Blog

Of je nu op het punt staat om rechten te studeren, rechten te studeren of af te studeren aan de rechtenstudie, er zijn verschillende vacatures binnen het juridische veld die je kunt nastreven. Bij sommige van deze banen kunnen kandidaten zich specialiseren in onderwerpen waar ze een passie voor hebben. Door de beschikbare opties te bekijken, kunt u er een vinden die past bij uw interesses en salarisbehoeften. In dit artikel definiëren we juridische carrièremogelijkheden en geven we 20 voorbeelden van potentiële kansen binnen het juridische veld.

Gerelateerd: Advocaat versus advocaat: wat zijn de verschillen?

Wat zijn juridische carrièremogelijkheden?

Juridische carrièremogelijkheden zijn kansen die zowel binnen als buiten de rechtszaal plaatsvinden op lokaal, staats- of federaal niveau. Dit kunnen administratieve functies zijn bij advocatenkantoren, advocaten die in nichepraktijken werken, adviseursrollen en meer.

Verwant: Carrièretips: hoe u elke fase van uw carrière kunt overwinnen

20 juridische carrièremogelijkheden

Hier zijn 20 voorbeelden van juridische carrièremogelijkheden die variëren in kwalificaties, salarisverwachtingen en functieverantwoordelijkheden:

1. griffier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,591 per jaar

Primaire taken: Een griffier is ervoor verantwoordelijk dat getuigen, juryleden en anderen een eed afleggen aan het begin van een hoorzitting of proces. Griffiers kunnen worden ingezet op alle wetgevingsniveaus, inclusief het Hooggerechtshof. Naast eden stempelen ze ook zegels op gerechtelijke documenten en ordenen gerechtelijke dossiers. Gerechtsdeurwaarders hebben doorgaans een middelbare schooldiploma nodig, hoewel sommige werkgevers kunnen vragen dat ze een associate degree of bachelor's degree hebben in een gerelateerd gebied.

2. Paralegal assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.374 per jaar

Primaire taken: Een paralegal-assistent werkt bij een advocatenkantoor om paralegals te helpen hun taken uit te voeren. Ze kunnen hen helpen bij het doorzoeken van bestanden, het beantwoorden van telefoons of andere administratieve taken. Om paralegal assistant te worden, heb je minimaal een associate degree in criminele studies of bedrijfskunde nodig.

3. Faillissement paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,46 per uur

Primaire taken: Een paralegal bij faillissement is iemand die voor een verzekeringsmaatschappij of onderneming werkt. Hun belangrijkste taken omvatten het helpen van hun klanten bij het aanvragen van faillissement en het verstrekken van informatie over de volgende stappen. Om paralegal bij faillissement te worden, heb je meestal een associate degree nodig op een gebied zoals paralegal studies of criminele studies.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

4. Juridisch medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.220 per jaar

Primaire taken: Een juridisch medewerker werkt in een advocatenkantoor en helpt doorgaans een of meer advocaten bij het uitvoeren van administratieve taken. Deze omvatten het ordenen van dossiers, het horen van getuigen en het verzamelen van belangrijke informatie voorafgaand aan een proces. Ze kunnen ook aanwezig zijn op het moment van een proces om advocaten te helpen bij het opzetten en uitvoeren van demonstraties. Juridisch assistenten moeten een associate degree hebben in paralegal studies, strafrecht of een ander gebied. Bachelor's degree in paralegal studies hebben ook de voorkeur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch assistent

5. Juridisch secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.842 per jaar

Primaire taken: een juridisch secretaresse helpt advocaten en andere professionals bij een advocatenkantoor, maar voert administratieve taken uit, zoals het beantwoorden van telefoontjes, het verwelkomen van klanten en het bijhouden van een georganiseerd archiveringssysteem. Juridisch secretarissen kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van juridische documenten zoals dagvaardingen voor bepaalde situaties. Om juridisch secretaresse te worden, moeten kandidaten ten minste 18 of 21 jaar oud zijn, afhankelijk van hun staat, en een middelbare schooldiploma of GED hebben.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch secretaresse

6. Juridische procesvoering

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,787 per jaar

Primaire taken: Een procesrechtadvocaat helpt advocaten bij het voorbereiden en afronden van processen in een rechtbank in plaats van op het advocatenkantoor zelf of in een kantooromgeving. Dit komt met name vaak voor wanneer een rechtszaak wordt aangespannen namens een partij. Om in aanmerking te komen voor een functie als procesrechtadvocaat, moeten kandidaten een associate degree hebben, maar werkgevers hebben vaak de voorkeur aan een bachelordiploma.

7. Hofmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.057 per jaar

Primaire taken: Een rechtbankmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op een gerechtsgebouw, zijn medewerkers en de rechtszaken die op hun locatie worden afgerond. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het inhuren van gerechtelijke afgevaardigden, griffiers en andere functies die zullen helpen zorgen voor veilige en standaard gerechtelijke procedures. Ze helpen advocaten doorgaans om getuigen in te plannen en data vast te stellen voor procesprocedures. Om gerechtsmanager te worden, heb je minimaal een bachelordiploma in pre-law, management of een specialisme zoals gerechtelijke administratie nodig. Een masterdiploma kan ook helpen om je kwalificaties te verbeteren.

8. Letselschadeadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.551 per jaar

Primaire taken: Een letselschadeadvocaat is een soort advocaat die gespecialiseerd is in zaken die verband houden met claims van lichamelijk of psychisch trauma. Zij kunnen cliënten vertegenwoordigen die beweren letsel te hebben opgelopen door een auto-ongeluk, fysieke onenigheid of een nalatige relatie. Om letselschadeadvocaat te worden, moeten kandidaten een bachelordiploma in pre-law of filosofie hebben, samen met een diploma rechten. Kandidaten moeten ook het bar-examen hebben afgelegd en met goed gevolg hebben afgelegd.

9. Bemiddelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.398 per jaar

Primaire taken: Een bemiddelaar treedt op als gevoel voor reden en richting in niet-gerechtelijke procedures tussen twee of meer partijen. Het is hun taak ervoor te zorgen dat beide partijen zonder proces tot een overeenkomst of schikking kunnen komen. Als je mediator wilt worden, moet je een bachelordiploma hebben op het gebied van conflictoplossing, communicatie, management of recht. Je moet ook een geduldige manier hebben en een probleemoplossend vermogen hebben.

Gerelateerd: Hoe een bemiddelaar te worden: certificeringen en training

10. Immigratieadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.575 per jaar

Primaire taken: een immigratieadvocaat helpt immigranten bij het navigeren door situaties die verband houden met het verkrijgen van een visum of werk in het buitenland. Soms helpen ze cliënten te vertegenwoordigen aan wie een visum of groene kaart is geweigerd of die op het punt staan ​​te worden uitgezet. Immigratieadvocaten voltooien hun werk echter meestal buiten de rechtszaal. Om immigratieadvocaat te worden, moeten kandidaten een bachelor's degree in pre-law en een graad in de rechten hebben voordat ze slagen voor het bar-examen.

11. Gerechtstolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.649 per jaar

Primaire taken: Een rechtbanktolk is verantwoordelijk voor het helpen van getuigen, slachtoffers en beklaagden die de moedertaal die wordt gebruikt om gerechtelijke procedures te voeren niet spreken. Ze moeten in staat zijn om berichten nauwkeurig naar hun klant te vertalen en hun antwoorden in een andere taal te geven. Gerechtstolken moeten ofwel vloeiend meer dan één taal beheersen of een bacheloropleiding in een bepaalde vreemde taal volgen. Verder kunnen bepaalde staten aanvullende certificerings- of licentiecursussen hebben om iemands vaardigheid in vreemde talen te waarborgen.

12. Handelsmerk paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.982 per jaar

Primaire taken: Een paralegal voor handelsmerken werkt samen met advocaten om rechtszaken met betrekking tot octrooi-/handelsmerkgeschillen voor te bereiden en uit te voeren. Ze zijn mogelijk verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar het handelsmerksymbool van een bedrijf en of ze het daadwerkelijk hebben geregistreerd. Ze kunnen ook met beide partijen afzonderlijk spreken om hun standpunten vast te stellen. Om een ​​baan als paralegal voor handelsmerken te krijgen, moet u ten minste een associate degree hebben in paralegal-studies of een gerelateerd gebied. Bachelor's degree in paralegal studies kan ook de voorkeur hebben.

13. Familieadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.719 per jaar

Primaire taken: Een familieadvocaat is gespecialiseerd in geschillen tussen familieleden, met name echtscheidingszaken en aanvullende details met betrekking tot de situatie, zoals voogdij over kinderen en verdeling van eigendom. Familierechtadvocaten dienen te beschikken over een bachelordiploma rechten en een diploma rechten. Verder hadden ze tijdens hun opleiding het bar-examen moeten halen en paralegaal werk moeten hebben voltooid.

Gerelateerd: Leer meer over advocaat zijn

14. Intellectueel eigendom paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.281 per jaar

Primaire taken: Een paralegal intellectueel eigendom helpt advocaten bij het voorbereiden en voltooien van processen met betrekking tot inbreuken op het auteursrecht en andere gevallen waarin werknemers handelsgeheimen lekken naar het publiek. Een paralegal intellectueel eigendom moet een associate degree hebben in paralegal studies of business.

15. Procesadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 114.723 per jaar

Primaire taken: Een procesadvocaat is een soort advocaat die cliënten bijstaat in civiele rechtszaken. Ze gaan meestal altijd naar de rechtbank en brengen veel tijd door in de rechtszaal om hun cliënten te verdedigen. Ze zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van een zaak, het horen van getuigen en het verkrijgen van de mening van deskundigen om hun beweringen over de zaak te staven. Procesadvocaten hebben een bachelordiploma in pre-law of filosofie, zijn in het bezit van een diploma rechten en hebben het balie-examen met goed gevolg afgelegd.

16. Rechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.447 per jaar

Primaire taken: Een rechter is verantwoordelijk voor het toezicht op rechtszaalprocedures. Ze houden de orde en zorgen ervoor dat beide partijen hun zaak kunnen bepleiten. Zodra de juryleden terugkeren, lezen ze de resultaten van het proces om te bepalen of de verdachte schuldig is bevonden. Om rechter te worden, moeten kandidaten eerst een bachelor's degree in pre-law en een diploma rechten behalen. Na het behalen van hun balie-examen moeten ze uitgebreide werkervaring opdoen als advocaat in de rechtszaal.

17. Hoofd juridische zaken

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.823 per jaar

Primaire taken: De chief legal officer werkt voor een bedrijf en is verantwoordelijk voor het beoordelen of de praktijken van een bedrijf kunnen leiden tot juridische stappen. Om Chief Legal Officer te worden, moeten kandidaten een diploma in de rechten hebben en ervaring hebben met het werken als advocaat. Het ondernemingsrecht kan nuttig zijn bij het verbeteren van kwalificaties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Chief Legal Officer

18. Arbeidsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 121.783 per jaar

Primaire taken: Een arbeidsrechtadvocaat helpt voormalige werknemers gerechtigheid te vinden na gevallen van discriminatie of mishandeling op hun werkplek. Ze kunnen werkgevers ook helpen bepalen of ze de wet- en regelgeving met betrekking tot werkgelegenheid naleven. Arbeidsrechtadvocaten moeten een diploma in de rechten hebben en ervaring hebben met het ondernemingsrecht.

19. Bedrijfsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 136.646 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsjurist helpt bedrijven bij het beoordelen van mogelijke juridische risico's en adviseert hen over hoe te werk te gaan als reactie op een aantijging of rechtszaak. Bedrijfsjuristen moeten een diploma in de rechten hebben en een eerdere dienstbetrekking hebben gehad als paralegal bij een bedrijfsjurist.

20. Contracten advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66,89 per uur

Primaire taken: Een contractadvocaat schrijft en reviseert juridische documenten binnen een advocatenkantoor. Contractadvocaten moeten een diploma rechten hebben en uitstekende schrijf- en redactievaardigheden.


About author

Tineke van der Tas

Of je nu op het punt staat om rechten te studeren, rechten te studeren of af te studeren aan de rechtenstudie, er zijn verschillende vacatures binnen het juridische veld die je kunt nastreven. Bij sommige van deze banen kunnen kandidaten zich specialiseren in onderwerpen waar ze een passie voor hebben. Door de beschikbare opties te bekijken, kunt u er een vinden die past bij uw interesses en salarisbehoeften. In dit artikel definiëren we juridische carrièremogelijkheden en geven we 20 voorbeelden van potentiële kansen binnen het juridische veld.


Scroll to Top