Blog

een baan zoeken

21 Medische Banen Die U Kunt Doen Zonder Naar De Medische School Te Gaan

Medische professionals zijn altijd essentieel en je hoeft niet per se naar een medische school te gaan om in een medische faciliteit te werken. Vaardigheden, ervaring en opleidingsvereisten variëren op basis van de medische rol die je wenst, maar als je het leuk vindt om anderen te helpen, ben je misschien op de goede weg om een ​​carrière te vinden die goed bij je past. In dit artikel schetsen we 21 medische banen waarop u kunt solliciteren zonder medische opleiding.

Medische banen waarvoor geen medische opleiding vereist is

Hier zijn 21 goedbetaalde banen op medisch gebied waarvoor je geen medische opleiding hoeft te volgen, met salarisverwachtingen en primaire verantwoordelijkheden voor elk:

1. Thuiszorg en hospices

Nationaal gemiddeld salaris: respectievelijk $ 12,18 per uur en $ 16,26 per uur

Primaire taken: Thuiszorg en hospice-assistenten bieden thuiszorg aan patiënten, zoals licht huishoudelijk werk en persoonlijke hygiëne. Verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit winkelen, baden, aankleden, voeden, haar kammen, tanden poetsen en het verlenen van gebitsverzorging. Ze helpen ook met bewegingsoefeningen, het reinigen van beddengoed, het waarborgen van het comfort van de patiënt en het doorbrengen van quality time met patiënten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

2. Medische dossiercoder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,24 per uur

Primaire taken: Coders van medische dossiers zorgen ervoor dat codes die worden gebruikt voor diagnoses en procedures correct worden toegepast voor factureringsprocessen en verzekeringsclaims. Deze functie vereist kennis van medische terminologie, details van geleverde diensten en regels en voorschriften van betalers, zoals verzekeringsmaatschappijen.

Gerelateerd: Leer hoe u een medische codeur bent

3. Gecertificeerd verpleegassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,76 per uur

Primaire taken: Gecertificeerde verpleegassistenten of "CNA's" bieden praktische gezondheidszorg en hulp aan patiënten bij taken zoals wassen, aankleden en het voltooien van dagelijkse activiteiten. Ze kunnen voor bedlegerige patiënten zorgen, de vitale functies van patiënten opnemen, nieuwe of bestaande gezondheidsproblemen documenteren, patiënten voeden, beddengoed of andere delen van patiëntenkamers reinigen, helpen bij medische basisprocedures en kleine wonden verzorgen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een CNA (Certified Nursing Assistant)

4. Medisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,54 per uur

Primaire taken: Medische assistenten verwelkomen patiënten en nemen medische geschiedenissen op. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het uitleggen van behandelprocedures aan patiënten, het voorbereiden van patiënten op onderzoeken, het assisteren van de arts tijdens onderzoeken en het verzamelen van laboratoriummonsters. Ze kunnen elementaire laboratoriumtests uitvoeren, bloed afnemen, hechtingen verwijderen of verband wisselen.

Andere taken zijn onder meer het instrueren van patiënten over medicijnen en het toedienen van medicijnen onder toezicht of leiding van een arts. Bovendien voeren medische assistenten indien nodig bepaalde administratieve taken uit, waaronder het beantwoorden van telefoons, het invullen van verzekeringsformulieren, het bijwerken van medische patiëntendossiers, het plannen van afspraken en helpen met facturering.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medisch assistent

5. Medische noodhulptechnici

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,79 per uur

Primaire taken: medische noodhulptechnici of EMT's reageren op 911-oproepen voor medische noodhulp. Ze verlenen medische eerste hulp of levensondersteunende zorg voor zieke en gewonde patiënten in ambulances en andere noodsituaties en vervoeren patiënten naar medische voorzieningen voor aanvullende behandeling. Een deel van hun taak is het beoordelen van de toestand van patiënten, het rapporteren van hun observaties aan andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en het documenteren van de medische behandeling die aan patiënten wordt gegeven terwijl ze onder hun hoede zijn.

