Blog

Als je een student kunstgeschiedenis volgt of al bent afgestudeerd, zijn er veel loopbaantrajecten die je kunt volgen. Kunstgeschiedenis richt zich op de evolutie van cultuur door middel van artefacten zoals architectuur, graven, grafische afbeeldingen en uitvoeringen. Afhankelijk van je passie en specialisatie, kan een graad in kunstgeschiedenis je leiden tot een carrière in onder meer de overheid, musea, galerieën, scholen, hogescholen of erfgoedsites. Ontdek in dit artikel de verschillende banen die beschikbaar zijn voor afgestudeerden met een diploma kunstgeschiedenis, inclusief het gemiddelde nationale salaris en primaire taken.

Wat is kunstgeschiedenis?

Een kunsthistorisch programma richt zich op beroemde kunstwerken, historische periodes, cultuur en media. Studenten kunstgeschiedenis ontwikkelen kritische vaardigheden met betrekking tot kunst, waarbij ze directe observatie van historische, sociale, economische en ecologische contexten associëren.

Wat zijn kunsthistorische carrières?

Hier zijn enkele carrières voor afgestudeerden in de kunstgeschiedenis:

1. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,018 per jaar

Primaire taken: Gidsen bieden voornamelijk rondleidingen voor mensen rond historische locaties, monumenten en andere interessante plaatsen. Daarnaast gebruiken reisleiders hun kennis van deze plekken om mensen vertrouwd te maken met de cultuur, geschiedenis, geografie en andere antropologische aspecten van een plek. Ze plannen ook routes en coördineren met accommodatie-aanbieders, vervoerders en gastheren om reizen succesvol en plezierig te maken.

2. Kunstlijster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.600 per jaar

Primaire taken: Kunstlijstenmakers beschermen en verfraaien het uiterlijk van kunstvoorwerpen, zoals schilderijen, wandtapijten, certificaten en foto's. Kunstlijstenmakers gebruiken verschillende methoden om een ​​kunstwerk te monteren en te lamineren om het afgewerkte werk te produceren. Kunstlijstenmakers werken in kunstwinkels, galerieën en ateliers.

3. Galerijmanager

Nationaal gemiddeld salaris : $ 37.371 per jaar

Primaire taken : Galeriemanagers houden toezicht op de voorbereiding en het onderhoud van kunstexposities in een galerij. Galeriemanagers leggen een link tussen kunstenaars en kunstliefhebbers door tentoonstellingen te organiseren waar het publiek in contact kan komen met kunstenaars en hun werk. Galeriemanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de financiën van de galerie voor het artistieke en commerciële succes van een galerie.

4. Veilingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris : $ 39.018 per jaar

Hoofdtaken: Veilingspecialisten organiseren veilingen voor diverse items zoals kunstwerken en antiek. Ze treden op als tussenpersoon tussen kopers en verkopers, maar treden voornamelijk op namens de verkoper door hun kunstwerken op een veiling te verkopen aan de hoogste bieder. Ze houden ook de biedingen bij en sluiten de verkoop af door op de hamer te slaan wanneer het hoogste bod is bereikt.

5. Auteur

Nationaal gemiddeld salaris : $40.985 per jaar

Primaire taken: Auteurs brengen informatie over en brengen kennis over met behulp van woorden en ideeën. Auteurs identificeren thema's en schetsen de belangrijkste punten om een ​​verhaal op te bouwen. Ze doen ook onderzoek naar hun gekozen onderwerp. Auteurs passen bestaande verhalen aan om de reikwijdte van ideeën te vergroten. Er zijn verschillende soorten auteurs, afhankelijk van hun aandachtsgebied. Een afgestudeerde kunstgeschiedenis die geïnteresseerd is in schrijven, kan bijvoorbeeld een carrière als auteur nastreven en zich specialiseren in het schrijven van boeken zoals biografieën over prominente historische kunstenaars.

6. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris : $42.681 per jaar

Primaire taken: Fotografen maken foto's van mensen, gebeurtenissen, objecten, plaatsen en instellingen. Ze gebruiken camera's, lenzen en lampen om boeiende beelden vast te leggen op basis van hun eigen smaak of instructies van de klant. Fotografen zijn voornamelijk gespecialiseerd in één gebied van fotografie, zoals historische locaties en erfgoedfotografie. Fotografen gebruiken hun vaardigheden op het gebied van scherpstellen, aandacht voor detail en lichtmanipulatie om de gewenste afbeeldingen te produceren. Het kan ook zijn dat ze de foto's moeten bewerken om de gewenste resultaten te bereiken. Een afgestudeerde met een graad in kunstgeschiedenis die geïnteresseerd is in fotografie, kan er bijvoorbeeld voor kiezen historische locaties, gebouwen en landschappen te fotograferen.

7. Kunstadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $46.240 per jaar

Primaire taken: Kunstadviseurs vertegenwoordigen klanten bij de aankoop van kunstwerken. Kunstconsulenten kunnen ook als verkoopvertegenwoordiger werken bij het promoten van kunst en het vinden van kopers. Bovendien kunnen ze tentoonstellingen bijwonen om de te koop aangeboden kunst te bekijken en hun klanten op de juiste manier te adviseren. Individuen kunnen kunstadviseurs, kunstbedrijven in dienst hebben, of ze kunnen freelancers zijn.

8. Kunstleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $46.534 per jaar

Primaire taken: Kunstdocenten plannen kunst- en kunstgeschiedenislessen die de artistieke technieken van studenten ontwikkelen, geven kunstgeschiedenis en beoordelen kunstprojecten en examens. Kunstdocenten werken voornamelijk op basisscholen en middelbare scholen.

Gerelateerd: Hoe te antwoorden "Wat is uw onderwijsfilosofie?"

9. Museummedewerkers

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.140 per jaar

Primaire taken: Museumberoepen zijn conservatoren, registrars, preparateurs en collectiespecialisten. Ze werken om te zorgen voor de artefacten, collecties en tentoonstellingen in een museum, en maken items klaar voor weergave of opslag. Registrars en collectiespecialisten houden toezicht op het verwerven en uitlenen van artefacten van en naar het museum voor onderzoek of tentoonstellingen. Conservatoren bewaren kunstwerken.

10. Curatoren

Nationaal gemiddeld salaris : $53.401 per jaar

Primaire taken: Curatoren beheren de activiteiten van een museum en verstrekken institutionele informatie aan andere curatoren en het publiek. Curatoren organiseren de verwerving, opslag en tentoonstellingen van collecties. Zij houden de administratie en computerdatabases van de instelling bij. Ze leiden ook curatoren en administratief personeel op voor de institutionele bedrijven.

11. Bibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.294 per jaar

Primaire taken: Bibliothecarissen catalogiseren en classificeren bibliotheekmaterialen zoals boeken, tijdschriften, tijdschriften, historische rollen en geschriften. Een bibliothecaris werkt in openbare bibliotheken en onderwijsinstellingen zoals hogescholen en universiteiten. Bibliothecarissen kunnen ook diepgaand onderzoek doen naar informatie over een bepaald onderwerp of een bepaalde periode in de geschiedenis. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opzetten van databases om de toegang tot informatie te verbeteren. Afgestudeerden van kunstgeschiedenis kunnen werken in de geschiedenissectie van een bibliotheek of gerelateerde secties om lezers te helpen toegang te krijgen tot materiaal.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bibliothecaris

12 . Uitgeverij

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.696 per jaar

Primaire taken: Uitgevers bepalen de redactionele richting van publicaties zoals boeken, tijdschriften, kranten en digitale media. Uitgevers beoordelen informatie en manuscripten, maken schattingen van de publicatiekosten en publiceren inhoud in verschillende media. Uitgevers werken samen met andere professionals zoals redacteuren, typisten, ontwerpers en bijdragers. Afgestudeerden kunstgeschiedenis die werken aan het publiceren van recensiemanuscripten die door auteurs zijn ingediend, bewerken en verifiëren informatie.

  1. Sociaal werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.032 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers helpen mensen met de uitdagingen waarmee ze in het leven worden geconfronteerd. Ze beoordelen de situatie van een individu, bepalen de behoeften en ontwerpen een behandelplan om aan de behoeften van de cliënt te voldoen. Maatschappelijk werkers voeren ook onderzoek en belangenbehartiging uit om te zorgen voor een juiste toewijzing van middelen aan mensen met verschillende levensuitdagingen. Afgestudeerden in de kunstgeschiedenis kunnen een baan als maatschappelijk werker vinden omdat ze historische gebeurtenissen en cultuur begrijpen, waardoor ze beter in staat zijn om maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

14. Recordmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $60.198 per jaar

Primaire taken: Recordmanagers beveiligen en beheren informatie. Recordmanagers houden toezicht op de organisatie van informatie en records, zetten recordbeheersystemen op, onderhouden huidige systemen en houden toezicht op de overgang van papieren naar elektronische archivering. Ze zorgen er ook voor dat de records toegankelijk zijn wanneer dat nodig is en vernietigen verouderde records wanneer dat nodig is. Recordmanagers zijn verantwoordelijk voor de naleving van informatiewetten. Afgestudeerden in de kunstgeschiedenis kunnen werken als recordmanagers in openbare en particuliere archieven, bibliotheken en leerinstellingen.

