Blog

een baan zoeken

20 Beste Verpleegspecialiteiten: Met Loopbaanbeschrijvingen En Gemiddelde Salarissen

Een carrière als verpleegkundige omvat de zorg voor patiënten om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en de juiste medicijnen en behandelingen krijgen. Verpleegkundigen kunnen voor patiënten zorgen in een breed scala van zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, klinieken, gevangenissen, openbare gezondheidscentra en het leger. In dit artikel leggen we uit wat een verpleegspecialiteit is en kijken we naar enkele van de meest populaire verpleegspecialiteiten die u kunt invoeren, samen met hun loopbaanbeschrijvingen en gemiddelde salarissen.

Wat is een verpleegkundig specialisme?

Een verpleegspecialiteit is een verpleegkundig gebied dat zich richt op een bepaalde patiëntenpopulatie, zoals kindergeneeskunde of geriatrie, of op een specifieke gezondheidstoestand, zoals diabetes of kanker. Veel verpleegkundigen werken eerst in een gegeneraliseerde setting, en als ze ervaring opdoen, kunnen ze ervoor kiezen om een ​​certificering in een specialiteit na te streven. Er zijn tal van certificeringen beschikbaar van geaccrediteerde beroepsorganisaties.

Verpleegkundige specialiteiten

Hier zijn enkele van de meest bekende verpleegspecialiteiten:

 1. Schoolzuster
 2. Verpleegkundige in rekening brengen
 3. SEH verpleegkundige
 4. Hartverpleegkundige
 5. Thuishulp verpleegkundige
 6. Hospice verpleegster
 7. Medisch-chirurgisch verpleegkundige
 8. kinderverpleegkundige
 9. Dialyse verpleegkundige
 10. Reisverpleegster
 11. Operatiekamer verpleegkundige
 12. Neonatale verpleegster
 13. Volksgezondheidsverpleegkundige
 14. Verpleegkundige casemanager
 15. wijkverpleegkundige
 16. Verpleegkundige manager
 17. directeur verpleegkunde
 18. Verpleegkundige voor pijnbestrijding
 19. Psychiatrisch verpleegkundige
 20. Verpleegster

1. Schoolverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,41 per uur

Primaire taken: Schoolverpleegkundigen werken in onderwijsinstellingen en bieden tijdens schooluren medische zorg en onderwijs aan studenten. Om schoolverpleegster te worden, moet u een geregistreerde verpleegster zijn met een Bachelor of Science in Nursing en in het bezit zijn van een School Nurse Certificate.

2. Verpleegkundige opladen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,63 per uur

Primaire taken: Chargeverpleegkundigen zijn ervaren zorgverleners die een afdeling of afdeling in een ziekenhuis leiden. De rol omvat het delegeren van taken aan teamleden, het bewaken van opnames en ontslag van patiënten, het assisteren van artsen, het coördineren van zorgschema's en het toezicht houden op personeelsrotaties. U moet een geregistreerde verpleegkundige zijn met een Bachelor of Science in Nursing om werk te vinden als verpleegkundige.

Sommige werkgevers geven er de voorkeur aan dat hun verpleegkundigen een Master of Science in Nursing hebben. Er is een reeks certificeringen die u als verpleegkundige kunt behalen, afhankelijk van uw specialiteit, zoals de certificering voor hiv/aids-gecertificeerde verpleegkundige of de medisch-chirurgische verpleegkundige certificering.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Charge Nurse

3. SEH-verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $44,19 per uur

Primaire taken: Een SEH-verpleegkundige zorgt voor mensen die zijn opgenomen op de eerste hulp van een ziekenhuis. Ze zijn vaak de eerste zorgverleners die een patiënt behandelen. Een SEH-verpleegkundige werkt in een hogedrukomgeving en ze zullen een reeks verwondingen en aandoeningen zien.

