Blog

Als je ervaring hebt als fysiotherapeut, biedt het personeel veel carrièremogelijkheden om je unieke vaardigheden te gebruiken. Of u nu een klinische of niet-klinische functie wilt, u vindt zeker een baan die bij uw interesses past. Het kennen van je opties kan zelfs je carrièreswitch vergemakkelijken. In dit artikel definiëren we fysiotherapie en noemen we 21 alternatieve banen voor fysiotherapeuten.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een oefenbehandeling voor patiënten met immobiliteit of verminderde beweging en flexibiliteit. Fysiotherapeuten leren hun patiënten hoe ze apparaten moeten gebruiken en leren ze oefeningen om thuis te doen om hun algehele herstel te bevorderen. Fysiotherapie heeft tot doel pijn te verlichten en mensen te helpen functioneren, bewegen en een normaler leven te leiden. Uiteindelijk is het een manier om de gezondheid te herstellen via verschillende methoden, waaronder lichamelijk onderzoek, diagnose, revalidatie en patiënteneducatie.

Gerelateerd: Fysiotherapeut: Functieomschrijving en vereisten

Alternatieve banen voor fysiotherapeuten

Komend uit een fysiotherapeutische achtergrond, heb je veel carrièremogelijkheden om te overwegen dankzij je grote verscheidenheid aan overdraagbare vaardigheden. Hier zijn enkele carrières die vaardigheden gebruiken die overdraagbare vaardigheden van fysiotherapie zijn:

1. Ademhalingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20.211 per jaar

Primaire taken: Ademhalingstherapeuten helpen mensen met longaandoeningen of andere ademhalingsproblemen zoals ademhaling of hart- en vaatziekten. Ze onderzoeken patiënten, overleggen met een arts om een ​​behandelplan op te stellen, voeren diagnostische tests uit en behandelen patiënten op verschillende manieren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ademhalingstherapeut

2. Fysiotherapie assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.113 per jaar

Hoofdtaken: Fysiotherapeuten assisteren fysiotherapeuten en fysiotherapeuten. Ze helpen bij de opname van patiënten, bereiden apparatuur voor, bereiden warme en koude verpakkingen voor om op patiënten toe te passen, vervoeren patiënten, observeren hen en registreren hun reacties en algemene voortgang.

3. Inspanningsfysioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.823 per jaar

Primaire taken:

Inspanningsfysiologen gebruiken fysieke activiteit om de algehele gezondheid van hun patiënt te verbeteren. Ze werken vaak met patiënten met cardiovasculaire of pulmonale problemen. Inspanningsfysiologen beoordelen de medische geschiedenis van een patiënt en voeren tests uit om hun zuurstofniveaus, bloeddruk en hun algehele conditie te identificeren. Vervolgens gebruiken ze hun bevindingen om op maat gemaakte oefenplannen voor elke patiënt te maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een inspanningsfysioloog

4. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.222 per jaar

Primaire taken: Personal trainers maken fitnessprogramma's voor hun klanten. Ze demonstreren oefeningen en routines en helpen hun klanten deze oefeningen uit te voeren op een manier die blessures minimaliseert en de conditie bevordert. Personal trainers veranderen ook hun oefeningen om aan de behoeften van hun cliënt te voldoen, volgen de voortgang van hun cliënt en bieden hun cliënten middelen om te helpen met hun algehele conditie en gezondheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

5. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.949 per jaar

Primaire taken: Voedingsdeskundigen gebruiken voedsel om de gezondheid te bevorderen en een verscheidenheid aan ziekten te beheersen. Ze bepalen de voedingsbehoeften van hun klanten, adviseren hen over voedingskwesties en geven voorlichting over gezondere eetgewoonten. Voedingsdeskundigen maken ook maaltijdplannen voor hun patiënten, rekening houdend met de voorkeuren van hun klant en het financiële budget.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

6. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.965 per jaar

Primaire taken: Massagetherapeuten behandelen hun cliënten met diepe weefsel- of gewrichtsmassages om hun algehele welzijn te verbeteren. Ze praten met hun klanten over hun gerelateerde geschiedenis en eerdere verwondingen om hen beter van dienst te kunnen zijn. Ze masseren spieren en pijnlijke plekken en gebruiken oliën en zalven om spieren en gewrichten binnen te dringen om verlichting te bieden. Massagetherapeut helpt ook de bloedsomloop te vergroten om genezing te vergemakkelijken.

