Blog

Er zijn veel loopbaantrajecten die u kunt volgen als u geïnteresseerd bent in het werken met mensen met een gedragsprobleem. Van counselors tot technici, professionals in het veld kunnen een blijvende impact hebben op iemands mentale en emotionele status en hen helpen bepaalde vaardigheden te ontwikkelen, zoals coping, die hun kwaliteit van leven en interacties met anderen kunnen verbeteren. Afhankelijk van je specifieke interesses en de opleiding en vaardigheden die je hebt, kun je waarschijnlijk een functie vinden op het gebied van gedragsanalyse.

In dit artikel bieden we basisinformatie over gedragsanalysegraden en delen we een lijst met carrières die mensen die deze graad behalen mogelijk geïnteresseerd zijn in het nastreven van.

Wat is een gedragsanalysegraad?

Een graad in gedragsanalyse is een graad in het hoger onderwijs die u behaalt na het voltooien van specifieke vereisten, die per hogeschool of universiteit kunnen verschillen. Zoals bij de meeste graden, wordt de graad van gedragsanalyse vaak aangeboden aan studenten op zowel bachelor- als masterniveau, en het is de keuze van het individu over hoeveel scholing ze willen volgen, afhankelijk van hun gewenste carrière in het veld.

Een student die een bachelordiploma in toegepaste gedragsanalyse behaalt, kan cursussen volgen die zijn gericht op klinische psychologie, gedragsanalyseprocessen, psychologische beoordeling, therapieën en cursussen die specifiek zijn voor verschillende aandoeningen zoals autisme. Cursussen voor een masterdiploma in de major gaan dieper in en omvatten onderwerpen als ethiek, interventies en onderzoeksmethoden, plus praktische ervaring voor afgestudeerde studenten.

10 banen voor gedragsanalisten

Als je een graad in gedragsanalyse wilt volgen of al hebt behaald, bekijk dan deze lijst met banen die je misschien wilt overwegen, gerangschikt op nationaal gemiddeld salaris:

1. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.932 per jaar

Primaire taken: Een counselor is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die zijn cliënten helpt met problemen waarmee ze worden geconfronteerd of die hen helpt bepaalde doelen te bereiken. Counselors spreken met cliënten over onderwerpen als echtscheiding, stressmanagement, conflicten op het werk, familierelaties, gedrag en meer om te helpen bepalen hoe zij hun cliënten kunnen helpen naar een betere kwaliteit van leven. Ze helpen cliënten ook bepaalde eigenschappen en vaardigheden te verbeteren, zoals communicatie, zelfrespect en copingvaardigheden.

2. Gedragstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.075 per jaar

Primaire taken: Een gedragstherapeut is verantwoordelijk voor het werken met mensen die te maken hebben met gevaarlijk gedrag of dat ze willen veranderen. Zij kunnen hun cliënten helpen met verslaving, depressie, eetstoornissen of andere aandoeningen. Gedragstherapeuten maken plannen voor gedragsverandering, helpen patiënten hun eigen gedrag te begrijpen, bieden coping-mechanismen en trainen mensen hoe ze schadelijk gedrag kunnen identificeren voordat het een probleem wordt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gedragstherapeut

3. Gedragstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.899 per jaar

Primaire taken: Een gedragstechnicus is verantwoordelijk voor het samenwerken met gedragsanalisten om patiënten de vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om gedragskenmerken te beheren die schadelijk, ongewenst of onaangenaam zijn. Ze volgen patiënten en beoordelen hun gedrag, houden nauwkeurige gegevens bij over patiënten en hun voortgang en communiceren met patiënten over hun problemen, zodat patiënten zich gesteund voelen. Gedragstechnici kunnen ook groeps- of individuele therapiesessies faciliteren.

4. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.364 per jaar

Primaire taken: Een human resources-specialist houdt toezicht op de aanwerving en onboarding van nieuwe medewerkers en helpt huidige werknemers met verschillende onderwerpen, zoals bedrijfsvoordelen, werknemersrelaties en beleid. Ze screenen kandidaten, houden personeelsdossiers bij en geven training over belangrijke onderwerpen op de werkplek, zoals diversiteit, conflictoplossing, gedragsbeheer en meer.

