Blog

een baan zoeken

21 Van De Beste Banen Op Instapniveau Voor Afgestudeerden

Het personeelsbestand biedt een breed scala aan banen in verschillende sectoren en op verschillende vaardigheids- of ervaringsniveaus. Als universitair afgestudeerde heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je carrière te beginnen met een baan op instapniveau in het door jou gekozen vakgebied. Als u uw arbeidsmogelijkheden als afgestudeerde kent, bent u verzekerd van een efficiënte zoektocht naar een baan. In dit artikel definiëren we een baan op instapniveau en vermelden we 21 van de beste banen op instapniveau voor afgestudeerden.

Gerelateerd: 24 beste banen voor afgestudeerden zonder ervaring

Wat is een baan op instapniveau?

Een baan op instapniveau is een werkmogelijkheid waarvoor zelden eerdere ervaring in een bepaalde branche of met een bepaald beroep vereist is. Veel beginnende medewerkers krijgen training ter plaatse om hen klaar te stomen voor succes in hun nieuwe rollen. Hoewel u fulltime instapmogelijkheden kunt vinden, kunnen anderen parttime zijn.

Gerelateerd: Wat is een baan op instapniveau? Voordelen van banen op instapniveau

De beste banen op instapniveau voor afgestudeerden

Het behalen van een diploma geeft je niet alleen een grotere kennisbasis in je gekozen carrière, maar het biedt je ook meer kansen op werk. Hoewel banen op instapniveau niet zo goed betalen als meer geavanceerde functies, kun je als afgestudeerde nog steeds lucratieve kansen vinden in het personeelsbestand. Hier zijn 21 van de beste banen op instapniveau voor afgestudeerden met een salaris van meer dan $ 30.000 per jaar:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,82 per uur

Primaire taken: Docenten maken lesplannen en lesmateriaal voor een groep studenten. Ze bevorderen actief leren, nemen toetsen af, geven huiswerk op en helpen studenten hun leermateriaal te begrijpen. Docenten beoordelen ook de voortgang van elke student en geven feedback om te helpen bij hun academische ontwikkeling.

Gerelateerd: Leer meer over leraar zijn

2. Juridisch medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,26 per uur

Hoofdtaken: Juridisch assistenten ondersteunen advocaten met uiteenlopende taken. Zij verzamelen casusinformatie, ordenen documenten, houden juridische dossiers bij en doen juridisch onderzoek. Daarnaast gebruiken juridisch assistenten hun onderzoeks- en organisatorische capaciteiten om de nodige dossiers aan een advocaat te bezorgen tijdens een proces of gerechtelijke procedure.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch assistent

3. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,42 per uur

Primaire taken: Animators creëren afbeeldingen die eruitzien alsof ze bewegen wanneer ze in snelle volgorde worden weergegeven. Ze werken voor verschillende media, waaronder commercials, televisie, films en computergames.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

4. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 3.350 per maand

Primaire taken: Grafisch ontwerpers ontmoeten klanten om visuele concepten voor hun merken te ontwikkelen. Ze werken met de hand of met computersoftware om hun ontwerp op te stellen, zodat het voldoet aan de normen en het merkimago van hun klant. Grafisch ontwerpers maken de algehele lay-out en het ontwerp voor verschillende toepassingen, zoals tijdschriften, brochures en advertenties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

5. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $45.240 per jaar

Primaire taken: Marketingcoördinatoren helpen bij het creëren van de merkstrategie van een organisatie. Ze zorgen ervoor dat deze strategieën het bedrijf helpen met zowel zijn korte- als langetermijndoelen. Hoewel de taken van een marketingcoördinator afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor ze werken, coördineren ze vaak marketingevenementen, ontwikkelen en bewaken ze media- en marketingcampagnes, voeren ze marktonderzoek uit, creëren ze nieuwe inhoud en controleren ze verkoopgegevens.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

6. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.801 per jaar

Primaire taken: Accountants analyseren de financiële documenten en rekeningen van een bedrijf. Ze bereiden rekeningen, belastingaangiften, audits en bankafstemmingen voor. Accountants stellen ook rapporten en begrotingen op en zorgen voor de juistheid van de financiële administratie van hun klant.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

7. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.048 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers helpen mensen van alle leeftijden met hun dagelijkse problemen. Ze identificeren hun behoeften, ontwikkelen plannen om hun kwaliteit van leven te verbeteren en verwijzen hen zo nodig door naar gemeenschapsbronnen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

8. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,94 per uur

Primaire taken: Geregistreerde verpleegkundigen zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die verschillende taken hebben, afhankelijk van hun werkomgeving. Ze voeren vaak fysieke onderzoeken uit, evalueren de gezondheid van patiënten, helpen artsen bij de behandeling van patiënten, verzamelen de gezondheidsgeschiedenis van patiënten en voeren diagnostische tests uit. Geregistreerde verpleegkundigen informeren patiënten ook over hun behandelplannen en dienen hun medicijnen toe.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een geregistreerde verpleegster (RN)

9. Verkoper

Nationaal gemiddeld salaris: $60,947 per jaar

Primaire taken: een verkoper begroet klanten als ze een winkel binnenkomen, helpt hen te vinden wat ze zoeken, geeft informatie over de producten van de winkel en belt op met aankopen. Ze volgen ook de voorraad van de producten van een winkel en vullen de voorraad indien nodig aan.

10. Chemisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.984 per jaar

Primaire taken: Chemische ingenieurs gebruiken hun kennis van wetenschap en wiskunde om problemen met producten zoals chemicaliën en voedsel op te lossen. Ze ontwikkelen productieprocessen, stellen veiligheidsprocedures op voor mensen die met schadelijke chemicaliën werken en ontwerpen de lay-out van apparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een chemisch ingenieur

11. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $71.556 per jaar

Primaire taken: Financiële analisten helpen hun klanten bij het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot hun investeringen of financiële planning. Met behulp van hun boekhoudkundige, economische en statistische vaardigheden analyseren ze de prestaties van een bedrijf, stellen rapporten op, zoeken naar investeringsmogelijkheden en ontwikkelen een financiële prognose.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financieel analist

12. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.205 per jaar

Hoofdtaken: Data-analisten verzamelen en evalueren data, zoeken naar patronen in een dataset en ontwikkelen databases. Ze werken ook samen met het managementteam van een bedrijf om de behoeften van de organisatie te identificeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensanalist

13. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $76.943 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars onderhouden en updaten zowel webpagina's als websites. Ze gebruiken hun kennis van programmeertalen zoals JavaScript, Python en Ruby om deze sites te coderen. Ze ontmoeten ook klanten om de visie van elke website te begrijpen, problemen met de website op te lossen en verschillende website-applicaties te testen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

14. Projectingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $77,672 per jaar

Primaire taken: Projectingenieurs houden toezicht op een projectplanning voor hun klant of bedrijf. Ze bewaken de voortgang van een project, beheersen alle betrokken kosten, coördineren activiteiten en helpen bij het oplossen van projectproblemen wanneer ze zich voordoen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectingenieur

15. Productie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.223 per jaar

Primaire taken: productie-ingenieurs hebben verschillende taken waarbij elk aspect van het productieproces betrokken is. Ze houden in wezen toezicht op een product en zijn productiemethoden. Productie-ingenieurs ontwerpen, installeren, onderhouden en evalueren doorgaans een productieproces en aanverwante apparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een productie-ingenieur

16. Managementanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $88.524 per jaar

Primaire taken: Managementanalisten helpen bedrijven hun efficiëntie en effectiviteit te verbeteren. Als consultants helpen ze ook bij het oplossen van operationele problemen waarmee bedrijven te maken kunnen krijgen. Met behulp van hun probleemoplossende en communicatieve vaardigheden bevelen managementanalisten oplossingen aan om de organisatorische efficiëntie van een bedrijf te verbeteren en het bedrijf in het algemeen winstgevender te maken.

17. Procesingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $88,787 per jaar

Hoofdtaken: Projectingenieurs ontwikkelen, implementeren en controleren industriële processen. Ze houden toezicht op de methoden, systemen en apparatuur van een productiefaciliteit. Projectingenieurs onderzoeken ook nieuwe apparatuur, onderhouden de huidige apparatuur, houden toezicht op de fabrieksactiviteiten en zorgen voor de veiligheid van alle werknemers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een procesingenieur

18. Elektrotechnisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $94,971 per jaar

Primaire taken: Elektrotechnici testen en ontwerpen een verscheidenheid aan elektrische apparatuur, zoals stroomgeneratoren en navigatiesystemen. Ze gebruiken hun kennis van de natuurkunde en wiskunde van elektriciteit om toezicht te houden op de productie van deze elektrische apparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een elektrotechnisch ingenieur

19. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.658 per jaar

Primaire taken: werktuigbouwkundigen evalueren problemen om te bepalen hoe mechanische of thermische apparaten hulp kunnen bieden. Ze bieden oplossingen om te helpen bij product- of procesontwikkeling en voeren zo nodig reparaties uit.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

20. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.432 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent is een medische professional die patiëntonderzoeken uitvoert, ziektes van patiënten diagnosticeert en chirurgen helpt tijdens chirurgische ingrepen. Ze bestellen ook tests, schrijven medicijnen voor en maken behandelplannen voor patiënten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

21. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.298 per jaar

Primaire taken: Actuarissen beoordelen het financiële risico van een bedrijf en helpen deze risico's te minimaliseren. Ze werken vaak in de verzekeringssector en gebruiken hun wiskundige en financiële vaardigheden om risico's te beoordelen en hun klanten te helpen bij het maken van polissen om de kosten met betrekking tot deze risico's te verlagen.

Gerelateerd: Leer meer over actuaris zijn


About author

Sophie van Egeren

Het personeelsbestand biedt een breed scala aan banen in verschillende sectoren en op verschillende vaardigheids- of ervaringsniveaus. Als universitair afgestudeerde heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je carrière te beginnen met een baan op instapniveau in het door jou gekozen vakgebied. Als u uw arbeidsmogelijkheden als afgestudeerde kent, bent u verzekerd van een efficiënte zoektocht naar een baan. In dit artikel definiëren we een baan op instapniveau en vermelden we 21 van de beste banen op instapniveau voor afgestudeerden.


Scroll to Top