Blog

een baan zoeken

20 Loopbaanopties Die De Taak Van Public Relations Ondersteunen

Beroepen in public relations (PR) kunnen verschillende functies omvatten die het bereiken van klant- en bedrijfsdoelen ondersteunen. PR-werk kan verschillende gebieden omvatten, waaronder financiën, reclame en mediacommunicatie. Ongeacht uw achtergrond, er zijn tal van carrièremogelijkheden met betrekking tot public relations. In dit artikel bespreken we wat de taak van public relations is voor een bedrijf of merk en de verschillende PR-werkzaamheden die u kunt vinden op verschillende werkterreinen.

Wat is de taak van public relations?

De taak van public relations voor elk bedrijf, organisatie, merk of andere zakelijke entiteit is het promoten en behouden van een publiek imago op de consumentenmarkten. Professionals in public relations kunnen op verschillende gebieden werken om PR-projecten te ondersteunen die bewustzijn creëren en een positieve reputatie voor hun organisaties opbouwen.

Afhankelijk van uw specifieke loopbaaninteresses, kunt u tal van mogelijkheden vinden die het werk van public relations ondersteunen. Bedrijven en merken die een positie verwerven in hun respectievelijke markten, kunnen bijvoorbeeld financiële professionals in dienst nemen om te helpen bij het beheren van PR-budgetten, het aantrekken van fondsenwervende donateurs en het vastleggen van belangrijke financiële informatie met betrekking tot hun PR-activiteiten. Evenzo ondersteunen marketing- en communicatieprofessionals het werk van public relations door promotiemateriaal en berichten te maken en te verspreiden.

Gerelateerd: Wat zijn public relations-banen? (Met voorbeeldposities)

Marketing en promoties in PR

Marketing- en promotionele activiteiten hebben een directe invloed op het PR-werk. Aangezien het doel van public relations is om een ​​merkimago op te bouwen, bekendheid te creëren met het aanbod en een positieve merkreputatie te behouden, omvatten marketing- en promotiewerkzaamheden vele processen die het bereiken van deze doelen ondersteunen. Hier zijn enkele voorbeelden van PR-werk in marketing en promoties:

1. Merkambassadeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39,546 per jaar

Primaire taken: Merkambassadeurs vertegenwoordigen de merken van bedrijven of particuliere klanten en helpen bij het creëren van bewustzijn binnen hun markten. Ze helpen het merkimago op te bouwen via meerdere instellingen, waaronder digitale en mediakanalen en promotie-evenementen, en helpen de reputatie van merken te behouden. Merkambassadeurs leggen ook contact met klantenmarkten en geven inzicht en feedback over nieuw aanbod.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkambassadeur

2. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.810 per jaar

Primaire taken: een marketingspecialist overlegt met hun bedrijf of merk om factoren te identificeren die van invloed zijn op de acquisitie en verkoop van klanten. Ze voeren vaak marktanalyses uit om gegevens te verzamelen die hun merk helpen bij het onderzoeken van het koopgedrag van klanten, welke gaten er in de markt zijn en andere belangrijke informatie die PR-professionals kan helpen de juiste doelgroepen te bereiken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

3. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,094 per jaar

Primaire taken: Digitale marketeers voeren marketingactiviteiten uit met behulp van digitale en online promotiestrategieën. Ze plannen, ontwikkelen en distribueren gewoonlijk promotionele inhoud via een reeks digitale verkooppunten, waaronder sociale media, televisie, videostreamingkanalen en internetradio.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Digital Marketing Manager

4. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,664 per jaar

Primaire taken: Copywriters creëren reclame- en promotionele inhoud voor hun klanten en overleggen met klanten om effectieve promotiestrategieën te ontwikkelen waarmee promotiemateriaal bij de juiste doelgroepen terechtkomt. Copywriters produceren een reeks geschreven inhoud, waaronder reclameteksten, websiteteksten, blogartikelen, whitepapers, e-mailadvertenties en andere overtuigende inhoud om naamsbekendheid te creëren en het aanbod van hun klanten te promoten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

5. Inhoudsstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.295 per jaar

Primaire taken: Veel contentstrategen werken nauw samen met PR-professionals om te helpen bij de ontwikkeling en planning van contentcreatie. Ze geven input over welke soorten inhoud hun klanten moeten gebruiken om publiek aan te trekken, hun merkboodschappen te promoten en positieve merkimago's op te bouwen. Daarnaast kunnen ze contentschrijvers en marketeers helpen bij het verspreiden van promotiemateriaal.

