Blog

een baan zoeken

22 Banen Die Gebruik Maken Van Uw International Business Master's Degree

De industrie van internationaal zakendoen biedt een breed scala aan mogelijkheden. Het behalen van een masterdiploma in internationaal zakendoen kan je voorbereiden op de grote en invloedrijke beslissingen van het wereldwijde bedrijfsleven en je carrièremogelijkheden uitbreiden. Als u meer te weten komt over interessante functies in de branche, kunt u bepalen waar u uw zoektocht naar een baan wilt richten. In dit artikel bespreken we 22 banen die je kunt krijgen met een masterdiploma in internationaal zakendoen en enkele redenen waarom je het diploma zou kunnen behalen.

Top 22 banen voor een master in internationaal zakendoen

Een internationale bedrijfsopleiding kan nuttig zijn voor elke zakelijke functie waarbij grote internationale bedrijven of transnationale handel betrokken zijn. Hier is een lijst van 22 relevante banen:

1. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.209 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager is verantwoordelijk voor het leiden van de marketingcampagnes van een bedrijf om hun product te promoten. Ze kunnen in elke branche werken en ze kunnen hun kennis van internationale bedrijfsprincipes van dit type MBA gebruiken om de promoties, campagnes en productlijnen van een bedrijf te verbeteren.

2. Mediaplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.181 per jaar

Primaire taken: een mediaplanner creëert strategieën voor advertentiecampagnes en verkoopprikkels om hun effectiviteit te maximaliseren. Internationale zakelijke vaardigheden kunnen een mediaplanner helpen het bereik van hun merk te maximaliseren en rekening te houden met internationale culturele factoren.

3. Digitale marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.482 per jaar

Primaire taken: Een digitale marketingmanager ontwikkelt advertentievoorstellen op lange en korte termijn voor de digitale ruimte, optimaliseert huidige campagnes en identificeert nieuwe media en tools. Aangezien een digitale aanwezigheid of campagne een wereldwijde impact kan hebben, hoe lokaal het publiek ook is, kan een internationale bedrijfsopleiding nuttig zijn voor elke digitale marketingmanager.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een digitale marketingmanager

4. Bemiddelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.357 per jaar

Primaire taken: Een bemiddelaar werkt om de onderhandelingen kalm te houden en helpt om overeenstemming te bereiken in veel controversiële situaties, zoals commerciële overeenkomsten, arbeids- of arbeidsgeschillen en zelfs huiselijke situaties. Een internationaal bedrijfsdiploma kan hen helpen commerciële meningsverschillen te begrijpen en ideeën of compromissen voor te stellen.

5. Externe accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.269 per jaar

Primaire taken: Een externe accountant beoordeelt de financiën van een bedrijf op consistentie en naleving van wettelijke voorschriften, en stelt vervolgens een rapport op van hun bevindingen. Ze kunnen internationale bedrijven auditen of reizen om een ​​audit uit te voeren, dus kennis van internationale regelgeving kan helpen.

Lees meer: ​​Leer hoe u een auditor bent

6. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67.155 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager werkt aan het handhaven en uitbreiden van het marketingbeleid van een bedrijf. Dit kan het opstellen van marketingplannen, het definiëren van een doelmarkt, het bewaken van markttrends en het verfijnen van prijsstrategieën omvatten. Het is belangrijk dat ze weten hoe ze plannen kunnen aanpassen om internationale markten te bereiken en hoe prijzen en trends kunnen verschillen per locatie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

7. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $69.301 per jaar

Primaire taken: Een human resources manager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op het personeel van een bedrijf, van het opstellen van beleid tot aanwerving en salarisbegroting. Met een masterdiploma in internationaal zakendoen kunnen ze volledig begrijpen wat internationale kandidaten kunnen bijdragen aan het bedrijf en een internationaal personeelsbestand beter kunnen huisvesten.

