Blog

Een carrière in de psychologie biedt je niet alleen de mogelijkheid om anderen te helpen, maar het komt ook met een lonend salaris. Van therapeuten tot schooladviseurs, er zijn verschillende goedbetaalde banen om te overwegen. Als u weet welke opties voor u beschikbaar zijn, kan dit u helpen uw zoektocht naar een baan te verfijnen en ervoor te zorgen dat u de functie van uw keuze invoert. In dit artikel schetsen we de voordelen van een baan in de psychologie en geven we je een lijst met 20 van de best betaalde banen in de psychologie, hun nationale gemiddelde salarissen en primaire taken.

Gerelateerd: 15 beste banen in de psychologie

Wat zijn de voordelen van een baan in de psychologie?

Wanneer je het psychologieveld betreedt, krijg je verschillende voordelen te zien. Als u deze voordelen begrijpt, kunt u bepalen of deze branche geschikt voor u is. Hier zijn enkele voordelen waarvan u kunt profiteren met een baan op dit gebied:

  • Anderen helpen: Als psycholoog help je meerdere mensen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dit omvat het helpen van hen door middel van psychische stoornissen, gedragsproblemen, handicaps en emotionele strijd. Wetende dat jij degene was die hen door hun uitdagingen hielp, kan je helpen je doel in het leven te vinden.

  • Mogelijkheid om als zelfstandige te werken: Met een carrière in de psychologie heb je de mogelijkheid om je eigen privépraktijk te openen. Dit is geweldig voor psychologen die ondernemerschap willen ervaren en een flexibel werkschema hebben.

  • Hoog verdienpotentieel: of u nu parttime of fulltime werkt, het vakgebied psychologie is een lucratieve carrière voor elk individu. Het nationale gemiddelde salaris voor een algemeen psycholoog is $ 99.655 per jaar.

Gerelateerd: Hoe word je een psycholoog

20 goedbetaalde psychologiebanen

Als je overweegt om psychologie te gaan studeren, zijn hier 20 van de best betaalde psychologiebanen om uit te kiezen. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder:

1. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.914 per maand

Primaire taken: Counselors gebruiken verschillende methoden om mensen te helpen bij het omgaan met en omgaan met problemen met betrekking tot mentale en emotionele gezondheid. Ze luisteren naar hun patiënten, maken een behandelplan en begeleiden hen naar een betere gezondheid. Counselors werken in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen en scholen.

2. Schoolbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,96 per uur

Primaire taken: Schoolbegeleiders helpen studenten om te gaan met emotionele, sociale en mentale problemen die verband houden met de academische wereld. Ze helpen hen hun emoties en zorgen te verwerken. Schooladviseurs helpen studenten ook met universiteitsaanvragen en beurzen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een schooladviseur

3. Interventiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,34 per uur

Primaire taken: Interventiespecialisten werken om academisch worstelende studenten op te leiden door hen gespecialiseerde training te geven in bepaalde vakgebieden. Ze beoordelen studenten, houden hun voortgang bij, werken samen met docenten en directeuren en gebruiken gegevens om het begrip van hun studenten te verbeteren.

4. Gedragsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,02 per uur

Primaire taken: Gedragsspecialisten evalueren de problemen van een student met betrekking tot gedrag en emoties. Ze gebruiken gegevens om een ​​gedragsplan op te stellen en werken samen met docenten, counselors en psychologen om te bepalen wat de beste manier van handelen is.

5. Gedragstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,43 per uur

Primaire taken: Gedragstherapeuten diagnosticeren gedragsstoornissen, ontwikkelen behandelplannen en helpen hun patiënten hun vaardigheden te verbeteren en te ontwikkelen. Ze communiceren hun bevindingen ook met de families van hun patiënten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een gedragstherapeut

6. Loopbaanadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $44,108 per jaar

Primaire taken: Loopbaanadviseurs helpen individuen bij het vinden van de meest geschikte baan voor hen. Ze geven mensen bekwaamheids- en prestatietests die hun vaardigheden, interesses en capaciteiten evalueren. Loopbaanbegeleiders houden ook rekening met hun opleiding en ervaring.

7. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.481 per jaar

Primaire taken: Adviseurs op het gebied van middelenmisbruik helpen personen die verslaafd zijn aan middelenmisbruik. Ze luisteren naar hen, helpen hen om te gaan met hun worstelingen en stellen een behandelplan op.

8. Psychiatrische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $23,66 per uur

Primaire taken: Psychiatrische technici bieden zorg aan personen met psychische aandoeningen en handicaps. Ze werken in een gezondheidszorgomgeving en observeren en communiceren met hun patiënten om hen te helpen beter te begrijpen wat ze doormaken.

9. Begeleidingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.703 per jaar

Primaire taken: Begeleiders helpen studenten bij de ontwikkeling van hun academische en sociale vaardigheden. Ze observeren hoe ze presteren in de klas en helpen hen hun doelen te realiseren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een begeleidingsadviseur

10. Leraar speciaal onderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.162 per jaar

Primaire taken: Leraren in het speciaal onderwijs leiden studenten op die te maken hebben met een verscheidenheid aan handicaps. Deze handicaps kunnen mentaal, emotioneel, fysiek of gerelateerd zijn aan leren. Ze maken lesplannen die inspelen op hun specifieke behoeften.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een leraar in het speciaal onderwijs

11. Gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.525 per jaar

Primaire taken: Gezinstherapeuten helpen gezinsleden met gezins- of huwelijksproblemen. Ze ontmoeten mensen in een groep of individuele setting. Op basis van de knelpunten die zij vinden, zorgen zij voor begeleiding en bemiddeling.

12. Directeur sociale diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.130 per jaar

Primaire taken: Dit beroep houdt toezicht op een afdeling sociale diensten en helpt bij het bedenken van diensten en programma's ten behoeve van verschillende individuen. In wezen zijn het maatschappelijk werkers die een leidinggevende rol op zich hebben genomen. Een directeur van sociale diensten voert ook patiëntbeoordelingen uit en helpt hen zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden en situaties.

13. Gelicentieerde professionele adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $67.108 per jaar

Primaire taken: Erkende professionele counselors zijn professionals die mensen met psychische problemen helpen. Ze helpen patiënten met verschillende problemen, waaronder psychologische en emotionele problemen. Gelicentieerde professionele counselors kunnen ook een specialiteit aannemen.

14. Klinische supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $68.141 per jaar

Primaire taken: Klinische supervisors maken behandelplannen voor klanten op basis van hun beoordeling van klinische dossiers. Ze bekijken zaken, behandelen kwesties van werknemers en werken aan het onderhouden van een gezonde relatie tussen supervisors en werknemers.

15. Schoolpsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.979 per jaar

Primaire taken: Schoolpsychologen werken met kinderen en jongvolwassenen. Ze luisteren naar de zorgen en problemen van studenten als ze betrekking hebben op academici of sociale interacties. Op basis van hun gesprekken helpen ze studenten om te gaan met de problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

16. Gelicentieerde klinische maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $40,82 per uur

Primaire taken: Gelicentieerde klinische maatschappelijk werkers ontwikkelen behandelplannen voor hun cliënten op basis van hun observaties en de behoeften van de cliënt. Ze diagnosticeren ook verschillende gedrags-, emotionele en psychologische stoornissen om een ​​gunstiger behandelplan op te stellen.

17. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,93 per uur

Primaire taken: Psychiatrisch verpleegkundigen werken in een zorgomgeving en helpen bij het opstellen van behandelplannen voor patiënten. Ze communiceren ook met de families van patiënten om hen te helpen de behoeften en worstelingen van een patiënt beter te begrijpen.

18. Klinisch psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $96.970 per jaar

Primaire taken: Klinisch psychologen diagnosticeren een verscheidenheid aan aandoeningen van de patiënt en maken behandelplannen om hen te helpen. Ze observeren hun cliënten, voeren interviews en voeren tests uit om de psychische problemen van patiënten vast te stellen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klinisch psycholoog

19. Psychiatrisch-GGZ verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.492 per jaar

Primaire taken: Dit type verpleegkundig specialist diagnosticeert patiënten met psychische stoornissen en schrijft op basis van hun bevindingen medicijnen voor. Sommige stoornissen die ze diagnosticeren, zijn ADHD en angst. Ze bieden ook psychotherapie als dat nodig is.

20. Psychiater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 217.747 per jaar

Primaire taken: Psychiaters beoordelen patiëntgegevens en tests om de psychische stoornissen van hun patiënten te diagnosticeren. Op basis van hun analyse bieden ze patiënten psychotherapeutische behandelingen of medicijnen om deze aandoeningen te behandelen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een psychiater


About author

Chiel Nakken

Een carrière in de psychologie biedt je niet alleen de mogelijkheid om anderen te helpen, maar het komt ook met een lonend salaris. Van therapeuten tot schooladviseurs, er zijn verschillende goedbetaalde banen om te overwegen. Als u weet welke opties voor u beschikbaar zijn, kan dit u helpen uw zoektocht naar een baan te verfijnen en ervoor te zorgen dat u de functie van uw keuze invoert. In dit artikel schetsen we de voordelen van een baan in de psychologie en geven we je een lijst met 20 van de best betaalde banen in de psychologie, hun nationale gemiddelde salarissen en primaire taken.


Scroll to Top