Een scherp oog voor detail en kritisch denken zijn essentiële vaardigheden in deze rol. Je moet een geregistreerd verpleegkundige zijn met een Bachelor of Science in Nursing of een Associate Degree in Nursing om werk te vinden als SEH-verpleegkundige. Nadat je twee jaar ervaring hebt opgedaan als SEH-verpleegkundige, kun je de certificering als Certified Emergency Nurse volgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een SEH-verpleegkundige

4. Hartverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,47 per uur

Hoofdtaken: Een cardiale verpleegkundige zorgt voor patiënten met hartaandoeningen. De rol omvat het bewaken van de hartstatus, het toedienen van medicatie en pijnverlichting en het uitvoeren van stresstestevaluaties. Ze zorgen voor patiënten na operaties en werken over het algemeen op gespecialiseerde cardiale zorgafdelingen of afdelingen.

Je moet een gediplomeerd verpleegkundige zijn met een Bachelor of Science in Nursing of een Associate Degree in Nursing. Je zou de Cardiac-Vascular Nursing-certificering kunnen behalen na twee jaar ervaring in de cardiale verpleegkunde.

5. Thuisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.421 per week

Primaire taken: Een thuisverpleegkundige zorgt voor patiënten in hun eigen huis. De zorg kan variëren van eenvoudige hulp bij dagelijkse, persoonlijke taken tot wondverzorging, het toedienen van medicijnen of therapie. Een thuisverpleegkundige helpt vaak mensen die onlangs uit het ziekenhuis zijn ontslagen, ouderen, mensen met een chronische ziekte of gehandicapten.

Over het algemeen moet u een geregistreerde verpleegster zijn met een Bachelor of Science in Nursing of een Associate Degree in Nursing om werk te vinden als thuisverpleegkundige, hoewel sommige werkgevers de erkende praktische verpleegkundige kwalificatie zullen accepteren. Aangezien u patiënten met een breed scala aan aandoeningen zult zien, zijn er veel certificeringen die u kunt volgen, zoals een gecertificeerde verpleegkundige incontinentiezorg of een certificering voor geavanceerd diabetesbeheer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een thuisverpleegkundige

6. Hospice-verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.423 per week

Primaire taken: Een hospice-verpleegkundige zorgt voor en pleit voor terminaal zieke patiënten in een hospice of het eigen huis van de patiënt. Over het algemeen moet u een RN zijn met een BSN of ADN om werk te vinden als hospice-verpleegkundige. Je kunt er ook voor kiezen om gecertificeerd hospice en palliatief verpleegkundige te worden.

7. Medisch-chirurgische verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.441 per week

Primaire taken: Medisch-chirurgische verpleegkundigen zorgen over het algemeen voor volwassen patiënten die ziek zijn of herstellende zijn van een operatie. Ze werken op medisch-chirurgische afdelingen en voorzien in alle behoeften van hun patiënten. Alle niveaus van verpleegkundigen, inclusief LPN's, ADN's en BSN's, kunnen werk vinden in deze specialiteit. Nadat je twee jaar ervaring hebt, kun je solliciteren voor de Certified Medical-Surgical Registered Nurse (CMSRN), wat je salarispotentieel verhoogt.

8. Kinderverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.506 per week

Primaire taken: Een kinderverpleegkundige zorgt voor kinderen, inclusief baby's tot jongvolwassenen van 21 jaar. Je moet een geregistreerde verpleegkundige zijn met een Bachelor of Science in Nursing (BSN). Certificering voor pediatrische verpleegkundigen is verkrijgbaar bij de Pediatric Nursing Certification Board (PNCB).

9. Dialyseverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.565 per week

Hoofdtaken: Een dialyseverpleegkundige zorgt voor patiënten met nierfalen en die dialyse nodig hebben. Ze beoordelen patiënten, houden toezicht op hen tijdens dialyse om hun veiligheid te garanderen en beoordelen ze opnieuw zodra het proces is voltooid. De meeste dialyseverpleegkundigen zijn gediplomeerde verpleegkundigen met een BSN of een ADN, maar u kunt wellicht werk vinden als gediplomeerd praktijkverpleegkundige. U kunt gecertificeerd worden als gediplomeerd dialyseverpleegkundige of gediplomeerd nefrologieverpleegkundige.

10. Reisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.672 per week

Primaire taken: Reisverpleegkundigen zijn RN's van alle specialismen die op tijdelijke basis hiaten in personeelsroulaties opvullen. Het werk omvat reizen naar elke nieuwe locatie en contracten kunnen enkele weken tot enkele maanden duren. Om reisverpleegkundige te worden, moet u een gediplomeerd verpleegkundige met een BSN zijn. Je kunt werken als algemeen verpleegkundige of binnen een specialiteit met de juiste certificering.

11. Operatiekamerverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.751 per week

Primaire taken: Een operatiekamerverpleegkundige biedt zorg aan patiënten voor, tijdens en na een operatie. Ze kunnen ook "perioperatieve" of "chirurgische verpleegkundigen" worden genoemd. De rol kan zijn die van een scrubverpleegster die instrumenten aan de chirurg overhandigt of als een circulerende verpleegster die voor de patiënt zorgt en de steriele status van de operatiekamer handhaaft. Een operatiekamerverpleegkundige is het aanspreekpunt tussen de patiënt, zijn familie en de arts. Om werk te vinden als operatiekamerverpleegkundige moet u een gediplomeerd verpleegkundige met een BSN zijn. Na grondige verdere opleiding en training kunt u zich kwalificeren als RN First Assistant en rechtstreeks bijdragen aan chirurgische zorg.

12. Neonatale verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.786 per week

Primaire taken: Een neonatale verpleegkundige richt zich op de zorg voor pasgeboren baby's, vooral degenen die te vroeg zijn geboren of met gezondheidscomplicaties. Ze kunnen ook helpen bij het geboorteproces en helpen ouders voor te lichten over de zorg voor hun baby's. Om neonatologieverpleegkundige te worden, moet u een gediplomeerd verpleegkundige met een BSN zijn.

Zodra je 2000 uur ervaring hebt met het werken als neonatale verpleegkundige, kun je een aanvraag indienen om je te certificeren met de certificeringen Low-Risk Neonatal Nursing en Neonatal Intensive Care Nursing. Elektronische foetale bewaking of neonatale pediatrische transport zijn andere nuttige certificeringen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een neonatale verpleegster

13. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $67,223 per jaar

Primaire taken: Een volksgezondheidsverpleegkundige werkt in de lokale overheid en stadsgezondheidsafdelingen om ziektepreventie te bevorderen door middel van beleid en onderwijs. Ze zijn vaak betrokken bij rampenbestrijding en kunnen optreden als adviseurs. U moet een RN zijn met een BSN of ADN om verpleegkundige in de volksgezondheid te worden. Veel verpleegkundigen volgen de National Healthcare Disaster Professional Certification.

14. Verpleegkundige casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.367 per jaar

Primaire taken: Casemanagers van verpleegkundigen coördineren patiënten en zorgteams om medische zorgplannen op te stellen en uit te voeren en waar nodig doorverwijzingen naar artsen en specialisten te regelen. Ze informeren ook patiënten en families over behandelingsopties. Verpleegkundige casemanagers kunnen werken in ziekenhuizen, klinieken, hospices en verpleeghuizen. U moet een RN zijn met een BSN of MSN om verpleegkundige casemanager te worden. Veel verpleegkundigen behalen een certificering in casemanagement van het American Nurses Credentialing Center.

15. Buurtverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71,999 per jaar

Primaire taken: wijkverpleegkundigen wijden hun zorg aan hele gemeenschappen en dienen om mensen op te leiden, ziekten te voorkomen en gezondheidsproblemen te beheersen. Ze identificeren gezondheidsproblemen zoals obesitas of diabetes en stellen interventieplannen op. Om wijkverpleegkundige te worden, moet u een gediplomeerd verpleegkundige zijn met een BSN. Werkgevers kunnen de voorkeur geven aan verpleegkundigen die houder zijn van de Community Health Nursing-certificering.

