Blog

Of ze nu net zijn afgestudeerd of nog naar school gaan, 18-jarigen kunnen solliciteren naar beschikbare functies om een ​​aanvullende vergoeding te krijgen. Degenen die al rijervaring hebben, komen mogelijk in aanmerking voor functies waarbij voertuigen zoals auto's, vrachtwagens of golfkarretjes worden gebruikt om taken op de werkplek uit te voeren. Er is een grote verscheidenheid aan bedrijven en locaties die tieners met rijervaring kunnen inhuren, zoals boerderijen, countryclubs, bouwplaatsen en bezorgdiensten. In dit artikel bespreken we verschillende rijbanen voor 18-jarigen en de salarissen en verantwoordelijkheden voor elk.

Wat zijn rijbanen voor 18-jarigen?

Rijbanen voor 18-jarigen zijn functies waarbij een auto wordt gebruikt om taken uit te voeren, zoals mensen vervoeren, boodschappen doen of spullen afleveren. Veel tieners leren autorijden rond de leeftijd van 16 of 17 jaar, waardoor ze in aanmerking komen voor functies waarvoor autorijden vereist is. Sommige verantwoordelijkheden van deze functies zijn voornamelijk gericht op autorijden om het merendeel van de taken uit te voeren, terwijl voor andere werknemers slechts af en toe moet worden gereden.

Voor sommige van deze functies kunnen werkgevers verwachten dat 18-jarigen hun eigen voertuigen gebruiken, terwijl andere hen toestaan ​​om tijdens werkuren met bedrijfsauto's te rijden. Werkgevers kunnen de werknemer ook financieren of vergoeden voor gas- of gerelateerde kosten tijdens het rijden om taken voor het bedrijf uit te voeren.

Rijbanen voor 18-jarigen

Veelvoorkomende rijbanen die 18-jarigen kunnen uitoefenen, zijn onder meer:

1. Caddy

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.058 per jaar

Primaire taken: Een caddie werkt meestal op een golfbaan of bij countryclubs om golfers te helpen tijdens hun games. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten vaak het dragen van golfuitrusting, het schoonmaken van golfballen en tees, het vasthouden van vlaggen en het vervoeren van golfers van en naar hun posities door middel van golfkarretjes.

2. Kampadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.809 per jaar

Primaire taken: een kampbegeleider werkt op campings om kinderen te ontvangen, te begeleiden en te beschermen tijdens verschillende activiteiten. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het creëren van spellen, evenementen en ontwikkelingsactiviteiten voor kinderen, toezicht houden op kampeerders om ervoor te zorgen dat ze veiligheidsrichtlijnen en -protocollen volgen, kampfaciliteiten en uitrustingsitems veilig houden en kinderen naar verschillende kampactiviteiten vervoeren met behulp van golfkarretjes, busjes en andere voertuigen.

3. Boodschappenbezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $33.601 per jaar

Primaire taken: Een boodschappenbezorger brengt voedsel van supermarkten of magazijnen naar de woningen van klanten. Ze kunnen werken voor een bezorgdienst of rechtstreeks voor de supermarkt. Zodra een klant een bestelling plaatst of plant, rijdt de bezorger deze naar hen toe en lost deze op de gewenste bestemming en tijd. Andere taken zijn het lossen van de bezorgauto, het opslaan van artikelen voor de klanten en het gebruiken van aandacht voor detail om de nauwkeurigheid van alle bestellingen te garanderen.

4. Landarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.929 per jaar

Primaire taken: Landarbeiders, ook wel landarbeiders genoemd, helpen boeren of veeboeren door voor vee te zorgen, gewassen te verbouwen en fysieke arbeid te verrichten om een ​​boerderij effectief te laten functioneren. Ze bedienen vaak landbouwmachines zoals kunstmeststrooiers, vrachtwagens, balenpersen, maaidorsers en tractoren. Andere veel voorkomende taken van een landarbeider kunnen zijn het inspecteren en oogsten van gewassen, het voeren van vee en het markeren van vee om hun kwaliteiten en eigendommen te identificeren.

5. Pakketbehandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.403 per jaar

Primaire taken: Een pakketbehandelaar verzegelt, assembleert, scant en laadt verschillende items, geschenken en pakketten in vrachtwagens voordat ze veilig op hun bestemming worden afgeleverd. Andere taken zijn onder meer ervoor zorgen dat alle artikelen correct geëtiketteerd, verzegeld en verpakt blijven, pakketten laden in en van vrachtwagens, leveringsroutes volgen naar de juiste locaties en binnen een leveringsdeadline blijven om de pakketten van klanten op tijd te leveren.

6. Parkeerwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.718 per jaar

Primaire taken: Een parkeerwachter rijdt de auto's van klanten naar aangewezen parkeerplaatsen en haalt ze op wanneer de gast klaar is om de locatie te verlaten. Andere verantwoordelijkheden omvatten doorgaans het verwelkomen van gasten, uitleggen waar ze de auto parkeren, het volgen van de rij- of bedieningsinstructies van het voertuig van de gasten, het veilig en schadevrij houden van voertuigen en het veilig opbergen van de sleutels van de klant.

7. Landschapsarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.469 per jaar

Primaire taken: Een landschapsarbeider werkt buiten aan de eigendommen van klanten om het ontwerp en het uiterlijk van huizen en bedrijven te verbeteren. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden kunnen zijn het snoeien van bomen en struiken, het verspreiden van kunstmest, het graven van gaten en het installeren van sprinkler- of verlichtingssystemen. Veel landschapsarbeiders gebruiken rijdende grasmaaiers om het gras effectief te trimmen en rijden met vrachtwagens om grote hoeveelheden grond, planten, decoratieve gazonartikelen en bloemen op te halen en af ​​te leveren.

8. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.615 per jaar

Primaire taken: Een oppas zorgt voor de dieren van een eigenaar terwijl ze niet thuis zijn. Enkele van hun taken zijn het huisdier voorzien van voedsel en water, het huisdier de nodige medicijnen geven, met het huisdier spelen, wandelen, huisdieren van en naar afspraken rijden en kooien of kattenbakken opruimen.

9. Verhuizer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.261 per jaar

Primaire taken: Een verhuizer pakt de artikelen van een klant in en vervoert deze naar de gewenste locatie. Andere verantwoordelijkheden zijn het gebruik van beschermend materiaal om meubels in te pakken om schade te voorkomen, het laden, inpakken en lossen van artikelen, het luisteren naar de instructies van de klant bij het plaatsen van artikelen, het bijhouden van een inventaris van alle meubelstukken en het besturen van bestelwagens en vrachtwagens om meubelstukken naar de gewenste bestemming te vervoeren.

10. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.973 per jaar

Primaire taken: Bouwvakkers voeren verschillende taken uit op een bouw- of bouwplaats. De meeste van deze taken omvatten doorgaans het laden en lossen van bouwgereedschap en materialen, het verwijderen van afval, puin of andere gevaarlijke materialen om de veiligheid van andere werknemers te garanderen, het bedienen en vervoeren van dumptrucks of zware machines, het rijden van vrachtwagens van en naar locaties om materialen te leveren en het graven van tunnels, gaten of schachten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwvakker

11. Bezorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.100 per jaar

Primaire taken: een bezorger, ook wel chauffeurshelper genoemd, rijdt samen met bezorgers om artikelen naar klanten te vervoeren. Hun taken bestaan ​​doorgaans uit het bijhouden van nauwkeurige inventaris- en leveringsgegevens, het lossen en laden van artikelen, het helpen van chauffeurs bij het navigeren naar de juiste locaties en het bedienen van bestelwagens of vrachtwagens wanneer de chauffeur moet rusten of een pauze moet nemen.

12. Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.536 per jaar

Primaire taken: Nannies blijven in of bezoeken het ouderlijk huis als ze weg zijn om voor hun kinderen te zorgen en, indien nodig, huishoudelijke taken uit te voeren. Andere taken zijn interactieve activiteiten met kinderen, kinderen van en naar afspraken, activiteiten of school brengen, boodschappen doen, boodschappen doen, maaltijden bereiden, luiers verschonen en rituelen voor het slapengaan uitvoeren.

13. Ambulancechauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.959 per jaar

Primaire taken: Een ambulancechauffeur bedient noodvoertuigen om gewonde of zieke patiënten van ongevallen naar medische voorzieningen te vervoeren. Typische taakverantwoordelijkheden zijn het handhaven van een veilige en acceptabele snelheid tijdens het vervoeren van patiënten en medisch personeel, het helpen bij het in- en uitstappen van patiënten, het uitvoeren van veiligheids- en onderhoudsinspecties aan de voertuigen en het ontsmetten van de ambulance volgens veiligheidsprotocollen.

14. Routebestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.317 per jaar

Primaire taken: routechauffeurs werken nauw samen met de coördinatoren van een bedrijf om bepaalde instructies op te volgen voor het dagelijks afleveren van goederen en artikelen aan klanten. Hun verantwoordelijkheden bestaan ​​doorgaans uit het invullen van routebladen, het invullen van onderhoudslogboeken, het verkrijgen van handtekeningen van klanten na het leveren van artikelen en het in- of uitpakken van alle leveringsartikelen indien nodig.

15. Dumptruckchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.364 per jaar

Primaire taken: Dumptruckchauffeurs bedienen verschillende bouwvoertuigen met open bedden om bouwbenodigdheden, afval, bestratingsmaterialen of vuil van en naar bouwlocaties te vervoeren. Andere taken zijn het gebruik van hendels en zwengels in dumptrucks om materialen in de juiste gebieden te lossen, vrachtwagens te inspecteren op mechanische problemen, ervoor te zorgen dat transportmaterialen de gewichtsbeperkingen niet overschrijden en nauwkeurige chauffeurs- en bedieningslogboeken bij te houden.

16. Autotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.507 per jaar

Primaire taken: Een autotechnicus repareert, inspecteert en voert routineonderhoud uit aan vrachtwagens, auto's, bestelwagens en andere voertuigen. Andere verantwoordelijkheden zijn het gebruik van diagnostische apparatuur om voertuigproblemen te identificeren, onderhoudsproblemen en schade aan klanten uit te leggen, de effectiviteit van verschillende onderdelen te testen na installatie of reparatie en het besturen van de voertuigen om ervoor te zorgen dat ze na reparatie efficiënt werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een autotechnicus

17. Bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.146 per jaar

Primaire taken: Chauffeurs werken vaak voor het delen van ritten, restaurants, hotels of chauffeursbedrijven om passagiers van en naar hun gewenste bestemmingen te vervoeren. Hun typische taken zijn onder meer het ophalen van passagiers van of het afzetten bij hotels of luchthavens, een vriendelijk gesprek voeren met klanten, de bagage of persoonlijke spullen van klanten in- en uitladen en voertuigen inspecteren om ervoor te zorgen dat ze veilig en naar behoren functioneren.

18. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.110 per jaar

Primaire taken: Een bezorger verzamelt artikelen en brengt ze naar de gewenste bestemmingen. Deze professionals kunnen voor individuele bedrijven of leveringstoepassingen werken om de gewenste producten van klanten tijdig te leveren. Andere taken zijn het laden en lossen van artikelen die door klanten zijn besteld, het controleren van elke bestelling om ervoor te zorgen dat ze correct zijn en naar de juiste persoon gaan en het accepteren van betalingen voor bepaalde geleverde artikelen, indien nodig.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

19. Lokale chauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $65.223 per jaar

Primaire taken: Een lokale chauffeur of lokale vrachtwagenchauffeur kan artikelen afleveren van en naar bepaalde locaties binnen een specifieke gemeenschap of geografisch gebied. Andere taken kunnen zijn het beveiligen van alle pakketten om schade te voorkomen, het elke dag volgen van vergelijkbare en routinematige reisroutes, het registreren van dagelijkse rijactiviteiten, het doorgeven van vertragingen of verkeersproblemen aan de verzendteams en het handhaven van een consistent schema om ervoor te zorgen dat alle items elke dag op tijd aankomen.

20. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $66,499 per jaar

Primaire taken: Vrachtwagenchauffeurs leveren grote hoeveelheden goederen en materialen van en naar distributie-, detailhandel- en productiebedrijven. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het inspecteren van voertuigen op onderhoudsproblemen, reizen over lange afstanden om de benodigde items aan klanten te leveren, laden en lossen van verschillende vrachtitems, volgen verkeerswetten en wettelijke veiligheidsprotocollen en houden een logboek bij van reizen tijdens het rijden naar en van elke bestemming.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een vrachtwagenchauffeur

21. Sleepwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.594 per jaar

Primaire taken: Sleepwagenchauffeurs bedienen grotere vrachtwagens en aanhangwagens door ze naar de plaats van storingen, ongevallen of parkeerovertredingen te navigeren. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het aansluiten van voertuigen op hun vrachtwagen, het terugslepen van de auto's naar een tankstation of het slepen van een perceel en helpen bij het repareren van beschadigde voertuigen.


About author

Evelien de Hond

Of ze nu net zijn afgestudeerd of nog naar school gaan, 18-jarigen kunnen solliciteren naar beschikbare functies om een aanvullende vergoeding te krijgen. Degenen die al rijervaring hebben, komen mogelijk in aanmerking voor functies waarbij voertuigen zoals auto's, vrachtwagens of golfkarretjes worden gebruikt om taken op de werkplek uit te voeren. Er is een grote verscheidenheid aan bedrijven en locaties die tieners met rijervaring kunnen inhuren, zoals boerderijen, countryclubs, bouwplaatsen en bezorgdiensten. In dit artikel bespreken we verschillende rijbanen voor 18-jarigen en de salarissen en verantwoordelijkheden voor elk.


Scroll to Top