6. Diagnostische medische sonograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,99 per uur

Primaire taken: Diagnostische medische sonografen, ook wel sonografen genoemd, gebruiken beeldvormingsapparatuur en geluidsgolven om afbeeldingen, echografieën genaamd, te genereren en te interpreteren. Echografie wordt gebruikt voor het evalueren en diagnosticeren van verschillende medische aandoeningen in het lichaam en voor het bewaken van zwangerschap.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een sonograaf

7. Chirurgische technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $30,56 per uur

Primaire taken: Chirurgische technologen, ook wel 'operatiekamertechnici' genoemd, bereiden operatiekamers voor op operaties. Ze steriliseren apparatuur, zorgen dat de benodigdheden klaar staan ​​en stellen robotchirurgische apparatuur op. Ze bereiden patiënten ook voor op operaties door de incisieplaatsen te wassen en te desinfecteren.

Tijdens operaties helpen chirurgische technologen chirurgen met het aantrekken van steriele jassen en handschoenen en het hanteren van instrumenten en andere steriele benodigdheden. Ze kunnen ook helpen bij complexe procedures en de patiëntveiligheid beheren. Na operaties tellen ze de voorraden en brengen ze verbanden en ander verband aan op de incisies van patiënten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een chirurgische assistent

8. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $30,80 per uur

Primaire taken: Geregistreerde zijn verantwoordelijk voor het toedienen van medische zorg, het beantwoorden van vragen van patiënten, het observeren en vastleggen van het gedrag van de patiënt, het uitvoeren van patiëntonderzoeken en diagnostische tests, het nemen van patiëntmonsters, het bewaken van vitale functies, het toedienen van medicijnen en het verbanden van wonden. Ze informeren patiënten vaak over hun behandelplannen en bieden pre- en postoperatieve zorg. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het begeleiden van junior medewerkers.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een geregistreerde verpleegster (RN)

9. Diëtist en voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: respectievelijk $ 32,00 per uur en $ 48,741 per jaar

Primaire taken: Diëtisten en voedingsdeskundigen zijn voedings- en voedingsdeskundigen die de gezondheid bevorderen en ziekten beheersen door de voedings- en gezondheidsbehoeften van patiënten te evalueren. Ze adviseren patiënten over voedingsproblemen en gezonde eetgewoonten, ontwikkelen maaltijd- en voedingsplannen, documenteren de voortgang van de patiënt en veranderen indien nodig maaltijdplannen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een diëtist

10. Beheerder van gezondheidsdiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $68,761 per jaar

Primaire taken: beheerders van gezondheidsdiensten houden toezicht op de dagelijkse administratieve activiteiten van ziekenhuizen en zorginstellingen. Ze kunnen budgetten plannen en uitgaven controleren, personeel inhuren en opleiden en werkschema's voor werknemers maken. Ook vertegenwoordigen zij de zorgorganisatie op vergaderingen of in besturen en fungeren als liaison tussen bestuursleden, medewerkers en verschillende afdelingen.

Andere taken zijn onder meer het beheren van de vergoedingen en facturering van patiënten, het aanmoedigen van de betrokkenheid van medewerkers en open communicatielijnen, het bijhouden en organiseren van dossiers, het beantwoorden van vragen van medewerkers en ervoor zorgen dat de faciliteit de huidige wet- en regelgeving volgt.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gezondheidsbeheerder

11. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $34,60 per uur

Hoofdtaken: Logopedisten, ook wel logopedisten genoemd, evalueren, diagnosticeren, behandelen en helpen voorkomen van communicatie- en slikstoornissen in alle leeftijdsgroepen.

