Blog

Het bestuderen van de ruimte biedt een verleidelijke mogelijkheid om het onbekende te verkennen en spannende ontdekkingen te doen. Hoewel de media en verhalen astronauten vaak laten zien als het meest voorkomende carrièrepad in de ruimte, zijn er verschillende carrièremogelijkheden, waaronder enkele waarvoor geen wetenschappelijke of wiskundige expertise vereist is. In dit artikel bespreken we de voordelen van het nastreven van een baan in de ruimtevaartindustrie en geven we een lijst met banen die in overweging kunnen worden genomen met hun respectieve salarisinformatie en primaire taken.

Voordelen van banen in de ruimtevaart

Banen in de ruimtevaartindustrie omvatten een reeks uiteenlopende gebieden, zoals wetenschap, productie, onderzoek en andere specialiteiten. Deze kansen kunnen via de overheid of particuliere bedrijven zijn, en veel particuliere organisaties hebben contracten met federale instanties. Door een van deze carrières na te streven, kun je deelnemen aan de ontwikkeling en het creëren van geavanceerde projecten. Het kan je ook in staat stellen om je passie te volgen en te delen met je gemeenschap en collega's.

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics houdt niet specifiek gegevens voor ruimtewetenschappers bij. Ze projecteren echter werkgelegenheidsgroei op verwante gebieden. Van 2019 tot 2029 verwacht de BLS bijvoorbeeld een toename van 7% in de werkgelegenheid van natuurkundigen en astronomen en een toename van 6% in de werkgelegenheid van atmosferische wetenschappers. De BLS schrijft deze groei toe aan mensen die de beroepsbevolking verlaten om met pensioen te gaan of andere banen na te streven en verwacht dat de meeste van de beschikbare functies betrekking hebben op onderzoek en ontwikkeling.

22 banen in de ruimtevaart

Hier zijn enkele banen in de ruimtevaartindustrie om te overwegen:

1. Avionica-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.309 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaarttechnicus helpt bij communicatie, navigatie en andere systemen met betrekking tot vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Ze registreren problemen en reparaties en kunnen ingenieurs adviseren over mogelijke verbeteringen voor toekomstige ontwerpen. Veelvoorkomende taken die luchtvaarttechnici moeten uitvoeren, zijn het installeren van instrumentenpanelen, het vervangen van componenten en het testen van verschillende elektronische instrumenten.

Gerelateerd: Hoe word je een luchtvaarttechnicus in 4 stappen

2. Producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.697 per jaar

Primaire taken: Een producent kan helpen bij het maken van educatieve of promotievideo's. Ze stellen het budget en het productieschema op en verzamelen het team dat nodig is om de video te maken. Producenten werken vaak samen met de regisseur of crew om ervoor te zorgen dat de video aansluit bij de gespecificeerde doelen.

Gerelateerd: Hoe word je een producent ?

3. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.709 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf kan helpen bij het documenteren van de voortgang van een bepaald project. Ze kunnen foto's maken van de verschillende fasen van een project, van ontwikkeling tot lancering. Fotografen zijn echter niet verantwoordelijk voor het vastleggen van beelden vanuit de ruimte.

Gerelateerd: Hoe word je een fotograaf

4. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53,130 per jaar

Primaire taken: Een research fellow helpt bij het ontwikkelen van onderzoeksstrategieën voor projecten. Ze kunnen werken bij onderzoeksfaciliteiten, universiteiten of vergelijkbare instellingen, en ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het verwerven van financiering voor hun onderzoek. Research fellows vullen, analyseren en publiceren ook hun eigen onderzoek.

5. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.340 per jaar

Hoofdtaken: Een elektricien werkt met verschillende elektrische componenten. Ze mogen bedieningselementen en bedradingssystemen installeren, onderhouden en repareren. Elektriciens werken met verschillende systemen om de goede werking van vliegtuigen en ruimtevaartuigen te garanderen, zoals communicatiesystemen en verlichtingssystemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een elektricien

6. Lasertechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.357 per jaar

Primaire taken: Een lasertechnicus werkt met verschillende apparaten met lasertechnologie en een reeks laserapparatuur. Zij zorgen voor het assembleren, kalibreren, bedienen en testen van lasers. Lasertechnici helpen ook bij het oplossen van problemen en onderhoud aan lasers.