7. Chiropractor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.393 per jaar

Primaire taken: Chiropractoren passen de ruggengraat van een patiënt of andere delen van hun lichaam aan om pijn te verlichten en hun mobiliteit te verbeteren. Ze evalueren de toestand van hun patiënt via een lichamelijk onderzoek, analyseren hun houding, ruggengraat en reflexen en gebruiken röntgenstralen om het probleem op te sporen. Chiropractoren gebruiken ook spinale aanpassingen om problemen zoals verkeerde uitlijning van de wervelkolom te corrigeren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chiropractor

8. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.991 per jaar

Primaire taken: Audiologen helpen patiënten bij het omgaan met complicaties door aandoeningen of functieverlies. Sommige van hun patiënten omvatten patiënten met gehoorverlies of evenwichtsproblemen. Ze identificeren het probleem van hun patiënt, bepalen de oorzaak en bieden hen de beste behandeling. Audiologen voeren ook diagnostische maatregelen uit, zoals patiëntonderzoeken en gehoortests. Met de resultaten van deze tests stellen ze een behandelplan op.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een audioloog

9. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.570 per jaar

Primaire taken: Ergotherapeuten helpen mensen omgaan met hun handicaps en verbeteren hun vermogen om hun dagelijkse taken en functies uit te voeren. Ze kunnen hun cliënten instrueren hoe ze krukken en gips moeten gebruiken. Ergotherapeuten evalueren de verwondingen van hun cliënt en stellen een behandelplan op om hen te helpen weer aan het werk te gaan en hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Als hun cliënt werkt, kunnen zij de manager van hun cliënt instrueren over de rechten en behoeften van hun cliënt als gehandicapte werknemer. Ze kunnen ook eethulpmiddelen of -apparaten aanbevelen om hun patiënten te helpen comfortabeler te leven met hun handicap.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

10. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.658 per jaar

Primaire taken: Arts-assistenten diagnosticeren ziekten, maken behandelplannen, schrijven medicijnen voor en voeren patiëntonderzoeken uit. Ze helpen ook bij operaties, bestellen en interpreteren laboratoriumtests, interviewen patiënten en bevelen veranderingen in levensstijl aan om de gezondheid van een patiënt te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

11. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.138 per jaar

Hoofdtaken: Logopedisten helpen patiënten met communicatie- of slikstoornissen. Ze werken met kinderen en volwassenen en diagnosticeren, behandelen en voorkomen deze aandoeningen. Ze maken behandel- en therapieplannen om aan de behoeften van elk individu te voldoen en voeren screenings uit om deze stem- of spraakstoornissen te identificeren.

Meer alternatieve banen voor fysiotherapeuten

Als je meer opties nodig hebt, overweeg dan deze aanvullende alternatieve carrières voor fysiotherapeuten:

  • Fysiotherapie technicus
  • Verpleegkundige anesthesist
  • Atletiek trainer
  • Zorgconsulent
  • Revalidatieadviseur
  • Leraar fysiotherapie
  • Gebruiksbeoordeling verpleegkundige
  • medische schrijver
  • Assistent fysiotherapie
  • Recreatie therapeut

About author

Stijn Rijkeboer

Als je ervaring hebt als fysiotherapeut, biedt het personeel veel carrièremogelijkheden om je unieke vaardigheden te gebruiken. Of u nu een klinische of niet-klinische functie wilt, u vindt zeker een baan die bij uw interesses past. Het kennen van je opties kan zelfs je carrièreswitch vergemakkelijken. In dit artikel definiëren we fysiotherapie en noemen we 21 alternatieve banen voor fysiotherapeuten.


Scroll to Top