Blog

Het nastreven van een functie met een goed vooruitzicht op een baan kan de werkzekerheid en de mogelijkheid om door te groeien in uw carrière helpen bevorderen. Verschillende banen hebben uitstekende carrièrevooruitzichten, waaronder die in de geneeskunde, marketing en financiën. In dit artikel onderzoeken we wat baanvooruitzicht betekent en 20 van de beste banen met geweldige vooruitzichten.

Wat betekent baanperspectief?

Een baanvooruitzicht verwijst naar het potentiële vermogen van een persoon om te solliciteren voor een bepaalde baan. Het kan ook verwijzen naar de kans op toekomstig succes in een functie of carrière. Werkvooruitzichten zijn direct gerelateerd aan de loopbaanvooruitzichten van de functie. Banen met hogere carrièrevooruitzichten zijn vaak gemakkelijker te vinden dan banen met lagere carrièrevooruitzichten. Bovendien kan iemands opleidingsniveau en ervaring van invloed zijn op de vooruitzichten op een baan, aangezien mensen met meer opleiding en ervaring vaak meer kansen op een baan hebben dan mensen met minder opleiding en ervaring.

Het is belangrijk om rekening te houden met het baanperspectief bij het bepalen van de carrière die u wilt nastreven. Hogere vooruitzichten op een baan vergroten de kans dat u een stabiele baan behoudt en in die functie slaagt.

20 banen met geweldige carrièrevooruitzichten om te overwegen

De volgende zijn verschillende banen met geweldige carrièrevooruitzichten, gerangschikt per categorie. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

IT banen

De komende jaren zullen naar verwachting verschillende banen in de informatietechnologie-industrie groeien. Deze banen omvatten:

1. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $78,379 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars maken en bouwen websites en zijn verantwoordelijk voor verschillende aspecten van een site, inclusief het uiterlijk en de technische functies. Ze gebruiken authoring- en scripttalen, werken samen met teams om conflicten op te lossen en onderhouden webapplicaties.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

2. IT-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.303 per jaar

Primaire taken: IT-managers zijn verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en overzien van informatietechnologiesystemen binnen een organisatie. Ze leiden IT-projecten en -teams, bewaken de prestaties van systemen en lossen problemen met software en hardware op.

Lees meer: ​​Meer informatie over IT-manager zijn

3. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.848 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsanalisten creëren en implementeren beveiligingssystemen die de computernetwerken van een organisatie beveiligen tegen cyberaanvallen. Taken omvatten het bewaken van computernetwerken op inbreuken of beveiligingsproblemen, het installeren van beveiligingssoftware om systemen te beschermen en het creëren van bedrijfsbrede praktijken om IT-beveiliging te bevorderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

4. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $97,392 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders houden toezicht op het onderhoud en het beheer van de databases van een organisatie. Taken omvatten het bewaken van de systeemprestaties, het beveiligen van databases tegen bedreigingen, het rapporteren van databasestatistieken en het doorvoeren van verbeteringen aan databasesystemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

5. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.568 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het schrijven van code, het onderhouden en repareren van software en het verbeteren en upgraden van interfaces. Taken omvatten het leiden van systeemtests, het implementeren van softwareprogrammering en het werken met afdelingen om technische problemen te identificeren en op te lossen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

Vacatures voor Engineering

Verschillende technische banen hebben uitstekende carrièrevooruitzichten. Deze banen omvatten:

1. Milieu-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.057 per jaar

Primaire taken: Milieu-ingenieurs werken aan het vinden van oplossingen voor milieuproblemen. Taken omvatten het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot het milieu, bestuderen hoe mensen het milieu beïnvloeden en werken aan het verbeteren van het beheer van milieubehoud.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een milieu-ingenieur

2. Burgerlijk ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $88,052 per jaar

Primaire taken: Civiel ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van transportgerelateerde projecten. Taken omvatten het ontwerpen en bouwen van infrastructuurprojecten en -systemen, het bouwen van luchthavens, wegen en andere transportsystemen en het toezicht houden op de bouw.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een civiel ingenieur

3. Mechanisch ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $94,702 per jaar

Primaire taken: Werktuigbouwkundigen ontwikkelen, ontwerpen en bouwen stroomproducerende machines zoals motoren en gasturbines. Ze beoordelen problemen en bepalen oplossingen, schatten budgetten met betrekking tot projecten en werken samen met projectmanagers om ervoor te zorgen dat het project op schema ligt en dat het budget wordt nageleefd.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

Financiële banen

Financiën neigt van nature naar de strategie om geld te verdienen. De volgende zijn verschillende financiële beroepen met uitstekende vooruitzichten op een baan:

1. Financieel administrateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.713 per jaar

Primaire taken: Financiële beheerders helpen bij het beheren van boekhoudkundige en financiële processen binnen een organisatie. Taken omvatten het uitvoeren van financiële planning, toezicht houden op de financiële activiteiten van het bedrijf en het maken en voorbereiden van financiële rapporten voor leidinggevenden en belanghebbenden.

2. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.689 per jaar

Primaire taken: Accountants werken samen met individuen en organisaties om financiële beslissingen te nemen door het verzamelen, analyseren en volgen van financiële informatie. Ze registreren financiële transacties, voeren audits uit, helpen bij budgetplanning en voeren belastingaangifte en -berekeningen uit voor entiteiten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

3. Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.441 per jaar

Primaire taken: Financieel adviseurs adviseren aan particulieren en organisaties met betrekking tot belastingen, beleggingen, verzekeringen, estate planning en andere financiële activiteiten. Ze spreken met klanten om hun financiële doelen te bepalen, financiële gegevens van klanten te analyseren en financiële plannen te implementeren om klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel adviseur

4. Wiskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $99,263 per jaar

Primaire taken: Wiskundigen zijn verantwoordelijk voor het helpen van bedrijven bij het gebruik van wiskundige technieken en theorieën om problemen op te lossen. Taken zoals het verzamelen en analyseren van gegevens, het maken van wiskundige modellen om problemen op te lossen, het ontwikkelen van wiskundige theorieën en het interpreteren van wiskundige gegevens.

5. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.711 per jaar

Primaire taken: Statistici zijn verantwoordelijk voor het interpreteren en analyseren van numerieke gegevens om organisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Taken waaronder werken met afdelingen om gegevens te verzamelen, statistische databases te ontwerpen en te implementeren en gegevens te beoordelen met behulp van formules, berekeningen en statistische technieken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een statisticus

Medische en gezondheidsgerelateerde banen

Het veld van de gezondheidszorg zal altijd in grote nood zijn en de beloning van het helpen van anderen met zich meebrengen. De volgende zijn verschillende medische en gezondheidsgerelateerde functies met goede vooruitzichten voor een baan:

1. Ademhalingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20.467 per jaar

Primaire taken: Ademhalingstherapeuten helpen patiënten met ademhalingsproblemen of aandoeningen. Taken zijn onder meer het bewaken van de fysiologische reacties van patiënten, het samenwerken met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om een ​​uitgebreide behandeling te bieden, het bijhouden van patiëntendossiers en het noteren van de voortgang.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ademhalingstherapeut

2. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $62,923 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers helpen patiënten thuis. Taken omvatten het uitvoeren van dagelijkse taken voor patiënten zoals schoonmaken en koken, patiënten helpen met verzorgingstaken, medische basisdiensten verlenen en indien nodig vervoer regelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een thuishulpverlener bent

3. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.820 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten helpen patiënten te genezen van blessures en aandoeningen door het toepassen van massage-, lichaamsbeweging- en functionele bewegingstechnieken. Ze maken behandelplannen voor patiënten, bewaken de voortgang van de patiënt en dienen voorgeschreven fysiotherapiebehandelingen toe om pijn en mobiliteit te helpen verbeteren.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut

4. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.267 per jaar

Primaire taken: Arts-assistenten zijn medische professionals die werken onder direct toezicht van een arts of chirurg. Ze diagnosticeren en behandelen patiënten voor verschillende problemen, ziekten en aandoeningen, bieden chirurgische hulp, schrijven medicijnen voor en informeren patiënten en familieleden over de toestand en behoeften van de patiënt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Physician Assistant

5. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 379.421 per jaar

Primaire taken: Anesthesiologen zijn verantwoordelijk voor het monitoren van patiënten voor, tijdens en na chirurgische ingrepen. Ze dienen anesthesie toe als dat nodig is, evenals andere medicijnen wanneer dat nodig is. Taken omvatten het uitleggen van het chirurgische proces aan patiënten, het bewaken van de vitale functies van de patiënt en het bijhouden van patiëntendossiers met betrekking tot de gegeven medicatie en de uitgevoerde procedure.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een anesthesist

Marketing banen

Marketing is een bloeiend veld dat de meeste industrieën bedient. De volgende zijn marketingfuncties met uitstekende carrièrevooruitzichten:

1. Marktonderzoekanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.042 per jaar

Primaire taken: Marktonderzoekanalisten zijn gespecialiseerd in marketing en helpen bij het bepalen van de positie van een bedrijf op zijn markt. Veel voorkomende taken van deze professionals zijn het bijhouden en voorspellen van marketingtrends, het doen van onderzoek naar marktomstandigheden, het beoordelen van klantvoorkeuren, het meten hoe effectief marketingstrategieën zijn en het implementeren van statistische software om de verzamelde marketinggegevens te interpreteren.

2. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.878 per jaar

Primaire taken: Marketingmanagers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de promotie van een organisatie, bedrijf, merk of individu. Taken omvatten het creëren van prijsstrategieën om de omzet te verhogen, het ontwikkelen van programma's om nieuwe klanten binnen te halen, het ondersteunen van leadgeneratie en verkoopinspanningen, het opbouwen van merkpositie en -bewustzijn en het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën.


About author

Egbert Uelen

Het nastreven van een functie met een goed vooruitzicht op een baan kan de werkzekerheid en de mogelijkheid om door te groeien in uw carrière helpen bevorderen. Verschillende banen hebben uitstekende carrièrevooruitzichten, waaronder die in de geneeskunde, marketing en financiën. In dit artikel onderzoeken we wat baanvooruitzicht betekent en 20 van de beste banen met geweldige vooruitzichten.


Scroll to Top