Blog

Het kiezen van een carrière kan een zeer persoonlijk proces zijn en de prioriteiten van iedereen zijn meestal anders. Nadenken over het traject van een carrière kan een manier zijn om uw carrièreprioriteiten te organiseren en u te helpen bij het kiezen van de juiste baan voor u. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) biedt branchegegevens, zoals de verwachte groei van de sector, die kunnen helpen. In dit artikel sommen we volgens de BLS 22 banen op in Amerika met een grote kans op groei en toekomstmogelijkheden.

22 beste banen in Amerika voor groei en nieuwe banen

Volgens de BLS behoren enkele van de beste banen in Amerika voor jou misschien wel tot de snelst groeiende, gemeten naar zowel het aantal nieuwe banen als het groeipercentage. Om u te helpen bij het zoeken naar een baan, volgen hier enkele banen met een relatief hoge verwachte groei tussen 2019 en 2029:

1. Voedselserver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21.890 per jaar

Primaire taken: Voedselservers nemen bestellingen op, bezorgen eten en bieden klantenservice voor klanten in restaurants en andere eetgelegenheden. Ze voeren meestal andere taken uit, zoals schoonmaken en bevoorraden, evenals sommige voedselbereidingen zoals salades en milkshakes in sommige etablissementen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een voedselserver

2. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.890 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers bieden dagelijks leven en medische hulp aan individuen in hun eigen huis. Ze controleren vaak de vitale functies van patiënten, voeren lichte huishoudelijke taken uit en bieden hulp bij de verzorging en emotionele ondersteuning. Ze kunnen werken voor een ziekenhuis of kliniek, of voor een bedrijf dat zich toelegt op thuisgezondheid.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

3. Arbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.919 per jaar

Primaire taken: Arbeiders voeren essentiële taken uit op bouwplaatsen, zoals het graven van putten en sleuven, het heffen van zware lasten en het onderhouden van bouwmachines. Ze kunnen het hele jaar door of in het seizoen werken en zijn vaak gespecialiseerd in één type constructie, zoals wegen, huizen of bedrijven.

Gerelateerd: Leer meer over een arbeider zijn

4. Conciërge

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.896 per jaar

Primaire taken: Schoonmaakprofessionals zijn verantwoordelijk voor het schoon en veilig houden van gebouwen voor de mensen die ze gebruiken. Ze kunnen werken voor bedrijven, ziekenhuizen of andere instellingen zoals scholen, of voor onafhankelijke schoonmaakbedrijven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een conciërge

5. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $34.564 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen ondersteunen de functies van verpleegteams in ziekenhuizen, klinieken en instellingen voor langdurige zorg. Ze bewaken vitale functies, helpen bij dagelijkse taken zoals aankleden en baden en documenteren patiëntinformatie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verpleegassistent

6. Fysiotherapie-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.877 per jaar

Hoofdtaken: Fysiotherapeuten ondersteunen fysiotherapeuten bij het uitvoeren van therapeutische behandelplannen voor gewonde patiënten. Ze gebruiken bijvoorbeeld ultrasone informatie en gebruiken warmte, ijs en strategische bewegingen om hen te helpen genezen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut-assistent

7. Koken

Nationaal gemiddeld salaris: $36.952 per jaar

Primaire taken: Koks bereiden voedsel voor klanten in instellingen zoals restaurants, hotels en andere locaties. Ze zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald type keuken of service.

Gerelateerd: Leer meer over kok zijn

8. Terreinwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.672 per jaar

Primaire taken: Terreinbeheerders onderhouden particuliere en commerciële eigendommen door gazons te maaien, onkruid te bestrijden, bloemen te planten en te verzorgen en enkele schoonmaaktaken uit te voeren. Ze werken mogelijk samen met een team van andere professionals op het gebied van landschapsonderhoud.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Groundskeeper

9. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.072 per jaar

Primaire taken: General managers leiden de dagelijkse activiteiten van een bedrijf en bewaken de financiën. Ze implementeren processen voor het stellen van doelen voor hun directe ondergeschikten en communiceren met het management op een hoger niveau. General managers zijn vaak ook verantwoordelijk voor personeelszaken zoals het motiveren en inspireren van hun teams.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

10. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.827 per jaar

Hoofdtaken: Marketingspecialisten ontwikkelen en implementeren marketingcampagnes voor producten en diensten. Ze beheren vaak gedrukte en digitale reclamematerialen en volgen en monitoren meetbare resultaten zoals winst en klantinteracties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