5. Leraar speciaal onderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,396 per jaar

Primaire taken: Een leraar speciaal onderwijs is verantwoordelijk voor het instrueren van studenten met een soort handicap, of het nu fysiek, emotioneel of mentaal is. Ze ontwikkelen een leerplan dat hun leerlingen kan helpen het onderwerp beter te begrijpen op basis van hun individuele capaciteiten, ontmoeten ouders en voogden om de voortgang van de leerling te bespreken en werken samen met leerlingen die mogelijk een gedragsprobleem hebben, zodat ze de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een leraar in het speciaal onderwijs

6. Psychologie medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.386 per jaar

Primaire taken: Een psychologiemedewerker biedt hulp aan psychologen door individuen te evalueren en behandelplannen te ontwikkelen die specifiek zijn voor hun aandoening. Ze faciliteren therapiesessies, zowel individueel als in groep, schrijven rapporten over de status van een patiënt, voeren psychologische tests uit en kunnen ook aanbevelingen doen aan psychologen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

7. Bestuur gecertificeerde gedragsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.259 per jaar

Primaire taken: Een door het bestuur gecertificeerde gedragsanalist is verantwoordelijk voor het bestuderen van gedrag en het ontwikkelen van plannen om ongewenst gedrag te veranderen of te verbeteren. Ze helpen patiënten hun gedrag te herkennen, persoonlijke doelen te creëren en hun gedragsproblemen te beheersen door middel van technieken die specifiek zijn voor het individu. Door de Raad gecertificeerde gedragsanalisten kunnen ook andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg ontmoeten die de patiënt behandelen om samen te werken aan het aanpakken van gedragsproblemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een door de raad gecertificeerde gedragsanalist (BCBA)

8. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.414 per jaar

Primaire taken: Een ergotherapeut ondersteunt personen met een handicap of aandoening, met inbegrip van een handicap of aandoening die van invloed is op gedrag, waardoor ze niet meer in staat zijn om hun dagelijkse leven te leiden zoals vroeger. Ze evalueren hun patiënten, ontwikkelen behandel- en interventieplannen, bieden middelen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen en geven hen de begeleiding die ze nodig hebben om te genezen en zoveel mogelijk voor zichzelf te kunnen zorgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

9. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.911 per jaar

Primaire taken: Een logopedist is verantwoordelijk voor het werken met patiënten met een spraakstoornis of communicatieprobleem. Ze beoordelen patiënten om onderliggende problemen te ontdekken die van invloed zijn op hun vermogen om effectief met anderen te communiceren, ontwikkelen alternatieve manieren voor de patiënten om te communiceren, afhankelijk van hun problemen en begeleiden patiënten met slikstoornissen. Logopedisten helpen patiënten ook met technieken die hen helpen zich begrepen te voelen ondanks communicatiebarrières.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een logopedist

10. Gedragsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.927 per jaar

Primaire taken: Een gedragsspecialist observeert personen met speciale behoeften en doet aanbevelingen op basis van hun handicaps, gedragsproblemen en capaciteiten. Ze leren dingen als copingvaardigheden en hoe ze veranderingen kunnen accepteren en groeien, en ze werken samen met gezinnen om hun aanbevelingen te implementeren, zodat het individu emotioneel en mentaal kan blijven groeien. Gedragsspecialisten die werken in een omgeving zoals een school, ziekenhuis of bureau dat personen met speciale behoeften bedient, geven vaak gedragstraining aan andere personeelsleden.

10 extra banen in gedragsanalyse

Verken deze lijst met 10 aanvullende loopbaantrajecten waarin je mogelijk geïnteresseerd bent na het behalen van je diploma in gedragsanalyse:

  • Autisme specialist
  • Gedragseconoom
  • Gedragsfarmacoloog
  • Gedragsspecialist bij kinderen
  • Klinisch directeur
  • Analist consumentengedrag
  • FBI-profiler
  • Industrieel-organisatiepsycholoog
  • Onderzoeker
  • Sociaal werker

About author

Willemien Aalving

Er zijn veel loopbaantrajecten die u kunt volgen als u geïnteresseerd bent in het werken met mensen met een gedragsprobleem. Van counselors tot technici, professionals in het veld kunnen een blijvende impact hebben op iemands mentale en emotionele status en hen helpen bepaalde vaardigheden te ontwikkelen, zoals coping, die hun kwaliteit van leven en interacties met anderen kunnen verbeteren. Afhankelijk van je specifieke interesses en de opleiding en vaardigheden die je hebt, kun je waarschijnlijk een functie vinden op het gebied van gedragsanalyse.


Scroll to Top