Blog

Voedingsdeskundigen en diëtisten adviseren mensen om hen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken door middel van dieetmiddelen. Het behalen van een master in voeding kan je kwalificeren voor vacatures op dit gebied of verwante banen die mogelijk niet beschikbaar waren zonder het diploma. Er zijn veel situaties waarin je een baan kunt vinden na het behalen van een master in voeding, van klinische ziekenhuizen tot particuliere woningen. In dit artikel bespreken we wat een master voeding is en bieden we 22 banen die je ermee kunt krijgen.

Wat is een master in voeding?

Een master in voeding is een geavanceerde graad behaald aan een instelling voor hoger onderwijs die de cursussen aanbiedt die nodig zijn om je voor te bereiden op een baan als voedingsdeskundige, diëtist of een verwante carrière. Een master in voeding kan cursussen omvatten met betrekking tot voedsel, voeding, fysiologie en psychologie en kan u helpen bij het kiezen van een specialisatie, waaronder sportvoeding, volksgezondheid of diervoeding. Voedingsprogramma's op graduate niveau kunnen een onderzoekscomponent bevatten en eindigen met een proefschrift.

22 banen voor mensen met een master in voeding

Carrièremogelijkheden kunnen breed zijn voor mensen met een geavanceerde graad in voeding. De meeste banen hebben betrekking op het bevorderen van gezondheid en begrip om mensen te helpen een betere kwaliteit van leven na te streven. Hier zijn 22 banen voor mensen met een master in voeding:

1. Gezondheidsvoorlichter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.313 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsvoorlichters implementeren programma's voor alle leeftijden die het bewustzijn van gezond leven vergroten. Ze kunnen werken in scholen of organisaties die deze diensten aan de gemeenschap aanbieden. Ze kunnen ook informatieve gidsen opstellen en gegevens verzamelen om te helpen bij de besluitvorming met betrekking tot voedsel, dieet en voeding.

2. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris** :** $30.117 per jaar

Primaire taken: Hulpverleners in de thuiszorg helpen individuen een meer bevredigend en compleet leven te leiden door diensten te verlenen waardoor patiënten langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Ze kunnen helpen met basishygiëne en voedingsbehoeften, zoals eten of het bereiden van maaltijden. Ze kunnen ook helpen bij het huishouden, medicatiebeheer en taken zoals de was.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

3. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.192 per jaar

Primaire taken: Personal trainers adviseren cliënten over beweging, voeding en voeding om de door de cliënt gewenste resultaten te bereiken. Ze kunnen werken in sportscholen, medische voorzieningen waar sportscholen aanwezig zijn of vanuit het huis van een klant. Personal trainers richten zich op de fysiologische aspecten van het welzijn van een cliënt, adviseren over goed en veilig bewegen en geven voorlichting over de invloed van voeding en voeding op de lichamelijke gezondheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

4. Gezondheidscoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.038 per jaar

Primaire taken: Een gezondheidscoach ondersteunt, begeleidt en houdt toezicht op het welzijn van mensen en begeleidt hun levensstijl en dieet. Ze kunnen helpen bij het afstemmen van een dieet of voedingsplan op de specifieke gezondheidsdoelen of behoeften van elke persoon. Ze helpen mensen ook op de hoogte te blijven van de huidige trends en onderzoek op het gebied van voeding om ervoor te zorgen dat ze de meest relevante zorg krijgen terwijl ze naar hun doel toewerken.

Verwant: Wat is een gezondheidscoach? (Met vaardigheden, salaris en opleiding)

5. Voorstander van de volksgezondheid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.353 per jaar

Primaire taken: Een pleitbezorger voor de volksgezondheid spreekt namens de algemene gemeenschap en de belangen van de volksgezondheid. Voorstanders van de volksgezondheid kunnen werken bij de overheid en in het bijzonder bij gezondheidsdiensten. Voorstanders van de volksgezondheid kunnen kwesties behandelen zoals het uitbreken van ziekten, en ze kunnen officiële verklaringen opstellen en uitgeven van instanties of namens het publiek of speciale belangengroepen.

6. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.640 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige beoordeelt de gezondheid van een patiënt en helpt hen hun doelen te bereiken door middel van hun dieet. Een voedingsdeskundige kan cliënten adviseren in een privéomgeving als adviseur, en ze kunnen werken in een klinische klinische omgeving zoals een ziekenhuis. Voedingsdeskundigen zijn vaak gespecialiseerd in preventie van obesitas, niervoeding, diabetische voeding, zwangerschapsgezondheid, sportvoeding, seniorenvoeding of diëtetiek.

7. Voedselfotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.009 per jaar

Primaire taken: Voedselfotografen zijn gespecialiseerd in het aantrekkelijk maken van voedsel voor kookboeken, tijdschriften, kranten of andere vormen van media. Een persoon met een master in voeding kan bijdragen aan het bereiden van ingrediënten of maaltijden die zijn bereid voor speciale dieetwensen om te worden gefotografeerd. Ze kunnen ook werken met de psychologie van beeldspraak en honger om de gewenste doelen van de inhoud die ze produceren te bereiken.

8. Producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.377 per jaar

Primaire taken: Producenten kunnen werken in film, audio, live optreden of uitzending. Het produceren van podcasts of video's voor klanten met een op voedsel gebaseerd bedrijf of volgers is een gebied waar voedingsdeskundigen kunnen uitblinken. Omdat een groot publiek dit soort media kan consumeren, kunnen mensen met een master in voeding helpen het publiek voor te lichten en ervoor te zorgen dat feiten en onderzoek op het gebied van volksgezondheid nauwkeurig en gemakkelijk te begrijpen zijn.

9. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.362 per jaar

Primaire taken: Chef-koks hebben veel verantwoordelijkheden in en buiten de keuken, waaronder het bestellen van eten, het maken van menu's, budgetteren en prijzen, en het maken van voedsel dat mensen graag eten. Chefs begeleiden de culinaire beleving en controleren de output van een keuken. Ze zijn ook gespecialiseerd in het creëren van eetervaringen voor mensen, bedrijven, restaurants of andere groepen en evenementen.

Gerelateerd: Leer meer over chef-kok zijn

10. Welzijnsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.033 per jaar

Primaire taken: Welzijnsconsulenten zijn voedingsdeskundigen die privépraktijken openen om met klanten te overleggen. Die klanten kunnen mensen of bedrijven zijn waar voedingsdeskundigen hun werknemers zouden kunnen adviseren voor de algemene administratie van welzijns- of gezondheidsplannen. Ze kunnen ook overleggen met schrijvers en redacteuren van kookboeken om de nauwkeurigheid van de aangeboden voedingsfeiten en verklaringen te verzekeren.

11. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.936 per jaar

Primaire taken: Diëtisten richten zich op voeding in relatie tot gezondheid. Diëtisten kunnen helpen bij het plannen van maaltijden en het selecteren van gezonde voeding om groepen zoals scholen of individuen het beste te ontmoeten. Diëtisten kunnen de calorie- en voedingsinname van hun klanten evalueren en eraan werken om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen. Diëtisten richten zich vaak op speciale voedingscategorieën zoals diabetici, hartpatiënten of in een ziekenhuisomgeving. Ze kunnen hun klanten ook informeren over de beste werkwijzen voor het individu of de groep.

12. Medisch technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53,222 per jaar

Hoofdtaken: Medisch technologen voeren testen uit in een laboratorium. Ze kunnen monsters voorbereiden voor onderzoek of geautomatiseerde technologie en gespecialiseerde instrumenten gebruiken om een ​​test uit te voeren en de resultaten te interpreteren. Ze kunnen vocht, weefsel en bloed testen. Degenen met een master in voeding kunnen zich concentreren op het uitvoeren van tests op voedsel of de fysiologische componenten van het spijsverteringskanaal, om te ontdekken hoe voeding het menselijk lichaam beïnvloedt.

13. Bedrijfsontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59,529 per jaar

Primaire taken: Leidinggevenden voor bedrijfsontwikkeling laten een bedrijf groeien door middel van verkoop en klantenwerving. Leidinggevenden op het gebied van bedrijfsontwikkeling kunnen werken in industrieën die voedingsproducten, kruidenierswaren, nutraceuticals, farmaceutische producten en medische apparatuur produceren en verkopen. Individuen in bedrijfsontwikkeling en verkoop kunnen ook overleggen met restaurants, chef-koks en spa's om ervoor te zorgen dat ze aan de voedingsbehoeften voldoen.

14. Voedingsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $60.275 per jaar

Primaire taken: Voedingsschrijvers zijn gespecialiseerd in voedsel en dieet en kunnen schrijven voor tijdschriften, kranten of online verkooppunten. Ze kunnen onderwerpen onderzoeken die verband houden met de nieuwste trends op het gebied van voedsel, recepten beoordelen of op voeding en voedsel gebaseerde wetenschappelijke vooruitgang rapporteren. Ze kunnen een specifiek populair dieet onderzoeken en rapporteren over de korte- en langetermijneffecten en de gezonde kwaliteit die het biedt, of ze kunnen recente gezondheidsrichtlijnen doorgeven en helpen uitleggen wat het betekent.

