Blog

een baan zoeken

21 Topbanen Voor Studenten Verpleegkunde Om Werkvaardigheden Te Verwerven

Verpleegkundige worden houdt vaak in dat je werkervaring opdoet tijdens het volgen van een verpleegschool. De gezondheidszorg biedt veel mogelijkheden om ervaring op te doen die je kunt gebruiken om je cv te versterken als je solliciteert naar verpleegkundige functies. Als u begrijpt wat deze kansen zijn, kunt u de baan vinden die het beste bij u past. In dit artikel bespreken we wat een goede baan is voor verpleegkundestudenten en verkennen we een lijst met 21 banen die je als verpleegkundestudent kunt vinden.

Wat zijn goede banen voor studenten verpleegkunde?

Een goede baan voor een student verpleegkunde is elke functie die vaardigheden opbouwt of verbetert die nodig zijn voor verpleegkunde en die ervaring biedt met een bepaald aspect van verpleegkunde. Goede banen kunnen blootstelling aan verschillende elementen van het medische veld omvatten. Sommige van deze baanopties vereisen basiscertificeringen die u kunt behalen terwijl u op school zit, zoals reanimatie- of ECG-certificeringen. Sommige functies vereisen certificering in specifieke staten, dus overweeg om uw lokale regelgeving te onderzoeken voordat u zich aanmeldt. De meeste van deze banen vereisen echter geen verdere certificering.

Andere goede banen voor studenten verpleegkunde kunnen niet-medische functies zijn die studenten kunnen helpen andere nuttige vaardigheden te oefenen en nieuwe te leren. Elke functie die een student helpt bij het werken aan communicatie, tijdbeheer, kritisch denken, mededogen en stressbeheer, kan helpen bij toekomstige verpleegposities en belangrijk zijn op een cv.

21 banen voor studenten verpleegkunde

Overweeg de volgende banen bij het kiezen van een baan tijdens je studie om verpleegster te worden:

1. Bibliotheekassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.698 per jaar

Primaire taken: Bibliotheekassistenten voeren veel organisatorische taken uit in een bibliotheek. Zij ondersteunen de bibliothecaris door bezoekers te helpen, boeken uit te checken, lenerskaarten uit te geven, telefoons te beantwoorden en boekenplanken te organiseren.

2. Dieethulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.996 per jaar

Primaire taken: Dieetassistenten werken nauw samen met voedingsdeskundigen om gezonde menu's voor patiënten te maken. Ze volgen de voedingsbehoeften en voorkeuren van patiënten om gepersonaliseerde maaltijdplannen te ontwikkelen om hen te helpen hun doelen te bereiken. Ze helpen ook bij het bereiden van de maaltijden en het onderhouden van de keuken, inclusief het bewaken en bestellen van voedselvoorraden.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een voedingsassistent ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-dietary-aide-do)

3. Sterilisatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.753 per jaar

Primaire taken: Sterilisatietechnici werken in ziekenhuizen en andere faciliteiten voor patiëntenzorg om ervoor te zorgen dat de hulpmiddelen die tijdens operaties en andere procedures worden gebruikt, veilig en schoon zijn. Ze ontsmetten de gereedschappen en apparatuur na gebruik, gebruiken sterilisatietools om ze voor toekomstig gebruik voor te bereiden en sorteren ze zodat artsen en chirurgen ze gemakkelijk kunnen vinden.

4. Persoonlijke verzorging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.276 per jaar

Primaire taken: assistenten voor persoonlijke verzorging helpen cliënten doorgaans bij het uitvoeren van hun normale dagelijkse taken. Hulpverleners kunnen hun cliënten helpen met taken in en om het huis, zoals helpen bij het aankleden, wassen, de was doen, de afwas doen en het huis schoonmaken. Ze kunnen hen ook helpen om afspraken te maken, naar winkels en dokterspraktijken te rijden en maaltijden te bereiden.

5. Directe zorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $28.557 per jaar

Primaire taken: Directe zorgmedewerkers kunnen bij een patiënt thuis of in een patiëntenzorginstelling werken. Ze bewaken de toestand van een patiënt en helpen hen bij het uitvoeren van hun dagelijkse boodschappen. Ze kunnen helpen bij het toedienen van medicijnen en andere medische behandelingen aan de patiënt. Directe zorgmedewerkers kunnen patiënten ook naar hun medische afspraken brengen en de artsen ontmoeten om de zorg die hun patiënt nodig heeft beter te begrijpen.

6. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $29.605 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers bieden persoonlijke zorg aan patiënten bij de patiënt thuis. Ze helpen patiënten doorgaans bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals eten, aankleden en schoonmaken. Ze kunnen ook sociale tijd met de patiënt doorbrengen door te praten, spelletjes te spelen, voor te lezen of de patiënt te helpen met zijn hobby's.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een thuishulpverlener ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-home-health-aide-do)

7. Transporter

Nationaal gemiddeld salaris: $30.136 per jaar

Primaire taken: Transporteurs werken doorgaans in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Ze helpen patiënten op te tillen en te verplaatsen van hun bedden of stoelen naar verplaatsbare bedden, ziekenhuisvoertuigen en andere vormen van vervoer. Transporteurs kunnen testmonsters ophalen en afleveren bij laboratoria. Ze kunnen patiënten ook troosten door hen te ondersteunen tijdens hun interacties.

8. Technicus milieudiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.543 per jaar

Primaire taken: Technici van milieudiensten zorgen voor de netheid van zorginstellingen. Ze voeren veel schoonmaakwerkzaamheden uit, zoals vegen en dweilen. Ze kunnen ook kamers ontsmetten en afval afvoeren.

9. Huisreiniger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.971 per jaar

Primaire taken: Schoonmakers zorgen voor een schoon en georganiseerd huis voor hun klanten. Sommige schoonmakers kunnen werken voor schoonmaakdiensten, terwijl anderen liever freelance werken. Schoonmakers hebben vaak een vaste klantengroep en houden regelmatig vast wanneer ze de huizen van hun klanten bezoeken. Sleutelvaardigheden zijn netheid, organisatie en tijdbeheer.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een huishoudster ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-housekeeper-do)

10. Administratief medewerker in het ziekenhuis

Nationaal gemiddeld salaris: $34.062 per jaar

Primaire taken: Administratief personeel van ziekenhuizen of medische receptionisten kunnen administratieve taken uitvoeren in een patiëntenzorginstelling. Deze taken omvatten vaak het bijhouden van bestanden, het beantwoorden van vragen van patiënten, het beantwoorden van de telefoon, het beheren van de voorraad en het helpen van artsen bij het plannen van medische tests.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medisch receptioniste

11. Flebotomist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.115 per jaar

Primaire taken: Flebotomisten nemen bloed af van patiënten voor testen. Hun verantwoordelijkheden omvatten ook het verzamelen van de hulpmiddelen voor de procedure, het voorbereiden van de patiënten, hen kalmeren indien nodig, hen voorlichten over het proces en het bijwerken van patiënteninformatiedossiers.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een flebotomist

12. Schrobtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.132 per jaar

Primaire taken: Scrubtechnici helpen chirurgen tijdens operaties. Hun primaire taak is het verstrekken van steriele apparatuur waarmee de chirurg zijn werk veilig kan uitvoeren. Scrubtechnici helpen ook de patiënt en de operatiekamer voor te bereiden op de operatie, door de hulpmiddelen die tijdens de operatie worden gebruikt te steriliseren, de operatiekamer en de apparatuur vóór de operatie schoon te maken en de patiënt naar de operatiekamerpositie te leiden.

13. Ordelijk

Nationaal mediane salaris: $ 36,454 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen bieden directe zorg en ondersteuning aan patiënten binnen zorginstellingen. Ze kunnen patiënten wassen en aankleden, vervoeren, bedpannen legen, het bed opmaken en patiënten voeden. Ze kunnen ook patiënten observeren, kleine procedures uitvoeren, zoals het inbrengen van een katheter, en apparatuur bewaken.

14. Psychiatrische assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.109 per jaar

Primaire taken: Psychiatrische assistenten werken doorgaans in instellingen voor patiëntenzorg en helpen patiënten met psychiatrische stoornissen bij hun dagelijkse activiteiten. Ze kunnen patiënten binnen de faciliteit vervoeren en hen helpen met eten, aankleden en baden. Psychiatrische assistenten kunnen ook helpen bij het schoonmaken, bedden opmaken en onderhouden van de faciliteiten.

15. Medisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.138 per jaar

Primaire taken: Medische assistenten ondersteunen medische professionals bij het uitvoeren van enkele van hun routinetaken. Veel hiervan hebben betrekking op interactie met de patiënt, zoals het afnemen van anamnese, het uitleggen van medische procedures en het beantwoorden van eventuele vragen. Ze kunnen ook monsters verzamelen en afleveren voor testen, afspraken plannen en patiënten voorbereiden op doktersbezoeken.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een medisch assistent ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-medical-assistant-do)

16. Hulp bij ergotherapie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.076 per jaar

Primaire taken: Ergotherapeuten assisteren ergotherapeuten bij hun dagelijkse taken. Hierbij kan het gaan om het assisteren van patiënten bij het herstel van motorische functionaliteit door middel van dagelijkse activiteiten. Ze kunnen ook helpen bij het voltooien van administratief werk, zoals het bijwerken van patiëntendossiers en het plannen van afspraken. Ergotherapeuten bereiden ook behandelkamers voor door apparatuur op te ruimen en te onderhouden.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een ergotherapie-assistent ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-an-occupational-therapy-assistant-do)

17. Onderzoeksassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $39.175 per jaar

Primaire taken: onderzoeksassistenten werken doorgaans voor leraren of professoren op hun school die zich bezighouden met het uitvoeren van experimenten, het maken van kritische analyses of het schrijven van ander educatief of analytisch werk. De assistenten voeren vaak vooronderzoek uit dat de onderzoeker naar bruikbare kennis leidt, helpen bij het maken van interviewvragen bij het spreken met andere experts en organiseren informatie op gemakkelijk toegankelijke manieren.

18. Monitor technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $39.333 per jaar

Primaire taken: Monitor technici die werken in patiëntenzorgfaciliteiten en volg de hartslag van patiënten met behulp van hartmonitors. Technici kijken naar de hartslag van de patiënt en noteren eventuele onregelmatigheden of afwijkingen. Ze kunnen ook elektroden aanbrengen en ECG's maken om de huidige hartstatus van een patiënt te controleren.

19. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.952 per jaar

Primaire taken: Administratieve assistenten onderhouden een georganiseerd kantoor in verschillende professionele omgevingen. Hun typische taken omvatten meestal het plannen van afspraken, het indienen van papierwerk, het beantwoorden van telefoontjes en het afhandelen van correspondentie.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-an-administrative-assistant-do)

20. Klantenondersteuningsmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.329 per jaar

Primaire taken: vertegenwoordigers van klantenondersteuning of service lossen voornamelijk problemen op die klanten kunnen hebben met een product of dienst. Veel van deze vertegenwoordigers ondersteunen klanten via telefonische interactie. Ze gebruiken hun kennis van de producten van hun bedrijf om klanten naar een bevredigende oplossing te begeleiden. Vertegenwoordigers van de klantenondersteuning hebben empathie en een verlangen om anderen te helpen nodig.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-customer-service-representative-do)

21. Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.449 per jaar

Primaire taken: Medische noodhulptechnici (EMT's) zijn een type professional dat wordt opgeroepen voor medische noodgevallen. Ze beoordelen een patiënt, pakken de noodbehoefte aan en vervoeren de patiënt naar een ziekenhuis. EMT's kunnen ook patiënten en hun families troosten tijdens deze noodsituaties en vragen beantwoorden die ze mogelijk hebben. Ze onderhouden, reinigen, steriliseren en slaan ook de nooduitrusting in hun voertuigen op.


About author

Thijn Hoft

Verpleegkundige worden houdt vaak in dat je werkervaring opdoet tijdens het volgen van een verpleegschool. De gezondheidszorg biedt veel mogelijkheden om ervaring op te doen die je kunt gebruiken om je cv te versterken als je solliciteert naar verpleegkundige functies. Als u begrijpt wat deze kansen zijn, kunt u de baan vinden die het beste bij u past. In dit artikel bespreken we wat een goede baan is voor verpleegkundestudenten en verkennen we een lijst met 21 banen die je als verpleegkundestudent kunt vinden.


Scroll to Top