15. Kunstmanager

Nationaal gemiddeld salaris : $61.876 per jaar

Primaire taken: Kunstmanagers beheren de kunstaspecten van een productie. Ze houden toezicht op kunstprojecten voor boeken, tijdschriften, kranten en films. Kunstmanagers doen marktonderzoek, begrijpen de doelgroep en houden rekening met de wensen van hun opdrachtgevers. Ze kunnen ook nodig zijn om de activiteiten van een kunstafdeling te coördineren en ander personeel te begeleiden.

16. Kunstprofessor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.975 per jaar

Primaire taken: Kunstprofessoren geven kunstcursussen aan hogescholen en universiteiten. Ze geven verschillende klassen, afhankelijk van hun vakgebied, vaardigheden en passie. Hun werk omvat lezingen in klaslokalen en studiolessen om studenten te helpen hun vaardigheden te verbeteren. Typisch, kunstprofessoren hebben een doctoraat in een bepaald onderzoeksgebied.

17. Archivarissen

Nationaal gemiddeld salaris : $65.175 per jaar

Primaire taken: Archivarissen behouden de toegang tot verschillende materialen zoals boeken en kunstwerken. Archivarissen beoordelen ook conserverings- en conserveringsproblemen en bepalen de beste praktijken om deze problemen op te lossen. Ze geven instructiesessies over het archief, onderhouden databases en helpen onderzoekers, studenten en stagiaires die toegang hebben tot het gearchiveerde materiaal.

18. Erfgoedbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.371 per jaar

Primaire taken: Erfgoedbeheerders conserveren en beheren erfgoedsites zoals musea, landschappen, monumenten en historische sites. Ze zorgen ervoor dat de sites toegankelijk zijn voor toeristen en het publiek. Ze beheren de budgetten van hun instellingen en leiden ook op en begeleiden het personeel onder hen. Ze kunnen ook worden verplicht om geld in te zamelen en outreach-activiteiten te sponsoren om de specialismen van hun instellingen te promoten.

19. Kunsttherapeut

Nationaal gemiddeld salaris : $70.237 per jaar

Primaire taken: Beeldend therapeuten gebruiken hun creativiteit en hulpmiddelen zoals schilderen, tekenen en beeldhouwen om hun cliënten emotioneel en spiritueel te helpen. Beeldend therapeuten gebruiken oefeningen om hun cliënten te helpen hun gevoelens en gedachten te uiten door middel van kunst. Omdat de problemen van cliënten verschillend zijn, ontwikkelen beeldend therapeuten een geïndividualiseerde benadering voor een effectieve behandeling. Kunsttherapeuten moeten mogelijk hun kennis van cultuur gebruiken om hun cliënten te helpen genezing te bereiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kunsttherapeut

20. Adjunct-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $88.871 per jaar

Primaire taken: Adjunct-instructeurs geven les aan studenten in een bepaald vakgebied. Ze ontwikkelen een syllabus en geven deze door middel van colleges, excursies en andere relevante lesmethoden. Adjunct-instructeurs stellen, begeleiden en beoordelen ook examens. Ze markeren de cijfers van studenten en helpen de afdeling haar academische doelstellingen te bereiken. Adjunct-instructeurs kunnen gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden van de kunstgeschiedenis, zoals archeologie, politieke geschiedenis en antropologie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over adjunct-hoogleraar zijn

21. Architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.477 per jaar

Hoofdtaken: Architecten ontwerpen en produceren bouwdocumenten. Ze gebruiken hun vaardigheden en kennis om functionele, esthetisch aantrekkelijke en duurzame gebouwen te ontwerpen. Ze onderhouden ook contacten met andere professionals zoals overheidsdiensten, ingenieurs, landmeters en bouwmanagers om ervoor te zorgen dat projecten binnen het vereiste tijdsbestek en budget worden voltooid. Afgestudeerden in de kunstgeschiedenis met interesse in historische gebouwen en huisontwerpen kunnen bij architectenbureaus werken of een vervolgopleiding volgen.


About author

Steef Thering

Als je een student kunstgeschiedenis volgt of al bent afgestudeerd, zijn er veel loopbaantrajecten die je kunt volgen. Kunstgeschiedenis richt zich op de evolutie van cultuur door middel van artefacten zoals architectuur, graven, grafische afbeeldingen en uitvoeringen. Afhankelijk van je passie en specialisatie, kan een graad in kunstgeschiedenis je leiden tot een carrière in onder meer de overheid, musea, galerieën, scholen, hogescholen of erfgoedsites. Ontdek in dit artikel de verschillende banen die beschikbaar zijn voor afgestudeerden met een diploma kunstgeschiedenis, inclusief het gemiddelde nationale salaris en primaire taken.


Scroll to Top