Blog

Humanitair werk is breed en divers en biedt een breed scala aan loopbaantrajecten waaruit iemand kan kiezen. Dit werkveld kan lonend zijn als je een professional bent die van banen houdt waarin je anderen kunt helpen. Het is belangrijk om uw eigen vaardigheden en capaciteiten zorgvuldig te overwegen bij het bepalen welke humanitaire functie geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we 21 humanitaire banen samen met hun typische taken en gemiddelde salarissen.

Wat is een humanitair?

Een humanitair persoon is een persoon wiens focus ligt op het verbeteren van het leven van mensen door middel van initiatieven, fondsenwerving en sociaaleconomische hervormingen. Een humanitaire belichaamt de principes van empathie en mededogen. Ze hebben vaak een verlangen om het menselijk leven te behouden en richten hun inspanningen op het bieden van hulp aan diverse groepen mensen, vooral degenen die in ondervoede, verarmde en onderontwikkelde gemeenschappen leven. Enkele veelvoorkomende problemen die ze proberen op te lossen, zijn wereldwijde honger, geweld, armoede en ziekte.

21 soorten humanitaire banen

Hier zijn 21 soorten humanitaire banen om te overwegen als je een carrière op humanitair gebied wilt nastreven:

1. Aanvrager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.267 per jaar

Primaire taken: Canvassers voeren veldoperaties uit om geld in te zamelen voor goede doelen en mensen aan te moedigen om te doneren. Ze hebben rechtstreeks contact met gemeenschappen en kunnen flyers of ander reclamemateriaal over hun doelen bezorgen. Ze werken vaak voor liefdadigheidsinstellingen en andere humanitaire non-profitorganisaties om geld in te zamelen om hun inspanningen te financieren.

2. Specialist radiooperaties

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.933 per jaar

Primaire taken: In gebieden met een slechte communicatie-infrastructuur repareren of structureren radiospecialisten radionetwerken en zorgen ervoor dat ze goed werken. Ze hebben vaak verstand van communicatieapparatuur en kunnen de communicatie-inspanningen tussen verschillende partijen nauwkeurig volgen. Radiospecialisten kunnen in het leger werken en hun apparatuur gebruiken om de bewegingen van hun team te volgen of voor omroepen werken om oproepen op de juiste manier door te sturen.

3. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.823 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige is gespecialiseerd in gezonde eetgewoonten en levensstijlen. Ze houden zich bezig met werk waarbij gepersonaliseerde voedingsplannen worden gemaakt om aan de behoeften van een klant te voldoen. Voedingsdeskundigen die voor humanitaire organisaties werken, richten zich vaak op het verbeteren van de voeding en de beschikbaarheid van gezond voedsel van verarmde gemeenschappen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

4. Vredesofficier

Nationaal gemiddeld salaris: $44.960 per jaar

Primaire taken: Vredesfunctionarissen proberen de huidige conflicten, hun oorsprong en hoe ze tot vreedzame oplossingen kunnen komen te begrijpen. Ze gebruiken hun kennis en onderzoek om percepties, gedragingen, verschillen, interesses, doelen en andere factoren die tot conflicten kunnen leiden, te begrijpen en autoriteiten te waarschuwen voor hun bevindingen.

5. Communicatiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.836 per jaar

Primaire taken: Communicatiemedewerkers gebruiken hun communicatieve vaardigheden om positieve berichtgeving in de media over de humanitaire inspanningen van een organisatie te genereren en hun kennis te gebruiken om publieke steun te genereren. Ze kunnen helpen bij het opzetten van marketingcampagnes voor een organisatie, inclusief advertenties en posts op sociale media.

6. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.018 per jaar

Primaire taken: Vertalers die werken voor humanitaire organisaties dienen als schakel tussen hulpverleners en begunstigden van diensten en maken communicatie tussen groepen die verschillende talen spreken mogelijk. Ze vertalen ook documenten en andere essentiële informatie zodat de hulpverlening soepel kan verlopen.

7. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $49.860 per jaar

Primaire taken: bij hulpverlening kan een human resources-specialist de acquisitie van werknemers voor projecten beheren. Zij behandelen aspecten als sourcing, sollicitatiegesprekken en het aannemen van kandidaten. Ze voeren ook onderzoeken uit naar de zorgen en klachten van werknemers om problemen op de juiste manier op te lossen.

8. Opleidingscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.887 per jaar

Primaire taken: Een effectieve trainingscoördinator blinkt uit in het ontwikkelen van programma's en oefeningen om personeel te trainen voor aankomend veldwerk. Ze maken ook beleid en trainingsmateriaal dat hun personeel later kan bekijken als ze vergeten wat ze tijdens hun training hebben geleerd.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een trainingscoördinator

9. Inkoopspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.174 per jaar

Primaire taken: Een inkoopspecialist die voor een humanitaire organisatie werkt, identificeert de benodigde materialen die ze kunnen kopen om het werk van hun groep te ondersteunen zonder de budgettaire limieten te overschrijden. Ze coördineren met verkopers om ervoor te zorgen dat ze goederen tijdig leveren. Een inkoopspecialist beheert ook de facturen van een organisatie en de lijst met veelgebruikte leveranciers.

10. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.009 per jaar

Primaire taken: De primaire functie van een maatschappelijk werker omvat het helpen van mensen bij het verwerven van de basisbehoeften, zoals huisvesting en voedsel. Maatschappelijk werkers kunnen ook met kinderen en volwassenen werken om hen te helpen de vluchtige thuisomgeving te verlaten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een maatschappelijk werker

11. Logistiek

Nationaal gemiddeld salaris: $61,765 per jaar

Primaire taken: een logistiek medewerker ondersteunt operaties die leveranciers helpen goederen van de ene locatie naar de andere te vervoeren. Ze houden toezicht op de toeleveringsketen en zorgen ervoor dat iedereen op een project zijn benodigdheden tijdig ontvangt. Medewerkers van een humanitaire organisatie kunnen problemen met betrekking tot bestellingen, aankopen, leveringen en voorraden voorleggen aan een logistiek medewerker.

12. Subsidiecoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $66,658 per jaar

Primaire taken: Een subsidiecoördinator identificeert financieringsbronnen, donaties en subsidiegelden voor een organisatie. Ze kunnen zich richten op specifieke donoren die in het verleden geld hebben gedoneerd aan hun organisatie of vergelijkbare organisaties. Door hun inspanningen om financiële middelen toe te wijzen, kunnen organisaties hun werk voortzetten.

13. Diplomaat

Nationaal gemiddeld salaris: $79.265 per jaar

Primaire taken: Net als vredesofficieren, dienen diplomaten als vertegenwoordigers van een specifieke natie of entiteit en gebruiken ze hun kennis van conflictbeheersing om wereldwijde conflicten op te lossen. Ze werken samen met andere landen om problemen als klimaatverandering en mensenhandel op te lossen. Diplomaten helpen bij het coördineren van internationale inspanningen met bemiddelings- en communicatievaardigheden.

14. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.842 per jaar

Primaire taken: De primaire functies van epidemiologen omvatten het genezen van huidziekten. Ze verzamelen grote hoeveelheden gegevens en werken samen met teams van wetenschappers om de oorsprong van een ziekte te identificeren, te leren hoe deze zich verspreidt en te bepalen wat de beste manieren zijn om de ziekte uit te roeien voordat deze meer schade kan aanrichten. Deze artsen creëren ook initiatieven om problemen zoals ondervoeding of meningitis te bestrijden en werken mogelijk samen met een humanitaire organisatie die bevolkingsgroepen helpt die aan deze ziekten lijden.

15. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.280 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen helpen bij het toedienen van medicijnen aan patiënten, bewaken de gezondheidstoestand van patiënten, testen hun vitale functies en voeren vele andere taken uit. Verpleegkundigen die voor internationale, niet-gouvernementele organisaties werken, reizen soms naar het buitenland en verlenen gezondheidszorg aan landen waar gezondheidsdiensten niet gemakkelijk toegankelijk zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegster

16. Milieu-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84,195 per jaar

Primaire taken: Een milieu-ingenieur ontwikkelt infrastructuur voor de omgeving. Hun werk omvat het creëren van structuren zoals afvalverwerkingssystemen en schoonwatersystemen. Ze maken ook rapporten en houden rekening met de effecten die projecten hebben op de omgeving.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een milieu-ingenieur

17. Burgerlijk ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.124 per jaar

Primaire taken: Civiel ingenieurs zijn architecten die infrastructuur voor gemeenschappen ontwerpen, plannen en ontwikkelen. Hun werk omvat de ontwikkeling van constructies zoals wegen, bruggen en scholen. Ze onderhouden ook deze gebouwen en constructies en voeren reparaties uit wanneer dat nodig is.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een civiel ingenieur

18. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.641 per jaar

Primaire taken: Verloskundigen zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het helpen van vrouwen bij de bevalling en het verzorgen van pasgeboren baby's. Ze bieden ook medische hulp aan zwangere moeders en geven hen middelen en informatie om hun lichaam te helpen genezen na de bevalling. Een verloskundige van een humanitaire organisatie biedt vaak diensten aan in gebieden die zelden toegang hebben tot hulp bij bevallingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verloskundige

19. Klinisch psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.196 per jaar

Primaire taken: Een klinisch psycholoog probeert de geestelijke gezondheid van een persoon te verbeteren. Ze helpen mensen mentale trauma's te overwinnen en hun psychologisch welzijn te verbeteren door gepersonaliseerde programma's te creëren die mensen helpen hun individuele mentale stressoren te bestrijden. Degenen die in deze rol voor een humanitaire organisatie werken, kunnen mensen helpen die zijn getroffen door oorlog, geweld of andere traumatiserende omstandigheden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een klinisch psycholoog

20. Programmamedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.629 per jaar

Primaire taken: Programmamedewerkers beheren en houden toezicht op de ontwikkeling van de programma's of projecten van een organisatie. Effectieve programmamedewerkers leiden doorgaans de coördinerende inspanningen en zorgen ervoor dat projecten werken zoals bedoeld. Ze beheren alle aspecten van een programma, zoals financiering, training en implementatiestrategieën voor succes. Hun specifieke functies kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie waarvoor ze werken.

21. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 248.091 per jaar

Primaire taken: Een arts die voor een humanitaire organisatie werkt, is een primaire arts die spoedeisende zorg verleent, behandelplannen voor ziekten maakt en vaccinatieprogramma's voor arme gemeenschappen opstelt. Vanwege hun uitgebreide kennis is er vaak veel vraag naar hun diensten. Artsen kunnen in veel specialisaties werken, zoals infectieziekten of pediatrische zorg.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arts


About author

Liesbeth Veldjen

Humanitair werk is breed en divers en biedt een breed scala aan loopbaantrajecten waaruit iemand kan kiezen. Dit werkveld kan lonend zijn als je een professional bent die van banen houdt waarin je anderen kunt helpen. Het is belangrijk om uw eigen vaardigheden en capaciteiten zorgvuldig te overwegen bij het bepalen welke humanitaire functie geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we 21 humanitaire banen samen met hun typische taken en gemiddelde salarissen.


Scroll to Top