerders beheren netwerken en technische systemen. Ze zijn verantwoordelijk voor het oplossen van problemen, anticiperen op de behoeften van het bedrijf en zorgen voor effectieve communicatie in het hele bedrijf. Deze professionals voeren onderhoud uit, implementeren indien nodig upgrades van de systemen en werken eraan om de uitvaltijd te verminderen. Netwerkbeheerders kunnen nieuwe medewerkers ook leren hoe ze de systemen van het bedrijf moeten gebruiken en toegang krijgen tot de bestanden die ze nodig hebben.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een netwerkbeheerder

2. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.950 per jaar

Hoofdtaken: Webontwikkelaars maken websites en webapplicaties. Ze moeten een goed begrip hebben van programma's zoals HTML, CSS en JavaScript. Webontwikkelaars werken vaak nauw samen met hun klanten om aangepaste websites te maken. Ze kunnen ook gebruikersgegevens analyseren om ervoor te zorgen dat de inhoud die ze maken nuttig en gemakkelijk toegankelijk is.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

3. Systeemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.470 per jaar

Primaire taken: Systeemanalisten evalueren bedrijfstechnologie om potentiële problemen te identificeren, problemen op te lossen en verbeteringen voor te stellen. Systeemanalisten zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en integreren van maatwerkoplossingen voor de bedrijven en klanten waarmee ze werken. Als IT-professionals is er veel vraag naar hen in bijna elke branche. Hierdoor kunnen ze met één bedrijf werken of hun diensten aan meerdere klanten tegelijk aanbieden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een systeemanalist

4. Programmeur analist

Nationaal gemiddeld salaris: $79.802 per jaar

Primaire taken: Programmeur-analisten zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van computerprogramma's en software voor bedrijven. Ze repareren en updaten ook bestaande programma's op basis van de behoeften van het bedrijf. Programmeur-analisten werken vaak samen met projectmanagers om ervoor te zorgen dat ze binnen het budget blijven en deadlines halen.

5. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.801 per jaar

Primaire taken: Applicatieontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het maken van softwareapplicaties voor computers, mobiele apparaten en andere technologieën. Ze moeten een goed begrip hebben van computersystemen en programmeertalen om gebruiksvriendelijke applicaties te maken. Ze kunnen ook upgrades maken voor bestaande applicaties en onderhoudstests uitvoeren op software.

6. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $90,182 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsanalisten beschermen bedrijven tegen cyberaanvallen. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe beveiligingsmaatregelen, het bewaken van informatiebeveiligingssystemen en het terugvechten tegen cyberaanvallen wanneer deze zich voordoen. Ze kunnen ook helpen bij het onderhoud van deze systemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

7. Databaseontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $91.008 per jaar

Primaire taken: Databaseontwikkelaars creëren, implementeren en onderhouden computerdatabases. Ze werken samen met bedrijven of klanten om hun behoeften op het gebied van gegevensverzameling, opvraging en opslag te identificeren. Vervolgens ontwikkelen ze een veilig systeem voor het opslaan en ophalen van gegevens. Databaseontwikkelaars moeten bekwaam zijn in verschillende computertalen en -systemen.

8. .NET-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.628 per jaar

Hoofdtaken: .NET developers ontwerpen en onderhouden software en applicaties binnen het .NET Framework. Ze werken nauw samen met hun klanten, andere webontwikkelaars en computerwetenschappers om schaalbare en gebruiksvriendelijke applicaties te creëren. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bieden van gebruikersondersteuning nadat ze de applicatie hebben gestart.

9. IT-auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $96.992 per jaar

Primaire taken: IT-auditors zijn verantwoordelijk voor het beheer van de evaluatie van de IT-systemen van een bedrijf. Ze werken vaak met een team van IT-auditors om systeemaudits uit te voeren. IT-auditors communiceren ook de sterke en zwakke punten van het IT-systeem aan de belanghebbenden van het bedrijf, onderzoeken hoe IT-problemen kunnen worden opgelost en werken de software indien nodig bij.

10. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $98,272 per jaar

Primaire taken: UX designers, ook wel user experience designers genoemd, spelen een rol in elk onderdeel van een digitaal product en zijn verantwoordelijk voor het creëren van een naadloze gebruikerservaring. Ze werken nauw samen met andere teamleden om toezicht te houden op het ontwerp, de functionaliteit en de algehele branding van een product. Ze maken ook prototypes en onderzoeken doelgroepen om te begrijpen hoe ze omgaan met het product.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

11. IT-projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $98,311 per jaar

Hoofdtaken: IT-projectmanagers zijn verantwoordelijk voor de strategische planning en organisatie van projecten. Dit omvat het maken van projectplannen, het schetsen van doelen, het stellen van deadlines en het identificeren van prestatiestatistieken voor hun team. IT-projectmanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een budget en het toewijzen van middelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-projectmanager

12. Java-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103,185 per jaar

Hoofdtaken: Java-ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het maken, aanpassen, bewaken en repareren van software met behulp van de programmeertaal Java. Ze werken vaak samen met andere webontwikkelaars en software-engineers om volledig geïntegreerde programma's en applicaties te maken. Wanneer er een potentieel softwareprobleem is, zijn Java-ontwikkelaars de eersten om te helpen.

13. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106,133 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het maken, ontwikkelen en produceren van nieuwe computerprogramma's. Ze werken meestal met computerprogrammeurs, grafisch ontwerpers en software-ingenieurs. Ze onderzoeken ook de behoeften van gebruikers, bewaken systemen en voeren indien nodig updates uit om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

14. Front-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.916 per jaar

Primaire taken: Front-end developers integreren de visuele en audio-elementen van een webdesign. Ze werken vaak samen met UX designers, back-end developers, webdesigners en hostingdiensten. Front-end-ontwikkelaars optimaliseren ook front-end-elementen voor schaalbaarheid en werken om de laadtijd en snelheid te verbeteren.

15. Full-stack ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.220 per jaar

Primaire taken: Full-stack developers creëren en implementeren de front-end en back-end elementen van een website, computerprogramma of webapplicatie. Zij zijn verantwoordelijk voor het coderen van de server-side elementen van een webproduct. Full-stack ontwikkelaars kunnen samenwerken met andere ontwikkelaars, ontwerpers en externe leveranciers. Ze kunnen ook trends in de sector onderzoeken, tests uitvoeren en indien nodig webproducten of software aanpassen.

16. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.217 per jaar

Primaire taken: Software-engineers houden toezicht op de ontwikkeling van nieuwe software. Ze beginnen vaak met te onderzoeken hoe de klant het product kan gebruiken om de kernfunctionaliteit van het programma te identificeren. Software-ingenieurs ontwerpen en testen elk onderdeel van de applicatie of het systeem en maken modellen of diagrammen om programmeurs te laten zien hoe elk onderdeel samenwerkt. Vervolgens werken ze samen met andere computerwetenschappers om de software te maken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

17. Netwerkbeveiligingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.779 per jaar

Primaire taken: Netwerkbeveiligingsingenieurs zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van veilige netwerken van computersystemen. Ze kunnen werken met virtuele privénetwerken, netwerkbewakingstools, routers, firewalls en switches. Netwerkbeveiligingsingenieurs werken vaak met een team om de bestanden en gegevens van een bedrijf te beveiligen. Ze moeten anticiperen op mogelijke beveiligingsproblemen om preventieve maatregelen te nemen, tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig is en regelmatig firewall- en antimalware-updates aanbieden.

18. Mobiele ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 117.183 per jaar

Primaire taken: Mobiele ontwikkelaars maken, ontwerpen en onderhouden mobiele applicaties. Ze werken vaak samen met ontwerp- en productteams om mobiele applicaties te testen, te debuggen en bij te werken om ze gebruiksvriendelijk te maken. Ze moeten een goed begrip hebben van programmeertalen. Mobiele ontwikkelaars kunnen ook samenwerken met andere computeringenieurs en analisten aan projecten.

19. Netwerkarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.553 per jaar

Hoofdtaken: Netwerkarchitecten ontwerpen en bouwen datacommunicatienetwerken, zoals local area networks, wide area netwerken en intranetten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het upgraden van software en hardware om hoge prestaties te garanderen. Netwerkarchitecten kunnen op basis van hun behoeften aangepaste netwerken bouwen voor specifieke bedrijven. Ze werken meestal nauw samen met computersysteemingenieurs die hen helpen bij het uitvoeren van het netwerk dat ze hebben ontworpen.

20. Software-architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.573 per jaar

Primaire taken: Software-architecten ontwerpen en houden doorgaans toezicht op de ontwikkeling van unieke software voor bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen op maat. Zij zijn verantwoordelijk voor klantcommunicatie, productontwerp en teammanagement. Software-architecten schrijven ook code voor projecten, onderzoeken de beste tools om de software te implementeren en testen de software om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwarearchitect

Houd er rekening mee dat geen van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, is aangesloten bij Carrieree.


About author

Elco Detmars Kemper

Degree-programma's in de informatica richten zich op de studie van computerprocessen, software- en hardware-ontwerp en programmeertalen. Dit type training kan afgestudeerden voorbereiden op een breed scala aan carrières in de technologie. Als je geïnteresseerd bent in een carrière die je uitdaagt om analytisch te denken, creatieve oplossingen te ontwikkelen en codes te ontcijferen, dan zou je kunnen overwegen om een informatica-opleiding te volgen. In dit artikel onderzoeken we wat je kunt doen met dit type training, geven we een overzicht van veelvoorkomende soorten computerwetenschappers en delen we 20 goedbetaalde banen waarop je kunt solliciteren nadat je bent afgestudeerd.


Scroll to Top