Blog

Er zijn verschillende carrièremogelijkheden in gastvrijheid en toerismebeheer waarmee aspirant-professionals leiderschapsrollen in de industrie kunnen vervullen. Deze rollen hebben de verantwoordelijkheid om toeristische strategieën te ontwikkelen, te helpen bij marketinginitiatieven en om de klanttevredenheid te waarborgen. Door mogelijke loopbaantraktaten en aanvullende functiedetails voor elk te bekijken, kunt u een of meer functies bepalen die aansluiten bij uw interesses, salarisverwachtingen en huidige kwalificaties.

In dit artikel definiëren we banen in gastvrijheid en toerismebeheer en geven we 21 voorbeelden van carrièremogelijkheden, samen met salarisverwachtingen, taken en noodzakelijke kwalificaties.

Gerelateerd: Reisbanen: zijn ze geschikt voor u?

Wat zijn banen in horeca en toerismebeheer?

Banen in gastvrijheid en toerismebeheer verwijzen naar alle banen die gericht zijn op het promoten van klantenservice, reizen en vakanties of lokale toeristische initiatieven. Professionals kunnen dit soort banen meestal vinden bij evenementenbureaus, reisbureaus, hotels, toeristische attracties en toeristenbureaus.

21 banen in horeca en toerismemanagement

Hier zijn 21 vacatures voor horeca- en toerismebeheer en functiedetails voor elk om u te helpen een of meer loopbaantrajecten te identificeren die u wilt nastreven:

1. Banketbakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.901 per jaar

Primaire taken: Een banketbakker is een soort chef-kok die gespecialiseerd is in het maken van een scala aan gebak en andere desserts voor bakkerijen, restaurants en patisserieën. Ze werken nauw samen met ander keukenpersoneel om deegmengsels te maken, nieuwe recepten te ontwikkelen, dessertartikelen te versieren en het bakproces te bewaken om een ​​succesvol eindproduct te garanderen. Om banketbakker te worden, kunnen individuen ofwel een middelbare schooldiploma behalen en tijd besteden aan het ontwikkelen van hun vaardigheden, of ze kunnen een banketkunstenprogramma volgen op het niveau van een associate of bachelor.

* *Gerelateerd: Hoe word je een banketbakker **

2. Activiteiten directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.258 per jaar

Primaire taken: Een activiteitendirecteur werkt voor hotels en resorts, reisorganisaties en cruiseschepen om toezicht te houden op gastactiviteiten en ervoor te zorgen dat gasten een goede ervaring hebben. Dit kan het plannen van de reisroutes van de gasten zijn, het geven van rondleidingen door de omgeving en het ontwikkelen van leuke activiteiten die gasten binnen hun faciliteiten kunnen doen. Activiteitendirecteuren hebben doorgaans een bachelordiploma in een gebied als gastvrijheid, gastvrijheid en toerisme, evenementenplanning of recreatie.

3. Gastenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.558 per jaar

Primaire taken: Gastenservicemedewerkers helpen hotelgasten met hun behoeften vanaf het moment dat ze inchecken tot het moment dat ze uitchecken. Ze voorzien gasten van kamersleutels, organiseren bagage-assistenten en delegeren taken aan ander personeel zoals huishoudsters of roomservicemedewerkers op verzoek van een gast. Voor degenen die een carrière als gastenservicemedewerker willen beginnen, moeten ze minimaal een middelbare schooldiploma hebben.

4. Cafémanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.722 per jaar

Primaire taken: Cafémanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van cafés in winkelcentra, hotels en andere gebieden. Ze huren en trainen cafépersoneel, passen koffie- en bakkerijselecties aan, behandelen complexe klantvragen en zorgen voor de netheid van hun faciliteiten. Cafémanagers maken ook werkschema's om ervoor te zorgen dat ze altijd voldoende personeel hebben om piekuren te beheren. Om cafémanager te worden, moeten individuen minimaal een middelbare schooldiploma hebben met eerdere ervaring in een café als barista of supervisor.

5. Foodtruckmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.860 per jaar

Primaire taken: Foodtruckmanagers houden toezicht op medewerkers van foodtrucks en dagelijkse activiteiten voor foodtrucks in kleine steden, grote steden of grote toeristische attracties. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het coördineren van werkschema's, het verkrijgen van foodservice-licenties in verschillende gebieden en het bestellen van voedselinventaris indien nodig. Foodtruckmanagers moeten minimaal een middelbare schooldiploma hebben, maar ze kunnen ook profiteren van eerdere werkervaring als foodtruckmedewerker.

6. Hotel-assistent-algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.850 per jaar

Primaire taken: Een hotel assistent algemeen manager ondersteunt dagelijks de taken van de algemeen directeur van het hotel. Ze helpen de algemeen directeur bij het interviewen van sollicitanten, het nemen van wervingsbeslissingen en het coördineren van opleidingsinspanningen voor personeel. Hotelassistent-general managers kunnen ook diensten voor algemeen managers dekken en optreden als tijdelijke algemeen manager voor een bepaalde periode, zodat algemene managers ziekte- of vakantiedagen kunnen opnemen.

Om een ​​hotel-assistent-algemeen manager te worden, moeten individuen een middelbare schooldiploma behalen en een paar jaar werkervaring in hotels voltooien. Individuen kunnen deze rol ook bij grotere ketens vervullen door een associate's of bachelor's degree in gastvrijheid en toerisme te behalen.

7. Cruiseagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.247 per jaar

Primaire taken: Cruiseagenten werken voor cruiseschepen en reisbureaus om gasten te helpen bij het vinden en boeken van cruisevakanties die passen bij hun budget en reisbelangen. Ze bieden ook aanvullende diensten, waaronder het plannen van transportmethoden en het boeken van hotelaccommodaties voor gasten voor en na hun cruisevakantie. Voor degenen die een carrière als cruiseagent willen beginnen, moeten ze liefde voor reizen en kennis van cruiseschipvakanties tonen. Ze moeten ook minimaal een middelbare schooldiploma hebben en kunnen profiteren van het behalen van een professionele certificering om als cruisereisbureau te werken.

* *Gerelateerd: 50 banen op een cruiseschip **

8. Cateringmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.571 per jaar

Hoofdtaken: Cateringmanagers houden toezicht op een team van keuken- en serverpersoneel voor een cateringbedrijf of evenementenlocatie. Ze huren en trainen cateringpersoneel, werken samen met de chef-kok om een ​​effectief cateringmenu te creëren en markeren starttijden voor personeelsleden, afhankelijk van de tijd die nodig is om voedsel op te zetten en te bereiden voor een evenement. Om cateringmanager te worden, kunnen individuen profiteren van het behalen van een associate's degree of bachelor's degree in een gebied als gastvrijheid of foodservice.

9. Spa-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.610 per jaar

Primaire taken: Spamanagers hebben de verantwoordelijkheid om de dagelijkse activiteiten in spafaciliteiten te leiden. Hun taken omvatten het inhuren en opleiden van spa-medewerkers, het bijhouden van een up-to-date inventaris van cosmetische producten, lakens, handdoeken, badjassen en andere items die klanten helpen ontspannen of huidbehandelingen krijgen. Spa-managers moeten mogelijk ook hun spa promoten door freelance marketeers in te huren of advertenties voor digitale of gedrukte platforms te organiseren. Voor toekomstige spa-managers omvatten opleidingsvereisten het behalen van een associate's of bachelor's degree in gastvrijheid of bedrijfsbeheer, gevolgd door een paar jaar werkervaring bij een spa-bedrijf.

10. Reisadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.266 per jaar

Primaire taken: Reisadviseurs helpen individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven met hun reisbehoeften. Ze ontmoeten klanten om de reismogelijkheden naar een bestemming te bespreken en of ze een paspoort moeten krijgen, vaccinaties moeten halen of kleding moeten meenemen die geschikt is voor het weer. Ze adviseren hun klanten ook over prijsbehoeften en helpen hun klanten bij het vinden van de beste reisaccommodaties voor mensen met een handicap, medische aandoeningen en andere kwalen.

