Blog

E-commerce is een van de topindustrieën en is een retailmethode waarbij volledige verkooptransacties online of in digitale toepassingen plaatsvinden. Het biedt een breed scala aan vacatures, zoals financiën en klantenservice, marketing en ontwerp of inventaris en levering. U kunt helpen bepalen of dit de juiste branche voor u is door meer te weten te komen over welke rollen en functies er in het veld bestaan. In dit artikel leggen we uit wat e-commerce is, de voordelen ervan en verkennen we 20 e-commerce carrièrefuncties.

Wat is e-commerce?

E-commerce is het verkopen en kopen van goederen en diensten op internet of via online platforms en applicaties. Het is een afkorting voor elektronische handel en er zijn vaak lagere kosten verbonden aan dit type verkoop dan aan een fysieke winkelpui. Met e-commerce kunt u internationaal verkopen, u richten op bepaalde demografische gegevens en typen klantprofielen, productaanpassing en personalisatie aanbieden en geld besparen op onroerend goed, personeel en marketing.

De twee belangrijkste vormen van e-commerce zijn:

  • Business-to-consumer: een verkoop en transactie rechtstreeks tussen een klant en een bedrijf
  • Business-to-business: een verkoop en transactie van het ene bedrijf naar het andere

Lees meer: ​​Wat is e-commerce? Definitie, typen en belang

20 e-commerce carrières om te overwegen

E-commerce winkelen vereist verschillende functies om het bedrijf te runnen en inkooporders te ontvangen, verwerken en af ​​te handelen. Er zijn verschillende rollen in deze branche die verschillende opleidings- en ervaringsvereisten hebben en die loopbaantrajecten bieden voor veel individuen.

Hier zijn 20 carrièremogelijkheden om te verkennen in de e-commerce-industrie:

1. Orderpicker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.359 per jaar

Primaire taken: Een orderpicker is een magazijnprofessional die artikelen die een klant koopt in een online bestelling verzamelt om hun aankoop uit te voeren en deze klaar te maken voor verzending. Ze dragen bij aan een snelle en nauwkeurige productafhandeling, wat van invloed is op de klanttevredenheid. Orderpickers werken soms met geautomatiseerde systemen om aan de eisen van zowel het bedrijf als de klant te voldoen.

2. Magazijnmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.167 per jaar

Primaire taken: Een magazijnmedewerker heeft verschillende verantwoordelijkheden binnen een e-commerce fulfilmentcentrum of -faciliteit. Ze verwerken en ontvangen inkomende voorraad, pakken en verzenden bestellingen en organiseren het magazijn om een ​​snelle verwerking te garanderen. Magazijnmedewerkers bedienen zwaar materieel en machines en hebben veel aandacht voor detail en veiligheidsprocedures.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een magazijnmedewerker

3. Stagiaire

Nationaal gemiddeld salaris: $32.562 per jaar

Primaire taken: Een stagiaire e-commerce helpt bij verschillende taken of administratieve taken en neemt deel aan vergaderingen en projecten die verband houden met hun vakgebied. Een marketingstagiair kan bijvoorbeeld werken aan digitale advertentiecampagnes en marktonderzoek doen met klanten of een stagiaire supply chain management kan prijzen onderzoeken en vergelijken voor apparatuur, veiligheidsbenodigdheden of verzenddozen. Stagiairs helpen fulltime werknemers om vaardigheden en kennis op te doen, waardoor ze capabele professionals worden wanneer ze het personeelsbestand betreden.

4. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.448 per jaar

Primaire taken: Een e-commerce administratief medewerker kan virtueel of persoonlijk werken en voert taken uit zoals het opzetten van vergaderingen of telefonische vergaderingen voor leidinggevenden, het organiseren en onderhouden van werkschema's, het coördineren van reisarrangementen, het begroeten van klanten, het beantwoorden van telefoons en het opstellen van communicatie en e-mails. Ze kunnen ook een lichte boekhouding doen, zoals het betalen van leveranciers of het controleren van bestelbonnen. Administratief medewerkers houden de vergaderingen bij en organiseren vaak ontwikkelingskansen voor het personeel of betrokkenheidsactiviteiten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

5. Retentiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.503 per jaar

Primaire taken: Een retentiespecialist richt zich op het loyaal houden van klanten aan een merk in plaats van kopen van een concurrent. Ze voeren marktonderzoek uit om erachter te komen wat klanten waarderen en stellen zakelijke praktijken en klanttevredenheidsbeleid vast om op basis van de resultaten merkloyaliteit te bevorderen. Ze kunnen bijvoorbeeld speciale verkooppromoties of aanbiedingen maken voor de verjaardag van een klant of een verwijzingsbonus promoten voor degenen die hun product aanbevelen om te laten zien hoeveel het bedrijf de klant en toekomstige zaken waardeert. Grote bedrijven kunnen zelfs een hele retentieafdeling hebben.

