Blog

Er zijn veel professionele velden en industrieën die als wetenschap zijn geclassificeerd, waardoor wetenschap een van de meest diverse en overvloedige loopbaantrajecten is. Als u de wetenschappelijke industrieën kent waar veel vraag naar is en de rollen die u in elke branche kunt vervullen, kunt u uw zoektocht naar een baan afstemmen op loopbaantrajecten met de meeste banengroei. In dit artikel onderzoeken we enkele van de meest gevraagde wetenschappelijke banen, inclusief hun gemiddelde salaris, verantwoordelijkheden en baanvooruitzichten, om u te helpen het beste wetenschappelijke carrièrepad voor u te bepalen.

Veelgevraagde wetenschapsgebieden

Veelgevraagde wetenschappelijke carrières en vakgebieden zijn gebaseerd op het banengroeipercentage of het aantal nieuwe banen dat waarschijnlijk zal verschijnen. De baanvooruitzichten worden bepaald door hoeveel werkgevers op zoek zijn naar bepaalde functies of binnenkort zullen zoeken, en door de sectoren die het meest groeien. Hier zijn enkele van de meest gevraagde wetenschapsgebieden (in alfabetische volgorde):

 • Biologie
 • Biomedisch ingenieur en technologie
 • Chemie
 • Computer- en software-engineering
 • Geologie en aardolietechnologie
 • Geneeskunde
 • Nucleaire techniek en technologie
 • Psychologie
 • Onderzoek en ontwikkeling

Beste wetenschappelijke carrières gevraagd

Hier zijn 20 veelgevraagde wetenschappelijke banen die u kunt nastreven:

1. Klinische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.771 per jaar

Primaire taken: Deze wetenschappelijke professionals, ook wel klinisch laboratoriumtechnicus genoemd, analyseren organische monsters met behulp van gespecialiseerde apparatuur om abnormale tekenen van ziekte, infectie of andere medische aandoeningen te identificeren. Ze registreren ook de resultaten van de tests zodat artsen deze met patiënten kunnen beoordelen, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van een patiëntenzorgteam.

2. Forensisch-wetenschappelijke technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.143 per jaar

Primaire taken: Forensische wetenschapstechnici verzamelen bewijsmateriaal en exemplaren van plaats delict om rechercheurs te helpen bij het oplossen van zaken. Op plaats delict nemen ze foto's van bewijsmateriaal, maken ze aantekeningen van hun bevindingen, maken ze schetsen en catalogiseren ze items voor een effectief beheer van de zaak. Ze kunnen ook werken in laboratoria waar ze bewijsmateriaal voor organische materialen of chemicaliën testen, DNA-monsters identificeren en monsters vergelijken met databases om wetshandhavers te helpen verbanden te leggen in zaken.

3. Microbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $65.786 per jaar

Primaire taken: Een microbioloog is een soort onderzoekswetenschapper die analyseert en rapporteert over micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van onderzoeksprojecten, het verzamelen en organiseren van monsters, het gebruik van gespecialiseerde onderzoeksapparatuur om monsters te observeren en testen, het rapporteren van hun bevindingen en het publiceren van onderzoek. Afhankelijk van waar ze werken, kan hun onderzoek zijn om vaccins te helpen ontwikkelen, medische processen te verbeteren of betere gewassen te creëren.

4. Chemicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.897 per jaar

Primaire taken: Een chemicus is een onderzoeker die de reacties en interacties van organische en anorganische stoffen bestudeert. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het testen van chemicaliën onder bepaalde omstandigheden, het mengen van chemicaliën, het gebruiken en ontwikkelen van processen met het beheren en testen van chemicaliën en het rapporteren van hun bevindingen. Afhankelijk van de organisatie waarvoor ze werken, kunnen ze producten, medicijnen of chemische processen ontwikkelen voor zorginstellingen of fabrikanten.

5. Bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $81.281 per jaar

Primaire taken: een bioloog bestudeert organismen om te begrijpen hoe organismen worden beïnvloed door hun omgeving en hoe verschillende elementen organismen beïnvloeden. Biologen zijn doorgaans gespecialiseerd in een soort biologie, zoals biologie van dieren in het wild. Deze professionals kunnen organismen in een laboratorium of onder een microscoop bestuderen, tests uitvoeren en observaties opnemen. Afhankelijk van waar ze werkzaam zijn, kunnen ze medicijnen, processen en veranderingen in de omgeving op organismen testen om producten, medicijnen of tests te verbeteren.

6. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $81.851 per jaar

Primaire taken: Een onderzoeker is een wetenschapper die zich richt op het ontwikkelen en testen van hypothesen, het creëren van experimenten en het publiceren van bevindingen voor hun werkgever of het publiek. Ze kunnen op elk wetenschappelijk gebied werken, wat de onderzoeksfocus en het doel van hun projecten kan bepalen.

7. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.142 per jaar

Primaire taken: Een biomedisch ingenieur gebruikt technische processen en medische wetenschappen om apparatuur en medische hulpmiddelen voor zorgverleners te ontwikkelen. Ze zijn verantwoordelijk voor het bestuderen van de chemische en biologische functiecomponenten van het menselijk lichaam, het ontwerpen van apparaten zoals kunstmatige organen of medische onderzoeksapparatuur, het testen van apparatuur en het verbeteren van de processen met betrekking tot deze apparaten. Daarnaast kunnen sommige biomedische ingenieurs hun bevindingen publiceren, medisch personeel opleiden in het installeren van apparaten of het bedienen van onderzoeksapparatuur of technische rapporten schrijven.

8. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.352 per jaar

Primaire taken: deze medische wetenschappers bestuderen de patronen en factoren van ziekte en letsel en openbare educatieve papers om het publiek en de medische gemeenschap te informeren. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van onderzoeksprojecten rond volksgezondheids- en veiligheidskwesties, het observeren van mensen in gevaarlijke omgevingen, theoretiseren en evalueren van de effecten van omstandigheden op de verspreiding van ziekten en het verzamelen en analyseren van gegevens over risicofactoren. Epidemiologen werken doorgaans voor overheidsorganisaties, medische instellingen of universiteiten.

9. R & D-ingenieur :

Nationaal gemiddeld salaris: $98,387 per jaar

Primaire taken: Deze professional, ook wel onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur genoemd, ontwerpt nieuwe producten en verbetert huidige producten. R & D-ingenieurs zijn doorgaans teamleiders die toezicht houden op een team van productingenieurs en ontwerpers, projectplannen ontwikkelen, onderzoek en tests uitvoeren en prototypes en mockups maken. Afhankelijk van waar ze werken, kunnen de producten die ze testen, verbeteren en ontwikkelen software, gefabriceerde goederen en technologie omvatten.

10. Robotica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 99.575 per jaar

Primaire taken: Een robotica-ingenieur combineert zowel werktuigbouwkunde als computertechniek om robots te ontwerpen, prototypen te maken en te testen die productieprocessen automatiseren. Hun doel is om gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve machines te creëren die menselijke werknemers in gevaarlijke of alledaagse werkomgevingen kunnen vervangen.

11. psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.922 per jaar

Primaire taken: Een psycholoog bestudeert de emotionele, intellectuele en sociale patronen bij mensen om aandoeningen te diagnosticeren, trends in de geestelijke gezondheid of psychologische afwijkingen te identificeren en het leven van mensen met psychische stoornissen te verbeteren. De specifieke taken kunnen afhankelijk zijn van het specialisme van een psycholoog, zoals klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie, forensische psychologie of industrieel-organisatiepsychologie. Over het algemeen zijn ze verantwoordelijk voor het interviewen en observeren van mensen, het analyseren van reacties, het uitvoeren van tests, het identificeren van patronen, het ontwikkelen van een behandelplan voor individuen en het publiceren van rapporten over hun bevindingen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog

12. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.427 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent (PA) is een medische professional die patiënten observeert, diagnosticeert en behandelt onder toezicht van een arts. PA's kunnen werken in ziekenhuizen, privépraktijken en klinieken om patiënten te zien, tests te bestellen, testresultaten te analyseren, tekenen van ziekte of letsel te identificeren, behandelplannen op maat te ontwikkelen, fracturen te herstellen of wonden te behandelen, medicatie voor te schrijven en patiënten op te volgen om de behandeling indien nodig te herzien .

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

13. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.948 per jaar

Primaire taken: Een softwareontwikkelaar is een computerwetenschapper die softwaretoepassingen ontwerpt, prototypes maakt, test, lanceert en repareert. Sommige softwareontwikkelaars kunnen teams van ontwerpers, ontwikkelaars en ingenieurs leiden door de behoeften van een klant of bedrijf aan een applicatie te beoordelen, de voortgang van de ontwikkeling te bewaken, taken te delegeren en kwaliteitsborging uit te voeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

14. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.529 per jaar

Hoofdtaken: Een verpleegkundig specialist beoordeelt, diagnosticeert en behandelt patiënten onder toezicht van een gediplomeerd arts. Ze zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van patiëntendossiers, het identificeren van tekenen van letsel of ziekte, het opstellen van een behandelplan op maat, het voorschrijven van medicatie, het geven van voorlichting aan patiënten over hun toestand, medicatie en algemeen welzijn en het opvolgen van patiënten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van verpleegkundigen

