Blog

Als je als leraar werkt, heb je misschien tal van mogelijkheden om je inkomen aan te vullen. Opties voor bijbanen kunnen variëren van het begeleiden van studenten tot het werken als kampbegeleider. Afhankelijk van hoe je ervoor kiest om als leraar extra geld te verdienen, kun je misschien 's avonds, in het weekend of tijdens schoolvakanties werken. In dit artikel onderzoeken we 20 manieren waarop leraren extra geld kunnen verdienen die passen bij verschillende vaardigheden.

Waarom is extra geld voor docenten belangrijk?

Of je nu een fulltime of parttime baan in het onderwijs hebt, het kan zijn dat je je salaris wilt aanvullen of dat je vrije tijd hebt waarin je meer zou kunnen werken om extra geld te verdienen. Misschien wil je bijvoorbeeld een tijdelijke baan tijdens je zomervakantie of een bijbaan in het weekend.

Wanneer leraren extra geld verdienen, kunnen ze ervoor kiezen om het op veel verschillende manieren te gebruiken. U kunt uw extra inkomen gebruiken voor collegegeld of certificeringsrekeningen, zodat u uw opleiding kunt voortzetten of een promotie kunt nastreven. Als alternatief kunt u uw extra inkomsten in uw pensioenfonds steken of sparen voor een grote aankoop, zoals een nieuw huis.

Verwant: Hoeveel verdienen leraren?

20 manieren om extra geld te verdienen als leraar

Hier zijn 20 manieren waarop leraren extra geld kunnen verdienen:

1. Oppassen of oppassen

Als je een carrière hebt die gericht is op het opvoeden van schoolgaande kinderen, dan lijkt babysitten misschien een gemakkelijke manier om je inkomen te verhogen. Als oppas kun je 's avonds of in het weekend extra geld verdienen terwijl je extra oefent in het werken met kinderen. Als oppas kun je nauwer samenwerken met een alleenstaand gezin en een extra salaris krijgen tijdens de zomermaanden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

2. Coachen of doorverwijzen van sportteams

Naast lesgeven is coaching een van de meest lonende manieren om met kinderen te werken. Door als coach of scheidsrechter te werken, kun je studenten helpen om teamwork en teamwork onder de knie te krijgen terwijl ze 's middags of in het weekend geld verdienen. Overweeg een coachende rol te spelen op uw school of bij een lokale jongerenorganisatie.

Gerelateerd: Hoe word je een coach

3. Een e-book maken

Na een paar jaar lesgeven, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je veel verhalen en expertise hebt om te delen. Door een e-book te schrijven, kun je je verhalen samenvatten in één boekdeel en ze delen op een manier waar iedereen van kan genieten, van collega's tot docenten over de hele wereld. U kunt kiezen uit verschillende opties voor zelfpublicatie waarmee u exemplaren kunt verkopen en geld kunt verdienen.

4. Online cursussen ontwikkelen

Als je je expertise liever deelt door middel van lesgeven, overweeg dan om een ​​online cursus te maken. Op veel online cursusplatforms kun je cursussen ontwikkelen en verkopen over zowat elk onderwerp, van lesmethoden tot elk ander onderwerp waar je geavanceerde kennis hebt.

5. Vaardigheden opdoen als virtuele assistent

Als docent weet je hoe je georganiseerd blijft en je tijd efficiënt indeelt. U kunt deze vaardigheden eenvoudig toepassen op een virtuele assistent-positie, waarin u bedrijfseigenaren zou helpen bij het beheren van essentiële taken. Als virtuele assistent kun je je eigen uren bepalen, zodat je geld kunt verdienen wanneer je niet lesgeeft.

Gerelateerd: Wat is een virtuele assistent?

6. Een baan als badmeester krijgen

Als je de zomer liever niet vrij neemt, overweeg dan een seizoensbaan zoals werken als badmeester. In dit soort rollen kun je de hele zomer een inkomen verdienen terwijl je vaardigheden ontwikkelt zoals teamwerk, communicatie en probleemoplossing.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een badmeester

7. Studenten helpen met toetsvoorbereiding

Als je onderzoekt hoe leraren extra geld kunnen verdienen, zul je waarschijnlijk ontdekken dat het helpen bij de voorbereiding van een toets een veelvoorkomende keuze is voor leraren in het secundair. Door studenten te helpen bij de voorbereiding op toetsen, vergroot u hun kennis van uitdagende onderwerpen, vergroot u hun kans op succes en zorgt u ervoor dat ze klaar zijn voor de volgende fase van hun opleiding.

8. Deelnemen aan een onderwijsprogramma in het buitenland

Jaar na jaar lesgeven in hetzelfde klaslokaal kan lonend zijn. Lesgeven in nieuwe landen kan echter een geheel nieuwe ervaring zijn die u kan helpen uw professionele vaardigheden te verbeteren. Veel onderwijsprogramma's in het buitenland vinden plaats in de zomer, waardoor je extra geld kunt verdienen in een tijd dat je normaal gesproken een langere pauze zou hebben.

9. Een handgemaakte winkel openen

Of je nu een tekenleraar bent of gewoon een passie voor knutselen hebt, je kunt je handgemaakte artikelen verkopen. U kunt overwegen ze op lokale markten te verkopen om een ​​aanhang in uw gemeenschap te ontwikkelen, of u kunt een online winkel opzetten waarmee u uw klantenbestand nog verder kunt uitbreiden.