6. Website-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.846 per jaar

Primaire taken: Een website-ontwerper maakt de lay-out en interface van een online portal waar de verkoop plaatsvindt. Ze selecteren de kleuren, lettertypen, foto's en taal om klanten aan te trekken en bieden een gebruiksvriendelijk proces, waarbij ze vaak samenwerken met digitale marketing- en andere ontwerpteams. Van een landingshomepage tot verschillende websitetabbladen, website-ontwerpers creëren en ondersteunen de bouw en het onderhoud van een e-commerce bedrijfssite.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

7. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.134 per jaar

Primaire taken: Een medewerker van de klantenservice helpt klanten met online bestellingen, vragen over verzending of retouren en ruilen. Ze hebben vaak het meeste contact met de klant en gebruiken hun vaardigheden en ervaring om de betrokkenheid te vergroten en klanten te ondersteunen bij hun behoeften en wensen. Ze kunnen bijvoorbeeld een koper helpen ervoor te zorgen dat de betaling doorgaat, een item zoeken dat onderweg is of een retourzending of omruiling organiseren.

Hun werk is vaak essentieel voor de klanttevredenheid, want zelfs als een klant een probleem ervaart, kunnen de vertegenwoordigers van de klantenservice het probleem oplossen of corrigeren, terwijl de klant zich gewaardeerd en gewaardeerd voelt.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

8. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.656 per jaar

Primaire taken: Een grafisch ontwerper is verantwoordelijk voor visuele communicatie en elementen van een bedrijf, zoals een logo-ontwerp, productafbeeldingen, advertenties of de lay-out van de productselectie online. Ze kunnen alleen werken of als onderdeel van een grafisch ontwerpteam om de e-commerce-activiteiten te ondersteunen. Het werk van een grafisch ontwerper informeert, inspireert en beïnvloedt consumenten en de meesten van hen hebben een bachelordiploma in kunst, design of een gerelateerd vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

9. Communitymanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.235 per jaar

Primaire taken: een e-commerce communitymanager houdt vaak toezicht op de socialemedia-accounts van een bedrijf om actieve gebruikers te gebruiken als pleitbezorgers voor het product of merk. Ze kunnen bijvoorbeeld reageren op opmerkingen en vragen van klanten, toppromotors bedanken en belonen of affiliate-marketingmogelijkheden creëren voor zeer actieve gebruikers van sociale media die het bedrijf willen promoten. Door deze online en sociale relaties op te bouwen, kan een merk of product meer potentiële klanten bereiken via een groter publiek van beïnvloeders uit de branche.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een communitymanager

10. SEO-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,806 per jaar

Primaire taken: Een analist voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgt ervoor dat een bedrijfswebsite of online e-commerceplatform consumentenverkeer en sitebezoeken krijgt. SEO-analisten schrijven taal, bijschriften, productbeschrijvingen, blogposts of andere inhoud die ervoor zorgen dat hun bedrijf of product een van de topresultaten van een zoekmachine-verzoek genereert. Deze professionals kunnen rechtstreeks voor een bedrijf werken of werken als ingehuurde consultants. Ze kunnen nieuwe inhoud ontwikkelen of bestaande inhoud bijwerken om nieuw verkeer te genereren.

Gerelateerd: Wat is een SEO-specialist?

11. Digitale marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.188 per jaar

Primaire taken: Een digitale marketingmanager werkt met klantgerichte materialen, zoals bedrijfslogo's en motto's, taal voor verkooppromotie of campagnes en de algehele uitstraling van een merk. Ze beoordelen computeranalyses om het websiteverkeer en aankoopgedrag van consumenten te meten om trends vast te stellen en ze houden vaak toezicht op een team van andere marketingmedewerkers, copywriters, SEO-analisten of leden van het gemeenschaps- en betrokkenheidsteam. Digitale marketingmanagers helpen bedrijven te realiseren wat klanten willen, hoeveel ze zullen betalen en het klantenbestand dat het meest waarschijnlijk een product of dienst koopt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een digitale marketingmanager

12. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.089 per jaar

Primaire taken: Een copywriter maakt alle tekst en geschreven inhoud voor een e-commerce winkel of site. Van categorieën, pagina's, koppen, productbeschrijvingen, promotionele aanbiedingen of bestemmingspagina's, de vaardigheden van een copywriter kunnen de hoeveelheid verkeer en verkopen die een e-commercesite krijgt, beïnvloeden. Copywriters werken vaak samen met het marketingteam om ervoor te zorgen dat een product of merk op een nauwkeurige en overtuigende manier wordt gepresenteerd om verkoop en merkloyaliteit te werven.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

13. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $60,898 per jaar

Primaire taken: een bezorger laadt pakketten van klanten in het voertuig, bezorgt ze op hun adres en handelt soms de betaling af bij aflevering. Ze volgen alle pakketten en leveringen, werken alle digitale documentatie of papierwerk bij en houden het voertuig in veilige staat. De grootte van een bestelwagen kan variëren, afhankelijk van het e-commercebedrijf. Een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig, rijbewijs en een schoon rijrecord zijn doorgaans vereist voor deze functie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bezorger

14. PPC-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.523 per jaar

Primaire taken: Een pay-per-click (PPC)-specialist is een expert op het gebied van trefwoordonderzoek en weet welke taal een klant zal motiveren om op een site, link, e-mail of product te klikken. Hun werk is van vitaal belang voor de digitale marketingcampagnes en -strategie van e-commercebedrijven en ze werken vaak samen met SEO-analisten en marketingteams.

Gerelateerd: Wat is PPC en hoe het te gebruiken?

15. Operationeel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $68,462 per jaar

Primaire taken: Een operations manager houdt toezicht op de dagelijkse functies van een e-commerce magazijn of voorraadgebied. Ze maken personeelsplanningen, beheren inventaris en leveringen, voltooien projecten op tijd en stellen veiligheids- en voorraadbeleid en -procedures vast om het magazijn efficiënt te laten werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Operations Manager

16. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.384 per jaar

Primaire taken: Een IT-technicus is verantwoordelijk voor de elektronische infrastructuur van een e-commerce winkel of bedrijf. Van hardware en software tot netwerkopslag en internet, een IT-technicus behandelt alle aspecten van technische ondersteuning voor collega's en soms klanten. Ze kunnen zowel zelfstandig als in een groot team werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-technicus

17. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.021 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsanalist genereert en beoordeelt de gegevens van een e-commercebedrijf, inclusief verkooprapporten, verkeersstatistieken, nieuwe gebruikersgegevens, terugkerende klanten of succespercentages van een promotie of verkoop. Ze signaleren veranderingen en trends in de online retailmarkt en informeren leidinggevenden over wat werkt of verbeterd moet worden om de omzet te verhogen en het online transactieproces te optimaliseren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bedrijfsanalist

18. Financieel controleur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.180 per jaar

Primaire taken: Een financieel controleur zorgt voor financiële rapportage en analyse op hoog niveau. Ze houden toezicht op en voeren financiële strategieën en cashflowbeheer uit om ervoor te zorgen dat een bedrijf zijn financiële doelen bereikt door middel van methoden zoals risicobeheer, prognoses van kansen, budgetconsolidatie, efficiëntieverbeteringen en besparingen op redundantiekosten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel controller

19. User experience designer (UX)

Nationaal gemiddeld salaris: $99.649 per jaar

Primaire taken: Een ontwerper van gebruikerservaringen (UX) werkt aan het creëren van een eenvoudige, plezierige en logische online winkelervaring vanuit het oogpunt van de klant. Ze zorgen ervoor dat de lay-out van de website werkt op alle gebruikersapparaten en schermformaten, zoals een computer, tablet of smartphone. Het werk van een UX-ontwerper kan leiden tot klanttevredenheid en klantbehoud, wat uiteindelijk leidt tot meer omzet en winst.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

20. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.878 per jaar

Primaire taken: een softwareontwikkelaar bouwt of past toepassingen voor computers of mobiele apparaten aan voor consumenten. Een grote online retailer heeft bijvoorbeeld een website en een smartphone-applicatie en een softwareontwikkelaar bouwt de computerprogrammering voor de app. Ze kunnen ook speciale databasefuncties creëren voor bedrijven om gebruikersprofielen te huisvesten en bij te houden, zoals de aankoopgeschiedenis van een klant. Softwareontwikkelaars werken vaak nauw samen met UX-ontwerpers.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar


About author

Saartje Scheperboer

E-commerce is een van de topindustrieën en is een retailmethode waarbij volledige verkooptransacties online of in digitale toepassingen plaatsvinden. Het biedt een breed scala aan vacatures, zoals financiën en klantenservice, marketing en ontwerp of inventaris en levering. U kunt helpen bepalen of dit de juiste branche voor u is door meer te weten te komen over welke rollen en functies er in het veld bestaan. In dit artikel leggen we uit wat e-commerce is, de voordelen ervan en verkennen we 20 e-commerce carrièrefuncties.


Scroll to Top