Blog

Bij het overwegen van een carrièrepad is het belangrijk dat je bedenkt hoe bevredigend je het werk zult vinden. Hoewel het enigszins subjectief is wat een baan als belonend categoriseert, zijn er bepaalde factoren waarmee de meeste mensen rekening houden bij het bepalen of een functie bevredigend is. In dit artikel leggen we uit wat een carrière precies bevredigend maakt en verkennen we enkele van de meest lonende carrières die beschikbaar zijn.

Gerelateerd: Gids: Hoe een carrière te kiezen

Wat maakt een carrière lonend?

Wat een carrière bevredigend maakt, kan van persoon tot persoon verschillen, maar er zijn enkele basisvereisten waarnaar de meeste mensen op zoek zijn in een loopbaan. Sommige van deze factoren omvatten banen die:

  • Pas uw vaardigheden aan: de meeste mensen ervaren een hogere mate van arbeidsvreugde wanneer ze in een functie worden geplaatst waarin ze zich zelfverzekerd en bekwaam voelen. Zelfs een loopbaan in een nieuwe branche kan lonend zijn als ze professionele ontwikkelingsmogelijkheden bieden.

  • Bied diverse verantwoordelijkheden: de dagelijkse taken van een baan kunnen een enorme impact hebben op de tevredenheid van de loopbaan. Veel mensen vinden banen aantrekkelijker als hun functie een zekere mate van variatie kent. Bovendien kan het hebben van enige controle over de taken die je doet en wanneer je ze doet, van invloed zijn op hoe je je voelt over je carrière.

  • Werk bij een bedrijf met een uitstekende reputatie: Of het bedrijf nu een leider is in zijn branche of gewoon bekend staat om de goede behandeling van werknemers, werken voor een bedrijf met een uitstekende reputatie leidt vaak tot meer voldoening op het werk.

  • Bied kansen voor vooruitgang: wetende dat je kansen hebt om je carrière vooruit te helpen, kan een rol spelen in hoe je naar je baan kijkt. Dit kan het werken aan een promotie zijn of gewoon werken voor een bedrijf dat kansen biedt voor professionele ontwikkeling door middel van workshops, trainingen of seminars.

  • Zorg voor een bedrijfscultuur die aansluit bij uw waarden: of u nu gedijt in een meer informele omgeving of op zoek bent naar een gestructureerde sfeer, het vinden van een bedrijf dat aan uw behoeften voldoet, zal u helpen om u meer betrokken te voelen op het werk.

  • Laat je zorgen voor anderen: Veel mensen geven de voorkeur aan banen waarin ze mensen op een of andere manier kunnen begeleiden, helpen of dienen. Anderen helpen creëert vaak gevoelens van positiviteit, die individuen op de werkplek kunnen ondersteunen en stimuleren.

  • Zorg voor minimale stress: het aangaan en overwinnen van uitdagingen kan uw carrière lonender maken, maar alleen binnen redelijke grenzen. Bedrijven die werkprocessen actief verbeteren en de balans tussen werk en privé benadrukken, minimaliseren vaak de stress van werknemers.

  • Betaal goed: uw baan voelt meer lonend als u zich gewaardeerd voelt voor uw werk. Hoewel waardering in vele vormen kan komen, is een van de belangrijkste manieren een eerlijke vergoeding voor uw tijd en inspanningen.

Gerelateerd: Hoe u de beste banen voor u kunt vinden

20 van de meest bevredigende banen

Hier is een lijst van enkele van de meest lonende banen op basis van de bovenstaande criteria:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.281 per jaar

Primaire taken: Een leraar helpt individuen hun vaardigheden op te bouwen, hun kennis uit te breiden en hun doelen te bereiken. Docenten instrueren studenten van elke leeftijd en elk niveau, waardoor ze een specialiteit of leeftijdsgroep kunnen kiezen waar ze een passie voor hebben. De belangrijkste specialiteiten zijn de kleuterschool, basisschool, middelbare school en middelbare school, samen met schoolvakken zoals wetenschap, talen, wiskunde, geschiedenis, kunst en muziek.