10. Toezicht houden op naschoolse programma's

Een van de handigste manieren waarop leraren extra geld verdienen, is het beheren van naschoolse programma's. Als je een programma op je eigen school begeleidt, hoef je misschien niet eens de klas uit om deel te nemen. Bovendien kan het runnen van een naschools programma je in staat stellen een betere band te smeden met je vroegere, huidige en toekomstige studenten.

11. Een adjunct-professor-rol veiligstellen

Het maakt niet uit in welk leerjaar je lesgeeft, misschien ben je geïnteresseerd in de uitdaging om met meer gevorderde studenten te werken. In een aangepaste professorenrol zou je lesgeven op universitair niveau en met een heel andere groep studenten werken. Als je de ambitie hebt om later in je carrière voltijds les te geven aan een universiteit, dan kan een aangepaste rol van hoogleraar je in staat stellen deze rol uit te proberen en ervaring op te doen.

12. Je lesmateriaal verkopen

Wanneer je onderzoekt hoe je extra geld kunt verdienen als leraar, zal het je misschien verbazen dat een veelgebruikte methode bestaat uit het doorverkopen van materiaal dat je al hebt. Als je uitblinkt in het ontwikkelen van lesplannen, overweeg dan om ze te verkopen aan andere leraren die minder bekwaam zijn of die minder tijd hebben. Door uw lesmateriaal door te verkopen, kunt u nog meer waarde halen uit de tijd die u aan het maken ervan besteedt.

13. Een blog starten

Als je het leuk vindt om te schrijven, kennis te delen en gemeenschappen op te bouwen, dan kan het starten van een blog een slim idee zijn. U kunt bloggen over onderwijs, uw omgeving of vrijwel een ander onderwerp dat u interesseert. Na verloop van tijd kun je volgers krijgen en je blog gebruiken om geld te verdienen, bijvoorbeeld door te adverteren of sponsoring te accepteren.

Gerelateerd: Hoe een blog te starten

14. Engels als tweede taal (ESL) onderwijzen

Wanneer je begint te ontdekken hoe leraren extra geld verdienen, zul je merken dat ESL een populaire optie is. Hoewel sommige ESL-leraren in fysieke klaslokalen werken, werken velen steeds vaker online. Dat betekent dat je met studenten op een groot aantal verschillende locaties kunt werken, waardoor ze hun Engelse vaardigheden kunnen verbeteren.

Gerelateerd: Hoe word je een ESL-leraar ?

15. Lesgeven in de zomerschool

Als je het leuk vindt om je leerlingen tijdens het schooljaar les te geven, wil je misschien je harde werk in de zomer voortzetten. Door zomerschool te geven, kun je ervoor zorgen dat studenten de vakken beheersen die ze nodig hebben om door te gaan naar het volgende leerjaar. U kunt ook uw onderwijsvaardigheden blijven aanscherpen en ervoor zorgen dat u het volgende schooljaar beter voorbereid bent dan ooit.

16. Materialen vertalen

Als u meertalig bent of een andere taal doceert, kunt u deze vaardigheden gebruiken om extra geld te verdienen. Veel vertaalfuncties zijn exclusief online beschikbaar, waardoor deze bijbaan een van de gemakkelijkere manieren is om op afstand extra geld te verdienen, in het comfort van uw eigen thuiskantoor.

17. Bijles geven aan studenten

Als docent weet je al hoe je studenten moet opvoeden en hen helpt essentiële vaardigheden en onderwerpen te leren. Sommige leerlingen hebben echter extra hulp nodig buiten het klaslokaal. Als je als bijlesdocent werkt, kun je studenten zelfstandig lesgeven, waardoor ze één-op-één vragen kunnen stellen of hen helpen uit te blinken op gebieden waar ze moeite mee hebben.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

18. Honden uitlaten en voor huisdieren zorgen

Of je nu lesgeeft in het basis- of secundair, de kans is groot dat je lesuren afwijken van de standaard kantooruren. Als u doorgaans ruim voor 17.00 uur thuis bent, kunt u wellicht uw buren helpen die wel op normale kantooruren werken. Overweeg een klein hondenuitlaat- of dierenoppasbedrijf te starten, zodat u na schooltijd extra geld kunt verdienen.

19. Werken als kampbegeleider

Als je meestal een lange zomervakantie hebt, mis je misschien de connectie die je hebt met je studenten of de talloze mogelijkheden om als mentor te dienen. Als kampbegeleider kun je met leerlingen in de schoolgaande leeftijd werken en hen helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. In deze functie kun je ook werken en meer geld verdienen tijdens het trage zomerseizoen.

20. Schrijven of bewerken

Wat je ook leert, je moet constant schrijven en redigeren. Soms schrijf je lesplannen of voortgangsverslagen, en in andere gevallen bereid je voorstellen voor of schrijf je in een academische context. Hoe dan ook, je kunt deze vaardigheden gebruiken om freelance schrijf- en bewerkingsopdrachten na te streven. Omdat je met deze freelancerollen je eigen uren kunt bepalen, kun je ze gemakkelijk opnemen in je lesrooster.


About author

Fransien Assink

Als je als leraar werkt, heb je misschien tal van mogelijkheden om je inkomen aan te vullen. Opties voor bijbanen kunnen variëren van het begeleiden van studenten tot het werken als kampbegeleider. Afhankelijk van hoe je ervoor kiest om als leraar extra geld te verdienen, kun je misschien 's avonds, in het weekend of tijdens schoolvakanties werken. In dit artikel onderzoeken we 20 manieren waarop leraren extra geld kunnen verdienen die passen bij verschillende vaardigheden.


Scroll to Top