7. Public relations-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.820 per jaar

Primaire taken: Een public relations-specialist streeft ernaar het grote publiek op de hoogte te houden van ruimtegerelateerde projecten, nieuws en ontdekkingen. Ze interpreteren en bereiden informatie voor om te delen via verschillende kanalen, zoals persberichten of blogs. Public relations-specialist kan ook mediarelaties behandelen, zoals het reageren op verzoeken om de pers te ontmoeten of om educatieve sprekers op scholen in te plannen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een PR-accountmanager

8. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.340 per jaar

Primaire taken: een technisch schrijver interpreteert complexe informatie om documenten te schrijven die het publiek gemakkelijk kan begrijpen. Hiervoor werken ze vaak nauw samen met wetenschappers. Technische schrijvers kunnen ook visuele elementen zoals grafieken, diagrammen en foto's voorbereiden om hun documenten te ondersteunen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

9. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57,549 per jaar

Primaire taken: Een accountant houdt de financiële administratie van een organisatie bij. Ze kunnen verschillende financiële overzichten en gerelateerde documenten opstellen, auditverklaringen voor nauwkeurigheid en toezicht houden op de uitgaven van de organisatie. Accountants helpen ook bij het bewaken van budgetten en helpen problemen met financiële gegevens te voorkomen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

10. Satelliettechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $66,092 per jaar

Primaire taken: Een satelliettechnoloog, of satelliettechnicus, werkt met satellieten en de bijbehorende componenten en apparaten. Ze installeren, onderhouden en repareren alle aspecten van satellieten. Satelliettechnologen kunnen ook problemen met satellieten oplossen of andere tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

11. Bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.421 per jaar

Primaire taken: Een bioloog is een wetenschap die gespecialiseerd is in de studie van organismen en levende wezens. Ze kunnen de effecten onderzoeken of bestuderen die ruimtevlucht of leven in de ruimte heeft op het lichaam. Biologen kunnen experimenten uitvoeren op aarde of in de ruimte om beter te begrijpen hoe dit van invloed is op zaken als ontwikkeling, metabolisme, voortplanting en soortgelijke zaken.

Lees meer: ​​Wat is een bioloog?

12. Productie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.649 per jaar

Primaire taken: Een productie-ingenieur beoordeelt bestaande productieprocessen om verbeterpunten te identificeren, zoals manieren om de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen of de kwaliteit te verbeteren. Zij helpen bij het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor deze vraagstukken. Een productie-ingenieur kan helpen bij problemen met betrekking tot processen die verband houden met assemblage, productie, testen, transport en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een productie-ingenieur

13. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.895 per jaar

Hoofdtaken: Een werktuigbouwkundig ingenieur ontwerpt, bouwt en test verschillende soorten apparaten. Mogelijk ontwikkelen zij ontwikkelingsprojecten ter ondersteuning van ruimtemissies, zoals motoren, sensoren en gereedschappen. Mechanische ingenieurs werken vaak samen met andere ingenieurs om complexe producten te ontwikkelen, zoals samenwerking met ruimtevaartingenieurs om een ​​stuurmechanisme voor raketstraalpijpen te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

14. Atmosferische wetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $92.597 per jaar

Primaire taken: Een atmosferische wetenschapper, die vergelijkbaar is met een meteoroloog, observeert het klimaat en het weer en kan verschillende atmosferische verschijnselen waarnemen. Ze verzamelen en interpreteren gegevens om meer te weten te komen over het klimaat en het weer, en ze richten zich voornamelijk op de aarde, maar kunnen ook andere planeten onderzoeken. Sommige atmosferische wetenschappers gebruiken ook computerprogramma's en andere hulpmiddelen om voorspellingen op korte en lange termijn op te stellen.

Gerelateerd: 8 banen in meteorologie

15. Robotica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.841 per jaar

Primaire taken: Een robotica-ingenieur ontwerpt, maakt, test, onderhoudt, repareert en update robots. Dit omvat het correct programmeren van de robot, zodat deze gegevens kan verzamelen die de robotica-ingenieur kan analyseren. Robotica-ingenieurs bieden vaak ook technische ondersteuning voor robots en debuggen vaak computerprogramma's.