15. Klinische onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 124.293 per jaar

Primaire taken: Een klinisch onderzoekswetenschapper voert experimenten uit op ziekten om de oorzaken, tekenen en andere variabelen te identificeren om de processen voor diagnose, testen en behandeling te verbeteren. Sommige van hun verantwoordelijkheden omvatten het verzamelen en analyseren van infectieuze monsters, het volgen van de juiste hazmat-protocollen voor het hanteren en weggooien van monsters, het testen van monsters in verschillende omstandigheden en het rapporteren van hun bevindingen om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en het publiek te informeren. Deze wetenschappelijke professionals kunnen werken in ziekenhuizen, universiteiten, overheidsinstanties of particuliere laboratoria.

16. Infectieziekte arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 137.902 per jaar

Primaire taken: Dit type arts is gespecialiseerd in het bestuderen van de tekenen of patronen van en micro-organismen die infectieziekten veroorzaken. Ze behandelen doorgaans de meest complexe medische gevallen door veel gespecialiseerde tests uit te voeren en te bestellen, testgegevens te analyseren en samen te werken met huisartsen bij het diagnosticeren van aandoeningen en het opstellen van behandelplannen. Ze kunnen ook samenwerken met ander medisch personeel en klinische wetenschappers om nieuwe tests te ontwikkelen voor het identificeren van ziekten, apparaten en medische apparatuur voor de behandeling van ziekten en het publiceren van onderzoek voor overheids-, openbare en zorginstellingen.

17. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 236.080 per jaar

Primaire taken: Een tandarts is een soort arts die gespecialiseerd is in de behandeling van ziekten en verwondingen die verband houden met de tanden en het tandvlees van mensen. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het analyseren van röntgenfoto's van tanden, het identificeren van afwijkingen zoals gaatjes en niet goed uitgelijnde tanden, het opsporen van tekenen van gingivitis of andere ziekten die verband houden met de tanden en doen aanbevelingen voor procedures om tanden recht te zetten, te verwijderen of anderszins te behandelen. Ook werken ze samen met mondhygiënisten om tanden te poetsen en voorlichting te geven over het verbeteren van de mondhygiëne. Ze kunnen ook samenwerken met orthodontisten of orthodontisch chirurgen voor complexere procedures of behandelingen, zoals een beugel.

Gerelateerd: Leer meer over tandarts zijn

18. Orthodontist

Nationaal gemiddeld salaris: $242.314 per jaar

Primaire taken: Een orthodontist is een tandarts die gespecialiseerd is in het opnieuw uitlijnen van de tanden en kaken van mensen, vooral in ernstige gevallen. Deze gespecialiseerde tandartsen beoordelen röntgenfoto's, communiceren met patiënten over hun tandheelkundige behoeften en kunnen beugels, hoofddeksels en beugels installeren, aanpassen en verwijderen bij patiënten van alle leeftijden voor een verscheidenheid aan problemen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een orthodontist

19. Oncoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 255.791 per jaar

Primaire taken: Een oncoloog is een arts die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van kanker. Zij kunnen zich specialiseren in:

 • Medische oncologie: dit type oncoloog behandelt gediagnosticeerde kanker met chemotherapie.
 • Chirurgische oncologie: een chirurgische oncoloog voert een operatie uit om verdachte tumoren te verwijderen om te biopsie en te testen op kanker en om kankertumoren en ander aangetast weefsel te verwijderen.
 • Stralingsoncologie: deze oncoloog gebruikt straling om kankercellen te targeten.
 • Gynaecologische oncologie: Dit type oncoloog is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van patiënten met baarmoeder-, baarmoederhals- of eierstokkanker.
 • Kinderoncologie: Kinderoncologen behandelen kinderen en tieners met kanker.
 • Hematologie-oncologie: Deze oncoloog behandelt bloedkankers bij mensen van alle leeftijden.

About author

Ineke den Herder

Er zijn veel professionele velden en industrieën die als wetenschap zijn geclassificeerd, waardoor wetenschap een van de meest diverse en overvloedige loopbaantrajecten is. Als u de wetenschappelijke industrieën kent waar veel vraag naar is en de rollen die u in elke branche kunt vervullen, kunt u uw zoektocht naar een baan afstemmen op loopbaantrajecten met de meeste banengroei. In dit artikel onderzoeken we enkele van de meest gevraagde wetenschappelijke banen, inclusief hun gemiddelde salaris, verantwoordelijkheden en baanvooruitzichten, om u te helpen het beste wetenschappelijke carrièrepad voor u te bepalen.


Scroll to Top