Blog

Veel studenten werken tijdens hun universiteitscarrière, om vele redenen en in veel verschillende industrieën. Hoewel de werkervaring op de universiteit zeer individueel kan zijn, delen veel goede rollen voor studenten vergelijkbare kwaliteiten. Als student kan het bijvoorbeeld handig zijn om een ​​baan te vinden die past bij je schema, inclusief tijd tussen perioden zoals winterstop. In dit artikel sommen we 21 banen op die een goede optie kunnen zijn voor een student tijdens hun winterstop, om je eigen carrière en educatieve doelen te ondersteunen.

21 banen voor studenten tijdens de winterstop

Het vinden van een geweldige baan voor een student tijdens de winterstop kan je helpen bezig te blijven tijdens de tijd dat je niet naar school gaat en extra geld te verdienen als je geen les hebt. Om je te helpen bij het zoeken naar een baan, zijn hier 21 banen voor studenten tijdens de winterstop:

1. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.164 per jaar

Primaire taken: Kassiers behandelen contante en kaarttransacties voor bedrijven en organisaties, meestal in de detailhandel. Ze scannen de artikelen van klanten, ontvangen de betaling en soms pakken ze artikelen in of maken ze klaar voor de klanten om mee te nemen. Kassiers voeren vaak andere taken uit, zoals het schoonmaken van hun gebied en andere toegewezen taken. Deze rollen kunnen soms flexibel of seizoensgebonden zijn, vaak tijdens de feestdagen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kassier

2. Nachtauditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.149 per jaar

Primaire taken: Nachtauditors werken tijdens de nachtelijke uren aan de receptie van een hotel, motel of een andere accommodatie. Ze doen dingen zoals het inchecken van klanten, het beantwoorden van vragen en het controleren van de faciliteit op ongebruikelijke activiteiten. De rollen van de nachtauditor kunnen flexibel zijn, afhankelijk van de locatie en context.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een nachtauditor

3. Kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.023 per jaar

Primaire taken: Kinderopvangaanbieders zorgen voor de behoeften van kinderen terwijl hun ouders weg zijn. Ze werken vaak voor kinderopvangfaciliteiten zoals kleuterscholen en kinderdagverblijven, die onafhankelijk kunnen zijn of binnen een bedrijf zoals een ziekenhuis of een sportschool. Kinderopvangaanbieders kunnen werken met voorschoolse of elementaire kinderen en activiteiten plannen waar ze van kunnen genieten, evenals dagelijkse levenstaken zoals maaltijden eten en een dutje doen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een kinderopvangaanbieder

4. Cadeaupapier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.978 per jaar

Primaire taken: Cadeaupapier inpakken en artikelen voorbereiden om aan anderen te geven. Ze worden vaak in dienst genomen door bedrijven zoals detailhandelaren en winkelcentra tijdens de feestdagen, om de winkelervaring zo succesvol mogelijk te maken en mogelijk meer klanten aan te trekken. Externe organisaties gebruiken soms ook cadeaupapier om deze service te bieden. Geschenkverpakkingen kunnen ook op freelancebasis voor zichzelf werken.

5. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.735 per jaar

Primaire taken: Skileraren leren mensen van alle leeftijden skiën. Ze kunnen zelfstandig werken op contractbasis, of ze kunnen in dienst zijn van een skiresort of een specifieke skischool. Deze rollen zijn vaak seizoensgebonden, aangezien skiën meestal een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw vereist, en veel skigebieden zijn alleen in de wintermaanden geopend.

6. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.792 per jaar

Primaire taken: Huishoudsters zorgen voor de veiligheid en netheid van gebouwen zoals privéwoningen, bedrijven, hotels en ziekenhuizen. Ze voeren vaak opruim- en organisatorische taken uit, evenals functies zoals het reinigen en ontsmetten van gootstenen, vloeren en oppervlakken. Huishoudelijke functies kunnen flexibel of seizoensgebonden zijn, afhankelijk van factoren zoals locatie en bedrijfstype.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een huishoudster

7. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.478 per jaar

Primaire taken: Servers nemen bestellingen op en bezorgen maaltijden in restaurants, cafés, buffetten en andere eetgelegenheden. Ze voeren meestal ook een verscheidenheid aan taken uit die ook wel nevenwerk worden genoemd, waaronder het schoonmaken en aanvullen van voorraden. Serverrollen kunnen flexibel of seizoensgebonden zijn, afhankelijk van factoren zoals locatie en specialiteit.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een restaurantserver

8. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.019 per jaar

Primaire taken: Dierenoppassers zorgen voor dieren wanneer hun baasjes weg zijn. Ze kunnen dit doen in de huizen van hun klanten, of ze kunnen huisdieren in hun eigen huis brengen voor verzorging. Ze doen meestal gewone dagelijkse taken zoals eten en toiletbezoek, maar ook incidentele taken zoals verzorging en het toedienen van medicijnen. Dierenoppassers sluiten vaak een contract met eigenaren van gezelschapsdieren op individuele basis volgens hun schema, of voor een werkgever, zoals een dierenpension.

9. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.909 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers in de detailhandel ondersteunen de verkoopactiviteiten van bedrijven die goederen verkopen zoals kleding, meubels, voedsel, hardware, planten en andere artikelen die in een winkelomgeving kunnen worden verkocht. Ze vullen vaak schappen, tellen de voorraad en helpen klanten de artikelen te vinden die ze nodig hebben. Verkoopmedewerkers in de detailhandel werken soms op seizoensbasis, vaak tijdens de feestdagen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

10. Persoonlijke assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.065 per jaar

Primaire taken: Persoonlijke assistenten voeren verschillende taken uit voor individuen in hun persoonlijke leven of in een professionele context. Ze kunnen bijvoorbeeld planningen, telefoontjes en boodschappen voor hun werkgever afhandelen, en andere toegewezen taken. Afhankelijk van de context kunnen persoonlijke assistenten op tijdelijke basis werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een persoonlijke assistent

11. Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.615 per jaar

Primaire taken: Nannies zorgen individueel voor kinderen, vaak in het eigen huis. Ze kunnen in het huis wonen met de kinderen voor wie ze zorgen, of ze kunnen op een geplande basis binnenkomen. Nannies kunnen lichte huishoudelijke taken uitvoeren, zoals opruimen na de kinderen die onder hun hoede zijn na de maaltijd. Soms contracteren ze rechtstreeks met een gezin, of ze werken misschien via een bureau. Deze rollen zijn soms flexibel of seizoensgebonden, afhankelijk van de behoeften van het individuele gezin.

12. Onderhoudstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.793 per jaar

Primaire taken: Onderhoudstechnici evalueren, lossen problemen op en repareren machines voor organisaties en instellingen zoals productiefabrieken, nutsbedrijven, scholen en ziekenhuizen. Deze functietitel kan ook worden gebruikt voor personen die onderhoud en reparaties uitvoeren voor dit soort gebouwen. Onderhoudstechnici werken mogelijk op seizoensbasis, afhankelijk van de branche.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een onderhoudstechnicus

13. Postkamer medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.716 per jaar

Primaire taken: Postkamermedewerkers behandelen de post die in en uit een bedrijf komt. Ze sorteren vaak brieven en pakketten, organiseren zendingen en leveren artikelen aan afdelingen en individuen binnen het bedrijf. Mailingprofessionals kunnen ook voor verzendbedrijven en -instellingen werken en vergelijkbare taken uitvoeren tijdens het transportproces.

14. Bezorgspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $44.660 per jaar

Primaire taken: Bezorgers vervoeren goederen van de ene plaats naar de andere. Ze kunnen bijvoorbeeld vracht van de ene bedrijfslocatie naar de andere verplaatsen. Ze kunnen ook artikelen van een bedrijf aan individuele klanten leveren. Bezorgchauffeurs werken soms ook voor koeriers- en rederijen, die korte of lange afstanden rijden. Deze rollen kunnen tijdelijk of seizoensgebonden zijn, afhankelijk van het bedrijf en de context.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

15. Conciërge

Nationaal gemiddeld salaris: $44,962 per jaar

Primaire taken: Een conciërge zorgt voor gebouwen zoals bedrijven, hotels, scholen en particuliere woningen, vaak wanneer ze verder leeg staan. Een hotel kan bijvoorbeeld een conciërge in dienst hebben voor het dagelijkse onderhoud aan het gebouw tijdens het gesloten laagseizoen. De eigenaar van een landgoed kan ook een conciërge in dienst nemen om hun gebouwen en terreinen te onderhouden. Conciërges kunnen seizoensgebonden werken, afhankelijk van de specifieke situatie.

