Blog

een baan zoeken

20 Doctoraat Banen In De Techniek: Met Gemiddeld Salaris En Taken

Engineering is een uniek vakgebied dat een breed scala aan carrièremogelijkheden biedt. Bij het inhuren van ingenieursfuncties zoeken sommige werkgevers naar kandidaten met een doctoraat. Of je nu geïnteresseerd bent in civiele, mechanische of ruimtevaarttechniek, meer informatie over de verschillende beschikbare functies kan je helpen de juiste functie voor jou te vinden. In dit artikel vermelden we vacatures voor kandidaten met een doctoraat in de techniek.

Verwant: Wat doen ingenieurs? Soorten ingenieurs en verantwoordelijkheden

Wat is een Ph.D. in engineering?

Een professional kan een ingenieursdoctoraat behalen om aan te tonen dat hij geavanceerde studies en onderzoek in engineering en toegepaste wetenschappen heeft voltooid. Promovendi werken nauw samen met technische hoogleraren die hen begeleiden bij hun onderzoek en proefschrift. Cursussen voor een ingenieursdoctoraat omvatten over het algemeen kwantitatieve onderzoeksmethoden en zeer gespecialiseerde lessen in de technische specialiteit van de student. Het behalen van een Ph.D. in engineering omvat vijf tot zeven jaar graduate studie.

20 banen voor personen met een Ph.D. in engineering

Afgestudeerden van Ph.D. in engineering kunnen werken als professoren aan onderzoeksuniversiteiten, werken met rehabilitatielaboratoria van de overheid of een bedrijf creëren rond hun eigen innovaties. Hier zijn 20 carrièremogelijkheden beschikbaar voor professionals met een Ph.D. in engineering:

1. Chemisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.763 per jaar

Primaire taken: Een chemisch ingenieur ontwikkelt en ontwerpt verschillende chemische productieprocessen. Ze passen de principes van scheikunde, biologie en natuurkunde toe om problemen op te lossen die te maken hebben met de productie of het gebruik van chemicaliën, medicijnen, voedsel en brandstof. Chemische ingenieurs kunnen werken in de industrie, de farmaceutische industrie, de gezondheidszorg en de bouwsector om branchespecifieke problemen op te lossen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een chemisch ingenieur

2. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $64.433 per jaar

Primaire taken: Een professor geeft colleges of graduate-level cursussen over de toepassing en principes van engineering om wetenschappelijke materialen, machines, instrumenten en diensten te ontwikkelen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het evalueren en beoordelen van klassikaal werk, laboratoriumwerk, opdrachten en papers. Veel universiteiten hebben fulltime hoogleraren nodig om te promoveren in hun vakgebied. Professionals met een Ph.D. in engineering kan een hoogleraarspositie nastreven in verschillende technische cursussen.

3. Aardolie-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.188 per jaar

Primaire taken: Petroleumingenieurs zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van apparatuur voor oliewinning. Ze helpen bij het lokaliseren van reservoirs van aardgas en ruwe olie onder het aardoppervlak om aan de energiebehoeften te voldoen. Petroleumingenieurs helpen ook te bepalen of het winnen van gas of olie kosteneffectief is voor een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een petroleumingenieur

4. Apparatuur ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.986 per jaar

Primaire taken: Een apparatuuringenieur ontwerpt en ontwikkelt mechanische, computer- en elektrische apparaten. Ze analyseren en verbeteren bestaande systemen, en ze kunnen ook uitrustingsstukken installeren of verwijderen om de productiviteit te verbeteren. Uitrustingsingenieurs kunnen ook werken als adviseurs en bedrijven adviseren over de vraag of de organisatie apparatuur intern moet maken of deze van een andere bron moet kopen.

5. Ontwerpingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.790 per jaar

Primaire taken: Ontwerpingenieurs zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken en ontwerpen van nieuwe producten voor verschillende bedrijven. Ze gebruiken computerondersteunde ontwerpsoftware om productieprocessen en productontwerpen te ontwikkelen, testen en verbeteren om de functionaliteit te vergroten en productiemethoden te verbeteren. Ontwerpingenieurs zijn ook verantwoordelijk voor andere ontwerptaken, zoals het opstellen van blauwdrukken, het testen van prototypes of het toezicht houden op productieprocessen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ontwerpingenieur

6. Procesingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.176 per jaar

Hoofdtaken: Een procesingenieur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, configuratie en optimalisatie van industriële processen. Ze beoordelen vaak methoden die in een productiefaciliteit worden gebruikt om ruwe ingrediënten om te zetten in hun uiteindelijke productvorm. Procesingenieurs kunnen in verschillende industrieën werken en faciliteitsactiviteiten plannen en begeleiden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een procesingenieur

7. Onderzoeksingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $88,714 per jaar

Primaire taken: Onderzoeksingenieurs zijn verantwoordelijk voor het analyseren, implementeren en testen van materialen die zijn ontwikkeld in onderzoekslaboratoria. Ze maken ontwerpen voor instrumenten of apparaten met behulp van innovatieve concepten om ze functioneel te maken. Veel onderzoeksingenieurs besteden ook een deel van hun tijd aan het schrijven van onderzoeks- en subsidievoorstellen om onderzoekssponsors te behouden.

8. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.564 per jaar

Primaire taken: Een biomechanisch ingenieur richt zich op het bestuderen, ontwerpen en implementeren van vooruitgang in technologie en geneeskunde om nieuwe apparaten en apparatuur te ontwikkelen die biologieproducten en medicijnen verbeteren. Ze onderzoeken verschillende technische aspecten van biologische systemen, waaronder mensen en dieren. Biomechanische ingenieurs kunnen werken in medische instellingen, universiteiten, onderzoekslaboratoria en productiefaciliteiten.

9. Telecommunicatie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.234 per jaar

Primaire taken: Een telecommunicatie-ingenieur is gespecialiseerd in het ontwerpen van spraak-, video- en datacommunicatiesystemen om gebruikers verbonden te houden. Ze begeleiden de installatie van apparatuur, installeren koper- en glasvezelkabel, beheren complexe netwerken en helpen bij het verzenden van breedbandgegevens. Telecommunicatie-ingenieurs bieden ook deskundige ondersteuning en lossen communicatie-uitdagingen op als dat nodig is.

10. Nucleair ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $92,971 per jaar

Primaire taken: Nucleaire ingenieurs leiden en controleren het bedienend personeel binnen een nucleaire faciliteit om naleving van veiligheidsprotocollen te waarborgen. Ze onderzoeken en ontwikkelen verschillende processen, instrumenten en systemen die worden gebruikt om te profiteren van kernenergie en straling. Veel nucleaire ingenieurs houden ook toezicht op het algemene onderhoud en de dagelijkse operationele activiteiten van kerncentrales.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een nucleair ingenieur

11. Productontwikkelingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.049 per jaar

Primaire taken: Een productontwikkelingsingenieur is verantwoordelijk voor het toezicht houden op en het toezicht houden op onderzoeks- en ontwerpteams die nieuwe producten ontwikkelen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het testen van deze productontwerpen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de richtlijnen voor functionaliteit en veiligheid. Productontwikkelingsingenieurs conceptualiseren ideeën in samenwerking met een divers team van innovators, en ze creëren ontwerpen rond deze ideeën.

12. Materiaalingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $96,870 per jaar

Primaire taken: Materiaalingenieurs ontwikkelen, verwerken en testen nieuwe materialen om een ​​reeks producten te creëren. Ze voeren verschillende onderzoeken uit en analyseren materialen om meer te weten te komen over hun geschiktheid voor andere producten. Mechanische ingenieurs kunnen werken in technologische industrieën, productontwikkeling en farmaceutische gebieden.

13. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.451 per jaar

Primaire taken: Een ruimtevaartingenieur is verantwoordelijk voor het vervaardigen, analyseren en ontwerpen van systemen voor ruimtevaartuigen, vliegtuigen, raketten en systemen voor nationale defensie. Ze kunnen fundamenteel en toegepast onderzoek uitvoeren om materialen en apparatuur die in de vliegtuigbouw worden gebruikt, te evalueren om ervoor te zorgen dat ze volgens het ontwerp functioneren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur

14. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.669 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van softwareprogramma's en -systemen voor bedrijven. Ze werken samen met ontwerpers, datawetenschappers en projectmanagers om software te maken die voldoet aan de behoeften van de klant. Software-ingenieurs werken aan het creëren van producten die variëren van zakelijke software en games tot netwerk- en besturingssystemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

15. Firmware-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.680 per jaar

Primaire taken: Firmware-engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van firmware voor verschillende producten of diensten. Ze voeren reviews uit op basis van aanbevelingen voor verbetering, valideren de architectuur of werken samen met collega's om technische problemen op te lossen. Ze evalueren ook de technologische vooruitgang en installeren de firmware op embedded systemen.

16. Engineering manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.519 per jaar

Primaire taken: Engineering managers begeleiden en leiden teams van ingenieurs, wetenschappers en technici. Ze coördineren productie, kwaliteitsborging en andere processen die nodig zijn om een ​​succesvol project te leiden. Engineeringmanagers kunnen helpen bij het wervings- en trainingsproces en gedetailleerde plannen maken om de doelen van de organisatie te bereiken.

17. Optische ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.308 per jaar

Voornaamste taken: Optisch ingenieurs, ook wel "optica-ingenieurs" genoemd, zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van optisch-mechanische ontwerpen voor producten voor beeldvorming van de aarde. Ze ontwerpen en analyseren strategieën om optische en technische producten te maken. Optische ingenieurs kunnen lasers, telescopen en glasvezelcommunicatiesystemen ontwerpen.

18. Kwantitatieve analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.951 per jaar

Primaire taken: Een kwantitatieve analist werkt meestal op financieel gebied en ontwikkelt statistische technieken voor het meten, bestuderen en evalueren van markten om complexe problemen op te lossen. Ze gebruiken wiskundige en technische principes om zakelijke oplossingen te ontwikkelen. Ze testen nieuwe analyseprogramma's en adviseren bedrijven over zakelijke beslissingen met betrekking tot investeringen of prijzen.

19. Computer vision-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 138.563 per jaar

Primaire taken: Computer vision-ingenieurs werken samen met data science-teams om computer vision en deep learning-modellen te onderzoeken, ontwikkelen en evalueren. Ze creëren nieuwe oplossingen voor complexe problemen en onderzoeken en analyseren ongestructureerde gegevens. Computer vision-ingenieurs ontwikkelen computer vision-algoritmen met behulp van toegepaste wetenschappen, techniek en wiskunde.

20. Machine learning-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 150.301 per jaar

Primaire taken: Een machine learning engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van machine learning voor verschillende organisaties. Ze voeren machine learning-tests en experimenten uit en creëren algoritmeverbeteringen met behulp van wiskundige concepten. Ze kunnen ook machines verfijnen en systemen vooraf ontwerpen om de functionaliteit te verbeteren.


About author

Mannes Nijs

Engineering is een uniek vakgebied dat een breed scala aan carrièremogelijkheden biedt. Bij het inhuren van ingenieursfuncties zoeken sommige werkgevers naar kandidaten met een doctoraat. Of je nu geïnteresseerd bent in civiele, mechanische of ruimtevaarttechniek, meer informatie over de verschillende beschikbare functies kan je helpen de juiste functie voor jou te vinden. In dit artikel vermelden we vacatures voor kandidaten met een doctoraat in de techniek.


Scroll to Top