Ze leren patiënten hoe ze geluiden kunnen maken, hun stemkwaliteit kunnen verbeteren en de woordenschat en zinsbouw in zowel mondelinge als geschreven taal kunnen verbeteren. Ze werken ook met individuen om spieren te ontwikkelen en te versterken die worden gebruikt om te slikken en om patiënten en hun families te adviseren over communicatie- en slikstoornissen en manieren om thuis, op het werk of op school ermee om te gaan.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

12. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.698 per jaar

Primaire taken: Audiologen gebruiken gespecialiseerde medische apparaten om het gehoor en het evenwicht van patiënten te testen en om gehoorbeschadiging vast te stellen en trauma of onderliggende oorzaken te identificeren. Audiologen maken behandelplannen voor verschillende gehoor-, evenwichts- en ooraandoeningen, waaronder tinnitus (oorsuizen). Ze passen patiënten ook aan voor gehoorapparaten, adviseren patiënten en hun families over communicatieapparatuur en andere luister- en spreektechnieken, registreren de voortgang van de patiënt en informeren patiënten over manieren om gehoorverlies te voorkomen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een audioloog

13. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $37,78 per uur

Primaire taken: Mondhygiënisten onderzoeken de tanden en het tandvlees van patiënten op tekenen van mondaandoeningen, zoals gingivitis. Ze bieden preventieve zorg om de mondhygiëne te bevorderen, waaronder het verwijderen van tandsteen, vlekken en tandplak en het aanbrengen van kitten of fluoriden om tanden te beschermen. Andere taken zijn het documenteren van patiëntenzorg en behandelplannen en het opleiden van patiënten over mondgezondheid en hygiënetechnieken, zoals goed poetsen en flossen.

Gerelateerd: Meer informatie over mondhygiënist zijn

14. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82,127 per jaar

Primaire taken: Biomedische ingenieurs gebruiken biologie en engineering om medische behoeften aan te pakken, diagnostische methoden te verbeteren en bij te dragen aan de ontwikkeling van kunstmatige organen, chirurgische robots, geavanceerde protheses en farmaceutische medicijnen. Functieverantwoordelijkheden omvatten ontwerp, installatie, onderhoud en reparatie van medische hulpmiddelen.

Daarnaast voeren ze veiligheidsevaluaties en testen uit, geven ze trainingen en doen ze onderzoek. Van biomedische ingenieurs wordt vaak verwacht dat ze papers schrijven en publiceren en bevindingen en aanbevelingen doen en presenteren aan wetenschappers en andere medische professionals.

15. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.705 per jaar

Primaire taken: Epidemiologen verzamelen en analyseren gegevens om patronen en oorzaken van ziekte of letsel bij mensen te onderzoeken, zoals infectieziekten, chronische ziekten, gezondheidsrisico's op het werk, middelenmisbruik en geestelijke gezondheidsproblemen. Ze vinden manieren om volksgezondheidsproblemen te voorkomen en te behandelen en adequaat en effectief te reageren op volksgezondheidscrises.

16. Verpleegkundige verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $91.620 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen verloskundigen bieden zorg en behandeling voor zwangere vrouwen. Taken omvatten het uitvoeren van onderzoeken, het aanpakken van gezondheidsproblemen van de moeder en de foetus en het waarborgen van de veiligheid van zowel de moeder als de baby tijdens het geboorteproces.

Ze bieden ook ondersteuning en counseling voor, tijdens en na de zwangerschap, ook tijdens het bevallingsproces. Hun steun strekt zich uit tot na de bevalling, helpt bij het geven van borstvoeding en geeft moeders voorlichting over babyverzorging.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verloskundige

17. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $44,65 per uur

Primaire taken: Ergotherapeuten gebruiken therapeutische technieken met betrekking tot alledaagse taken of beroepen om fysieke, mentale, ontwikkelings- en emotionele aandoeningen of trauma's te behandelen die van invloed zijn op het vermogen van een patiënt om dagelijkse basisactiviteiten uit te voeren.

