Blog

Projecties voor baangroei kunnen waardevol inzicht bieden in een geschatte toename (of afname) in uw huidige branche, die als leidraad kan dienen voor uw zoektocht naar een baan en uw loopbaanontwikkelingsstrategie. Weten of er een sterke positieve of negatieve projectie op een arbeidsmarkt is, kan u helpen om zelfverzekerd vooruitgang te boeken binnen uw vakgebied of kan een zoektocht naar een andere arbeidsmarkt stimuleren. Als u overweegt een baan te zoeken, neem dan de tijd om de mogelijkheden van snelgroeiende markten te onderzoeken. In dit artikel bespreken we 20 van de snelstgroeiende banenmarkten, hun verwachte groeipercentage, nationaal gemiddeld salaris en primaire taken van elke functie.

Het belang van onderzoek naar snelgroeiende banenmarkten

Als u tijd besteedt aan het onderzoeken van snelgroeiende banenmarkten, kan uw zoektocht naar een baan zich richten op grotere kansen, aangezien dit markten zijn die in het komende decennium banen toevoegen. Het overwegen van snelgroeiende markten kan u ook leiden naar banen met een sterk carrièregroeipotentieel, aangezien een hoog groeipercentage vaak correleert met meer kansen en werkzekerheid.

20 snelst groeiende banenmarkten

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zal het nationale gemiddelde van de totale werkgelegenheid naar verwachting met 3,7% groeien van 2019 tot 2029. Deze groeipercentages, of werkgelegenheidsvooruitzichten, zijn gebaseerd op het aantal banen dat de BLS voorspelt dat de totale nationale werkgelegenheid of specifieke bedrijfstakken zullen toevoegen in de komende tien jaar. Door deze cijfers te analyseren voor de hoogste groeipercentages, sommige met meer dan 50%, kan de BLS een gids bieden voor wat volgens hen de snelstgroeiende banenmarkten zullen zijn in het volgende decennium.

Deze lijst bevat 20 van de snelstgroeiende banen, in volgorde van minst naar grootste op basis van hun verwachte groeipercentage:

1. Marktonderzoekanalist

Verwachte groei: 21%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.626 per jaar

Primaire taken: Marktonderzoeksanalisten helpen bedrijven erachter te komen wat ze moeten verkopen door marktinformatie te verzamelen en gegevens over consumenten en concurrenten te analyseren. Ze volgen marketing- en verkooptrends, analyseren marktgegevens binnen een specifieke branche of populatie, voeren enquêtes, vragenlijsten en opiniepeilingen uit, interpreteren resultaten en meten de effectiviteit van verschillende programma's en strategieën.

2. Ademhalingstherapeut

Verwachte groei: 21%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.371 per jaar

Primaire taken: Ademhalingsspecialisten zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die zijn opgeleid in gespecialiseerde zorg met betrekking tot longen en ademhaling. Ze werken in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, spoedeisende zorgcentra en verpleeghuizen. Deze specialisten helpen artsen bij het evalueren, diagnosticeren en verzorgen van patiënten met longproblemen, waaronder astma, chronische obstructieve longziekte, bronchitis, longontsteking en slaapapneu.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ademhalingstherapeut

3. Softwareontwikkelaar

Verwachte groei: 21%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.526 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars, ook wel software-engineers genoemd, analyseren de behoeften van gebruikers en bedrijven en ontwerpen en implementeren vervolgens programma's om aan deze behoeften te voldoen. Gebruikmakend van de technische en creatieve vaardigheden die bij programmeren horen, besteden ze een groot deel van hun tijd aan het coderen, testen en debuggen van applicaties. Naast het maken van software, upgraden ze ook bestaande applicaties en creëren ze documentatie voor systemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

4. Massagetherapeut

Verwachte groei: 22%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.088 per jaar

Primaire taken: Massagetherapeuten gebruiken fysieke aanraking om stress te verminderen, pijn te verlichten, blessures te genezen en de bloedsomloop van cliënten te verbeteren. Ze werken in verschillende omgevingen, van hotels tot privépraktijken, en ze bespreken probleemgebieden of triggerpoints met klanten, kneden spieren en zachte weefsels en geven klanten advies over hoe ze hun omstandigheden kunnen verbeteren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een massagetherapeut

5. Dierenverzorger

Verwachte groei: 23%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.092 per jaar

Primaire taken: Dierverzorgers helpen bij het verzorgen van huisdieren door ze te voeren, te wassen, te verzorgen en te oefenen. Ze werken met huisdieren zoals katten en honden in dierenasielen of kennels, terwijl anderen zorgen voor dieren op boerderijen, dierentuinen en aquaria.