11. Geestelijke gezondheidsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.357 per jaar

Primaire taken: Geestelijke gezondheidsadviseurs diagnosticeren en behandelen psychische problemen zoals depressie, trauma en verslaving. Ze kunnen werken voor instellingen zoals ziekenhuizen of in een privépraktijk, en zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde categorie patiënten of aandoeningen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een geestelijke gezondheidsadviseur

12. Ergotherapie-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $61,457 per jaar

Hoofdtaken: Ergotherapeuten ondersteunen ergotherapeuten bij het verlenen van revaliderende patiëntenzorg. Hun technieken en strategieën omvatten meestal de activiteiten die mensen nodig hebben voor een succesvol dagelijks leven, zoals zich door het huis verplaatsen en naar de winkel gaan.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapie-assistent

13. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $61,678 per jaar

Primaire taken: Geregistreerde verpleegkundigen zorgen voor patiënten in ziekenhuizen, klinieken en instellingen voor langdurige zorg. Ze controleren vaak de vitale functies van patiënten, dienen medicijnen toe en helpen met taken die nodig zijn voor het dagelijks leven, zoals eten en baden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een geregistreerde verpleegster

14. Financieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $66,737 per jaar

Primaire taken: Financiële managers houden toezicht op de monetaire activiteiten van een bedrijf of organisatie. Ze voeren rapporten uit, analyseren gegevens en adviseren het management op hoog niveau over financiële aangelegenheden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financieel manager

15. Operationeel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $78,402 per jaar

Primaire taken: Operations-analisten evalueren en lossen interne problemen voor bedrijven en organisaties op. Ze gebruiken vaak wiskundige modellen om hun voorspellingen en aanbevelingen te doen en hun bevindingen door te geven aan andere bedrijfsleiders.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een operationeel analist

16. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $81.586 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers plannen en leiden projecten van begin tot eind. Ze kunnen werken in een breed scala van industrieën, zoals de bouw, wetgeving, gezondheidszorg en technologie. Ze communiceren regelmatig met ander leidinggevend personeel en documenteren de voortgang van elk project.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

17. Spraakpatholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $90,881 per jaar

Hoofdtaken: Logopedisten diagnosticeren en behandelen communicatiestoornissen en problemen met eten en slikken. Sommige spraakpathologen kiezen ervoor om zich te specialiseren in een bepaalde aandoening, demografie of locatie, zoals scholen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

18. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.700 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsanalisten analyseren en verdedigen bedrijven tegen kwaadaardige aanvallen zoals virussen en malware. Ze implementeren ook preventieve maatregelen zoals firewalltechnologie. Sommige informatiebeveiligingsanalisten kunnen proberen om op een veilige manier binnen te dringen in het digitale bezit van een instelling om hun beveiligingsmaatregelen te testen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

19. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $97.796 per jaar

Primaire taken: Statistici verzamelen en analyseren gegevens, meestal om leiders te helpen weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen. Ze zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde branche en kunnen werken voor particuliere bedrijven of overheidsinstanties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een statisticus

20. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.566 per jaar

Hoofdtaken: Een arts-assistent verleent patiëntenzorg onder toezicht van een arts. Ze diagnosticeren vaak ziekten en bieden een passende behandeling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

21. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.564 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars ontwerpen en schrijven programma's en applicaties die klanten kunnen gebruiken om taken uit te voeren zoals boekhouding, gaming, commercie en communicatie. Ze werken vaak samen met een team van andere ontwikkelaars.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-software-developer-do)

22. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.078 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen voeren geavanceerde verpleegkundige functies uit, zoals het onderzoeken van patiënten, het diagnosticeren van ziekten en het toedienen van behandelingen. Ze kunnen werken in zorginstellingen of in een privépraktijk.


About author

Nelleke Carsjes

Het kiezen van een carrière kan een zeer persoonlijk proces zijn en de prioriteiten van iedereen zijn meestal anders. Nadenken over het traject van een carrière kan een manier zijn om uw carrièreprioriteiten te organiseren en u te helpen bij het kiezen van de juiste baan voor u. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) biedt branchegegevens, zoals de verwachte groei van de sector, die kunnen helpen. In dit artikel sommen we volgens de BLS 22 banen op in Amerika met een grote kans op groei en toekomstmogelijkheden.


Scroll to Top