Blog

Een accountant werkt met financiële gegevens en kan een carrière vinden in bijna elk gespecialiseerd vakgebied. Behalve dat ze algemeen beschikbaar zijn, betalen banen in de boekhouding goed en bieden ze stabiliteit in termen van werkgelegenheid en salaris. Als je op zoek bent naar een andere carrière of als je altijd al geïnteresseerd bent geweest in cijfers en boekhouden, dan is een carrière in de boekhouding misschien wel ideaal voor jou. In dit artikel bespreken we 22 carrières in de boekhouding, samen met hun salarissen en primaire taken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

Waarom een ​​accountantscarrière nastreven?

Carrières in de boekhouding kunnen aantrekkelijk zijn voor nieuwe sollicitanten vanwege de hoge salarissen van de banen en de variatie in beschikbare functies. De meeste boekhoudkundige banen bieden concurrerende salarissen en uren waardevolle veldervaring in verschillende financiële rollen. Boekhoudkundige carrières zijn beschikbaar in bijna elke branche, aangezien elk bedrijf of elke organisatie die cijfers moet evalueren of gebruiken, een accountant kan inhuren om dit professioneel te doen. De verscheidenheid aan beschikbare banen kan ook wijzen op een groot aantal beschikbare banen, wat betekent dat er veel verschillende plaatsen zijn waar u op een boekhoudkundig gebied naar werk kunt gaan zoeken.

Hoe word je een accountant?

Hier zijn een paar stappen die u moet volgen om een ​​carrière in de boekhouding na te streven:

  1. Studeer boekhouding op de universiteit. Verdien een associate of bachelor's degree in accounting of een gerelateerd veld om de basis te leggen voor een succesvolle boekhoudcarrière.
  2. Volg meer lessen en slaag voor het examen Certified Public Accountant. Slaag voor boekhoudcursussen en een examen dat u kwalificeert als Certified Public Accountant (CPA).
  3. Dien uw documenten in bij de Security and Exchange Commission. Stuur uw informatie en benodigde documenten ter goedkeuring naar de Security and Exchange Commission (SEC).
  4. C** complete optionele vervolgopleiding.** Vervolg uw opleiding door een masterdiploma in boekhouding of andere certificeringen te volgen, zoals een Certified Management Accountant, Certified Internal Auditor of Certified Information Systems Auditor om in aanmerking te komen voor functies met hogere salarissen en gespecialiseerde het werk.

Lees meer: ​​Alles wat u moet weten over hoe u een accountant kunt worden

22 Carrières in de boekhouding

Hier zijn 22 carrières in de boekhouding die concurrerende salarissen bieden:

1. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.844 per jaar

Primaire taken: Een accountant zorgt voor de juistheid van financiële documenten, zoals belastingen, en kan hun klanten helpen bij het nemen van financiële beslissingen. Accountants kunnen er ook voor kiezen zich te specialiseren in een meer specifiek gebied, zoals belastingboekhouding of verzekeringsboekhouding.

2. Belastingaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.664 per jaar

Primaire taken: Een belastingaccountant bereidt, organiseert en registreert belastingen voor hun klanten en werkt om hun klanten geld te besparen. Belastingaccountants kunnen klanten helpen met belastingaangiften en ook de belastingdatabase van een bedrijf beheren.

3. Kostenaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $66,712 per jaar

Primaire taken: Een kostenaccountant richt zich op het maximaliseren van de winst en het minimaliseren van verspilling in de financiën van een bedrijf door de kosten te bepalen en te volgen van verschillende producten en diensten die het bedrijf zou kunnen kopen of aanbieden. Kostenaccountants houden ook toezicht op variaties in kosten die in de loop van de tijd of in unieke situaties veranderen, zoals als een fabrikant geen materiaal meer heeft dat ze nodig hebben.

4. Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.324 per jaar

Primaire taken: Een financieel adviseur analyseert de financiën van hun klanten en helpt hen financiële doelen te stellen en na te streven op gebieden als verzekeringen, beleggingen, hypotheken en belastingen. Door hun eigen onderzoek uit te voeren, kunnen financiële adviseurs strategieën aanbevelen en implementeren om hun klanten te helpen bij alle financiële operaties.

5. Kostenschatter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.476 per jaar

Primaire taken: Een kostenramer analyseert gegevens om te bepalen hoeveel geld, tijd, arbeid en materialen nodig zijn om een ​​project te voltooien. Op basis van de informatie die ze verzamelen, kan een kostencalculator helpen bij het opstellen van een planning of plan voor een project dat hun klanten zoveel mogelijk geld kan besparen.

6. [ Treasury analist ](https://www.Carrieree.com/jobs?q=treasury+analyst&l=)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.763 per jaar

Primaire taken: Een treasury-analist beheert de bankactiviteiten van een bedrijf, zoals hoe ze investeren, sparen en hun kapitaal uitgeven, om financiële stabiliteit te waarborgen. Deze professionals werken vaak samen met andere accountants om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om dagelijkse taken zoals het verwerken van belastingen of het bijhouden van beleggingsinkomsten nauwkeurig uit te voeren.

7. Salarismanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.962 per jaar

Primaire taken: Een salarisadministrateur organiseert en verdeelt de vergoedingen aan werknemers van een bedrijf. Deze professionals houden ook toezicht op veranderingen in de salarisadministratie, zoals het aannemen of doorverwijzen van werknemers.

8. controleur

Nationaal gemiddeld salaris: $74.537 per jaar

Primaire taken: een controleur houdt toezicht op interne audits en helpt bij het ontwikkelen van de strategie die een financieel team binnen een bedrijf kan gebruiken. Een controleur beheert doorgaans ook boekhoudkundige taken zoals salarisadministratie, financiële rapportage en leningtransacties.