6. Huwelijks- en gezinstherapeut

Verwachte groei: 25%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.189 per jaar

Primaire taken: Huwelijks- en gezinstherapeuten bieden emotionele en mentale ondersteuning aan degenen die problemen ervaren binnen hun huwelijk of gezin. Ze beoordelen problemen binnen de gezinsstructuur, begeleiden cliënten bij het besluitvormingsproces en doen aanbevelingen over hoe deze problemen te overwinnen en uiteindelijk de algehele familieband te versterken.

7. Middelenmisbruik, gedragsstoornis en geestelijke gezondheidsadviseur

Verwachte groei: 25%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.924 per jaar

Primaire taken: Drugsmisbruik, gedragsstoornissen en geestelijke gezondheidsadviseurs helpen mensen die lijden aan alcoholisme, eetstoornissen, depressie, angst en andere gedrags- of mentale aandoeningen. Hoewel de taken variëren afhankelijk van het type hulpverlener, omvatten hun primaire verantwoordelijkheden het evalueren, diagnosticeren en behandelen van patiënten op een medelevende en vertrouwelijke manier en hen te voorzien van externe middelen die hen kunnen helpen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een geestelijke gezondheidsadviseur

8. Operationeel onderzoeksanalist

Verwachte groei: 25%

Nationaal gemiddeld salaris: $78,638 per jaar

Primaire taken: Operationeel onderzoeksanalisten gebruiken geavanceerde wiskundige en analytische vaardigheden om complexe problemen binnen bedrijven te identificeren en op te lossen. Ze verzamelen, verzamelen en ordenen informatie, gebruiken statistische analyses, simulaties en voorspellende modellen om praktische oplossingen te ontwikkelen en aanbevelingen te doen aan managers en leidinggevenden.

9. Spraak-taal patholoog

Verwachte groei: 25%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.493 per jaar

Primaire taken: Logopedisten stellen diagnoses en bieden behandeling en ondersteuning aan mensen met communicatie- en slikstoornissen. Typische taken van deze functie zijn het evalueren van de moeilijkheidsgraad die iemand heeft met spreken of slikken, het opstellen van een geïndividualiseerd behandelplan en het werken met zowel kinderen als volwassenen om de spieren die bij deze processen worden gebruikt, te versterken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

10. Genetisch adviseur

Verwachte groei: 27%

Nationaal gemiddeld salaris: $71.448 per jaar

Primaire taken: Genetisch adviseurs helpen families te bepalen hoe genetica hun toekomst kan beïnvloeden door hun familiegeschiedenis en erfelijkheidspatronen te analyseren. Hoewel ze geen artsen zijn, spelen ze een belangrijke rol op medisch gebied met tests, screenings en analyses om de mogelijke genetische risico's en uitkomsten voor een cliënt of familie van cliënt te beoordelen.

11. Informatiebeveiligingsanalist

Verwachte groei: 31%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.826 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsanalisten implementeren beveiligingsmaatregelen om computernetwerken en -systemen te beschermen tegen beveiligingsinbreuken. Ze installeren en gebruiken speciale programma's, zoals firewalls en andere software voor gegevenscodering, om informatie te beschermen en tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat er geen kwetsbaarheden in systemen zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

12. Arts-assistent

Verwachte groei: 31%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.508 per jaar

Hoofdtaken: Arts-assistenten onderzoeken, diagnosticeren en behandelen patiënten binnen een zorgomgeving. Als bevoegde medische professionals voeren ze verschillende taken uit onder toezicht van een arts, waaronder het voorschrijven van medicijnen, het bestellen van diagnostische tests, het ontwikkelen en beheren van behandelplannen en het uitvoeren van fysieke onderzoeken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

13. Gegevenswetenschapper

Verwachte groei: 31%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.964 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers gebruiken wetenschappelijke processen, methoden en algoritmen om gegevens te analyseren, verwerken en interpreteren. Het zijn analytische experts die hun technische vaardigheden en branchekennis gebruiken om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen, deze gegevens te valideren en analyseren om patronen en trends te identificeren en creatieve oplossingen te presenteren aan belanghebbenden of bedrijven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

14. Fysiotherapeut-assistent

Verwachte groei: 33%

Nationaal gemiddeld salaris: $70.539 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeut-assistenten helpen patiënten die herstellen van blessures hun bewegingsvrijheid terug te krijgen en pijn te beheersen. Ze werken onder leiding en toezicht van een fysiotherapeut en omvatten onder meer het behandelen van patiënten met een verscheidenheid aan therapeutische methoden, waaronder massages en rekoefeningen, hen helpen met specifieke oefeningen als onderdeel van een behandelplan en het opleiden van patiënten en hun families over nazorg .