Lees meer: ​​Meer informatie over HR-manager zijn

8. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.907 per jaar

Primaire taken: een financieel analist werkt aan het verbeteren van de interne financiën van een bedrijf door de prestaties, aankopen en verkopen te analyseren. Zij passen kennis van trends en markten toe om de investeringen van het bedrijf te optimaliseren. Een internationale bedrijfsmaster kan een financieel analist helpen meer te begrijpen over de activiteiten van een internationaal bedrijf en een diepere kennis te geven van huidige en historische markten in andere landen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel analist

9. Bedrijfsontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.939 per jaar

Primaire taken: Een business development manager is verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe accounts en kansen voor marktuitbreiding voor een bedrijf, terwijl hij de huidige zakelijke relaties onderhoudt. Zij ontwikkelen gedegen kennis van het internationale industrieklimaat om het bedrijf in partnerships beter te positioneren.

Lees meer:** Meer informatie over het zijn van een Business Development Manager**

10. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $77.774 per jaar

Primaire taken: een verkoopmanager leidt het verkoopteam voor een bedrijf, wat kan bestaan ​​uit personeelsbeheer, het maken en bewaken van verkoopdoelen en het ontwikkelen van plannen om aan leidinggevenden te presenteren. Graduate onderwijs kan hen helpen effectiever te zijn in het plannen en uitvoeren van internationale verkoopcampagnes en -strategieën.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager

11. Informatiebeveiligingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $78.866 per jaar

Primaire taken: Een informatiebeveiligingsmanager is verantwoordelijk voor het handhaven van de gegevensbeveiliging van een bedrijf, waaronder het beheren van bedrijfsapparaatbeveiligingsprotocollen en het beschermen van klantinformatie. Voor grotere bedrijven of online retailers kan dit het navigeren door de internetbeveiligingsvoorschriften en consumentenbescherming voor veel landen inhouden.

12. Compliancemanager

Nationaal gemiddeld salaris** :** $79.263 per jaar

Primaire taken: Een compliancemanager werkt om een ​​bedrijf binnen de wettelijke en ethische voorschriften te houden. Een internationale masteropleiding kan hen helpen te weten welke voorschriften en conventies gelden voor inkoop, handel of productie over de grenzen heen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een compliancemanager

13. Toeleveringsketenmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.854 per jaar

Primaire taken: Een supply chain manager zorgt voor inkoop, opslag, logistiek en levering voor bedrijven die een fysiek product maken. Aangezien veel bedrijven ten minste een deel van hun product in een ander land betrekken of produceren, kan een supply chain manager met een internationale opleiding beter voorbereid zijn om die deals en beslissingen te nemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een supply chain-manager

14. Zakelijke investeringsbankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.162 per jaar

Primaire taken: een zakelijke investeringsbankier leidt een bedrijf of fonds waar het zijn geld het meest winstgevend kan beleggen. Ze vergemakkelijken de onderhandelingen tussen bedrijven en helpen bij het uitgeven van effecten, en ze spelen meestal een belangrijke rol bij fusies en overnames van bedrijven. Het is belangrijk dat ze weten hoe internationale regelgeving en economieën een rol kunnen spelen bij deze deals.

15. Inkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.585 per jaar

Primaire taken: Een inkoopmanager is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de beste deal voor de leveringen, diensten en apparatuur die een bedrijf nodig heeft. Als ze internationaal materiaal of diensten inkopen, kan een wereldwijde kennisbank hen helpen relevante beperkingen, tarieven en kosten te begrijpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een inkoopmanager bent

16. Financieel controleur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.627 per jaar

Primaire taken: Een financieel controller is verantwoordelijk voor de financiële rapportage van een bedrijf, van het beheren van het budget tot het produceren van regelmatige rapporten en het toezicht houden op het financiële team. De functie vereist meestal een masterdiploma en het bestuderen van internationale zaken kan nuttig zijn voor deze functie in een groot bedrijf dat regelmatig met andere markten te maken heeft.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel controller

17. Managementanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $88.188 per jaar

Primaire taken: een managementanalist werkt aan het verhogen van de inkomsten en het verlagen van de kosten voor een bedrijf door gegevens en processen te analyseren en vervolgens plannen voor verbetering te maken. Met een internationale zakelijke achtergrond kan een managementanalist meer inzicht geven in de activiteiten van grotere bedrijven.

18. Beleidsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.034 per jaar

Primaire taken: Een beleidsanalist maakt suggesties en plannen voor het oplossen van politieke problemen op een groot aantal verschillende gebieden. Ze volgen internationale politieke trends en volgen de resultaten van andere initiatieven om te voorspellen welk effect mogelijke beleidsveranderingen kunnen hebben.