Lees meer: ​​Meer informatie over robotica-engineering

16. Elektronica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.315 per jaar

Primaire taken: Een elektronica-ingenieur werkt met specifieke elektronische apparatuur en heeft vaak één specifiek aandachtsgebied. Zij inspecteren bestaande componenten en ontwikkelen nieuwe componenten om de apparatuur optimaal en veilig te laten functioneren. Naast het ontwikkelen van componenten, schrijven elektronica-ingenieurs onderhoudsprocedures om anderen te helpen bij hun onderhoud.

17. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.353 per jaar

Primaire taken: Een lucht- en ruimtevaartingenieur werkt met vluchten en richt zich op vliegactiviteiten binnen en buiten de atmosfeer van de aarde. Ze kunnen dingen als vliegtuigen, raketten, satellieten en andere ruimtevaartuigen ontwerpen, bouwen en testen. Lucht- en ruimtevaartingenieurs houden rekening met verschillende voorwaarden om ervoor te zorgen dat alle apparatuur naar behoren functioneert.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur

18. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.804 per jaar

Primaire taken: Een softwareontwikkelaar maakt applicaties of softwareprogramma's die gebruikers kunnen gebruiken om specifieke taken uit te voeren. Ze kunnen lopende programma's beoordelen en samenwerken met wetenschappers en andere projectprofessionals om tot een oplossing te komen. Softwareontwikkelaars kunnen software maken voor satellieten en andere technologie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

19. Computerhardware-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.452 per jaar

Primaire taken: Een computerhardware-ingenieur werkt met computersystemen en apparatuur die organisaties kunnen gebruiken om activiteit op aarde of in de ruimte te meten. Ze onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen en testen elk van deze systemen. Computerhardware-ingenieurs maken vaak gedetailleerde documenten over hun ontwerpen en hoe ze werken om te helpen bij toekomstige systeemontwikkeling.

Gerelateerd: Hoe een computerhardware-ingenieur te worden

20. Astronoom

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.730 per jaar

Primaire taken: Een astronoom observeert verschillende objecten in het universum, zoals zwarte gaten, sterrenstelsels, manen, planeten en sterren. Ze verzamelen en analyseren gegevens om meer over het universum te leren. Astronomen gebruiken een combinatie van op aarde en in de ruimte gebaseerde apparatuur om gegevens te verzamelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een astronoom

21. Natuurkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 129.850 per jaar

Primaire taken: Een natuurkundige doet onderzoek naar wetten van de natuurlijke wereld en evalueert hoe dit praktische en theoretische doelen beïnvloedt. Ze kunnen atomen, energie, materie, moleculen, ruimte, tijd en soortgelijke onderwerpen bestuderen. Natuurkundigen doen onderzoek en ontwikkelen theorieën op basis van hun bevindingen en bestaande wiskundige principes en vergelijkingen, en ze kunnen hun eigen experimenten uitvoeren en hun bevindingen formeel publiceren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een natuurkundige

22. Cyberarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.688 per jaar

Primaire taken: een cyberarchitect of een cyberbeveiligingsarchitect creëert systemen en netwerken om ruimtevoertuigen te beschermen tegen cyberaanvallen. Ze beoordelen huidige systemen en onderzoeken mogelijke kwetsbaarheden om aandachtspunten te identificeren. Op basis van hun bevindingen ontwikkelt en implementeert een cyberarchitect oplossingen om privé-informatie te beschermen en kan hij software reverse-engineeren om dit te doen.


About author

Arend Entjes

Het bestuderen van de ruimte biedt een verleidelijke mogelijkheid om het onbekende te verkennen en spannende ontdekkingen te doen. Hoewel de media en verhalen astronauten vaak laten zien als het meest voorkomende carrièrepad in de ruimte, zijn er verschillende carrièremogelijkheden, waaronder enkele waarvoor geen wetenschappelijke of wiskundige expertise vereist is. In dit artikel bespreken we de voordelen van het nastreven van een baan in de ruimtevaartindustrie en geven we een lijst met banen die in overweging kunnen worden genomen met hun respectieve salarisinformatie en primaire taken.


Scroll to Top