16. Sneeuwruimen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.801 per jaar

Primaire taken: Sneeuwruimprofessionals verwijderen sneeuw van gebieden zoals trottoirs, opritten en wegen. Ze kunnen dit met de hand doen met een schop of met gereedschap zoals een sneeuwblazer of zelfs een ploeg op een quad of vrachtwagen. Sneeuwruimspecialisten kunnen voor zichzelf werken op contractbasis of voor bedrijven zoals landschapsarchitecten. Sneeuwruimen is noodzakelijkerwijs seizoensgebonden en afhankelijk van de locatie, op basis van de klimatologische omstandigheden.

17. Medewerker klantenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.134 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden vragen van klanten voor bedrijven zoals retailers, serviceproviders en banken. Ze voeren hun taken vaak uit via de telefoon of live online chat, en werken mogelijk op afstand, afhankelijk van de specifieke context, zoals het bedrijfsleven en de i-sector.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

18. Bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.682 per jaar

Primaire taken: Chauffeurs vervoeren passagiers en goederen van de ene locatie naar de andere. Ze kunnen bijvoorbeeld voor een taxidienst werken of hun persoonlijke voertuig gebruiken voor een ritdeelbedrijf. Ze kunnen ook voor een vrachtdienst rijden en items van het ene bedrijf naar het andere verplaatsen. Chauffeurs kunnen ook werken voor een aangewezen koeriersdienst in de post- of scheepvaartindustrie. Chauffeursrollen zijn soms seizoensgebonden of tijdelijk, afhankelijk van factoren zoals locatie en vraag.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een vrachtwagenchauffeur

19. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.656 per jaar

Primaire taken: Docenten bieden extra ondersteuning aan studenten in alle klassen, van elementair tot postsecundair. Ze vullen het leerproces van hun leerlingen gewoonlijk aan met oefeningen en activiteiten, en kunnen het leren en de groei van hun leerlingen beoordelen om hen te helpen bij het plannen van elke bijlessessie. Docenten kunnen ook werken als de primaire informatiebron van een leerling, zoals een taal- of rij-leraar.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

20. Kantoorassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.303 per jaar

Primaire taken: Office-assistenten ondersteunen de administratieve activiteiten van een bedrijf of organisatie. Ze kunnen telefoons beantwoorden, post openen en papierwerk ordenen en archiveren. Ze voeren vaak ook branchespecifieke kantoortaken uit, afhankelijk van het bedrijf waarvoor ze werken. Functies als kantoorassistent zijn soms tijdelijk of seizoensgebonden, soms ingehuurd via een uitzendbureau.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Office-assistent

21. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.089 per jaar

Hoofdtaken: Copywriters ontwikkelen content voor print en online publicaties, vaak voor marketingdoeleinden. Ze kunnen werken voor de interne marketingafdeling van een bedrijf of voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in copywriting. Ze kunnen ook op freelancebasis werken, vaak op afstand.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter


About author

Rogier Coijwijde

Veel studenten werken tijdens hun universiteitscarrière, om vele redenen en in veel verschillende industrieën. Hoewel de werkervaring op de universiteit zeer individueel kan zijn, delen veel goede rollen voor studenten vergelijkbare kwaliteiten. Als student kan het bijvoorbeeld handig zijn om een baan te vinden die past bij je schema, inclusief tijd tussen perioden zoals winterstop. In dit artikel sommen we 21 banen op die een goede optie kunnen zijn voor een student tijdens hun winterstop, om je eigen carrière en educatieve doelen te ondersteunen.


Scroll to Top