Om reisadviseur te worden, kunnen individuen een middelbare schooldiploma behalen en een vrijwillige certificering behalen. Individuen kunnen echter ook reisadviseurs worden door een associate's of bachelor's degree te behalen in een gebied als gastvrijheid en toerisme.

11. Tourmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.295 per jaar

Primaire taken: Tourmanagers houden toezicht op tourboekers, gidsen, tourbuschauffeurs en marketingpersoneel voor een reisorganisatie. Ze plannen werkdiensten voor reisleiders, ontwikkelen marketingstrategieën om het aantal boekingen te verhogen en lezen toeristische beoordelingen om te bepalen hoe ze hun ervaring kunnen verbeteren. Individuen kunnen tourmanager worden door een middelbare schooldiploma te behalen en een paar jaar voor een reisorganisatie te werken. Ze kunnen ook een bachelor- of masterdiploma behalen op een gebied als gastvrijheid en toerismebeheer.

12. Coördinator hotelverkoop

Nationaal gemiddeld salaris: $44,734 per jaar

Primaire taken: Hotelverkoopcoördinatoren werken voor hotels om gasten te helpen bij het boeken van hun verblijf. Ze werken ook samen met een team van verkoopcoördinatoren en hotelmanagement om strategieën te ontwikkelen om het aantal boekingen en terugkerende klanten te vergroten. Om een ​​hotelverkoopcoördinator te worden, moeten individuen een bachelordiploma in verkoop, marketing of gastvrijheid en toerisme behalen.

13. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.219 per jaar

Primaire taken: Reisagenten werken voor reisbureaus of als zelfstandige om klanten te helpen bij het boeken van vervoer en hotelaccommodatie, naast het maken van een reisschema voor hun vakantie. Ze bieden ook hulp aan klanten bij het opnieuw plannen van geannuleerde vluchten of het overstappen van de ene hotelaccommodatie naar de andere. Toekomstige reisagenten kunnen hun rol vervullen door een middelbare schooldiploma te behalen en door liefde voor reizen te tonen. Ze kunnen echter ook profiteren van het behalen van een associate's of bachelor's degree in een gebied als gastvrijheid en toerismebeheer of door het behalen van een professionele reisbureaucertificering.

Gerelateerd: Hoe word je een reisagent

14. Entertainmentmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.067 per jaar

Primaire taken: Een entertainmentmanager werkt samen met resorts, cruiseschepen, hotels en andere accommodaties om zangers, muzikanten, dansgroepen, cabaretiers en andere entertainmentprofessionals te boeken om voor gasten op te treden. Hun taken omvatten het houden van audities voor potentieel talent, het plannen van boekingen en het onderhandelen met klanten om prijspunten te bepalen.

Om een ​​entertainmentmanager te worden, moeten individuen een vierjarige bacheloropleiding volgen op een gebied als gastvrijheid en toerismebeheer, evenementenplanning of evenementen en entertainment.

15. Directeur foodservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.680 per jaar

Primaire taken: Een directeur van foodservice werkt voor hotels, cruises en andere accommodaties om toezicht te houden op de foodservice-activiteiten voor gasten. Hun taken omvatten het ontwikkelen van een budget voor voedselinventaris en -benodigdheden, het doorgeven van informatie aan voedsel- en drankmanagers en keukenpersoneel, het goedkeuren van menu- en drankideeën en het waarborgen van de kwaliteit van de eet- en eetactiviteiten. Voor degenen die foodservice-directeuren willen worden, moeten ze een bachelor- of masterdiploma behalen in hospitality management, foodservice management of culinaire kunsten.

Gerelateerd: Wat zijn foodservice-vaardigheden?

16. Parkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,182 per jaar

Primaire taken: Parkmanagers hebben de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van openbare parken te handhaven en leiden een team van gekwalificeerd landschaps- en onderhoudspersoneel. Ze huren en trainen tuinarchitecten en tuinmannen en onderhouden gunstige relaties met aannemers en gazonservicebedrijven. Hun doel is om een ​​esthetisch en veilig park te behouden waar het publiek van kan genieten. Toekomstige parkbeheerders moeten een bachelordiploma behalen op een gebied als vrije tijd en recreatie of landschapsontwerp.

17. Resortmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53,125 per jaar

Primaire taken: Resortmanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten in resortfaciliteiten. Ze houden doorgaans toezicht op huishoudelijke activiteiten, resortfinanciën, marketingmateriaal, onderhoud en onderhoud en gasttevredenheid. Om resortmanager te worden, moeten individuen eerdere ervaring hebben in de resortindustrie, in combinatie met een bachelor- of masterdiploma in hotelmanagement of gastvrijheid en toerisme.

18. Directeur huishouding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,133 per jaar

Primaire taken: De directeur van huishoudelijke werkzaamheden voor hotels, cruiseschepen en andere vormen van accommodatie om het huishoudelijk personeel te leiden bij het onderhouden van schone faciliteiten voor gasten. Ze houden toezicht op wervings- en trainingsactiviteiten en controleren de inventaris van schoonmaakbenodigdheden, handdoeken, lakens en voorzieningen voor gasten. Directeuren van de huishouding kunnen profiteren van jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche en een bachelordiploma in een gebied als hospitality management.

19. Vrijetijdsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $61,351 per jaar

Hoofdtaken: Een vrijetijdsmanager leidt de dagelijkse activiteiten op sportcomplexen en recreatieve voorzieningen met sportscholen, zwembaden en activiteitenruimtes. Hun taak is het inhuren en opleiden van frontofficepersoneel, fitnessinstructeurs en onderhoudspersoneel. Ze bedenken ook strategieën om hun faciliteiten aan het lokale publiek te verkopen om lidmaatschappen of verhuur te stimuleren. Om vrijetijdsmanager te worden, moeten individuen een bachelordiploma hebben behaald in vrijetijds- en recreatiemanagement, facility management of gastvrijheid.

20. Luchthavenbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $66,692 per jaar

Primaire taken: Luchthavenmanagers zorgen voor een efficiënte bedrijfsvoering op een luchthaven. Ze huren en trainen luchthavenpersoneel en houden toezicht op activiteiten met betrekking tot beveiliging, klantenservice en klantvoorzieningen. Luchthavenmanagers zorgen er ook voor dat de luchtvaartmaatschappijen die samenwerken met hun luchthaven de richtlijnen van de FAA volgen. Voor degenen die een carrière als luchthavenmanager overwegen, moeten ze een paar jaar werkervaring hebben in een rol op een luchthaven en een bachelordiploma in luchthavenbeheer, luchthavenbeheer en -operaties of luchtvaartbeheer.

21. Eten en drinken manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.251 per jaar

Primaire taken: Voedsel- en drankmanagers ontwikkelen voedselgerechten en drankmenu's voor voedingsbedrijven. Ze huren en trainen ook keukenpersoneel om hun menu te bereiden en te koken. Om manager eten en drinken te worden, moeten individuen een bachelordiploma behalen in foodservices of culinaire kunsten.


About author

Ottelien Mineba

Er zijn verschillende carrièremogelijkheden in gastvrijheid en toerismebeheer waarmee aspirant-professionals leiderschapsrollen in de industrie kunnen vervullen. Deze rollen hebben de verantwoordelijkheid om toeristische strategieën te ontwikkelen, te helpen bij marketinginitiatieven en om de klanttevredenheid te waarborgen. Door mogelijke loopbaantraktaten en aanvullende functiedetails voor elk te bekijken, kunt u een of meer functies bepalen die aansluiten bij uw interesses, salarisverwachtingen en huidige kwalificaties.


Scroll to Top