Blog

Bedrijven die hunkeren naar groei, kunnen reclame maken voor hun merk, producten en diensten. Een goed gemaakte advertentie kan een bedrijf helpen hun doelgroep te bereiken en hen ertoe aanzetten om met het bedrijf in contact te komen door te kopen wat ze aanbieden. Of je nu een creatieveling bent of graag werkt met datagestuurde analyses, misschien vind je een rol voor jou in de reclame. In dit artikel delen we wat adverteren is en noemen we enkele advertentierollen die je kunt overwegen als je in de branche wilt werken.

Wat is reclame?

Adverteren is slechts één manier waarop merken zichzelf en hun producten, diensten en ideeën op de markt brengen. Om een ​​effectieve reclamecampagne uit te voeren, kunnen er veel individuen bij betrokken zijn. Adverteren omvat het creëren van inhoud op het juiste medium voor het juiste publiek, het samenbrengen van tekst en beeldmateriaal om iets te produceren dat het publiek verleidt om actie te ondernemen.

Een bedrijf kan zijn eigen advertenties produceren of een reclamebureau inhuren dat gespecialiseerd is in dit soort communicatie om advertenties voor hen te ontwikkelen en te maken. Advertenties kunnen verschijnen in gedrukte materialen zoals kranten, tijdschriften en direct mail-stukken, op websites, hetzij binnen inhoud of in de zijbalk van de pagina en op televisie of radio.

Als je in de reclame wilt werken, kun je deze rollen overwegen:

1. Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.888 per jaar

Primaire taken: Een illustrator maakt tekeningen om in de advertentie op te nemen. Hun werk kan ook worden weergegeven in andere merkitems die het publiek van de advertentie kan bekijken. Als een merk bijvoorbeeld een advertentie in een tijdschrift plaatst en de advertentie de kijker vraagt ​​een bepaalde website te bezoeken om een ​​aanbieding in te wisselen, kan het werk van de illustrator op de advertentie zelf staan ​​en op de bestemmingspagina met de aanbieding.

2. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.167 per jaar

Primaire taken: Een webdesigner is verantwoordelijk voor het opnieuw ontwerpen en bouwen van websites voor klanten of het bedrijf waarvoor ze werken. Ze hebben meestal vaardigheden in HTML, CSS of andere codeertalen en ervaring met verschillende ontwerpsoftware. Webontwerpers kunnen een website maken die advertenties van partnerbedrijven kan bevatten of een bestemmingspagina is die advertenties hun publiek aanmoedigen om te bezoeken. Een webdesigner gebruikt meestal een voorgevormde website en maakt daar ontwerp- en functionaliteitsaanpassingen aan.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

3. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.493 per jaar

Primaire taken: Een social media manager is verantwoordelijk voor het creëren van content, het beheren van campagnes, het uitvoeren van social media advertenties en het opbouwen van een online community. Deze persoon heeft ervaring met online strategie en richt zich op bepaalde groepen die het meest ontvankelijk zijn voor bepaalde advertenties. Deze personen zijn meestal geweldige communicators, creatief, schrijven goed en houden digitale trends en online media bij.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

4. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.241 per jaar

Primaire taken: een grafisch ontwerper werkt meestal onder een art director en maakt onder hun begeleiding grafische afbeeldingen voor advertenties en andere merkmiddelen. Ze creëren hun visuele concepten door lettertypen, afbeeldingen, kleuren en lay-outs te gebruiken die helpen bij het maken van effectieve advertenties en ander marketingmateriaal dat resoneert met het beoogde publiek.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

5. SEO-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.320 per jaar

Primaire taken: Een SEO-specialist is verantwoordelijk voor het optimaliseren van websites zodat de site hoger kan verschijnen op pagina's met zoekresultaten van zoekmachines wanneer een gebruiker een zoekopdracht indient. Het doel van SEO is om meer bezoekers naar de website te trekken, wat hopelijk kan leiden tot meer verkopen. Een SEO-specialist moet de zoekintentie van een gebruiker begrijpen en weten met welke zoekwoorden een gebruiker zoekt, zodat hij aan de achterkant van de website kan werken om ervoor te zorgen dat bepaalde pagina's de zoekwoorden bevatten.

Een SEO-specialist is belangrijk in advertenties, omdat merken mogelijk voor ruimte op een website betalen op basis van hoeveel verkeer die website ontvangt.

6. Mediaplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.782 per jaar

Primaire taken: een mediaplanner of media-inkoper voert onderzoek uit om te bepalen welke platforms het beste zijn voor de advertentiedoelen van een merk, of dat nu het doel van merkbekendheid of verkoop is. Een mediaplanner moet de doelen van de marketingcampagne begrijpen, zodat ze het juiste medium voor de advertentie kunnen selecteren. Ze zijn meestal analytisch, hebben een grondige kennis van hoe bepaalde mediaplatforms werken en onderhandelen graag over advertentiekosten voor plaatsing.

7. Inhoudsproducent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.660 per jaar

Primaire taken: Een contentproducent is verantwoordelijk voor het maken van content voor gebruik op meerdere media, zoals rapporten, blogposts en infographics. Sommige contentproducenten zijn bedreven in copywriting, grafisch ontwerp en fotografie, en kunnen al hun creatieve vaardigheden combineren om geschreven of visuele content te creëren voor een bedoeld publiek. In advertenties wordt een inhoudproducent zeer gewaardeerd omdat hij inhoud kan maken voor zowel gedrukte als digitale middelen die het publiek van de advertentie aanspreken.

8. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.849 per jaar

Primaire taken: Een copywriter kan verantwoordelijk zijn voor het schrijven van de kopie die op een advertentie of ander merkmateriaal wordt weergegeven. Copywriters hebben een sterke beheersing van de Engelse taal en zijn bedreven in spelling en grammatica. Ze zijn ook in staat om een ​​boodschap over te brengen door middel van hun woorden om een ​​verkoop te helpen realiseren.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

9. Digitaal strateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.179 per jaar

Primaire taken: een digitale strateeg is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie voor merken, zodat ze hun aanwezigheid op het web kunnen vergroten en hun producten en diensten online kunnen presenteren. Een digitale strateeg maakt een plan dat alle digitale kanalen combineert om ervoor te zorgen dat de berichten samenhangend en aantrekkelijk zijn voor het specifieke publiek dat op dat platform te vinden is. Deze digitale platforms kunnen een website, socialemediakanalen, e-mails en meer omvatten.

10. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.931 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager werkt nauw samen met de klanten van een reclamebureau. Ze zijn er om eventuele vragen te beantwoorden of zorgen weg te nemen, concepten en definitieve kopieën van advertenties te leveren en een relatie met de klant te onderhouden om hopelijk advertentieruimte te blijven verkopen.

Lees meer: ​​Meer informatie over accountmanager zijn

11. Beheer van advertentieverkeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.594 per jaar

Primaire taken: een advertentieverkeersmanager werkt samen met accountmanagers en andere medewerkers op de marketing- of advertentieafdeling om de levering van activa van creatieve medewerkers aan de accountmanagers te vergemakkelijken, zodat het bureau deadlines kan halen en hun werk kan laten stromen.

12. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.774 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager rapporteert meestal aan een marketingdirecteur, als er beide functies bij een bedrijf zijn. Hoewel de marketingdirecteur meestal aan de strategie voor het grote geheel werkt, werkt de marketingmanager nauwer samen met het team en zorgt hij ervoor dat al het marketingmateriaal, inclusief advertenties, aan de merknormen voldoet. Ze kunnen toezicht houden op het creatieve ontwikkelingsproces en manieren bedenken om het publiek aan te spreken en hen te verleiden actie te ondernemen op basis van de advertentie. De marketingmanager kan ook verantwoordelijk zijn voor het budget.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

13. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.152 per jaar

Primaire taken: een data-analist helpt een bedrijf te begrijpen hoe effectief hun advertenties zijn. Ze kijken meestal naar de interactie van een gebruiker met de advertentie en hoeveel views de advertentie heeft ontvangen om een ​​groter beeld te krijgen van hoe effectief de advertentie is in het bereiken van zijn doelen. Ze kunnen ook naar trends en eerdere gegevens kijken, zodat ze echte aanbevelingen kunnen doen aan adverteerders, wat zal helpen bij het maken van toekomstige advertenties.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

14. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.496 per jaar

Primaire taken: Een art director is verantwoordelijk voor het maken van het ontwerp van de visuele delen van een reclamecampagne, en ze kunnen hierin zelfs een team leiden. Ze bepalen wat de stijl van de advertentie moet zijn en selecteren de afbeeldingen of andere visuele elementen die in het ontwerp worden opgenomen. Hun ontwerpen kunnen worden opgenomen in advertenties voor televisie, websites, billboards of productverpakkingen. Een art director is creatief, bekend met typografie en drukwerk, heeft kennis van verschillende ontwerpsoftware en volgt de actuele designtrends op de voet.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een artdirector

15. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.532 per jaar

Primaire taken: Een webontwikkelaar verschilt van een webdesigner doordat de ontwikkelaar een programmeur is die helemaal opnieuw websites kan maken, code kan schrijven in HTML, CSS of andere programmeertalen en wireframes kan maken. Een webontwikkelaar kan ervoor zorgen dat de lay-out van de website ruimte voor advertenties bevat en kan een bezoeker helpen om goed door de functies en informatie van de website te navigeren.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

16. Merkstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.247 per jaar

Primaire taken: Een merkstrateeg is verantwoordelijk voor het begrijpen van de huidige markttrends, het onderzoeken van branchegegevens en het ontwikkelen van strategieën voor een merk dat hen helpt bij het verkopen van hun product of dienst of het vergroten van de naamsbekendheid en het vasthouden van het publiek. Op basis van hun branchekennis zal een merkstrateeg aanbevelingen doen aan een bedrijf over hoe ze zichzelf in de markt kunnen en moeten positioneren, wat hun merkstem zou moeten zijn, de kleuren die het meest zouden resoneren met hun publiek en meer.

17. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.586 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager in reclame helpt het team zich te houden aan projectdeadlines. Ze kunnen samenwerken met leden van het team en taken en deadlines toewijzen zodat alle onderdelen van het advertentiecreatieproces naar behoren verlopen en het team de advertentie aan de klant kan leveren zoals gevraagd.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een projectmanager

18. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 91.538 per jaar

Primaire taken: Een applicatieontwikkelaar is een programmeur die digitale apps maakt die op desktopcomputers, tablets en smartphones worden uitgevoerd. Ze gaan door het proces van brainstormen over de app en hoe deze moet worden ontworpen, schrijven de codeertaal om het programma te maken en testen vervolgens de applicatie om er zeker van te zijn dat het voor de gebruiker gemakkelijk te bedienen is. Een applicatieontwikkelaar heeft doorgaans ervaring met wireframing en programmeer- en coderingstalen. Ze houden ook de technologie bij, zodat ze apps kunnen maken die goed werken op verschillende platforms.

19. Marketingdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 99.424 per jaar

Primaire taken: De marketingdirecteur kan rapporteren aan de creatief directeur en zij zijn verantwoordelijk voor het managen van een kleiner team of een groot project. Ze kunnen werken met grafisch ontwerp, strategie, public relations of andere teamleden om ervoor te zorgen dat het marketingproces soepel verloopt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingdirecteur

20. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.146 per jaar

Primaire taken: Een user experience (UX) designer is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat iets optimaal functioneert voor de gebruiker. Ze beginnen met het maken van een kaart voor hoe de site of app voor mobiele telefoons van de ene pagina of het andere scherm naar het andere gaat, afhankelijk van de acties van de gebruiker. Ze hebben oog voor detail en een doel om een ​​waardevol en effectief platform voor de eindgebruiker te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

21. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.331 per jaar

Primaire taken: De creatief directeur is een zeer belangrijk onderdeel van een marketing- of reclameteam omdat hij het team van al deze creatieve en cruciale rollen leidt om advertenties, strategie en oplossingen voor het merk of aan klanten te leveren. De creative director zorgt ervoor dat al het werk van hun team past bij branding en volgt de strategie. Ze begeleiden hun team, helpen hen bij het conceptualiseren van hun ontwerpen en helpen hen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een creatief directeur


About author

Godelieve Achterhuis

Bedrijven die hunkeren naar groei, kunnen reclame maken voor hun merk, producten en diensten. Een goed gemaakte advertentie kan een bedrijf helpen hun doelgroep te bereiken en hen ertoe aanzetten om met het bedrijf in contact te komen door te kopen wat ze aanbieden. Of je nu een creatieveling bent of graag werkt met datagestuurde analyses, misschien vind je een rol voor jou in de reclame. In dit artikel delen we wat adverteren is en noemen we enkele advertentierollen die je kunt overwegen als je in de branche wilt werken.


Scroll to Top