Gerelateerd: Wat is een controleur?

9. Boekhoudmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.766 per jaar

Primaire taken: Een boekhoudmanager neemt de leiding over operaties zoals risicobeheer, budgetplanning en financiële gegevensanalyse. Deze managers kunnen ook boekhoudsystemen voor accountants ontwerpen en onderhouden om de financiële gegevens van een organisatie te verzamelen.

10. Forensisch accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.480 per jaar

Primaire taken: Een forensisch accountant houdt gegevens bij en analyseert financiële documenten, vaak om te helpen bij strafrechtelijke of juridische onderzoeken. Op basis van dit werk moeten deze accountants soms getuigen in rechtszaken.

11. Budgetanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $81.113 per jaar

Primaire taken: een budgetanalist stelt en volgt de voortgang van financiële doelen en organiseert het budget van een bedrijf. Een groot deel van het werk van een budgetanalist bestaat uit het kijken naar budgetvoorstellen en deze bevestigen of identificeren welke secties moeten worden herzien om fondsen op de juiste manier opnieuw toe te wijzen.

12. Interne auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.346 per jaar

Primaire taken: Een interne auditor analyseert financiële activiteiten en bedrijfsvoering voor organisaties op elk gebied. Deze professionals houden toezicht op elk onderdeel van de auditcyclus, inclusief het risicobeheer en het bepalen van de financiële betrouwbaarheid.

13. Compliance officer

Nationaal gemiddeld salaris: $82.832 per jaar

Primaire taken: Een compliance officer zorgt ervoor dat hun klanten zich houden aan alle wet- en regelgeving van de overheid of een beherende organisatie. Compliance officers zijn vaak werkzaam bij grote bedrijven die grote hoeveelheden kapitaal tegelijk verwerken.

14. Senior financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.992 per jaar

Primaire taken: Een senior financieel analist leidt een team van financiële analisten om rapporten en financiële prognoses op te stellen en financiële rapporten te beoordelen voor publicatie. Het hebben van sterke leiderschapsvaardigheden is vooral belangrijk in de positie van een senior financieel analist om ervoor te zorgen dat een team efficiënt werkt en werk van hoge kwaliteit produceert.

15. Beheerder van kostenboekhouding

Nationaal gemiddeld salaris: $98.918 per jaar

Primaire taken: Een cost accounting manager onderhoudt een protocol met betrekking tot kostenbeheersing en rapporteert over cost accounting aan hogere medewerkers. Ze kunnen ook audits analyseren en de afdeling kostenboekhouding in een bedrijf beheren.

16. Financieel directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.729 per jaar

Primaire taken: een financieel directeur houdt toezicht op de financiële activiteiten van een bedrijf, zoals het organiseren van budgetten en het stellen en handhaven van financiële doelen. Dit kan inhouden dat u financiële modellering uitvoert en nieuwe financiële teamleden in dienst neemt en opleidt.

17. Bedrijfscontroller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.504 per jaar

Primaire taken: Een corporate controller vult de belastingen in en houdt de budgetten bij voor een bedrijf. Deze professionals geven doorgaans ook leiding aan lagere medewerkers in aanvullende financiële afdelingen, zoals facturering en rekeningen.

18. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.310 per jaar

Primaire taken: Een actuaris analyseert en maakt plannen om financiële risico's te beheersen en financiële verliezen te voorkomen in organisaties van elke omvang of type. Actuarissen kunnen statistiek en wiskunde gebruiken in hun berekeningen om ervoor te zorgen dat de informatie die ze verkrijgen zo nauwkeurig mogelijk is.

19. Belastingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 121,195 per jaar

Hoofdtaken: Een belastingmanager vult en deponeert belastingen voor zowel particulieren als bedrijven. Vanwege het aantal mensen dat ze tijdens hun werk tegenkomen, kunnen belastingmanagers baat hebben bij het ontwikkelen van sterke sociale en communicatieve vaardigheden.

20. Financieel directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 134.346 per jaar

Primaire taken: Een CFO beheert alle financiële operaties in een organisatie op het hoogste niveau en voert taken uit zoals het analyseren van financiële risico's, toezicht houden op lagere accountants en het aansturen van alle financiële rapportages. Als senior executive heeft een CFO ook vaak input over de besluitvorming op hoog niveau in een bedrijf.

Gerelateerd: Hoe word je een CFO

21. Waarderingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.045 per jaar

Primaire taken: Een taxatiemanager bepaalt de geldwaarde van een product of dienst om klanten te helpen bij het nemen van financiële beslissingen, zoals het al dan niet kopen van een huis. Taxatiemanagers zijn grotendeels actief in onroerend goed en werken met gegevens die betrekking hebben op details zoals de waarde van onroerend goed.

22. Fiscaal directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 163.757 per jaar

Primaire taken: een belastingdirecteur houdt toezicht op het belastingbeleid en de doelstellingen van een klant en zorgt ervoor dat deze zich houden aan de belastingstatuten. Deze professionals kunnen ook de juistheid van belastingaangiftedocumenten bevestigen of bepalen of bepaalde aspecten moeten worden herzien.


About author

Noud Struick

Een accountant werkt met financiële gegevens en kan een carrière vinden in bijna elk gespecialiseerd vakgebied. Behalve dat ze algemeen beschikbaar zijn, betalen banen in de boekhouding goed en bieden ze stabiliteit in termen van werkgelegenheid en salaris. Als je op zoek bent naar een andere carrière of als je altijd al geïnteresseerd bent geweest in cijfers en boekhouden, dan is een carrière in de boekhouding misschien wel ideaal voor jou. In dit artikel bespreken we 22 carrières in de boekhouding, samen met hun salarissen en primaire taken.


Scroll to Top