16. Verpleegkundige manager

Nationaal gemiddeld salaris: $89.845 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig manager is een liaison tussen het zorgteam en het hogere management. De rol omvat het toezicht houden op het personeel en ervoor zorgen dat aan het beleid en de regelgeving wordt voldaan, zodat patiënten de best mogelijke zorg krijgen. Over het algemeen werken ze niet rechtstreeks met patiënten, maar werven, trainen en beheren ze personeel. Zij kunnen verantwoordelijk zijn voor financiën en budgettering.

Om verpleegkundig manager te worden, moet u een gediplomeerd verpleegkundige met een BSN zijn. Je kunt ervoor kiezen om een ​​Master of Science in Nursing, Master of Business Administration te volgen met een major in de zorgadministratie of een Master of Healthcare Administration. Er zijn twee certificeringen voor verpleegkundig managers: de Certified Nurse Manager en Leader en Certified Executive Nursing Practice.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegkundig manager

17. Directeur verpleging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.858 per jaar

Primaire taken: Directeuren verpleegkunde (DON) zijn verpleegkundigen op hoog niveau die uitgebreide verantwoordelijkheden hebben en jarenlange ervaring en opleiding vereisen. Ze beheren afdelingen of hele ziekenhuizen en ontwikkelen beleid, houden toezicht op het personeel, beoordelen de financiën en beheren het verpleegprotocol. Je moet een RN zijn met een Master of Doctor of Science in Nursing. Director of Nursing kan gecertificeerd worden met een Nurse Executive Certification (NE-BC) of Director of Nursing Services (DNS-CT).

18. Verpleegkundige voor pijnbestrijding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.328 per jaar

Primaire taken: Pijnbestrijdingsverpleegkundigen helpen chronisch zieke patiënten om hun pijn te beheersen. Ze zijn experts in een reeks pijnverlichtingstechnieken, waaronder medicijnen, therapieën, stressverlichting en veranderingen in levensstijl.

Beoordeling en regelmatige herbeoordeling is een essentieel onderdeel van de rol om ervoor te zorgen dat patiënten zich op hun gemak voelen. U moet een RN zijn met een BSN of ADN om werk te vinden als pijnbestrijdingsverpleegkundige. U kunt dan een Registered Nurse-Board Certified-certificaat voor pijnbestrijding aanvragen.

19. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.296 per jaar

Primaire taken: Psychiatrisch verpleegkundigen richten zich op de zorg voor patiënten met psychische aandoeningen of verslavings- en middelenmisbruik. Ze beoordelen, monitoren en verzorgen hun patiënten en werken samen met andere leden van het psychiatrische zorgteam, zoals maatschappelijk werkers en psychiaters.

Ze werken in instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, gevangenissen en gemeenschapsinstellingen. U moet een RN zijn met een BSN of ADN om werk te vinden als psychiatrisch verpleegkundige. Na twee jaar ervaring kun je het certificaat Psychiatrisch-Mental Health Nursing aanvragen.

20. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.345 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig specialist is gekwalificeerd om patiënten te onderzoeken, diagnoses te stellen en medicijnen en behandelingen voor te schrijven. Het zijn Advanced Practice Registered Nurses (APRN), die doorgaans gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied van de geneeskunde. U moet een geregistreerde gevorderd verpleegkundige zijn met een Master of Doctor of Science in Nursing. Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar, waaronder de Family Nurse Practitioner en de Primary Care Nurse Practitioner voor volwassenen-gerontologie (A-GNP).

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegkundig specialist


About author

Maaike Grolleman

Een carrière als verpleegkundige omvat de zorg voor patiënten om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en de juiste medicijnen en behandelingen krijgen. Verpleegkundigen kunnen voor patiënten zorgen in een breed scala van zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, klinieken, gevangenissen, openbare gezondheidscentra en het leger. In dit artikel leggen we uit wat een verpleegspecialiteit is en kijken we naar enkele van de meest populaire verpleegspecialiteiten die u kunt invoeren, samen met hun loopbaanbeschrijvingen en gemiddelde salarissen.


Scroll to Top