Gerelateerd: Leer meer over leraar zijn

2. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.716 per jaar

Primaire taken: Counselors zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van begeleiding en therapie aan hun cliënten, zodat zij hun leven kunnen veranderen en hun doelen kunnen bereiken. Ze werken in verschillende omgevingen, zoals scholen, revalidatiecentra en privépraktijken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een begeleidingsadviseur

3. Atletische trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.499 per jaar

Primaire taken: Atletische trainers zijn hooggekwalificeerde professionals die samenwerken met medisch personeel, coaches en atleten, zodat ze de toestand van spelers kunnen beoordelen, fitness- en gezondheidsdoelen kunnen vaststellen, revalidatie- of trainingsprogramma's kunnen ontwerpen en voedings- en bewegingsprotocollen kunnen ontwikkelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een atletische trainer

4. Paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.194 per jaar

Primaire taken: Paramedici zijn vaak de eersten die ter plaatse zijn als zich een noodsituatie voordoet. Ze moeten snel de behoeften van hun patiënten beoordelen, zodat ze levensreddende procedures kunnen uitvoeren. Naast het verlenen van hulp ter plaatse, vervoeren ze hun patiënten ook naar geschikte medische voorzieningen.

Gerelateerd: Leer meer over paramedicus zijn

5. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $44.304 per jaar

Primaire taken: Brandweerlieden reageren op alarmen in hun gebied, zodat ze branden kunnen blussen en mogelijke schade tot een minimum kunnen beperken. Hoewel mensen brandweerlieden vaak associëren met incidenten zoals woning- en gebouwbranden, reageren brandweerlieden op een breed scala aan noodsituaties, zodat ze burgers kunnen beschermen, redden en reanimeren. Daarom moeten aspirant-brandweerlieden eerst een EMT-certificering behalen en een opleiding volgen aan een brandweeracademie.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een brandweerman

6. Detective

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.220 per jaar

Primaire taken: Een rechercheur bij een politieafdeling is primair verantwoordelijk voor het onderzoeken van misdaden en het identificeren van interessante personen. Andere taken van een detective zijn onder meer het horen van getuigen, het verzamelen van bewijsmateriaal en het verhoren van verdachten. Veel rechercheurs kiezen voor specialismen zoals fraude of moord om aan de behoeften van hun afdeling te voldoen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een detective

7. Kapelaan

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.135 per jaar

Primaire taken: Kapelaans voeren meditatiediensten, gebeden en religieuze ceremonies uit in groepen en één-op-één instellingen. Sommige van deze ceremonies kunnen dopen, begrafenissen en bruiloften omvatten. Ze kunnen werk vinden in religieuze instellingen, zorginstellingen en educatieve omgevingen. Ongeacht waar ze werken, aalmoezeniers dienen als spirituele gidsen voor hun specifieke geloofssysteem en streven ernaar om anderen te helpen tijdens belangrijke levensmomenten of overgangen.

8. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.922 per jaar

Primaire taken: Diëtisten helpen anderen door de voedingsbehoeften van hun klanten te beoordelen, hen te adviseren over gezonde eetgewoonten en voedingsplannen op te stellen die zijn afgestemd op het budget en de voorkeuren van hun klanten. Diëtisten werken in verschillende omgevingen, waaronder lokale en staatsoverheden, cafetaria's, klinieken, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een diëtist

9. Chiropractor

Nationaal gemiddeld salaris: $68.113 per jaar

Primaire taken: Chiropractoren helpen patiënten met nek-, schouder- en rugpijn door manipulatie en aanpassingen van de wervelkolom uit te voeren. Dankzij hun holistische zorg en expertise kunnen patiënten vaak hun mobiliteit en kwaliteit van leven verbeteren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chiropractor

10. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.259 per jaar

Primaire taken: Human resources (HR) managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op het algehele welzijn van een organisatie. Ze doen dit voornamelijk door de wervings-, sollicitatie- en wervingsprocessen van een bedrijf te beheren. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het afhandelen van andere details op de werkplek, zoals arbeidsvoorwaarden, interne conflicten, salarisaanpassingen en het algemene moreel.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-manager

11. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.551 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen zorgen voor patiënten door orders van hun artsen uit te voeren, hun symptomen te bewaken en vast te leggen en hun vitale functies te controleren. Deze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen werken in verpleeginstellingen, thuiszorginstellingen, dokterspraktijken of ziekenhuizen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een geregistreerde verpleegster (RN)

12. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $81,754 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten bieden directe patiëntenzorg door hun cliënten te helpen hun beweging te verbeteren na een ziekte of blessure. Ze zijn vaak gespecialiseerd in het werken met een specifieke groep mensen, zoals ouderen, kinderen of sporters. Afhankelijk van hun specialiteit werken deze zorgprofessionals in verpleeghuizen, ziekenhuizen of klinieken.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

13. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.332 per jaar

Primaire taken: Ergotherapeuten ontwikkelen en implementeren behandelplannen voor patiënten die geleden hebben aan een trauma of ziekte die hun mobiliteit beïnvloedt. Door het gebruik van dagelijkse activiteiten en speciale apparatuur helpen ergotherapeuten hun patiënten bij het ontwikkelen, verbeteren en herwinnen van de vaardigheden die ze nodig hebben om hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden te volbrengen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

14. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.722 per jaar

Hoofdtaken: Advocaten, ook wel advocaten genoemd, verlenen hun cliënten advies, informatie over hun wettelijke rechten en vertegenwoordiging in civiele en strafzaken. Dit doen ze door documenten op te stellen en te verschijnen voor de rechtbank.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een advocaat

15. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.032 per jaar

Primaire taken: Psychologen helpen hun cliënten door te werken aan het verbeteren van hun gedrags- en emotionele gezondheid. Naast het diagnosticeren en behandelen van patiënten, kunnen psychologen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek, zodat ze meer inzicht krijgen in gedrag en hersenfunctie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een psycholoog

16. Chief executive

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.018 per jaar

Primaire taken: Chief executives werken in bijna elke branche en coördineren en sturen de activiteiten en doelstellingen van een organisatie of bedrijf. Deze rol brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, en hun houding en acties beïnvloeden zowel het bedrijf als zijn werknemers.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een CEO (Chief Executive Officer)

17. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 238.245 per jaar

Primaire taken: Tandartsen helpen patiënten bij het diagnosticeren en behandelen van problemen met hun tandvlees en tanden. Ze verlichten vaak tandpijn door verschillende procedures uit te voeren, zoals wortelkanalen. Deze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen een aantal verschillende specialismen nastreven, waaronder pediatrische tandheelkunde.

Gerelateerd: Leer meer over tandarts zijn

18. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 244.487 per jaar

Primaire taken: Artsen zijn primair verantwoordelijk voor het diagnosticeren en behandelen van een breed scala aan ziekten en verwondingen bij hun patiënten. Ze werken in dokterspraktijken, klinieken of ziekenhuizen. Hoewel ze algemene geneeskunde kunnen uitoefenen, kiezen veel artsen ervoor om een ​​specialiteit na te streven door zich te concentreren op de behandeling van een specifieke groep mensen of een bepaald deel van het lichaam.

Verwant: Leer meer over het zijn van een arts

19. Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 274.619 per jaar

Primaire taken: Chirurgen behandelen de verwondingen, ziekten en misvormingen van hun patiënten door chirurgische ingrepen uit te voeren. Velen in dit beroep zijn gespecialiseerd in een specifiek gebied van het lichaam, operatie, procedure of ziekte.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chirurg

20. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 375.151 per jaar

Primaire taken: Anesthesiologen leveren en passen anesthetica aan, die patiënten de pijnverlichting bieden die ze nodig hebben tijdens en na de operatie. Tijdens chirurgische procedures bewaken anesthesisten de vitale functies van hun patiënten, zodat ze zeker weten dat ze de medicijnen en de zorg krijgen die ze nodig hebben.


About author

Theun Waaijman

Bij het overwegen van een carrièrepad is het belangrijk dat je bedenkt hoe bevredigend je het werk zult vinden. Hoewel het enigszins subjectief is wat een baan als belonend categoriseert, zijn er bepaalde factoren waarmee de meeste mensen rekening houden bij het bepalen of een functie bevredigend is. In dit artikel leggen we uit wat een carrière precies bevredigend maakt en verkennen we enkele van de meest lonende carrières die beschikbaar zijn.


Scroll to Top