Adverteren en verkopen in PR

Public relations dient als een overtuigend instrument om de doelmarkt van een merk aan te moedigen het merk te herkennen en zijn aanbod te kopen. Naast marketingfuncties in PR, kun je tal van mogelijkheden vinden in reclame en verkoop om de inspanningen van de public relations-activiteiten van een organisatie te ondersteunen. Hier zijn verschillende rollen in reclame en verkoop om te verkennen:

1. Advertentiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.895 per jaar

Primaire taken: Advertentiemanagers houden toezicht op de ontwikkeling en initiatie van advertentiecampagnes voor hun klanten. Zij kunnen leiding geven aan een reclameteam of afdeling binnen een mediabedrijf dat advertentieruimte verkoopt aan zakelijke klanten. Advertentiemanagers leiden ook het promotiewerk om het aanbod van hun bedrijf voor advertentieruimte onder de aandacht te brengen van potentiële leads.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een advertentiemanager

2. Verkoopadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $69.849 per jaar

Primaire taken: een verkoopadviseur vindt klanten die waarschijnlijk het aanbod van hun merk zullen kopen. Ze werken samen met verkoopteams en marketingprofessionals om klanten te helpen hun doelmarkten te analyseren, marktbehoeften te bepalen en strategieën te ontwikkelen die klanten helpen hun aanbod te verkopen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopadviseur

3. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.991 per jaar

Primaire taken: Een verkoopmanager leidt, coacht en stuurt het verkoopteam van een organisatie aan. Ze wijzen gewoonlijk verkoopgebieden toe aan teamleden, stellen verkoopdoelstellingen vast en begeleiden hun personeel. Verkoopmanagers helpen hun teams ook bij het ontwikkelen van effectieve verkooptechnieken en werken samen met marketingteams om promotionele activiteiten af ​​te stemmen op verkoopprocessen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager

4. Verkoopvertegenwoordiger voor advertenties:

Nationaal gemiddeld salaris: $81.005 per jaar

Primaire taken: Een reclamevertegenwoordiger is verantwoordelijk voor de verkoop van de advertentieruimte van hun bedrijf aan zakelijke klanten. Om advertentieverkoop te realiseren, voeren deze professionals een reeks outreach-activiteiten uit, waaronder contact opnemen met potentiële klanten en merkbekendheid creëren, verkooppresentaties geven en de advertentieaccounts van klanten beheren.

5. Reclamedirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 152.335 per jaar

Primaire taken: Een reclamedirecteur is verantwoordelijk voor het aansturen van de processen van advertentiecampagnes en projecten die een merk of organisatie initieert. Ze helpen bij contractonderhandelingen, het beheren van budgetten voor reclamecampagnes en de communicatie tussen de reclame-, marketing- en verkoopafdelingen van hun organisatie.

Media en communicatie in PR

Public relations omvat media-aandacht en promotie en communicatie met klanten, partners en het publiek. Als je geïnteresseerd bent in de media- en communicatiegebieden van PR-werk, overweeg dan de volgende banen:

1. Publicist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.765 per jaar

Primaire taken: Publicisten werken samen met zakelijke klanten en merken om pers- en media-aandacht te krijgen om het merkimago te promoten. Ze leggen contact met media- en communicatieprofessionals om de juiste kanalen te vinden om de berichten van hun klanten te promoten. Ze creëren en verspreiden ook persberichten om hun klanten te helpen promoten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een publicist

2. Uitzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.894 per jaar

Primaire taken: Omroepen werken voor nieuws- en mediabedrijven en ontwikkelen en rapporteren over actuele gebeurtenissen, trends en werken ook in promotionele capaciteiten. Ze werken meestal in één omroepmedium, zoals televisie of radio. Omroepen helpen ook bij het ontwerp van de productie, publieke uitzendingen en het schrijven van rapporten voor de klanten die hun diensten gebruiken.

3. Mediaplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.149 per jaar

Primaire taken: Een mediaplanner identificeert de mediaplatforms die het meest geschikt zijn voor de promotionele behoeften van hun klant. Ze bepalen welke mediakanalen de doelgroepen van hun klanten het meest gebruiken en ontwikkelen marketing- en reclamecampagnes om op die kanalen reclame te maken. Mediaplanners ondersteunen PR-werk door hun klanten te helpen bekendheid te creëren voor hun merken en een positief merkimago op te bouwen via de mediastrategieën die ze gebruiken.

4. Mediacoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.606 per jaar

Primaire taken: Een mediacoördinator promoot het aanbod van klanten en helpt een positief merkimago te creëren door contact te leggen met externe media die advertentieruimte bieden. Deze PR-professionals helpen reclameteams met promotiecampagnes en vinden geschikte mediakanalen voor distributie, waaronder zendtijd, online aanwezigheid of advertentieruimte in gedrukt materiaal.

5. Communicatiedirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $88.811 per jaar

Primaire taken: Een communicatiedirecteur houdt toezicht op een groot deel van de PR-activiteiten van hun organisatie. Ze bepalen in wezen wanneer en hoe informatie stroomt tussen hun organisatie en het publiek en sturen communicatieteams in het proces. Communicatiedirecteuren zijn verantwoordelijk voor het bepalen van marketingstrategieën en het leiden van PR-campagnes, en ze treden vaak op als openbare woordvoerders van hun organisaties.

Gerelateerd: 16 beste banen in de communicatiegraad

Financiën, budgettering en fondsenwerving PR-werk

Voor public relations-campagnes en promotionele activiteiten is geld nodig. Als uw achtergrond meer te maken heeft met financiële processen, zijn deze rollen het overwegen waard:

1. Fondsenwerver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.907 per jaar

Primaire taken: Een fondsenwerver organiseert evenementen om geld en donaties in te zamelen voor hun organisatie. Ze kunnen PR- en marketingprofessionals helpen bij het ontwerpen van promotiemateriaal en ze communiceren met potentiële donateurs over de doelen, missie en financiële behoeften van hun organisatie.

2. Fondsenwerving coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.182 per jaar

Primaire taken: Fondsenwervende coördinatoren organiseren en implementeren fondsenwervingsstrategieën die de financiële behoeften van hun organisatie ondersteunen. Ze helpen fondsenwerving en de belangrijkste geschenkenafdelingen van hun organisaties en helpen bij het stellen van fondsenwervende doelen en het verkrijgen van fondsen van donateurs. Ze kunnen ook leiding geven aan kleine teams van fondsenwervers, waar ze fondsenwervende taken delegeren die helpen hun doelstellingen te bereiken.

3. Financieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $66,341 per jaar

Primaire taken: Finance managers adviseren senior managers en executives over strategieën en processen die de winst maximaliseren. In een PR-capaciteit kunnen financiële managers toezicht houden op de ontwikkeling en implementatie van fondsenwervingscampagnes en marketingbudgetten om te bepalen waar hun organisaties de uitgaven kunnen verminderen en de inkomsten kunnen verhogen. Zij zijn de professionals die verantwoordelijk zijn voor het maken van financiële rapporten, het ontwikkelen van financiële langetermijndoelen en het aansturen van investeringsactiviteiten en het gebruik van fondsen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financieel manager

4. Budgetmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $96.976 per jaar

Primaire taken: Een budgetmanager is verantwoordelijk voor het evalueren van de financiële behoeften van een organisatie en het ontwikkelen van strategieën die de winstgevendheid helpen vergroten. Om winstgevendheidsdoelen te bereiken, helpen budgetmanagers klanten om onnodige uitgaven te verminderen, inkomsten effectiever toe te wijzen en ervoor te zorgen dat de financiële activiteiten van hun organisatie voldoen aan lokale, provinciale en federale regelgeving.

5. Ontwikkelingsdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.155 per jaar

Primaire taken: een ontwikkelingsdirecteur beheert de fondsenwervende activiteiten van hun organisatie. Ze helpen vaak bij het ontwikkelen van jaarlijkse fondsenwervende strategieën, het opbouwen van relaties met donoren, het identificeren van subsidiemogelijkheden en het plannen van en toezicht houden op fondsenwervende evenementen. Soms schrijven ze subsidievoorstellen en werken ze samen met marketingteams om promotiemateriaal te ontwikkelen voor hun fondsenwervingscampagnes.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ontwikkelingsdirecteur


About author

Willem Cornelissen

Beroepen in public relations (PR) kunnen verschillende functies omvatten die het bereiken van klant- en bedrijfsdoelen ondersteunen. PR-werk kan verschillende gebieden omvatten, waaronder financiën, reclame en mediacommunicatie. Ongeacht uw achtergrond, er zijn tal van carrièremogelijkheden met betrekking tot public relations. In dit artikel bespreken we wat de taak van public relations is voor een bedrijf of merk en de verschillende PR-werkzaamheden die u kunt vinden op verschillende werkterreinen.


Scroll to Top