19. Manager Overheidszaken

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.300 per jaar

Primaire taken: Een manager overheidszaken gebruikt internationale juridische expertise om bedrijven te helpen bij het navigeren door de regelgeving om de naleving van lokale belastingcodes, handelswetten en arbeidsvoorschriften te handhaven. Zonder internationale bedrijfsopleiding is het moeilijk of onmogelijk om manager overheidszaken te zijn.

20. Econoom

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.315 per jaar

Primaire taken: Een econoom werkt om economische trends in specifieke industrieën en in de bredere economische sfeer te begrijpen en te projecteren. Ze kunnen voor een bedrijf werken of onderzoek doen voor een academische instelling of non-profit. Ze hebben meestal ten minste een masterdiploma om internationaal economisch gedrag te begrijpen en te analyseren.

21. Chief executive officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.761 per jaar

Primaire taken: Een chief executive officer is verantwoordelijk voor alle activiteiten van een bedrijf. Ze rapporteren meestal aan de raad van bestuur en leiden de andere bestuurders en managers van het bedrijf. Uiteindelijk houden ze toezicht op alle binnenlandse en internationale financiën, strategieën, beleidslijnen en doelen van een bedrijf.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een CEO (Chief Executive Officer)

22. Risicomanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 117.651 per jaar

Primaire taken: Een risicomanager of chief risk officer is verantwoordelijk voor het herkennen van risico's waarmee een bedrijf wordt geconfronteerd en deze indien mogelijk te mitigeren. Meestal komen deze risico's voort uit technologische vooruitgang, nieuwe compliance-eisen en andere bedrijven, dus een risicomanager blijft goed op de hoogte van de nationale en internationale stand van de industrie, relevante wetten en concurrerende bedrijven.

Waarom een ​​master in internationaal zakendoen halen?

Hier zijn enkele redenen waarom u ervoor zou kunnen kiezen om een ​​master in internationaal zakendoen te volgen:

Verbeter je carrière

Een bachelordiploma is voldoende voor veel zakelijke carrières, maar een geavanceerde graad kan je carrière ontwikkelen en je opties uitbreiden. Een masterdiploma in internationale betrekkingen kan de wenselijkheid van uw vaardigheden veranderen, en in een groter bedrijf kan het u helpen om naar hogere functies te gaan die internationale zaken van het bedrijf afhandelen.

Verbreed je perspectief

In de graduate school kun je studeren en leren van klasgenoten met verschillende achtergronden en praktische ervaring opdoen op wereldwijde markten. Door meer specifiek materiaal te behandelen dan een MBA, kan een internationale bedrijfsopleiding je ervaring geven met het werken over grenzen en culturen heen en je kennis laten maken met veel nieuwe mensen.

De mogelijkheid hebben om te reizen

Sommige internationale bedrijfsprogramma's bieden de mogelijkheid om een ​​jaar in een ander land te studeren, ook wel een sandwichjaar genoemd. Veel banen waarvoor dit diploma vereist is, bieden ook mogelijkheden om te reizen, of het nu gaat om een ​​andere vestiging van het bedrijf, het verkennen van potentiële productielocaties of het onderhandelen over nieuwe contracten.

Streven naar een leidinggevende functie

Als u werkt aan een leidinggevende functie bij een groot bedrijf, kan het nuttig zijn om de juiste opleiding te volgen. Een graduaat in internationaal zakendoen, behaald kort na een bachelordiploma, kan uw kennis benadrukken en u helpen sneller door te groeien naar posities.


About author

Godelieve Wannigen

De industrie van internationaal zakendoen biedt een breed scala aan mogelijkheden. Het behalen van een masterdiploma in internationaal zakendoen kan je voorbereiden op de grote en invloedrijke beslissingen van het wereldwijde bedrijfsleven en je carrièremogelijkheden uitbreiden. Als u meer te weten komt over interessante functies in de branche, kunt u bepalen waar u uw zoektocht naar een baan wilt richten. In dit artikel bespreken we 22 banen die je kunt krijgen met een masterdiploma in internationaal zakendoen en enkele redenen waarom je het diploma zou kunnen behalen.


Scroll to Top