Hun verantwoordelijkheden omvatten het onderzoeken van patiënten, het plannen en leveren van aangepaste behandelingsdiensten en revalidatie, het volgen van de voortgang en het opleiden van de patiënt en hun familie of werkgever over de toestand en behoeften van de patiënt. Ze kunnen ook het huis, de school of de werkplek van de patiënt inspecteren en de vereiste apparatuur installeren of andere praktijken implementeren die nodig zijn om personen met een handicap te helpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

18. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $94,256 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten (PT's) overleggen met patiënten met verwondingen, handicaps of andere gezondheidsproblemen om bewegingsbeperkingen te diagnosticeren en geschikte behandelplannen te ontwikkelen om hun vermogen om te bewegen te verbeteren. Ze streven er ook naar om pijn te verminderen of te beheersen, de functie te herstellen en verergering of nieuwe invaliditeit te voorkomen.

PT's leren patiënten hoe ze therapeutische oefeningen moeten doen, geven stimulatie en massage voor helende effecten en adviseren patiënten hoe bepaalde medische hulpmiddelen, zoals rolstoelen of rollators, moeten worden gebruikt. Andere taken zijn onder meer het bijhouden van patiëntendossiers, het vaststellen van doelen en het volgen van verbeteringen en het adviseren van patiënten over thuisbehandelingsopties.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

19. Ademhalingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $47,43 per uur

Primaire taken: Ademhalingstherapeuten, of "RT's", helpen artsen bij het onderzoeken, evalueren, diagnosticeren en verzorgen van patiënten met cardiopulmonale of ademhalingsproblemen gerelateerd aan longletsel of ziekten, zoals astma, bronchitis, longontsteking, emfyseem, hartfalen en borsttrauma .

RT's werken nauw samen met patiënten en hun families om klinische middelen te beheren, thuiszorg te bieden en patiënten te behandelen tijdens het postoperatieve herstel. RT-taken omvatten het geven van medicijnen en aerosoltherapie, het uitvoeren van longfunctietests, het toedienen van zuurstoftherapie en mechanische ventilatie, het uitvoeren van therapeutische of medische technieken om verlichting in de longen te bieden en het bieden van luchtwegbeheer.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ademhalingstherapeut

20. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.106 per jaar

Primaire taken: Arts-assistenten of PA's, onderzoeken patiënten, schrijven medicijnen voor, bestellen diagnostische tests, ontwikkelen en beheren behandelplannen, adviseren patiënten over preventieve zorg en assisteren bij operaties. Ze werken vaak onder toezicht van artsen of chirurgen of kunnen optreden als adviseur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

21. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.286 per jaar

Primaire taken: Apothekers communiceren met voorschrijvers en bereiden en verstrekken recepten en medicijnen. Zij zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de patiëntveiligheid, het controleren van medicijnen, het monitoren van medicamenteuze therapieën en het adviseren van interventies. Ze adviseren patiënten over bijwerkingen, interacties, dosering en bijwerkingen en werken met patiënten aan algemene gezondheidsproblemen en aanbevelingen.

Andere taken zijn onder meer het indienen van verzekeringsclaims en het oplossen van geweigerde dekkingen, het beheren en opleiden van medewerkers, het bijhouden van de huidige registraties en gegevens voor gereguleerde stoffen, het op de juiste manier verwijderen van verouderde en beschadigde medicijnen, het volgen van procedures voor infectiebeheersing en het beschermen van patiëntinformatie. Apothekers moeten alle staats- en federale drugswetten naleven.


About author

Dieneke Rozeboom

Medische professionals zijn altijd essentieel en je hoeft niet per se naar een medische school te gaan om in een medische faciliteit te werken. Vaardigheden, ervaring en opleidingsvereisten variëren op basis van de medische rol die je wenst, maar als je het leuk vindt om anderen te helpen, ben je misschien op de goede weg om een carrière te vinden die goed bij je past. In dit artikel schetsen we 21 medische banen waarop u kunt solliciteren zonder medische opleiding.


Scroll to Top