15. Klinisch maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $66,262 per jaar

Primaire taken: Klinische maatschappelijk werkers beoordelen en begeleiden individuen en gezinnen voor hun behoeften. Ze werken vaak met achtergestelde populaties waar voeding een sleutelfactor is bij het beoordelen van risico's. Ze werken ook samen met andere professionals om een ​​behandelstrategie te creëren met behulp van methoden zoals gedragstherapie en andere psychotherapeutische technieken om cliënten te helpen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een klinisch maatschappelijk werker

16. Levensmiddelentechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.714 per jaar

Hoofdtaken: Levensmiddelentechnologen ontwikkelen technologie en systemen die betrekking hebben op voeding. Ze werken misschien in productiefaciliteiten of onderzoekslaboratoria en innoveren voor de toekomst van voedsel. Mensen in dit veld werken met klanten die op zoek zijn naar toekomstige innovaties in voedseltechnologie, en ze kunnen zich richten op specifieke interessegebieden zoals voedselproductie of -opslag.

17. Gezondheidsbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $71,462 per jaar

Primaire taken: Een gezondheidsbeheerder controleert de algehele werking van een zorgorganisatie. Ze werken aan het verbeteren van de zorgervaringen van patiënten door beleidswijzigingen, monitoringsystemen te creëren en de efficiëntie te vergroten. De taken van een gezondheidsbeheerder omvatten het financieel beheer van de faciliteit en zij kunnen verantwoordelijk zijn voor de regelgevende zaken van het bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gezondheidsbeheerder

18. Projectmanager voeding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.397 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers die zich richten op voeding zijn verantwoordelijk voor op voedsel gebaseerde programma's met niet-gouvernementele organisaties en doelen waar ze voedingstheorie implementeren in programma's die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Programmamanagers kunnen vaak werken in op voeding gerichte organisaties voor kinderen en gezinnen. Projectmanagers kunnen ook een gezondheidsbevorderende rol spelen voor de bevolkingsgroepen die ze dienen.

19. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.216 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die zorg, ondersteuning, behandeling en belangenbehartiging bieden aan patiënten. Ze behandelen zieke mensen en werken soms samen met gezonde mensen om een ​​gezonde levensstijl te promoten. Verpleegkundigen met een master in voeding zouden zich waarschijnlijk kunnen concentreren op voeding en voeding voor hun patiënten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegster

20. Voedingswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.048 per jaar

Primaire taken: De primaire verantwoordelijkheden van voedingswetenschappers kunnen productonderzoek en -ontwikkeling omvatten voor producten en diensten die de gezondheid van een persoon beïnvloeden. Voedselwetenschappers kunnen voedsel in veel stadia analyseren. Ze kunnen worden betrokken bij klinische onderzoeken en de ontwikkeling van protocollen voor farmaceutische of medische producten.

21. Beheerder van klinische proeven

Nationaal gemiddeld salaris: $92.919 per jaar

Primaire taken: De taken van een beheerder van klinische proeven omvatten het bewaken van de administratieve aspecten van klinische proeven, het analyseren van resultaten van medicatie en tests van medische hulpmiddelen en het voorbereiden van proefdocumenten. Ze organiseren en wonen ook vergaderingen bij, beoordelen protocollen en coördineren onderzoeksstudies. Beheerders van klinische proeven kunnen werken bij medicijnfabrikanten of medische faciliteiten.

22. Manager regelgevende zaken

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.988 per jaar

Primaire taken: Managers op het gebied van regelgeving werken intensief samen met het publiek, regeringen en gekozen functionarissen om doelen te bereiken door middel van regelgeving en wetgeving, meestal namens een klant. Ook wel lobbyisten genoemd, kunnen public affairs-managers getuigen voor commissies of andere bestuursorganen om expertise in voedingsonderwerpen aan te bieden. Met een master in voeding kunnen managers op het gebied van regelgevingszaken met gezag over deze onderwerpen spreken.


About author

Florentijn Heijting

Voedingsdeskundigen en diëtisten adviseren mensen om hen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken door middel van dieetmiddelen. Het behalen van een master in voeding kan je kwalificeren voor vacatures op dit gebied of verwante banen die mogelijk niet beschikbaar waren zonder het diploma. Er zijn veel situaties waarin je een baan kunt vinden na het behalen van een master in voeding, van klinische ziekenhuizen tot particuliere woningen. In dit artikel bespreken we wat een master voeding is en bieden we 22 banen die je ermee kunt krijgen.


Scroll to Top