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut-assistent

15. Hulp bij thuiszorg

Verwachte groei: 34%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.956 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers ontmoeten cliënten in hun huis om gespecialiseerde zorg en ondersteuning te bieden. Ze helpen meestal mensen met chronische ziekten, handicaps of cognitieve stoornissen, maar helpen ook oudere volwassenen die hulp nodig hebben bij dagelijkse taken zoals wassen, aankleden, huishouden of boodschappen doen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

16. Ergotherapie-assistent

Verwachte groei: 35%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.619 per jaar

Primaire taken: Ergotherapie-assistenten helpen patiënten bij het ontwikkelen, herstellen en verbeteren van hun dagelijkse levensvaardigheden door directe therapie aan cliënten te geven. Werkend onder leiding van ergotherapeuten, omvatten hun dagelijkse taken het helpen van patiënten bij het uitvoeren van routinematige oefeningen, rekoefeningen en het gebruik van ondersteunende apparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapie-assistent

17. Statisticus

Verwachte groei: 35%

Nationaal gemiddeld salaris: $97.732 per jaar

Primaire taken: Statistici analyseren en interpreteren gegevens om echte problemen op het gebied van engineering, gezondheidszorg, het bedrijfsleven of andere sectoren aan te pakken. Taken voor deze rol omvatten het ontwikkelen van nieuwe wiskundige theorieën en concepten, het toepassen van deze theorieën om complexe problemen op te lossen, het ontwerpen van enquêtes, experimenten of opiniepeilingen om gegevens te verzamelen en het gebruik van analyse van deze gegevens om bedrijven te helpen slimmere beslissingen te nemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een statisticus

18. Fotovoltaïsche zonne-installatieprogramma

Verwachte groei: 51%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.596 per jaar

Primaire taken: Installateurs van fotovoltaïsche zonne-energie assembleren, installeren en onderhouden zonne-energiesystemen. Ze verifiëren de afmetingen en ontwerpen van verschillende constructies, plaatsen PV-panelen of shingles op ondersteunende constructies, installeren en testen nieuwe systemen en voeren routinematig onderhoud uit aan PV-systemen.

19. Verpleegkundige

Verwachte groei: 52%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.895 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen zorgen voor hun patiënten door preventieve gezondheidszorg te verlenen, waaronder het diagnosticeren van ziekten, het voorschrijven van medicijnen, het bestellen van tests en het uitvoeren van fysieke evaluaties. Sommige verpleegkundigen kiezen voor specialismen zoals dermatologie, ontologie of cardiovasculaire gezondheid.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

20. Servicemonteur windturbine

Verwachte groei: 61%

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.162 per jaar

Hoofdtaken: Onderhoudsmonteurs van windturbines installeren, onderhouden en repareren windturbines. Ze doen hun werk vanaf de grond of op turbinetorens op grote hoogte, waarbij sommigen verantwoordelijk zijn voor het installeren van nieuwe windturbines.


About author

Justen Timmerman

Projecties voor baangroei kunnen waardevol inzicht bieden in een geschatte toename (of afname) in uw huidige branche, die als leidraad kan dienen voor uw zoektocht naar een baan en uw loopbaanontwikkelingsstrategie. Weten of er een sterke positieve of negatieve projectie op een arbeidsmarkt is, kan u helpen om zelfverzekerd vooruitgang te boeken binnen uw vakgebied of kan een zoektocht naar een andere arbeidsmarkt stimuleren. Als u overweegt een baan te zoeken, neem dan de tijd om de mogelijkheden van snelgroeiende markten te onderzoeken. In dit artikel bespreken we 20 van de snelstgroeiende banenmarkten, hun verwachte groeipercentage, nationaal gemiddeld salaris en primaire taken van elke functie.


Scroll to Top